Diego04 318 #2126 Napisano 25 Grudnia 2017 Święta, ale tak przy okazji.... Przyciski do kwadratów i ten maleńki pierścień zenera blokujący ten przycisk - idzie gdzieś to dostać ?Druga rzecz - wy też macie problem z założeniem bransolety kompozytowej do gshocka ? Tzn. założyłem, ale strasznie ciężko to szło.Przycisk http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6521622065Pierścień segera, ale aktualnie niedostępny http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6913038888Jesli masz na mysli bransę do kwadratów to tylko pierwszy raz jest problematyczny. Pozniej opanujesz i zaklada sie łatwo jak pasek. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #2127 Napisano 29 Grudnia 2017 Czy ktoś ma doświadczenie z ładowaniem MTG-G1000? U mnie mimo podładowywania prawie 10 godzin w mocnym świetle, nadal wskazówka sekundowa stoi na 14-tej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #2128 Napisano 29 Grudnia 2017 Ładowałeś sztucznym światłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #2129 Napisano 29 Grudnia 2017 Ładowałeś sztucznym światłem? Naturalnym raczej nie ładował chyba że w Melbourne mieszka Czy ktoś ma doświadczenie z ładowaniem MTG-G1000? U mnie mimo podładowywania prawie 10 godzin w mocnym świetle, nadal wskazówka sekundowa stoi na 14-tej "Podciągnąć" solar to nie jest taka prosta sprawa jak w "książkach piszą" - zwykle trwa to kilka słonecznych dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #2130 Napisano 29 Grudnia 2017 No ale już jakieś doświadczenia mam w tej materii Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #2131 Napisano 29 Grudnia 2017 No ale już jakieś doświadczenia mam w tej materii No to jak masz to po co pytasz Podniesienie Kinga, po jego zakupie, z M do H zajęło mi prawie tydzień wiszenia na bajerce balkonowej w lipcu, 5630 trwało tyle samo, 7900 wisi mi na kwietniku przy oknie już drugi tydzień i dalej jest na M, żarówą trudno jest doładować ogniwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #2132 Napisano 29 Grudnia 2017 No to jak masz to po co pytasz Podniesienie Kinga, po jego zakupie, z M do H zajęło mi prawie tydzień wiszenia na bajerce balkonowej w lipcu, 5630 trwało tyle samo, 7900 wisi mi na kwietniku przy oknie już drugi tydzień i dalej jest na M, żarówą trudno jest doładować ogniwo.Używam halogen 200 wat i wszystkie zegarki ładują się ekspresowo, nawet od zera (składaki) w 8 godzin max 10 Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #2133 Napisano 29 Grudnia 2017 Używam halogen 200 wat i wszystkie zegarki ładują się ekspresowo, nawet od zera (składaki) w 8 godzin max 10 No to albo MTG-G1000 jest wyjątkowy, albo masz zepsutego sikora Ja tam specem nie jestem ale akumulator najlepiej ładuje się małym prądem i długo - "szybkie ładowanie" potrafi zepsuć ogniwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #2134 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Ja to wszystko wiem, od trzech lad tak ładuję swoje G, zegarek nie jest przegrzany itp. Kiedyś nawet sprawdzałem na samym solarze jak zmienia się napięcie w stosunku do odległości. Jeszcze nigdy nie miałem żadnej awarii poza przypadkiem z GW-M5610, który jak się potem okazało miał uszkodzony moduł. Z MTG-G1000 postępuje jak z jajkiem bo to mój wymarzony zegar i już się denerwuję, że coś nie takNa szczęście je serwisują tylko w Japonii, więc dłużej poczeka, ale będzie fabrykaDam mu jeszcze szansę do stycznia Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Capri 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalc13 72 #2135 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) 7900 wisi mi na kwietniku przy oknie już drugi tydzień i dalej jest na M, żarówą trudno jest doładować ogniwo.Po zakupie mojego 7900 miałem M, ale dwa dni temu skorzystałem z dwóch godzin słońca"na żywo" i mam jak na razie H. Wiem, że Wy o tym wiecie, ale jako, że to mój pierwszy solar, to staram się go w pochmurny dzień wystawiać na parapet. Z tego co wyczytałem na forum, szyba potrafi ograniczyć znacznie energię. G się ładuje, a na rękę wskakuje 5, też w tym celu. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez michalc13 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #2136 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Przepraszam wszystkich za zamieszanie, ale to moje ADHD....Naładował się Powinni wysyłać zegarki naładowane, bo jak się trafi o tej porze roku to kiepsko... Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Capri 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #2137 Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Trochę paniki siejesz tym ładowaniem I co z tego że ma M?Musicie mieć koniecznie H, do czego?No chyba że używasz G jak latarki lub z czujnikami wybierasz się na Morskie Oko - ostatnio modne Spokojnie przez dłuższy czas sam na łapie się doładuje a takie na silę katowanie światłem jest bez sensu.Można szukać światła jak spadnie na L ale pewnie wtedy niektórzy już by mieli zawał Edytowane 29 Grudnia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalc13 72 #2138 Napisano 29 Grudnia 2017 Wychodzi na to, że posiadacze TS lubią być na haju... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9008 #2139 Napisano 30 Grudnia 2017 Dziś zapraszam Was do zapoznania się z korektą położenia początkowego wskazówek w Mudmasterze GWG-1000, i to zarówno automatycznej, jak i manualnej (manualna nie jest opisana w instrukcji zegarka). Może komuś się przyda. https://youtu.be/BPeTjIkZGGc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adijocker 0 #2140 Napisano 31 Grudnia 2017 Witam. Pacjent Casio EFR 537rbk-1aer z edycji Red Bull Racing edition. Problem, że kupiłem używkę z minimalnie za krótką bransoletą. Potrzebuję jednego lub najlepiej dwóch ogniw, najlepiej w kolorze czarnym ale inny też mógłby być, coś wymyślę. Wysłałem zapytania do wszystkich dystrybutorów Casio i nikt nie ma takich ogniw na sprzedaż i ręce mi opadają. Czy jest na forum jakiś znawca marki Edifice i mógłby mi na przykład powiedzieć, czy ogniwo z jakiegoś innego modelu będzie pasowało do mojej bransolety? Albo może ma ktoś na sprzedaż takie ogniwo. Prosiłbym najlepiej o wiadomośc mailową ( [email protected] ) . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Pozdrawiam i Szczęśliwego nowego roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #2141 Napisano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Pacjent Casio EFR 537rbk-1aer z edycji Red Bull Racing edition. Problem, że kupiłem używkę z minimalnie za krótką bransoletą. Potrzebuję jednego lub najlepiej dwóch ogniw, najlepiej w kolorze czarnym ale inny też mógłby być, coś wymyślę. Wysłałem zapytania do wszystkich dystrybutorów Casio i nikt nie ma takich ogniw na sprzedaż i ręce mi opadają. Czy jest na forum jakiś znawca marki Edifice i mógłby mi na przykład powiedzieć, czy ogniwo z jakiegoś innego modelu będzie pasowało do mojej bransolety? Albo może ma ktoś na sprzedaż takie ogniwo. Prosiłbym najlepiej o wiadomośc mailową ( [email protected] ) . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Pozdrawiam i Szczęśliwego nowego roku.Z samym ogniwem będzie ciężko jak już cos to cała bransoletę, w zibi powinni zamówić . Edytowane 31 Grudnia 2017 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #2142 Napisano 4 Stycznia 2018 Panowie, czy ktoś z Was spotkał się z następującymi skrótami dni tygodnia?:MH TR WA TU FO SU SE Jeżeli tak, to cóż to za język?W sieci nie mogę nic znaleźć. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11610 #2143 Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie, czy ktoś z Was spotkał się z następującymi skrótami dni tygodnia?:MH TR WA TU FO SU SE Jeżeli tak, to cóż to za język?W sieci nie mogę nic znaleźć.Pewnie acronimy, może o to chodzi? No bo niewątpliwie skróty pochodzą z angielskiego https://registrar.gmu.edu/topics/days-of-the-week-codes/http://www.sanjac.edu/apply-register/overview/class-schedules/decoding-schedulehttp://pcc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/446/~/what-does-tr-in-the-schedule-of-classes-refer-to%3F Edytowane 5 Stycznia 2018 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #2144 Napisano 16 Stycznia 2018 No to jak masz to po co pytasz Podniesienie Kinga, po jego zakupie, z M do H zajęło mi prawie tydzień wiszenia na bajerce balkonowej w lipcu, 5630 trwało tyle samo, 7900 wisi mi na kwietniku przy oknie już drugi tydzień i dalej jest na M, żarówą trudno jest doładować ogniwo.Miałeś farta że Ci go gołębie nie obsr.. :-) Ja tam ryśka ładuję podwieszając na dwóch gumkach jakieś 10 cm pod halogenem ledowym, kuchennym GU10 5W zostawiam na godzinę i jest H. Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #2145 Napisano 16 Stycznia 2018 @DamianDe Bo mój pasek zerwał się na trzeciej dziurce (niestety - mam chude nadgarstki).Akurat w tym przypadku to zaleta :-) Rozmawiałeś z Kraina Czasu z Tarnowa? To najbardziej ogarnięta w kwestii pasków Casio firma w Polsce. Jeśli chodzi o przerabianie paska to czasem nie da się inaczej z kazikami, solidne zegarki więc żeby klienci coś kiedyś jeszcze kupili wymyślają miliony pasków, które do siebie nie pasują, ale znowu - ponieważ są ich miliony to jednak daje się w końcu coś dopasować z pilnikiem w dłoni. Klik Klak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #2146 Napisano 16 Stycznia 2018 Pewnie acronimy, może o to chodzi? No bo niewątpliwie skróty pochodzą z angielskiego Pierwsze litery się zgadzają, ale co do licha znaczą drugie? MH - Monday? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11610 #2147 Napisano 16 Stycznia 2018 Pierwsze litery się zgadzają, ale co do licha znaczą drugie? MH - Monday?Happy Monday? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #2148 Napisano 16 Stycznia 2018 Może faktycznie to jest dobry kierunek?MH TR WA TU FO SU SE Monday - HublotTuesdaty - RolexWednesday - Audemars PiquetThursday - Ulusse NardinFriday - OrisSaturday - U-BoatSunday - Edox Tylko co Casio ma z tego? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #2149 Napisano 16 Stycznia 2018 A gdzie Seiko? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #2150 Napisano 20 Stycznia 2018 Kupując Froga wiedziałem, że niektórzy użytkownicy narzekają na długość paska i jego odstawanie. Wystrugałem na szybko dwie szlufki ze stali chirurgicznej, trochę mniejsze, niż oryginalna, która jest dość luźna. Teraz trzeba ponosić żabę i sprawdzić, jak się nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach