Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

...

Bardzo fajny - a pasek rewela, bardzo podobny do tego z 5630D Ale widzę, tak na szybko, że dostępny tylko w kraju kwitnącej wiśni...

To prawda. Chciałem sobie poskładać DW-5030D z karbonowym paskiem, ale Zibi nie sprowadza paska i bezela do tego modelu. Bardzo chciałem mieć kwadrat z takim paskiem dlatego zdecydowałem się na S5600 i nie żałuję. Niestety dostępny tylko w JP więc trzeba było szukać na eBay i Rakuten.

Rubicon ile cię to kosztowało z clem?

Cła nie było. Wyszło nieco mniej niż dwukrotna cena GW-M5610 z bazarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym pudełkiem to żartowałem... żeby rubicon'a pośpieszyć co by zegar pokazać raczył :P

foch.gif

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyciski  GW-M5610BB 10465501

Zółty bezel mat G-5600 10385038

Żółty pasek mat G-5600 10330724

Miodowy LCD ale bez tej opalizującej blaszki  GW-M5630 10426289

LCD negatyw GW-M5610 10481754

Bezel czerwony połysk GW-M5630 10427139

Pasek czerwony połysk złota klamerka GW-M5630 10427102

Daito ja szukałem tego pudełka swego czasu i nic znać nie dałeś   :( Chętnie bym takie jedno przytulił a nawet dwa :)

Duże dzięki. Powiedz tylko jeszcze po ile pakowane są przyciski? 1, 2, 4szt.? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponad miesiąc czekania i dzisiaj w końcu odebrałem  

Graty !

Swojego czasu też się mocno do niego przymierzałem i nadal nie mówię nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegar  wraca do mnie jak bumerang, nie wiem który to już raz ale chyba 3 lub 4. :D 

20171019_213759-01.jpg

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

A jednak :P

-to Ty mowiles ze taki jest taki smutny ? - ktos tak gdzies wspominal :P

Kupilem jeden w 2009 wlasnie ze wzgledu na te stonowane kolory.

a tam na drugim planie ,to co to za bransa ?

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegar wraca do mnie jak bumerang, nie wiem który to już raz ale chyba 3 lub 4. :D

Gratulacje! Składany czy kupiony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit jakbyś kiedyś chciał do niego wrócić 5 raz, to chętnie tego przygarnę. ;)

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak :P

-to Ty mowiles ze taki jest taki smutny ? - ktos tak gdzies wspominal :P

Kupilem jeden w 2009 wlasnie ze wzgledu na te stonowane kolory.

a tam na drugim planie ,to co to za bransa ?

Tak to ja tak pisałem i w sumie poniekąd dalej tak uważam jednak z każdym kolejnym razem gdy go odkupuje dostrzegam w tych stonowanych kolorach coraz to większy urok.  ;)

Na drugim planie to bransa od GW-M5610BC ze zeszlifowana czarna powłoka z ogniw. 

Gratulacje! Składany czy kupiony?

Kupiony ten sam egzemplarz po raz któryś z kolei.. Na składaki dopiero przyjdzie pora, ale już bliżej niż dalej. ;)

GitBit jakbyś kiedyś chciał do niego wrócić 5 raz, to chętnie tego przygarnę. ;)

Pożyjemy zobaczymy ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już bliżej niż dalej to znaczy że części zamówione w czerwcu ;)

Taplaltakl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na olx ciekawa wersja dw 5600 bl

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny kwadrat. Na tym zdjęciu idealnie widać słabość wyświetlacza w tym module. Jak się patrzy od dołu i/lub od lewej strony to jest on nieczytelny. Co ciekawe nie ma tego problemu jak się patrzy na niego od góry i/lub prawej strony.

Edytowane przez rubicon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to bolączka większości G albo inaczej.. Jest to poprostu cecha wyświetlaczy ciekło krystalicznych. Jeden LCD będzie mega czytelny a drugi w tym samym modelu będzie miał gorsze parametry. 

Przerobiłem już trochę kwadratów i różnie z tym było, obecnie mam trzy pozytywne LCD i każdy z nich ma minimalnie inny kontrast.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony ten sam egzemplarz po raz któryś z kolei.. Na składaki dopiero przyjdzie pora, ale już bliżej niż dalej. ;)

Maciek, to znak, że musi zostać na zawsze :D Graty po raz kolejny.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiąc to zdjęcie musiałem się trochę postarać. Raczej nie ma aż takiego problemu z czytelnością. ;)

Patrząc na wprost jest rewelacyjnie. Problem się robi jak odchylisz zegarek pod takim kątem jak na pierwszym zdjęciu. I jak napisałem jest to widoczne od tej strony od której się najczęściej patrzy mając zegarek na lewej ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na wprost jest rewelacyjnie. Problem się robi jak odchylisz zegarek pod takim kątem jak na pierwszym zdjęciu. I jak napisałem jest to widoczne od tej strony od której się najczęściej patrzy mając zegarek na lewej ręce.

Zgadza się, na to cierpią wszystkie LCD ale na codzień rzadko się zdarza tak, jak to widać na zdjęciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda. Chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że problem ten jest mocno widoczny od strony z której najczęściej spogląda się na zegarek. Jak odwrócisz go "do góry nogami" i odchylisz to problem jest widoczny w dużo mniejszym stopniu. I tak się zastanawiam czy to kwestia folii polaryzacyjnej czy samej konstrukcji wyświetlacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi