Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, facecik said:

Ten za to przypomina zwykły budzik😉

IMG_1343.thumb.jpg.148d5d193b6c9aa11e538585713195aa.jpgIMG_1342.thumb.jpg.8f2669381b646490ee6603423455cf59.jpgIMG_1341.thumb.jpg.f4abcdd343be260f1a9a15358220c090.jpgIMG_1340.thumb.jpg.2ca2c7de754a15a1efd7498bda180052.jpgIMG_1339.thumb.jpg.49899eea15e711b2f8b2f832ec668c44.jpg

FAJNY! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam wątek...i na początku miałem nastawienie, że bym tego zegarka w życiu nie kupił. Potem zobaczyłem recenzję Filipa i mnie zaciekawił.

A im dalej czytam, tym bardziej myślę..."facet zrobił to po swojemu!". Mógł za te pieniądze kupić wiele innych zegarków, mógł pewnie kupić RO, a poszedł pod prąd i kupił 11.59, bo mu się podoba. I tak trzeba żyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, pdb napisał(-a):

Tak sobie czytam wątek...i na początku miałem nastawienie, że bym tego zegarka w życiu nie kupił. Potem zobaczyłem recenzję Filipa i mnie zaciekawił.

A im dalej czytam, tym bardziej myślę..."facet zrobił to po swojemu!". Mógł za te pieniądze kupić wiele innych zegarków, mógł pewnie kupić RO, a poszedł pod prąd i kupił 11.59, bo mu się podoba. I tak trzeba żyć :)

Wspominanego ostatnio "jumbo" to nie mógł kupić w tych pieniądzach... ale może tym zakupem dołączył do grona aspirujących do zapisania na listę zainteresowanych. 😏

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, machlo napisał(-a):

Wspominanego ostatnio "jumbo" to nie mógł kupić w tych pieniądzach... ale może tym zakupem dołączył do grona aspirujących do zapisania na listę zainteresowanych. 😏

Ale za niewiele więcej, znajdzie na rynku jakiegoś AP RO. Nie sprowadzajmy tej dyskusji, do modeli które są wybitnie rzadko dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, pdb napisał(-a):

Ale za niewiele więcej, znajdzie na rynku jakiegoś AP RO. Nie sprowadzajmy tej dyskusji, do modeli które są wybitnie rzadko dostępne.

Ja tylko się naśmiewam z owczego pędu do modeli, które sztucznie wykreowano jako "niedostępne".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, KrysH napisał(-a):

FAJNY! 

Jak kupisz więcej AP, to też taki dostaniesz🙂 Może...😉

23 minuty temu, machlo napisał(-a):

Ja tylko się naśmiewam z owczego pędu do modeli, które sztucznie wykreowano jako "niedostępne".

Nie zauważyłem, żeby ktoś tu deklarował, że "pędzi" do tych słabiej dostępnych. Kolega kupił, bo mógł. A resztę to już sobie sam dopowiedziałeś, prawda?

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minutes ago, pdb said:

Hej dzięki, fajnie to napisałeś. Tak - mogłem kupić RO ale ja (po wielu podejściach i próbach) stwierdzam ze nie lubię intergaretd bracelet design. Nie są dla mnie... Za wyjątkiem może Lange Odyseusz którego może jeszcze kiedyś przymierze. Długo mi zajęło i pewnie wciąż będzie zajmować aby się uczyć zegarków. Na ta chwile Ceramiczny Code Chrono to idealny zegarek DLA MNIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, facecik napisał(-a):

Jak kupisz więcej AP, to też taki dostaniesz🙂 Może...😉

Nie zauważyłem, żeby ktoś tu deklarował, że "pędzi" do tych słabiej dostępnych. Kolega kupił, bo mógł. A resztę to już sobie sam dopowiedziałeś, prawda?

Nic nie dopowiadałem sobie - czytaj uważnie. 😘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, machlo napisał(-a):

Nic nie dopowiadałem sobie - czytaj uważnie. 😘

Spoko🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.07.2024 o 16:06, KrysH napisał(-a):

@TomASH tak, zastąpił freak x.

A co tam. Doleję benzyny do ognia. :lol:

Nie zamieniłbym. Ale to ja. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Dorian06 said:

A co tam. Doleję benzyny do ognia. :lol:

Nie zamieniłbym. Ale to ja. 

Spokojnie tutaj akurat nie ma żadnego ognia ani debaty - AP to zdecydowanie lepszy zegarek. Freak był super ale nie ma podejścia do code.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.07.2024 o 20:13, KrysH napisał(-a):

@artme, @Edmund Exley Boom Dziękuję Chłopaki! 

Myślę ze to zupełnie normalne ze nasze zegarki na wzajem nie koniecznie nam "podchodzą". Ja się przyznam ze tak mam jak patrzę na 99% zegarków na forum ale staram się nie komentować bo przecież to nie ja nosze/żyje z tym zegarkiem i nie mnie ma cieszyć tylko właściciela. Najważniejsza zasada w naszym hobby to moim zdaniem "wear what YOU like".

Pozdrawiam wszystkich maniaków i wariatów zegarkowych!

IMG_1556.thumb.jpeg.a60ac4323d6bb592cfaad0a07788d5c9.jpeg

Dobrze wyszedł na tej fotce. 

12 godzin temu, KrysH napisał(-a):

AP to zdecydowanie lepszy zegarek. Freak był super ale nie ma podejścia do code.

Nie miałem okazji mieć w ręce ani jednego ani drugiego. 

Freak jest dla mnie fajniejszy, bo nie ma chronografu. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Dorian06 said:

Dobrze wyszedł na tej fotce. 

Nie miałem okazji mieć w ręce ani jednego ani drugiego. 

Freak jest dla mnie fajniejszy, bo nie ma chronografu. 

Ok to akurat potrafię zrozumieć! Ja osobiście uwielbiam chronografy gdyż ja praktycznie wszystko lubię odmierzać w życiu i pracy. Od parzenia herbaty po interwały z klientami na siłowni. Ale jeżeli Feak tak cię zauroczył to bardzo polecam ten zegarek - jeden z najwygodniejszych i ciekawie zbudowanych zegarków jakie mialem. Może powinienes pomyśleć? Która wersje byś brał? Zielony dla mnie był najlepszy a na drugim miejscu ten rose gold co mialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniało mi się: przymierzałem Code także w lutym. Zdjęcia mniej ch….we niż poprzednie, ale to wciąż nie to dla mnie.

IMG_6083.jpeg

IMG_6084.jpeg

IMG_6085.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Jan napisał(-a):

Masz dobry nadgarstek do tego zegarka

To fakt, leżał idealnie. Lewa łapka w lecie urosła do 19,5cm. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Przypomniało mi się: przymierzałem Code także w lutym. Zdjęcia mniej ch….we niż poprzednie, ale to wciąż nie to dla mnie.

IMG_6083.jpeg

IMG_6084.jpeg

IMG_6085.jpeg

No widzisz? Jak chcesz, to potrafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, mario1971 said:

Dzisiaj taką sztukę oglądałem.

6a3c49e0f816c7a03b91b19e3132b6be.jpg

Fajny RO, pasowałby do Ciebie. Ja powoli odchodzę od "integrated bracelet design", za dużo stali dla oka i ręki. Aczkolwiek jesienią i zima do bluzy nawet fajnie ponosić. 

1 hour ago, beniowski said:

IMG_6083.jpeg

IMG_6084.jpeg

A widzisz! Identyko sztuka! Ale to jest niesamowite w zegarkach ze jednym mogą pasować idealnie a innym w cale! Jakbym miał być szczery to tez bym Ci odradzał tego zegarka patrząc na zdjęcia nie prezentuje się na Twoim nadgarstku zbyt dobrze. To czuć na zdjęciach ze nie miałeś chemii z tym zegarkiem. U mnie jest odwrotnie, leży jak ulał i nie schodzi z nadgarstka, nawet na chwile. Jest doskonały!

IMG_1652.thumb.jpeg.717256611995e1fa3ee4e745a4041639.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.07.2024 o 21:12, mario1971 napisał(-a):

Dzisiaj taką sztukę oglądałem.

6a3c49e0f816c7a03b91b19e3132b6be.jpg

Naprawde dobrze leży :)

5 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Moja igiełka w stogu siana.

IMG_1702.thumb.jpeg.ea241c408260f4e7eea25e9b3c4808ba.jpeg

Tutaj też dobrze siedzi... ale mam wrażenie, że na mniejszych nadgarstkach już nie będzie z nim tak dobrze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, uhck997 said:

Naprawde dobrze leży :)

Tutaj też dobrze siedzi... ale mam wrażenie, że na mniejszych nadgarstkach już nie będzie z nim tak dobrze. 

Masz racje - pomimo ze to jest 41mm to nosi się jak 43mm ale ani razu jeszcze nie mialem odczucia ze jest "za duży". Leży idealnie. 10/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi