Gerwazy154 19 #2776 Napisano 17 Kwietnia 2021 Zastanawiam się nad modelem z mechanizmem 9S55. Już wycofanym z produkcji. Nurtuje mnie sprawa nakręcania sprężyny. Czy to prawda, że przy spokojnym noszeniu cały dzień mechanizm nakręcania sprężyny jest niewydolny i nie daje rady nakręcać na max? Może ktoś ma doświadczenie z tym mechanizmem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 387 #2777 Napisano 18 Kwietnia 2021 Takie małe porównanie 😉 https://youtu.be/uO6Cf9CTQTw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibbi 5742 #2778 Napisano 22 Kwietnia 2021 Nie pamietam, czy juz bylo, chyba nie. Zdjecia z sieci sprzed 1-2 miesiecy. Nowy wypust - SLGA007 - spodziewany byl wiosna, ale z uwagi na rozne opoznienia prodykcyjne w GS (np. z SLGH005), najprawdopodobniej pojawi sie latem. Limitka, 2021 szt., kolejny piekny niebieski cyferblat spod reki GSa. PR z tylu, co w przypadku GSa jest rzadkoscia. Cena ok. €9.100. Pewnie w przyszlosci bedzie poszukiwany przez kolekcjonerow. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #2779 Napisano 22 Kwietnia 2021 Było było. Sam wrzucales 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibbi 5742 #2780 Napisano 23 Kwietnia 2021 Było było. Sam wrzucales Tia... No to w ramach rehabilitacji nie pozostaje mi nic innego jak tylko wrzucic absolutna premiere na forach Worldwide. Zdjecie, w tym momencie, znajdziecie tylko na naszym forum (pomijam nedznej jakosci fotke chyba z koreanskiego Twittera).Nowy limitowany kwarc GMT, 40mm, prawdopodobnie limitowany do 2021 szt. Panie i Panowie - SBGN023:Podoba sie? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4631 #2781 Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, bibbi napisał(-a): Tia... No to w ramach rehabilitacji nie pozostaje mi nic innego jak tylko wrzucic absolutna premiere na forach Worldwide. Zdjecie, w tym momencie, znajdziecie tylko na naszym forum (pomijam nedznej jakosci fotke chyba z koreanskiego Twittera). Nowy limitowany kwarc GMT, 40mm, prawdopodobnie limitowany do 2021 szt. Panie i Panowie - SBGN023: Podoba sie? O, to niezłe jest, i pewnie będą jeszcze inne wersje kolorystyczne już nielimitowane edit: są Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Bugs 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibbi 5742 #2782 Napisano 23 Kwietnia 2021 Tak jest - 19 i 21. Wydaje mi sie tez, ze 23 bedzie mialo high accuracy quartz movement, pozostale nie. Choc powinien wowczas miec zlota gwiazdke na tarczy, a na renderze nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7735 #2783 Napisano 23 Kwietnia 2021 Na tarczy SBGN023 nie ma gwiazdki, więc standardowe 10 spy. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibbi 5742 #2784 Napisano 29 Kwietnia 2021 Orzeł jak (nie) malowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68186 #2785 Napisano 11 Maja 2021 Tak tylko tutaj zostawię do pooglądania. 3 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 387 #2786 Napisano 11 Maja 2021 Serca to Ty Mario nie masz... Rozumiem jeden, ale dwa?! 🤪 Muszę przyznać, że ta brzoza bardziej jednak do mnie przemawia 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68186 #2787 Napisano 11 Maja 2021 3 minuty temu, furraan napisał(-a): Serca to Ty Mario nie masz... Rozumiem jeden, ale dwa?! 🤪 Muszę przyznać, że ta brzoza bardziej jednak do mnie przemawia 😎 Jak przymierzyłem brzozę, to cały czar Snowflake prysł w ciągu jednej sekundy. Brzoza jest jednak stalowa i ma masywniejszą bransoletę - czuć, że ma sie zegarek na nadgarstku. To są moje odczucia przy sztucznym - butikowym oświetleniu. