Walter_87 7485 #3101 Napisano 24 Lutego 2016 Nie kuś, bo będę musiał powiększyć swoją listę (ale i tak sprawdzę ) 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3102 Napisano 25 Lutego 2016 Kouros mniam, uwielbiam. Tak samo Givenchy.Mam identyczne zdanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15462 #3103 Napisano 25 Lutego 2016 Nie przepadam za Kourosem. Wolę iść w drugą stronę- Body Kouros i mocniejszy Ciur Ottoman.Kourosa mam, używam i bardzo lubię. Natomiast Body Kouros taki jakiś bez wyrazu - IMHO. Z lżejszych bardziej podobają mi się testowane ostatnio IM PH i Cartier Declaration. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3104 Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) to zakładaj jedynie w dni gdy nie wieje bo wiatr robi z nim tyle co ciepły halny z Zakopiańskim śniegiem Dobrze, że w pracy nie mam przeciągów A tak na poważnie, 4 godziny po aplikacji jak dla mnie jest go aż nadto (zapachu oczywiście). Edytowane 25 Lutego 2016 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #3105 Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Issey Pour Homme- zapach który bardzo lubię i uważam za jeden z lepszych "letniaków" ale sam nie mogę go używać bo na mnie reaguje po prostu źle;) Wersja sport wg mnie znośna ale szału nie ma. Była kiedyś fajna wersja summer- 2013 albo 2014 z butelką w paski- prawie jak podstawowa i reagowała na mnie bardzo dobrze. Polecam w tym klimacie ale już trudno dostępny zapach Lacoste Hot Play.YSL Kouros dla mnie kolejny killer- trzeba to lubić Body Kouros miałem jakiś czas temu i z tego co widzę to była starsza wersja bo teraz jest inna butelka. Słodkawy, korzenny w klimacie Jean Paul Gaultier Le Male i Paco One Million, jak ktoś to lubi będzie mu pasował. Sam kiedyś lubiłem bardzo, teraz wręcz przeciwnie. Ostatnio co mi wpadło w ręce- Balmain Carbone. Miałem próbkę, zapach extra, kadzidło, żywica, początkowo zbliżony do Encre Noir, później przechodzi w coś zupełnie odmiennego, cieplejszego- mistrzowska kompozycja. Co do Durbano oczekuje na Chrysolithe- początkowo próbka żeby nie zrobić tego błędu co z Rock Crystal- zachwyt na bloterze, rozczarowanie na skórze- super zapach ale nie na mnie... Edytowane 25 Lutego 2016 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3106 Napisano 26 Lutego 2016 Napisz proszę jakie parametry użytkowe ma Balmain, czytałem że słaba trwałość.Zapach ciekawy, dobra kompozycja i bardzo mi pasuje tylko mam obawy do parametrów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #3107 Napisano 26 Lutego 2016 Początkowo jest naprawdę intensywny z "ogonem" ale po niespełna godzinie ogon znika i raczej utrzymuje się blisko skóry,przynajmniej u mnie. Bezpiecznie powiem 5-6h ale u mnie to różnie bywa- czasami to co na innych utrzymuje się 10h u mnie ledwo 3-4h i odwrotnie:) taka dziwna przypadłość... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3108 Napisano 26 Lutego 2016 Ten Balmain jest ciekawy. Jednak jak piszesz roberp1 z trwałością bardzo słabo. Na bloterze ok. Jednak na skórze szybko gaśnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #3109 Napisano 26 Lutego 2016 ....u mnie to różnie bywa- czasami to co na innych utrzymuje się 10h u mnie ledwo 3-4h i odwrotnie:) taka dziwna przypadłość...Właśnie mam tak samo, ciężko jest znaleźć zapach który będzie się podobał i jeszcze "trzymał" Ten Balmain jest ciekawy. Jednak jak piszesz roberp1 z trwałością bardzo słabo. Na bloterze ok. Jednak na skórze szybko gaśnie. Właśnie takie opinie krążą, ja miałem okazję go wąchać i test nadgarstkowy zrobić, i co tu kryć dobrze nie wypadł, a szkoda bo zapach faktycznie ciekawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emcebre 21 #3110 Napisano 26 Lutego 2016 Ja z kolei ostatnio odkryłem dla siebie coś takiego: Przez Was Panowie zacząłem oglądać się za niszami i już wiem na pewno, że nie wrócę do standardów typu CK, Hugo Boss, czy Lacoste. Pytanie tylko, czy to prawda, że takie zapachy jak Wonderwood mają w sobie więcej naturalnych składników niż powyższe "sieciowe" marki? Nie ukrywam, że po to również oglądam się za czymś innym, aby odejść od syntetycznych zapachów w stronę naturalnie otrzymywanych olejków. Jestem ciekawy Waszego zdania jako osoba nie mająca wystarczającej wiedzy na ten temat. Bartosz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #3111 Napisano 26 Lutego 2016 A ja trzeci dzień jadę na Malizji Vetyver i..... ona miażdży 20 droższe..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3112 Napisano 27 Lutego 2016 Kupiłem Montale Kabul Aoud jest fajny ale bardzo krótkotrwały czy też tak uważacie? Gdzie można go psiknąć w stacjonarnych perfumeriach, może fejka nabyłem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3113 Napisano 27 Lutego 2016 Kupiłem Montale Kabul Aoud jest fajny ale bardzo krótkotrwały czy też tak uważacie? Gdzie można go psiknąć w stacjonarnych perfumeriach, może fejka nabyłem ?Powinien być u Missali. Jednak jest to bardzo dziwne gdyz nie znam osoby na której KA miał słabe parametry ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3114 Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Ja z kolei ostatnio odkryłem dla siebie coś takiego: Przez Was Panowie zacząłem oglądać się za niszami i już wiem na pewno, że nie wrócę do standardów typu CK, Hugo Boss, czy Lacoste. Pytanie tylko, czy to prawda, że takie zapachy jak Wonderwood mają w sobie więcej naturalnych składników niż powyższe "sieciowe" marki? Nie ukrywam, że po to również oglądam się za czymś innym, aby odejść od syntetycznych zapachów w stronę naturalnie otrzymywanych olejków. Jestem ciekawy Waszego zdania jako osoba nie mająca wystarczającej wiedzy na ten temat. BartoszI bardzo dobrze kolejny uświadomiony. Wonderwood jest świetny. Ogólnie bardzo lubię CdG. Jakość składników w niszy i ich naturalność jest oczywiscie dużo wyższa. Zrób test ręka w rękę zapachów z niszy do mainstreamu to sam zauważysz znaczna różnice Edytowane 27 Lutego 2016 przez Glint 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3115 Napisano 27 Lutego 2016 Powinien być u Missali. Jednak jest to bardzo dziwne gdyz nie znam osoby na której KA miał słabe parametry ...to chyba fejka nabyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3116 Napisano 27 Lutego 2016 to chyba fejka nabyłemA gdzie kupiłeś ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3117 Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Na alle. Testerchociaż muszę dorwać w perfumerii stacjonarnej i wtedy napiszę ostatecznie. Edytowane 27 Lutego 2016 przez Maleno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 361 #3118 Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) W przypadku niszowych o fejkach raczej nie ma mowy. Ze względu na naturalne składniki niektóre serie mogą mieć niższe parametry. Ja czasem porównuję jak długo pachnie golf, bo czasem coś na niego spadnie... Edytowane 28 Lutego 2016 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3119 Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) W Missali nie mieli Kabul ale powąchałem Black i Royal Aoud i Black bardziej mi podszedł, jednak super wrażenie wywarł na mnie zapach Emir nie wiem z jakiej firmy.... cudowny, mocne kadzidło, znalazłem od Micallef, polecam. Edytowane 28 Lutego 2016 przez Maleno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #3120 Napisano 28 Lutego 2016 M.Micallef Emir mistrzowski, polecam też Jewel for Him i jak ktoś lub słodkie zapachy to Gaiac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glint 174 #3121 Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) W przypadku niszowych o fejkach raczej nie ma mowy. Ze względu na naturalne składniki niektóre serie mogą mieć niższe parametry. Ja czasem porównuję jak długo pachnie golf, bo czasem coś na niego spadnie...Co do tego Montale to bym polemizował. Trudno dostępny. Kiedyś był taki temat na Perfuforum odnośnie w.w Montale. Zgodzę sie z Tobą ze rożne serie tego samego zapachu mogą sie różnić. Zarówno parametrami jak i samym zapachem. Jednak ten problem występuje nie tylko w niszy. W dzisiejszych czasach reformulacja jest dzisiaj codziennością we wszystkich markach. Edytowane 29 Lutego 2016 przez Glint 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3122 Napisano 29 Lutego 2016 Podobno Montale Kabul jest już nieprodukowany, tylko zapasy w perfumeriach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3123 Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) Panowie, czy ktoś miał styczność z takim Lanvinem? http://www.punmiris.com/himg/o.30605.jpg Edytowane 29 Lutego 2016 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #3124 Napisano 29 Lutego 2016 Panowie, czy ktoś miał styczność z takim Lanvinem? http://www.punmiris.com/himg/o.30605.jpgmiałem, kupiłem 100ml, zużyłem 30 oddałem dalej. trwałość do ceny ok, 5-6 h u mnie trzymał ale po 3h obok korzennych nut ewidentnie przoduje zapach świeżo zastruganego ołówka;) przynajmniej u mnie i wg mnie;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maclaren 1 #3125 Napisano 1 Marca 2016 Montale totaki twór, który co jakiś czas pojawia się i znika, w dodatku samo Montale się go wypiera.Co do samego zapachu, dla mnie nic specjalnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach