Scaut 7798 #3676 Napisano 24 Lipca 2021 W dniu 23.07.2021 o 13:29, Kindybal napisał(-a): Takie mnie się nazbierały. Który naj.... ??? Chronoris Top! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #3677 Napisano 26 Lipca 2021 EDC 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85832 #3678 Napisano 27 Lipca 2021 Jest co nosić Tomek. 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Butik 11516 #3679 Napisano 4 Sierpnia 2021 Ponieważ na tę chwilę wydaje mi się (wiem, dużo protekcjonalizmu, ale z doświadczenia wolę nie stawiać nic za pewnik :)) że mogę skupić się na używaniu zegarków a nie ich poszukiwaniu, wrzucam aktualny stan pudełka do odpowiedniego działu. Kolekcja jednomarkowa, wydaje mi się, ze w miarę różnorodna pod względem kolorów i rodzajów tarcz, typów sprzętu oraz jego zastosowania. Tam gdzie było to możliwe sprzęt kupowany na bransolecie, choć zdecydowanie wolę nosić zegarki na paskach (i tak są w tej chwili skonfigurowane), oprócz elektryka, który kupić można jedynie na NATO, ale dokupiłem do niego świetną tytanową bransoletę od siostrzanego modelu X-33 ale bez limitacji. Na razie mam w planie pas, zobaczymy co z tego wyjdzie 12 Kto rano wstaje ten leje jak z cebra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42774 #3680 Napisano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) W dniu 23.07.2021 o 14:29, Kindybal napisał(-a): Takie mnie się nazbierały. Który naj.... ??? Zdecydowanie Eberhard. Potem chwila przerwy i Airman. W dniu 26.07.2021 o 19:18, tomaliusz napisał(-a): EDC Bracie, Hama widziałbym u siebie. 19 godzin temu, Butik napisał(-a): Ponieważ na tę chwilę wydaje mi się (wiem, dużo protekcjonalizmu, ale z doświadczenia wolę nie stawiać nic za pewnik :)) że mogę skupić się na używaniu zegarków a nie ich poszukiwaniu, wrzucam aktualny stan pudełka do odpowiedniego działu. Kolekcja jednomarkowa, wydaje mi się, ze w miarę różnorodna pod względem kolorów i rodzajów tarcz, typów sprzętu oraz jego zastosowania. Tam gdzie było to możliwe sprzęt kupowany na bransolecie, choć zdecydowanie wolę nosić zegarki na paskach (i tak są w tej chwili skonfigurowane), oprócz elektryka, który kupić można jedynie na NATO, ale dokupiłem do niego świetną tytanową bransoletę od siostrzanego modelu X-33 ale bez limitacji. Na razie mam w planie pas, zobaczymy co z tego wyjdzie Trzy przygarnął bym. Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7548 #3681 Napisano 5 Sierpnia 2021 A tak się przedstawia sytuacja na chwilę obecną u mnie. Niewielkie zmiany od stycznia. ML trafił w dobre ręce, pojawił się Nomos oraz G-shock. Kilka zagdowzdek mam. Co zrobić z G-shockiem? Czy kupować pudełko na 5 zegarków? 🤔 Powoli też w głowie kiełkuje pomysł wymiany Ch.Warda na coś innego... 7 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3090 #3682 Napisano 5 Sierpnia 2021 10 minutes ago, evilym said: A tak się przedstawia sytuacja na chwilę obecną u mnie. Niewielkie zmiany od stycznia. ML trafił w dobre ręce, pojawił się Nomos oraz G-shock. Kilka zagdowzdek mam. Co zrobić z G-shockiem? Czy kupować pudełko na 5 zegarków? 🤔 Powoli też w głowie kiełkuje pomysł wymiany Ch.Warda na coś innego... Nie rozumiem, skoro masz 5 zegarków to pudełko na 4 jest idealne - jeden na ręku, reszta w pudle Bardzo fajna, uniwersalna kolekcja! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7548 #3683 Napisano 5 Sierpnia 2021 @logann Dziękuje A w pudełku każdy ma swoje nienaruszalne miejsce G-shock poniewiera się więc na półce i trochę mi to przeszkadza 😑 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18964 #3684 Napisano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Kupuj pudełko, ale na 6... Zaraz coś Ci wpadnie w oko i będzie jak znalazł ;) Ewentualnie zawsze możesz mi sprezentować Nomosa i problem też się jakoś rozwiąże Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7548 #3685 Napisano 5 Sierpnia 2021 @Krygo Obiecałem sobie max 4... i ten G-shock trochę zaburzył plan Ewentualnie to Ty możesz mi sprezentować nowe pudełko 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81986 #3686 Napisano 5 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, evilym napisał(-a): @Krygo Obiecałem sobie max 4... i ten G-shock trochę zaburzył plan Ewentualnie to Ty możesz mi sprezentować nowe pudełko Potraktuj gshocka jak niezegarek, tylko przyrząd do zadań specjalnych i po problemie 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68766 #3687 Napisano 5 Sierpnia 2021 5 godzin temu, sanik napisał(-a): Potraktuj gshocka jak niezegarek, tylko przyrząd do zadań specjalnych i po problemie 😜 Dokładnie tak jak mówisz. Mój G-shock leży gdziekolwiek, nigdy nie śpi w pudełku. Najczęściej na parapecie w kuchni, w garażu, na komodzie, lub gdziekolwiek indziej. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81986 #3688 Napisano 5 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Dokładnie tak jak mówisz. Mój G-shock leży gdziekolwiek, nigdy nie śpi w pudełku. Najczęściej na parapecie w kuchni, w garażu, na komodzie, lub gdziekolwiek indziej. U mnie to samo 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7548 #3689 Napisano 6 Sierpnia 2021 17 godzin temu, sanik napisał(-a): Potraktuj gshocka jak niezegarek, tylko przyrząd do zadań specjalnych i po problemie 😜 Hmm, generalnie kupiłem go właśnie z takim zamiarem! Podczas przeprowadzki mój Aquis postarzał się o jakieś kilka lat i dało mi to do myślenia 😞 G-shocka noszę więc rzadko i to jest chyba rozwiązanie, żeby wsadzić go do tej puszki i niech sobie czeka na akcję specjalną 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42774 #3690 Napisano 6 Sierpnia 2021 Ja mam stojaczek na G. Choć miejsca w pudełku pod dostatkiem. Ostało się z czasów jak miałem naraz ponad 10 zegarków. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #3691 Napisano 6 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): Ja mam stojaczek na G. Choć miejsca w pudełku pod dostatkiem. Ostało się z czasów jak miałem naraz ponad 10 zegarków. Popraw się bracie 🤦 10 szt. to absolutne minimum 😊 A G to noszę jednego w torbie i jeden jeszcze w schowku w aucie na wszelki wypadek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42774 #3692 Napisano 6 Sierpnia 2021 Bracie, max jaki zamierzam mieć to 4 szt. + G. Z czego 3 będą mieć dożywocie. Wiecej to nie dla mnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #3693 Napisano 6 Sierpnia 2021 Wymień te z dożywociem 😊 1. Monster 2. 🤔 3. 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukighost 1199 #3694 Napisano 7 Sierpnia 2021 W dniu 5.08.2021 o 14:18, evilym napisał(-a): … faktycznie raczej ChW bym pogonił (jeżeli już) masz bardzo stonowaną kolekcję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boski2 56 #3695 Napisano 7 Sierpnia 2021 W dniu 5.08.2021 o 09:30, evilym napisał(-a): Powoli też w głowie kiełkuje pomysł wymiany Ch.Warda na coś innego... Oddaj mi aquisa a ChW wymień sobie na Balla 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7548 #3696 Napisano 8 Sierpnia 2021 W dniu 6.08.2021 o 12:38, Dorian06 napisał(-a): Ja mam stojaczek na G. Choć miejsca w pudełku pod dostatkiem. Ostało się z czasów jak miałem naraz ponad 10 zegarków. Hm, też dobry pomysł. Musiałbym przeorganizować miejsce na półce, ale może taki stojak byłby roziwazaniem. 21 godzin temu, lukighost napisał(-a): faktycznie raczej ChW bym pogonił (jeżeli już) masz bardzo stonowaną kolekcję Dzięki Powoli zaczynam się rozglądać za jego następcą... 12 godzin temu, Boski2 napisał(-a): Oddaj mi aquisa a ChW wymień sobie na Balla 😅 Po zmianie konta, dobry humor nie odpuszcza Ball spoko, ale jakoś ta marka do mnie nie gada oraz ciężko o rozmiar poniżej 40mm. 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukighost 1199 #3697 Napisano 8 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, evilym napisał(-a): Dzięki Powoli zaczynam się rozglądać za jego następcą... nie gustuję w pilotach, ale jakby domknąć kolekcję to właśnie pilot+ garnitur i praktycznie masz wsio… będę śledził poszukiwania 😜 ja zbłądziłem w diverach i jakoś mi z tym dobrze 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12115 #3698 Napisano 8 Sierpnia 2021 Takie mnie się nazbierały. Który naj.... ???JR i Scafograf petarda!!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7548 #3699 Napisano 8 Sierpnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, lukighost napisał(-a): nie gustuję w pilotach, ale jakby domknąć kolekcję to właśnie pilot+ garnitur i praktycznie masz wsio… będę śledził poszukiwania 😜 ja zbłądziłem w diverach i jakoś mi z tym dobrze Również piloty to nie do końca moja bajka, ale takiego IWC w chrono to bym przytulił bardzo chętnie Typowy garniturowiec zbędny. Zakładam raz na rok... Ale fakt, właśnie w miejsce Krzyśka widziałbym coś bardziej eleganckiego. Zobaczymy, parcia nie mam. Edit: a divery wiadomo, zawsze dobry wybór! Edytowane 8 Sierpnia 2021 przez evilym 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42774 #3700 Napisano 8 Sierpnia 2021 W dniu 6.08.2021 o 15:24, tomaliusz napisał(-a): Wymień te z dożywociem 😊 1. Monster 2. 🤔 3. 🤔 Pam i Roli. Tylko ich jeszcze brak. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach