Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Recommended Posts

30 minut temu, drobnypijaczek napisał(-a):

A Wy? Co dziś zrobiliście?!

Tak prawdę mówiąc to dzisiaj nic nie zrobiłem 🤭

Ale wczoraj miałem spotkanie koleżeńskie 💋😁

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

10 minut temu, Enkil napisał(-a):

Co wyjdzie ze skrzyżowania żyrafy i szpaka?? 

Nie wiem jak to się nazywa ale czereśnie zbiera błyskawicznie! 😜😜 

Edited by drobnypijaczek

To je panie kombajn do czereśni :D

Zagadka znana mi ze szkoły podstawowej :)

Ed. 

Było jeszcze skrzyżowanie jerza z wężem. 

Dobry do ogrodzenia sadu 

Edited by Enkil

Czy ktoś z was kupował paski UTHAI z AliExpress? Jestem ciekawy jaka jest ich jakość i czy nadają sie do sporadycznego noszenia zegarka. Wyglądają ciekawie i ceny też mają w porządku.

W dniu 19.06.2021 o 09:40, drobnypijaczek napisał(-a):

20210619_073428.jpg

20210619_073437.jpg

ło, Panie..

wczoraj zawieszenie w mojej hondzi z tyłu rozbierałem dla wymiany sprężyn łączników i gum stabilizatora, dziś natomiast oleje i filtry w dwu innych autach domowego "koncernu" .

Oj pogoda srogo mi doskwierała przy pracy, bo wszystko na powietrzu i bez cienia..

Pogoda i ...

KOMARY.. 🤯

Edited by zadra
ortografia

7 godzin temu, zadra napisał(-a):

ło, Panie..

wczoraj zawieszenie w mojej chondzi z tyłu rozbierałem dla wymiany sprężyn łączników i gum stabilizatora, dziś natomiast oleje i filtry w dwu innych autach domowego "koncernu" .

Oj pogoda srogo mi doskwierała przy pracy, bo wszystko na powietrzu i bez cienia..

Pogoda i ...

KOMARY.. 🤯

A ja miałem w planach robienie gaźników w suzuki marauder znajomego. Ale w związku z powyższym odpuściliśmy ten weekend. Szkoda, bo uwielbiam takie upieprzenie się w smarach i benzynie :D :D

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

8 godzin temu, drobnypijaczek napisał(-a):

Ok, ja zaczynałem niedzielę tak

20210620_103017.jpg

A teraz czekam aż natura zrobi swoje.

20210620_110858.jpg

Z dwojga "złego" zamieniłbym się z Tobą na robotę.. 🙂

55 minut temu, zadra napisał(-a):

Z dwojga "złego" zamieniłbym się z Tobą na robotę.. 🙂

Do mechaniki nie ciągnie mnie wcale. Odnalazłem się w ogrodzie, w drzewkach owocowych, krzewach ozdobnych, w ryciu w ziemi... Tylko nie myślcie, że tak "się do piachu przyzwyczajam!" 😛

A i oczywiście afera kto będzie siedział w wodzie była nieunikniona.

3 godziny temu, drobnypijaczek napisał(-a):

Do mechaniki nie ciągnie mnie wcale. Odnalazłem się w ogrodzie, w drzewkach owocowych, krzewach ozdobnych, w ryciu w ziemi... Tylko nie myślcie, że tak "się do piachu przyzwyczajam!" 😛

ja lubię i jedno i drugie. A najlepiej teraz czuję się w płytkiej letniej wodzie..

W dniu 19.06.2021 o 09:40, drobnypijaczek napisał(-a):

W sobotę u babci mojej dziewczyny również zbierałem czereśnie :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

W dniu 19.06.2021 o 23:16, Mawis napisał(-a):

paski UTHAI

Kupiłem kiedyś skórzane NATO czarne. Są rzeczywiście skórzane, choć skórka dość cienka. Problem jest taki, że czarne są tylko z wierzchu, a skóra tak na prawdę brązowa. To czarnidło złazi na rysach, gięciach. Więc jeśli chcesz takie, to bierz brązowe, są w miarę OK.

Jak nazywają malowanki w Rosji/na Ukrainie? Coś mnie naszło i jakąś ładną bym kupił tylko nie wiem co wpisać

Победа ручная роспись i wystarczy.

Oczywiście nie musi być Pobeda, ale to zwykle one są malowane.

W dniu 20.06.2021 o 20:50, drobnypijaczek napisał(-a):

Polecam do kompletu pszczółki :D Zapylą drzewka i rośliny, a i słodkości dostarczą:) Mi w tym roku już 300 kilo:)

21 minut temu, Kirov57 napisał(-a):

Polecam do kompletu pszczółki :D Zapylą drzewka i rośliny, a i słodkości dostarczą:) Mi w tym roku już 300 kilo:)

To ile pni trzeba mieć żeby się tak obłowić 🍯🐝🍯🐝🍯🐝

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

18 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

To ile pni trzeba mieć żeby się tak obłowić 🍯🐝🍯🐝🍯🐝

Niewiele, 10, w tym 8 rodzin produkcyjnych. To wcale nie jest jakaś super wydajność :) Jak byłaby pogoda, to i z rzepaku pół tony by było. 

41 minut temu, Kirov57 napisał(-a):

To pszczelarz jesteś pełna gębą - super. 

Przyłącze się do pytania - ile masz pasiek i ile uli? 

Ojciec kiedyś miał 6 uli ale hobbystycznie tylko. Jednak troszkę tego miodu "liznąłem" i zapoznałem się też z opieką jaką trzeba otaczać pszczoły żeby wszystko było ok 🙂

15 minut temu, Kirov57 napisał(-a):

Niewiele, 10, w tym 8 rodzin produkcyjnych. To wcale nie jest jakaś super wydajność :) Jak byłaby pogoda, to i z rzepaku pół tony by było. 

Z tym „obławianiem się” to oczywiscie żart. Sam osobiście kupuje miód od pszczelarza, to się trochę człowiek osłucha z plusami dodatnimi i ujemnymi tego hobby lub zawodu. 
A ty przewozisz swoje ule w zależności od okresu kwitnienia różnych roślin czy raczej stacjonarnie ?

18 godzin temu, rk7000 napisał(-a):

To pszczelarz jesteś pełna gębą - super. 

Przyłącze się do pytania - ile masz pasiek i ile uli? 

Ojciec kiedyś miał 6 uli ale hobbystycznie tylko. Jednak troszkę tego miodu "liznąłem" i zapoznałem się też z opieką jaką trzeba otaczać pszczoły żeby wszystko było ok 🙂

Mam jedną pasiekę przy domu, teraz 15 uli, z zimy wyszło 10, w tym 8 produkcyjnych i dwie zapasowe (100% stanu do zimowli). Nie dziwię się, że masz też coś wspólnego z pszczołami, w końcu Puławy to pszczelarska stolica Polski, przynajmniej naukowo za sprawą Instytutu Zootechniki w Puławach

18 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

Z tym „obławianiem się” to oczywiscie żart. Sam osobiście kupuje miód od pszczelarza, to się trochę człowiek osłucha z plusami dodatnimi i ujemnymi tego hobby lub zawodu. 
A ty przewozisz swoje ule w zależności od okresu kwitnienia różnych roślin czy raczej stacjonarnie ?

To jest hobbystyczna pasieka więc nie wędruję, nie miałbym na to czasu a miodu mi wystarcza 😀. Z wędrówkami wiążą się też często dewastacje, kradzieże i przenoszenie chorób - zwłaszcza zgnilca amerykańskiego.

Przy okazji , gdzieś ktoś pytał o logo Zarii... Dziś widziałem automat na Facebooku 

FB_IMG_1624628880996.jpg

8 godzin temu, Enkil napisał(-a):

image.png.80872cfe6a116619cafdf32a7ee4e854.png

Gdyby ktoś miał lepsze i wyraźniejsze zdjęcie tego logo to byłbym wdzięczny :)

Jak  do popołudnia nikt nie podrzuci to mogę zrobić fotkę 😉