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6283 #2788 Napisano 12 Maja 2021 Tarcza White Birch faktycznie piękna, ale jeśli chodzi o czytelność to Snowflake bije ją "na głowę". We wtorek podpisywałem w GalMok-u "deklarację zakupu wiadomo czego" i zaszedłem do salonu naprzeciwko - Snowflake po raz kolejny bardzo mi się spodobał. Za to SBGE253 wypadł z obszaru zainteresowań jako alternatywa dla GMT Master II - ta ceramika jakaś taka plastikowa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8563 #2789 Napisano 12 Maja 2021 Te GSy wciąz takie masywne robią? Zawsze się przymierzałem do GSa, ale po przymiarce kilka lat temu zrezygnowałem, to to strasznie wielkie i grube zegary dla mnie były. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6283 #2790 Napisano 12 Maja 2021 @Beniowski: SBGE 253 ma 40mm i nie jest szczególnym klocem, Snowflake podobnie, dobrze się układają na ręce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24655 #2791 Napisano 12 Maja 2021 Pewnie kwestia osobistych preferencji (albo doświadczenia z płaskimi zegarkami) ale oba te modele o których piszesz dla mnie są klocami których nie da się nosić. Dlatego od dawna przestałem patrzeć w stronę GS. 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibbi 5742 #2792 Napisano 12 Maja 2021 Panowie narzekajacy na kloce - Biala Brzoza ukoi Wasze (i przy okazji moje) bolaczki!Raptem 11,7mm grubosci i bardzo smukla koperta. SBGE253 wraz ze swoimi bracmi to przy niej prawdziwe kloce - 14,7mm...Narastajacy problem z Brzoza to jej dostepnosc - powoli bez paromiesiecznych zapisow nie ma mowy o spotkaniu jej w lesie innych sztuk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24655 #2793 Napisano 12 Maja 2021 Dlatego ja sięgnąłem po ks z wypukłym szkłem, myślę że na żywo będzie super. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6283 #2794 Napisano 12 Maja 2021 A ja dobrze się z nimi czułem, ładnie przylegały, nic nie odstawało, ale może to potrzeba zmian po wieloletnim męczeniu zegarka 34mm albo chwilowa zmiana optyki po wcześniejszej przymiarce Polarisa 42mm, Superoceana 42mm i Portugiesera 40mm w sąsiednim salonie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #2795 Napisano 12 Maja 2021 8 godzin temu, beniowski napisał(-a): Te GSy wciąz takie masywne robią? Zawsze się przymierzałem do GSa, ale po przymiarce kilka lat temu zrezygnowałem, to to strasznie wielkie i grube zegary dla mnie były. Zależy które. Te nieliczne, które ostały się z kopertą 37 mm są całkiem zgrabne. Używam takiego i innych zachęcam 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8563 #2796 Napisano 12 Maja 2021 Teraz, Sierżant Julian napisał(-a): Zależy które. Te nieliczne, które ostały się z kopertą 37 mm są całkiem zgrabne. Używam takiego i innych zachęcam 🙂 Ja wiem że oni robią też mniejsze modele, ale miałem na myśli Snowflake’a. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #2797 Napisano 12 Maja 2021 (edytowane) 3 minuty temu, beniowski napisał(-a): Ja wiem że oni robią też mniejsze modele, ale miałem na myśli Snowflake’a. Chrzanić flejki, srebro na tarczy to jest to 🙂 Edytowane 12 Maja 2021 przez Sierżant Julian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68186 #2798 Napisano 12 Maja 2021 10 minut temu, beniowski napisał(-a): Ja wiem że oni robią też mniejsze modele, ale miałem na myśli Snowflake’a. A co Ty masz do Snowa? Bardzo dobre proporcje, idealnie układa się na ręce, przy tym jest lekki i czytelny. Niestety przy Brzozie wygląda jak ubogi krewny - mówię o wrażeniach na żywo, bo o dziwo, na fotkach lepiej wypada Snowflake. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibbi 5742 #2799 Napisano 12 Maja 2021 Chrzanić flejki, srebro na tarczy to jest to Srebro + 37mm polecam 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6283 #2800 Napisano 12 Maja 2021 1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a): idealnie układa się na ręce, przy tym jest lekki i czytelny A jak z czytelnością Bircha ? Tak się zafiksowałem na dwa modele że na pozostałe nie spojrzałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach