Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

Będąc w Mediolanie, przyglądałem się gablocie kilku marek - w tym przede wszystkim Tudora...(niestety na starszego brata, nie było czasu)

*i najlepsze wrażenie zrobiły na mnie BB'58 & 54 (a jak nie jestem fanem niebieskich diverów - tak ten prezentował się zacnie!) / ciekawie wyglądał też Ranger

1754334861919.33.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej! 
Krótkie podsumowanie, zegarek kupiony w październiku 2020… niemalże odrazu musiał trafić do serwisu z uwagi na „nie trzymanie czasu” 

Serwis Rolex’a w Londynie odkrył jakieś uszkodzenie, naprawili i od 2021 do około początku roku 2025 było ok. 
Jakoś na początku owego roku żona praktycznie raz w tygodniu zaczęła upominać się o nastawienie zegarka bo się spóźnia, dzisiaj zarzuciłem go na timegrapher’a i bum, znowu podobna sytuacja jak wcześniej. 
Wysłałem maila do tego samego serwisu, zobaczymy co odpowiedzą… za trzy miesiące mija pięcioletni okres gwarancji. 
Zegarek na nadgarstku non stop, dzień i noc… lato… zima, prysznic… wanna… morze. 
Co o tym myśleć? Czy to normalna sytuacja, czy też ten in-hałzowy werk ma jakieś problemy? 
Osobiście mam jeszcze dwie sztuki Tudora BB z tym że ten starszy to jeszcze na ETA, obydwa oscylują w +- dwóch sekundach na dobę, nadmienię że tylko jeden z nich jest certyfikowanym chronometrem, z tym że ja noszę te zegarki w dużej rotacji… a przez ostatni rok może z dwa razy na nadgarstku miałem róże Tudora. 

IMG_5240.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten BB36 to też ETA? Mój po zakupie miał odchyłkę z 20 sekund o ile dobrze pamiętam, ale to używka 7 letnia. Po serwisie u Pieśkiewicza było chyba koło 10 co mnie trochę zaskoczyło bo czytalem opinie, że bez problemu robią 1-2 sek. Ostatnio jak sprawdzałem to mu się poprawiło i ma ze 2-3. Noszony normalnie wszędzie oprócz pracy fizycznej.

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To BB 32, nie otwierany przeze mnie ale ma to być wedle specyfikacji 2824. 
Odchyłka jest naprawdę duża… najbardziej wkurza mnie to że tak też się zachowywał wprost po rozpakowaniu, ponad pół minuty odchyłki w ciągu doby😖, dla mnie nie akceptowalne tak szczerze mówiąc. 

Ps. Mam też BB Smiley na ETA, nigdy nie przekracza dwóch sekund, ostatni serwis robiony pięć lat wstecz, a przed tym serwisem zachowywał się tak samo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Londek napisał(-a):

Zegarek na nadgarstku non stop, dzień i noc… lato… zima, prysznic… wanna… morze. 
Co o tym myśleć?

To zegarek mechaniczny, po pięciu latach ciągłego używania coś mogło się zepsuć, takie rzeczy się zdarzają, po prostu. Do serwisu i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minutes ago, nav said:

To zegarek mechaniczny, po pięciu latach ciągłego używania coś mogło się zepsuć

Po pierwszej naprawie serwisowej nie minęły jeszcze cztery lata, serwis na bank… jednak niesmak pozostanie. 
Wcześniej miałem tak z TH, nigdy więcej nie kupię nic nowego od nich.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Londek napisał(-a):

Hej! 
Krótkie podsumowanie, zegarek kupiony w październiku 2020… niemalże odrazu musiał trafić do serwisu z uwagi na „nie trzymanie czasu” 

Serwis Rolex’a w Londynie odkrył jakieś uszkodzenie, naprawili i od 2021 do około początku roku 2025 było ok. 
Jakoś na początku owego roku żona praktycznie raz w tygodniu zaczęła upominać się o nastawienie zegarka bo się spóźnia, dzisiaj zarzuciłem go na timegrapher’a i bum, znowu podobna sytuacja jak wcześniej. 
Wysłałem maila do tego samego serwisu, zobaczymy co odpowiedzą… za trzy miesiące mija pięcioletni okres gwarancji. 
Co o tym myśleć? Czy to normalna sytuacja, czy też ten in-hałzowy werk ma jakieś problemy? 
Osobiście mam jeszcze dwie sztuki Tudora BB z tym że ten starszy to jeszcze na ETA, obydwa oscylują w +- dwóch sekundach na dobę, nadmienię że tylko jeden z nich jest certyfikowanym chronometrem, z tym że ja noszę te zegarki w dużej rotacji… a przez ostatni rok może z dwa razy na nadgarstku miałem róże Tudora. 

IMG_5240.jpeg

Szybko na serwis póki na gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]eye_lip [/mention] Twój?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, z wymianki z kolegą z forum - pojdzie dalej bo taki był plan, ale podobał mi się zawsze więc przez chwilę chociaż poobcuję ;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd oddawać.

IMG_3412.jpeg

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurtka na wacie, Ranger na szmacie 

IMG_6847.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomniany wcześniej Tudor żony został podrzucony na serwis… zaniepokoiło mnie to trochę gdy powiedzieli że zegarek nie ma już gwarancji (według informacji z systemu), a według daty na karcie kończy się ona za około dwa miesiące. 
Byłem przekonany że zegarek zakupiony był z pięcioletnią gwarancją, a wychodzi na to że chyba nie 🙈

Czekam na kolejnego e-maila i dam znaka jak sprawa dalej się potoczy. 

IMG_5288.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wspomniany wcześniej Tudor żony został podrzucony na serwis… zaniepokoiło mnie to trochę gdy powiedzieli że zegarek nie ma już gwarancji (według informacji z systemu), a według daty na karcie kończy się ona za około dwa miesiące. 
Byłem przekonany że zegarek zakupiony był z pięcioletnią gwarancją, a wychodzi na to że chyba nie
Czekam na kolejnego e-maila i dam znaka jak sprawa dalej się potoczy. 
IMG_5288.thumb.jpeg.1375a555f6ec1c89c7ffe81b6448b631.jpeg

A czy ta 5-letnia gwarancja to nie weszła czasem dopiero w 2021 roku?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minutes ago, tommly said:

A czy ta 5-letnia gwarancja to nie weszła czasem dopiero w 2021 roku?

Szczerze powiem że i tak to może wyglądać, prawdopodobnie dlatego że zegarek trafił do serwisu praktycznie zaraz po zakupie, a było to już w 2021… czekam na info, bo coś czuję że ta impreza może kosztować pewnie ponad połowę wartości tego zegarka, zobaczymy jak to będzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi