Jakub Mróz 16 #1651 Napisano 6 Lutego 2014 Panowie, używał ktoś coś z poniższej listy? Lalique Encre NoireL'Occitane Eau des BauxCreed AventusGuerlain L'Instant Pour HommeNarciso Rodriguez Narciso Rodriguez for HimAmouage Jubilation XXV MenJean Paul Gaultier - Fleur Du MaleHanae Mori HMSerge Lutens CherguiSerge Lutens Fille en AiguillesLalique WhiteMontale Red VetyverAndy Tauer L'air du Desert MarocainNasomatto Black Afgano Jeżeli tak, to poprosiłbym o ogólne wrażenia i info. czym warto się zainteresować w pierwszej kolejności Dzięki. Michał, dorzuć Creed Sartorial i jak mieszkasz w UK, to koniecznie odwiedź butik Floris'a w Londynie 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1652 Napisano 6 Lutego 2014 Cześć Kuba, jakiś czas temu już sobie namierzyłem ten butik, najprawdopodobniej pod koniec miesiąca będę w Londynie, to obowiazkowo tam zaglądne 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #1653 Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) Ah, jeszcze Penhalingon's, choć to Floris jest legendą równie wielką jak JLC, Patek, IWC czy Vacheron w zegarmistrzostwie.Naturalnie, żona musi być obecna przy wyborze i testuj na silnie ukrwionych miejscach(przegub dłoni, przegub ramienia - to niestety limituje maksymalnie 4 zapachy jednego dnia pró. Jak się trafi właściwy zapach(mam tak z jednym - Azarro Chrome), to kobiety przez lata będą pamiętać, że takiego używałeś(znajoma ze studiów której nie widziałem 2 lata, po kilku minutach przypomniała sobie, że ciągle używam Chrome). Edytowane 6 Lutego 2014 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1654 Napisano 6 Lutego 2014 Dzięki za info. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson01 3 #1655 Napisano 6 Lutego 2014 Michał, dorzuć Creed Sartorial i jak mieszkasz w UK, to koniecznie odwiedź butik Floris'a w Londynie A co to takiego Creed Sartorial?Penhaligon's Sartorial znam i mam, ale Creed'a nie, chyba że to pomyłkowy "zlepek" 0 Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #1656 Napisano 6 Lutego 2014 A co to takiego Creed Sartorial?Penhaligon's Sartorial znam i mam, ale Creed'a nie, chyba że to pomyłkowy "zlepek"Pardon, masz rację. Pomyłkowy zlepek Przyszły mi na myśl jednocześnie laboratoria Creed i Penhaligons, a pamiętam, że chciałem spróbować Aventusa i Sartorial. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #1657 Napisano 6 Lutego 2014 Kupiłem ZIRH Courduroy, nie podszedł mi zapach. Wystawiam w rzeczach niezegarkowych jakby ktoś był chętny. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AD_ex 283 #1658 Napisano 6 Lutego 2014 Przewąchałem ostatnio. Świetny zapach. Kapitalny bym powiedział.Zatrzymałem się na cenie... 0 Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1659 Napisano 6 Lutego 2014 Ile? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej78 14 #1660 Napisano 6 Lutego 2014 Ile?Gdzieś wyczytałem 50 ml...1200 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1661 Napisano 6 Lutego 2014 No to rzeczywiście tani nie jest. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #1662 Napisano 6 Lutego 2014 To zapewne jest perfum, a nie woda perfumowana 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artme 10825 #1663 Napisano 6 Lutego 2014 Ostatnio Dior Sport - super zapach. Trwaly i pasujacy zarowno w zime jak i w lato. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domurst 2 #1664 Napisano 6 Lutego 2014 A ja na próbę kupiłem wynalazek z Emiratów pt. Rasasi Oudh al Mubakhhar - ponoć w klimatach Montalowskich - jak dojdzie dam znać. Cena zabawna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4871 #1665 Napisano 6 Lutego 2014 To zapewne jest perfum, a nie woda perfumowana To zapewne są perfumy. Jest ich wiele we flakonie a nie jeden... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson01 3 #1666 Napisano 6 Lutego 2014 Do mnie właśnie jedzie Tom Ford Tuscan Leather - zakup całkowicie w ciemno. Mam tylko nadzieję, że będzie jak z Tobacco Vanilla, mimo, że bez wcześniejszych testów zapach całkowicie mnie "zauroczył". 0 Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marceliboczar 1 #1667 Napisano 6 Lutego 2014 Invictus. Naorawdę fajny świeżak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1668 Napisano 6 Lutego 2014 (edytowane) Robert, daj odrazu znać jak dojadą, może też się skusze Gratuluję oczywiście. Edytowane 6 Lutego 2014 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson01 3 #1669 Napisano 6 Lutego 2014 Nie ma sprawy Michał, chociaż pewnie chwilę potrwa nim dotrą. Jadą aż z LA. 0 Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #1670 Napisano 6 Lutego 2014 Sam jestem ich bardzo ciekaw. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jar20 0 #1671 Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) T.F Tobacco Vanilla, SERGE LUTENS Chergui, coś pięknego....Tom Ford Tuscan Leather- dla mnie nic szczególnego.... Edytowane 7 Lutego 2014 przez Jar20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domurst 2 #1672 Napisano 7 Lutego 2014 A ja na próbę kupiłem wynalazek z Emiratów pt. Rasasi Oudh al Mubakhhar - ponoć w klimatach Montalowskich - jak dojdzie dam znać. Cena zabawna. Już doszły i jest więcej niż ok. Otwarcie jest dziwaczne - klimaty medyczno-przychodniowo-szpitalne. Z czasem zapach się wysładza do milutkiej, raczej męskiej róży z subtelną nutką oudu. Wielbicielom klimatów a'la Montale faktycznie powinien się spodobać. Jestem ciekaw innych ich zapachów bo jakościowo (trwałość, projekcja) jest znakomicie - używał ktoś innych zapachów od Rasasi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1673 Napisano 7 Lutego 2014 Jeśli o Montale mowa, to od czasu do czasu uzywam Black Aoud. Na co dzień to może byłaby przesada, ale czasami to czemu nie? wyrazu nie można im odmówić 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domurst 2 #1674 Napisano 7 Lutego 2014 Niektóre Montale znam, w tym BA - pytając czy znacie inne miałem na myśli zapachy Rasasi, bo jest tego całkiem sporo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #1675 Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) To zapewne są perfumy. Jest ich wiele we flakonie a nie jeden...Myślałem, że przyczepisz się do niepoprawności gramatycznej, bo wyczytałem, że perfumy nie mają liczby pojedynczej. Więcej niż jedna to jest raczej nuta zapachowa. Na chemii organicznej na studiach miałem koło ze związków heterocyklicznych(reakcje, dokładna struktura przestrzenna) w zapachach, więc znacznie dokładniej znam skład. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach