Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igory76

Klub Miłośników Zegarków Jaeger-LeCoultre

Rekomendowane odpowiedzi

Po długich narzekaniach, że JLC jest nudne...znalazłem dla siebie, coś co łączy elegancję z moimi ulubionymi komplikacjami.
Oto i on...czyli mój powrót do marki:

Baaardzo fajny. Gratulacje

W związku z tym, że byłem dzielny i wytrzymałem rok bez zakupów zegarkowych - sprawiłem sobie nagrodę ;))))

A tego to już w ogóle nosiłbym z dumą.
Gratuluję wstrzemięźliwości (zegarkowej) i super zakupu.

Nie się noszą!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W związku z tym, że byłem dzielny i wytrzymałem rok bez zakupów zegarkowych - sprawiłem sobie nagrodę ;))))

1912678330_ZdjcieWhatsApp2024-07-13o16_01.08_2bbf9d73.thumb.jpg.27c221407265ed8fcf97f7d00ff37435.jpg

Gratulacje, niech się nosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

1912678330_ZdjcieWhatsApp2024-07-13o16_01.08_2bbf9d73.thumb.jpg.27c221407265ed8fcf97f7d00ff37435.jpg

Gratulacje. 

9 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W związku z tym, że byłem dzielny i wytrzymałem rok bez zakupów zegarkowych - sprawiłem sobie nagrodę default_wink.png)))

Z ciekawości gdzie można w Polsce kupić ten model ?

P.S. Nie wiem jakby to wyglądało u mnie, ale u Ciebie na nadgarstku do koszuli po prostu pięknie wygląda. Nie wiem czy to zaleta zdjęcia, ale mam wrażenie, że jest mega czytelny Pozytywnie zazdroszczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje! Świetnie wygląda na Twoim nadgarstku.
Niech się nosi.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

Pięknie się prezentuje na twoim nadgarstku. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

Rewelacyjnie wygląda!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.07.2024 o 12:22, a_team napisał(-a):

Z ciekawości gdzie można w Polsce kupić ten model ? emoji846.png

Nie mam pojęcia. Ja poza Rolexami chyba nigdy nie kupiłem żadnego zegarka w Polsce. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.07.2024 o 23:42, zielony.m napisał(-a):

Petarda i leży idealnie.. gratulacje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia. Ja poza Rolexami chyba nigdy nie kupiłem żadnego zegarka w Polsce. 

W jakim kraju kupowałeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, Jan said:

Kto powiedział że to musi być elegant, do polo też pasuje :) 

1722418453669.thumb.jpeg.d2f95ba4a34270077d7d3caba348587e.jpeg

Pewnie ze tak, ja bym go do dresów nosił! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, KrysH napisał(-a):

Pewnie ze tak, ja bym go do dresów nosił! 

:)

to był trochę suchar: polo koszulka, gracze polo, reverso "hehe" 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.08.2024 o 18:07, tomaszek257 napisał(-a):

Witam!Chciałbym się dowiedzieć o tym zegarku.

453753421_373817915752238_7312619418884122986_n.jpg

Na moje oko wygląda to na produkcję z lat 70. ubiegłego wieku. Obstawiam mechanizm oznaczony jako kaliber K885. Prawdopodobna referencja 20002/21002.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_6845.jpeg

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Panowie. 

Czy ktoś może ma i chce się pozbyć Reverso, 250.8.86?

Pozdrawiam, 

C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykle nie przepadam za takim "zegarkowym rokoko"  ;), ale tu szczena mi opadła w momencie, kiedy zobaczyłem foty na profilu JLC. Piękny! O maestrii technicznej już napisałeś.  :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Zwykle nie przepadam za takim "zegarkowym rokoko"  ;), ale tu szczena mi opadła w momencie, kiedy zobaczyłem foty na profilu JLC. Piękny! O maestrii technicznej już napisałeś.  :)

W sumie to niewiele napisałem, ale sporo wiem o mechanizmie oznaczonym jako kaliber 184, bo kiedyś się tym werkiem bardzo interesowałem. Może jak znajdę więcej czasu i trochę chęci, to skrobnę recenzję na swój blog zwłaszcza, że w nowej wersji jest sporo zmian w stosunku do mechanizmu z 2019 r.

https://www.chronomaster.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artyści bez dwóch zdań. Jak widzę takie cacka to jeszcze bardziej chcę wrócić do marki. Na pewno nie na ten poziom, ale żeby mieć choć ochłap z tej manufaktury...

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Butik napisał(-a):

Artyści bez dwóch zdań. Jak widzę takie cacka to jeszcze bardziej chcę wrócić do marki. Na pewno nie na ten poziom, ale żeby mieć choć ochłap z tej manufaktury...

Ochłapy z JLC też bywają przyjemne, chociażby podstawowy Polaris Automatic. Ma co prawda marną autonomię chodu, bo tylko 40 godzin. Słabo trzyma cenę, więc na lokatę kapitału się nie nadaje, ale cieszy oko. 🙂 Koperta, tarcza oraz mechanizm są różnorodnie wykończone. Co więcej, koperta ma świetnie wyważone proporcje dzięki czemu zegarek dobrze układa się na ręku szczególnie w wersji z bransoletą. Precyzja działania też jest spoko. Nie ma urządzenia kalendarzowego, ale to przynajmniej nie zaburza symetrii wskazań na tarczy. Do tego wodoszczelność 100m, przeszklony dekiel, masa luminescencyjna na indeksach i 8 lat gwarancji. Fajny zegar moim zdaniem. 👍

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, McIntosh napisał(-a):

Ochłapy z JLC też bywają przyjemne, chociażby podstawowy Polaris Automatic. Ma co prawda marną autonomię chodu, bo tylko 40 godzin. Słabo trzyma cenę, więc na lokatę kapitału się nie nadaje, ale cieszy oko. 🙂 Koperta, tarcza oraz mechanizm są różnorodnie wykończone. Co więcej, koperta ma świetnie wyważone proporcje dzięki czemu zegarek dobrze układa się na ręku szczególnie w wersji z bransoletą. Precyzja działania też jest spoko. Nie ma urządzenia kalendarzowego, ale to przynajmniej nie zaburza symetrii wskazań na tarczy. Do to tego wodoszczelność 100m, przeszklony dekiel, masa luminescencyjna na indeksach i 8 lat gwarancji. Fajny zegar moim zdaniem. 👍

Sasadzam się na coś innego, bardziej klasycznego, aktualnie trwają negocjacje ;)

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi