rk7000 3804 #6526 Posted June 14, 2021 Napisz co i gdzie chcesz kupić - pomożemy w miarę możliwości. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4630 #6527 Posted June 19, 2021 A Wy? Co dziś zrobiliście?! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jędrula.wawa 1327 #6528 Posted June 19, 2021 30 minut temu, drobnypijaczek napisał(-a): A Wy? Co dziś zrobiliście?! Tak prawdę mówiąc to dzisiaj nic nie zrobiłem 🤭 Ale wczoraj miałem spotkanie koleżeńskie 💋😁 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8628 #6529 Posted June 19, 2021 Co wyjdzie ze skrzyżowania żyrafy i szpaka?? 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4630 #6530 Posted June 19, 2021 (edited) 10 minut temu, Enkil napisał(-a): Co wyjdzie ze skrzyżowania żyrafy i szpaka?? Nie wiem jak to się nazywa ale czereśnie zbiera błyskawicznie! 😜😜 Edited June 19, 2021 by drobnypijaczek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8628 #6531 Posted June 19, 2021 (edited) To je panie kombajn do czereśni Zagadka znana mi ze szkoły podstawowej Ed. Było jeszcze skrzyżowanie jerza z wężem. Dobry do ogrodzenia sadu Edited June 19, 2021 by Enkil 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Mawis 537 #6532 Posted June 19, 2021 Czy ktoś z was kupował paski UTHAI z AliExpress? Jestem ciekawy jaka jest ich jakość i czy nadają sie do sporadycznego noszenia zegarka. Wyglądają ciekawie i ceny też mają w porządku. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1932 #6533 Posted June 19, 2021 (edited) W dniu 19.06.2021 o 09:40, drobnypijaczek napisał(-a): A Wy? Co dziś zrobiliście?! ło, Panie.. wczoraj zawieszenie w mojej hondzi z tyłu rozbierałem dla wymiany sprężyn łączników i gum stabilizatora, dziś natomiast oleje i filtry w dwu innych autach domowego "koncernu" . Oj pogoda srogo mi doskwierała przy pracy, bo wszystko na powietrzu i bez cienia.. Pogoda i ... KOMARY.. 🤯 Edited June 20, 2021 by zadra ortografia 1 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 885 #6534 Posted June 20, 2021 7 godzin temu, zadra napisał(-a): ło, Panie.. wczoraj zawieszenie w mojej chondzi z tyłu rozbierałem dla wymiany sprężyn łączników i gum stabilizatora, dziś natomiast oleje i filtry w dwu innych autach domowego "koncernu" . Oj pogoda srogo mi doskwierała przy pracy, bo wszystko na powietrzu i bez cienia.. Pogoda i ... KOMARY.. 🤯 A ja miałem w planach robienie gaźników w suzuki marauder znajomego. Ale w związku z powyższym odpuściliśmy ten weekend. Szkoda, bo uwielbiam takie upieprzenie się w smarach i benzynie 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4630 #6535 Posted June 20, 2021 (edited) Ok, ja zaczynałem niedzielę tak A teraz czekam aż natura zrobi swoje. Edited June 20, 2021 by drobnypijaczek 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1932 #6536 Posted June 20, 2021 8 godzin temu, drobnypijaczek napisał(-a): Ok, ja zaczynałem niedzielę tak A teraz czekam aż natura zrobi swoje. Z dwojga "złego" zamieniłbym się z Tobą na robotę.. 🙂 0 Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4630 #6537 Posted June 20, 2021 55 minut temu, zadra napisał(-a): Z dwojga "złego" zamieniłbym się z Tobą na robotę.. 🙂 Do mechaniki nie ciągnie mnie wcale. Odnalazłem się w ogrodzie, w drzewkach owocowych, krzewach ozdobnych, w ryciu w ziemi... Tylko nie myślcie, że tak "się do piachu przyzwyczajam!" 😛 A i oczywiście afera kto będzie siedział w wodzie była nieunikniona. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1932 #6538 Posted June 20, 2021 3 godziny temu, drobnypijaczek napisał(-a): Do mechaniki nie ciągnie mnie wcale. Odnalazłem się w ogrodzie, w drzewkach owocowych, krzewach ozdobnych, w ryciu w ziemi... Tylko nie myślcie, że tak "się do piachu przyzwyczajam!" 😛 A i oczywiście afera kto będzie siedział w wodzie była nieunikniona. ja lubię i jedno i drugie. A najlepiej teraz czuję się w płytkiej letniej wodzie.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 8138 #6539 Posted June 21, 2021 W dniu 19.06.2021 o 09:40, drobnypijaczek napisał(-a): A Wy? Co dziś zrobiliście?! W sobotę u babci mojej dziewczyny również zbierałem czereśnie 2 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
JanekTheFizyk 1215 #6540 Posted June 22, 2021 W dniu 19.06.2021 o 23:16, Mawis napisał(-a): paski UTHAI Kupiłem kiedyś skórzane NATO czarne. Są rzeczywiście skórzane, choć skórka dość cienka. Problem jest taki, że czarne są tylko z wierzchu, a skóra tak na prawdę brązowa. To czarnidło złazi na rysach, gięciach. Więc jeśli chcesz takie, to bierz brązowe, są w miarę OK. 0 Share this post Link to post Share on other sites
prw6 488 #6541 Posted June 24, 2021 Jak nazywają malowanki w Rosji/na Ukrainie? Coś mnie naszło i jakąś ładną bym kupił tylko nie wiem co wpisać 0 Share this post Link to post Share on other sites
renqien 3662 #6542 Posted June 24, 2021 Победа ручная роспись i wystarczy. Oczywiście nie musi być Pobeda, ale to zwykle one są malowane. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Kirov57 234 #6543 Posted June 24, 2021 W dniu 20.06.2021 o 20:50, drobnypijaczek napisał(-a): Do mechaniki nie ciągnie mnie wcale. Odnalazłem się w ogrodzie, w drzewkach owocowych, krzewach ozdobnych, w ryciu w ziemi... Tylko nie myślcie, że tak "się do piachu przyzwyczajam!" 😛 A i oczywiście afera kto będzie siedział w wodzie była nieunikniona. Polecam do kompletu pszczółki Zapylą drzewka i rośliny, a i słodkości dostarczą:) Mi w tym roku już 300 kilo:) 3 Share this post Link to post Share on other sites
Jędrula.wawa 1327 #6544 Posted June 24, 2021 21 minut temu, Kirov57 napisał(-a): Polecam do kompletu pszczółki Zapylą drzewka i rośliny, a i słodkości dostarczą:) Mi w tym roku już 300 kilo:) To ile pni trzeba mieć żeby się tak obłowić ❓ 🍯🐝🍯🐝🍯🐝 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Share this post Link to post Share on other sites
Kirov57 234 #6545 Posted June 24, 2021 18 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): To ile pni trzeba mieć żeby się tak obłowić ❓ 🍯🐝🍯🐝🍯🐝 Niewiele, 10, w tym 8 rodzin produkcyjnych. To wcale nie jest jakaś super wydajność Jak byłaby pogoda, to i z rzepaku pół tony by było. 1 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3804 #6546 Posted June 24, 2021 41 minut temu, Kirov57 napisał(-a): Polecam do kompletu pszczółki Zapylą drzewka i rośliny, a i słodkości dostarczą:) Mi w tym roku już 300 kilo:) To pszczelarz jesteś pełna gębą - super. Przyłącze się do pytania - ile masz pasiek i ile uli? Ojciec kiedyś miał 6 uli ale hobbystycznie tylko. Jednak troszkę tego miodu "liznąłem" i zapoznałem się też z opieką jaką trzeba otaczać pszczoły żeby wszystko było ok 🙂 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Jędrula.wawa 1327 #6547 Posted June 24, 2021 15 minut temu, Kirov57 napisał(-a): Niewiele, 10, w tym 8 rodzin produkcyjnych. To wcale nie jest jakaś super wydajność Jak byłaby pogoda, to i z rzepaku pół tony by było. Z tym „obławianiem się” to oczywiscie żart. Sam osobiście kupuje miód od pszczelarza, to się trochę człowiek osłucha z plusami dodatnimi i ujemnymi tego hobby lub zawodu. A ty przewozisz swoje ule w zależności od okresu kwitnienia różnych roślin czy raczej stacjonarnie ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Share this post Link to post Share on other sites
Kirov57 234 #6548 Posted June 25, 2021 18 godzin temu, rk7000 napisał(-a): To pszczelarz jesteś pełna gębą - super. Przyłącze się do pytania - ile masz pasiek i ile uli? Ojciec kiedyś miał 6 uli ale hobbystycznie tylko. Jednak troszkę tego miodu "liznąłem" i zapoznałem się też z opieką jaką trzeba otaczać pszczoły żeby wszystko było ok 🙂 Mam jedną pasiekę przy domu, teraz 15 uli, z zimy wyszło 10, w tym 8 produkcyjnych i dwie zapasowe (100% stanu do zimowli). Nie dziwię się, że masz też coś wspólnego z pszczołami, w końcu Puławy to pszczelarska stolica Polski, przynajmniej naukowo za sprawą Instytutu Zootechniki w Puławach 18 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Z tym „obławianiem się” to oczywiscie żart. Sam osobiście kupuje miód od pszczelarza, to się trochę człowiek osłucha z plusami dodatnimi i ujemnymi tego hobby lub zawodu. A ty przewozisz swoje ule w zależności od okresu kwitnienia różnych roślin czy raczej stacjonarnie ? To jest hobbystyczna pasieka więc nie wędruję, nie miałbym na to czasu a miodu mi wystarcza 😀. Z wędrówkami wiążą się też często dewastacje, kradzieże i przenoszenie chorób - zwłaszcza zgnilca amerykańskiego. Przy okazji , gdzieś ktoś pytał o logo Zarii... Dziś widziałem automat na Facebooku 2 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8628 #6549 Posted June 27, 2021 Gdyby ktoś miał lepsze i wyraźniejsze zdjęcie tego logo to byłbym wdzięczny :) 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3804 #6550 Posted June 28, 2021 8 godzin temu, Enkil napisał(-a): Gdyby ktoś miał lepsze i wyraźniejsze zdjęcie tego logo to byłbym wdzięczny :) Jak do popołudnia nikt nie podrzuci to mogę zrobić fotkę 😉 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites