Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Skusiłem się na drugiego w moich zbiorach Guanqina. 

Fotki poglądowe, bo rzeczywiste nie od razu, wiadomo. ;) 

Wybrałem kolor brązowy, chyba raczej szaro-brązowy. Jak dotrze to się wyjaśni. Mechanizm Miyoty, wolałbym NH35, ale... Wygląda fajnie i to zdecydowało. Dostałem jakąś tam zniżkę, pewnie za jakiś czas będzie taniej... ;) 

S345cc9e6e9ad4fb188db371df93098c7z.jpgSb1fba4c1fc3e4f79af26f335d3be716ev.jpg

gigantyczny jak na kostkę. czekam na wrażenia.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, oszolom napisał(-a):

gigantyczny jak na kostkę. czekam na wrażenia.

Nie spodziewam się złej jakości mam już jednego z tej firmy. Rozmiar spory, ale akurat nic w tym stylu nie miałem a cena do tej pory była prawie dwa razy wyższa, niż zapłaciłem, więc kliknąłem. :) 

2 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a):

Oczywiscie rozwazalem i ta starsza wersje, ktore jest znacznie tansza, i nie brak jej uroku, ale do decyzji przekonal mnie wlasnie bezel oraz fakt, ze Poljot mial jakas niespodziewana (dla mnie) promocje.  Wiec tak, by drozszy, ale nie absurdalnie drozszy...

o kurcze! Ladny! zupelnie nie znam tego brandu...hmm...czas uruchomic wujka gugla, widze, ze Chiny maja jeszcze wiele tajemnic przede mna...:) Edit: znalazlem, ale tego brazowego nie ma nigdzie...; :( 

Tu masz linka do sklepu skąd kupiłem: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006877685974.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.46c61c24dBG02i&gatewayAdapt=glo2pol 

Rzeczywiście ten kolor jest najtrudniej dostępny, ale to chyba nie przypadek. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Hoffhoffski napisał(-a):

@Plan 9, jak oceniasz jakość tej koperty, pracę bezela oraz jego wycentrowanie? Mógłbyś sprawdzić wymiary? Wg opisu na ali powinna być mniejsza od zwykłego tuńczyka, o czym mogą świadczyć bardziej wystające uszy, ale wolałbym się upewnić.

Noawięc, po kolei:

Bezel chodzi "plastikowo". Nie wiem jak to inaczej nazwać. Nie ma takiego ostrego kliku, tylko taki trochę miękki.
Nie wyczuwam luzu, wycentrowany w stosunku do wewnętrznego ringa.

Średnica zewnętrzna: 43mm
Pasek: 20mm
Długość biorąc pod uwagę uszy: 44mm

Bezel insert: śr. wew: 30, zew. 36mm

Grubość: 13,5mm

Jakość wykonania... No yu jest średnio bym powiedział. Mam wrażenie, że sama koperta jest pomalowana jakimś lakierem. Na shroudzie czuć ślady obróbki skrawaniem, więc to chyba PVD. 

Zapłaciłem za niego ~$22 i to jest moim zdaniem dobra cena. Za tyle za ile teraz sobie liczą, czyli okolice $50, to jednak chyba nie.

Jak będę go składał, to opiszę wrażenia. 

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Nie spodziewam się złej jakości mam już jednego z tej firmy. Rozmiar spory, ale akurat nic w tym stylu nie miałem a cena do tej pory była prawie dwa razy wyższa, niż zapłaciłem, więc kliknąłem. :) 

Tu masz linka do sklepu skąd kupiłem: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006877685974.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.46c61c24dBG02i&gatewayAdapt=glo2pol 

Rzeczywiście ten kolor jest najtrudniej dostępny, ale to chyba nie przypadek. ;) 

dzieki za link! smiesznie, bo gdy kilknalem wyswietlo mi cene 89 Eur, a samemu udalo mi sie jakas godzine wczesniej zakupic za 76,9 Eur :) (no idea why?) No zobaczymy coż to za sztuka jest. Obiecuja dostawe juz 5 czerwca.

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, jarek08s napisał(-a):

Skusiłem się za 689zl 

Screenshot_20240527-204844_AliExpress.jpg

Ja czekam na czerwcową wyprzedaż i może będzie znów po 620 a wtedy bez clenia ? 

Zamieściłeś się w limicie 150£ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, jarek08s napisał(-a):

Skusiłem się za 689zl 

Screenshot_20240527-204844_AliExpress.jpg

Do mnie już jedzie (niebieski z logo). :) No i zapłaciłem prawie stówkę mniej, ale śledziłem bardzo długo i czas poświęcony zasługuje na taki bonus. ;) 

31 minut temu, Darth_Gem napisał(-a):

dzieki za link! smiesznie, bo gdy kilknalem wyswietlo mi cene 89 Eur, a samemu udalo mi sie jakas godzine wczesniej zakupic za 76,9 Eur :) (no idea why?) No zobaczymy coż to za sztuka jest. Obiecuja dostawe juz 5 czerwca.

Ceny na Ali często skaczą, warto śledzić, żeby nie przepłacić. Ja za niego zapłaciłem 290 zł, teraz jest ponad 500 w tym samym sklepie. 

Rozumiem, że kupujesz w Holandii a ceny są bez VAT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a):

Ja czekam na czerwcową wyprzedaż i może będzie znów po 620 a wtedy bez clenia ? 

Zamieściłeś się w limicie 150£ ?

chyba 150 euro przekroczone ale kiedyś kupowałem phylide speedmaster za ponad 700zł i dopłaciłem u listonosza 18zł,takze jak bedzie podobnie to przezyje. na alli chyba nie ma inflacji od kilku lat obserwuje wrecz deflacje przy odrobinie szukania i szczescia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy. Pamiętajcie, że limit 150 EUR dotyczy ceny netto a Ali pokazuje dla Polski ceny brutto. Tak więc jeżeli Ali pokazuje poniżej (mniej/więcej) 790 zł. to jest to dla potrzeb odprawy wciąż mniej niż 150 EUR netto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik z moim nowym nabytkiem. Może Was też przekona do zakupu. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek od Sea-Gulla. Mam wersję zieloną, teraz doszła złota. 

IMG_20240601_112749.jpg

IMG_20240601_113441.jpg

IMG_20240601_074846.jpg

IMG_20240601_074803.jpgIMG_20240601_074625.jpg

IMG_20240601_075655.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem dzisiaj taki wynalazek ?

https://pl.aliexpress.com/item/1005004766030933.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.39b943ceK6wVeW&gatewayAdapt=glo2pol

To będzie pierwszy zegarek mechaniczny. Zasadniczo wolę zegarki na baterie ze względu na ich niskie wymagania. Nie chodzę w zegarku codziennie więc odpada nakręcanie. A ten jest tak atrakcyjny cenowo że nawet jak będzie kiepski (nie spodziewam się cudów), to mała strata. Na lato pewnie wystarczy.

Zdecydowałem się na wersję żółtą.

Edytowane przez Rafsr71
Dopisek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Rafsr71 napisał(-a):

Kupiłem dzisiaj taki wynalazek ?

https://pl.aliexpress.com/item/1005004766030933.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.39b943ceK6wVeW&gatewayAdapt=glo2pol

To będzie pierwszy zegarek mechaniczny. Zasadniczo wolę zegarki na baterie ze względu na ich niskie wymagania. Nie chodzę w zegarku codziennie więc odpada nakręcanie. A ten jest tak atrakcyjny cenowo że nawet jak będzie kiepski (nie spodziewam się cudów), to mała strata. Na lato pewnie wystarczy.

Zdecydowałem się na wersję żółtą.

To chyba nie był dobry wybór, obym się mylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Kupiłem kiedyś takiego Ochstina, i tragedii nie było, choć w ciągu kilku dni zmieniła właściciela?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, tofiks_th napisał(-a):

Kupiłem kiedyś takiego Ochstina, i tragedii nie było, choć w ciągu kilku dni zmieniła właściciela?

Na podstawie jakiegoś tam doświadczenia, biorąc pod uwagę jakieś extra okazje, nie kupuję mechaników chińskich poniżej 35-40 USD. Oczywiście z kuponami i zniżkami można zejść poniżej i nie wyrzucić pieniędzy. 

To, że chodził kilka dni a Ty go sprzedałeś, to dowód na Twoją roztropność. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mówią ciekawość...., kupiłem go za niecałą stówkę i o dziwo chyba nie straciłem. Nie jestem w stanie powiedzieć czy chodził poprawnie, bo w zasadzie go nie nosiłem. Koperta z szajsmetalu, zwykle szkło, ale pierwszy look nie najgorszy. Ale fakt, że już wówczas kupowałem ciut lepsze chińskie tiktaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Tak jak wspomniałem, na lato pewnie wystarczy a cena taka że w razie czego żal niewielki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Sugess moonphase dotarł :D

Niestety będę w domu dopiero koło 20:00 - sprawdzian cierpliwości 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł taki wynalazek. Tym razem się naciąłem. Oprócz tego, że tarcza w słońcu prezentuje się ładną zielenią, nie można o nim powiedzieć nic pozytywnego. 

IMG_20240606_182300.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, greggy napisał(-a):

Dotarł taki wynalazek. Tym razem się naciąłem. Oprócz tego, że tarcza w słońcu prezentuje się ładną zielenią, nie można o nim powiedzieć nic pozytywnego. 

IMG_20240606_182300.jpg

bezel z plastiku? :D  ile dałeś? przypomina mi mojego lupaia.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi