trollu 721 #3776 Napisano 19 Września 2017 też kiedyś zastanawiałem się nad EN Ex, były próby nadgarstkowe ale postawiłem na drugi flakon zwykłych EN. Nie wiem czy to tylko złudzenie ale wydaje mi się jakby drugi flakon krócej trzymał zapach, za to grawer na przykrywce dużo lepszej jakości - ale on nie pachnie latem nie używałem EN ale zimno się zrobiło, chyba na dniach wrócę do Lalique 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #3777 Napisano 20 Września 2017 Dzisiaj Penhaligon's Sartorial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3778 Napisano 22 Września 2017 Tu też zgłaszam swój akces. U mnie od dłuższego czasu, jako signature scent Guerlain l'instant pour Homme, na bardziej specjalne okazje w wersji Eau Extreme. Tylko z takim zestawem ma problem latem, w te naprawdę gorące dni. Wówczas najczęściej Creed Millesime Imperiale, Aqua Di Parma Colonia Assoluta bądź Bvlgari Aqua pour homme 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #3779 Napisano 22 Września 2017 Tu też zgłaszam swój akces. U mnie od dłuższego czasu, jako signature scent Guerlain l'instant pour Homme, na bardziej specjalne okazje w wersji Eau Extreme. Tylko z takim zestawem ma problem latem, w te naprawdę gorące dni. Wówczas najczęściej Creed Millesime Imperiale, Aqua Di Parma Colonia Assoluta bądź Bvlgari Aqua pour homme Ej, bez kopiowania mi tutaj...Używam tego samego. Tyle że częściej używam Carolina Herrera for Men- więcej tytoniu w stronę D&G PH lub Creed Tabarome. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3780 Napisano 22 Września 2017 Ej, bez kopiowania mi tutaj...Używam tego samego. Tyle że częściej używam Carolina Herrera for Men- więcej tytoniu w stronę D&G PH lub Creed Tabarome. Gdzież bym śmiał latem dochodzi jeszcze Lalique White, a generalnie, od czasu do czasu, w zależności od nastroju, dziesiątki innych, w tym w szczególności niemal cała linia Dior Homme, którą wielce sobie cenię i oczywiście Terre D'hermes za krzemień, który w nich wyczuwam... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #3781 Napisano 22 Września 2017 Gdzież bym śmiał latem dochodzi jeszcze Lalique White, a generalnie, od czasu do czasu, w zależności od nastroju, dziesiątki innych, w tym w szczególności niemal cała linia Dior Homme, którą wielce sobie cenię i oczywiście Terre D'hermes za krzemień, który w nich wyczuwam... Mi jakoś Dior Homme średnio podchodzi wolę platynowego Egoista.Terre? Bardzo go lubię... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3782 Napisano 23 Września 2017 Mi jakoś Dior Homme średnio podchodzi wolę platynowego Egoista.Terre? Bardzo go lubię...Mnie w Dior Homme - może za wyjątkiem Sport i Parfum, początkowo nieco drażniła/dziwiła ta ich pudrowość/szminkowość, kojarząca się bardzo mocno z zapachami damskimi, ale po pewnym czasie właśnie ta ich cecha sprawia, że od czasu do czasu bardzo chętnie po nie sięgam :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #3783 Napisano 23 Września 2017 (edytowane) Mnie w Dior Homme - może za wyjątkiem Sport i Parfum, początkowo nieco drażniła/dziwiła ta ich pudrowość/szminkowość, kojarząca się bardzo mocno z zapachami damskimi, ale po pewnym czasie właśnie ta ich cecha sprawia, że od czasu do czasu bardzo chętnie po nie sięgam :-) Miałem tak na początku z platynowym egoistem.Standardowy Egoist mi nie podchodzi. Fajne reklamy tego zapachu zrobili: Nawet fasadę budynku na potrzeby tej reklamy postawili: teraz by to komputerowo zrobili... Ta też jest pomysłowa: Edytowane 23 Września 2017 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3784 Napisano 23 Września 2017 Fajne! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blacker 5 #3785 Napisano 25 Września 2017 mój ulubiony zapach to Chanel Bleu, kiedyś to były Paco Rabanne 1 milion, ale już teraz bym do nich nie wrócił, zbyt słodkie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3786 Napisano 25 Września 2017 mój ulubiony zapach to Chanel Bleu, kiedyś to były Paco Rabanne 1 milion, ale już teraz bym do nich nie wrócił, zbyt słodkie.Ja też uważam je za nazbyt słodkie, ale od czasu do czasu do nich wracam, tym bardziej, że ich trwałość jest tytaniczna ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
super_Maja 0 #3787 Napisano 28 Września 2017 Pamiętajcie, że otwarte perfumy po jakimś czasie wietrzeją. Ogółem otwartych kosmetyków nie powinno trzymać się zbyt długo. Tak jak jedzenie - psują się i stają przeterminowane. Sprawdźcie jak poznać, że termin przydatności kosmetyków do użytku już minął: http://www.kobiety.pl/uroda/jak-poznac-ze-kosmetyk-jest-przeterminowany"Zepsuty" kosmetyk to uczulenie murowane... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haker 13 #3788 Napisano 28 Września 2017 No nieźle. Posiadam pokaźną kolekcję perfum. Niektóre perełki z lat 90. Oczywiście otwarte. W żadnych nie odczuwam zmiany zapachu, pogorszenia trwałości czy projekcji, absolutnie już jakichś uczuleń.Przechowywane są w ciemnym, suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Nie zgadzam się z ww teorią. S7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #3789 Napisano 28 Września 2017 (edytowane) TEż mam wieloletnie i zero problemu Edytowane 28 Września 2017 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3790 Napisano 28 Września 2017 No nieźle. Posiadam pokaźną kolekcję perfum. Niektóre perełki z lat 90. Oczywiście otwarte. W żadnych nie odczuwam zmiany zapachu, pogorszenia trwałości czy projekcji, absolutnie już jakichś uczuleń.Przechowywane są w ciemnym, suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Nie zgadzam się z ww teorią. S7I słusznie, bo perfumom bardziej szkodzi wilgoć, stąd błędem jest trzymanie ich choćby w łazience, na zasadzie "wystawki", a także światło słoneczne. Ja swoje pudło trzymam w garderobie, gdzie też mam i ciemno i sucho ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1376 #3791 Napisano 29 Września 2017 Pamiętajcie, że otwarte perfumy po jakimś czasie wietrzeją. Witam,czy Twoim zdaniem dotyczy to również perfum w opakowaniu typu spray - takich jest znakomita wiekszość?Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #3792 Napisano 29 Września 2017 Pamiętajcie, że otwarte perfumy po jakimś czasie wietrzeją. Ogółem otwartych kosmetyków nie powinno trzymać się zbyt długo. Tak jak jedzenie - psują się i stają przeterminowane. Sprawdźcie jak poznać, że termin przydatności kosmetyków do użytku już minął: "Zepsuty" kosmetyk to uczulenie murowane...Perfumy prędzej się znudzą. A do innych kosmetyków jak kremy czy emulsje rzeczywiście trzeba podchodzić jak do produktów spożywczych. Po terminie przydatności nie stosować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4532 #3793 Napisano 29 Września 2017 A do mnie dziś jadą Ralph Lauren Polo Supreme Leather....skórzano- miodowe. Zobaczymy co to jest- zakup w ciemno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #3794 Napisano 29 Września 2017 To daj znać jak już dotrą bo też się nad nimi zastanawiałem. Supreme Oud będę miał w weekend odlewkę chociaż agar to nie jest mój faworyt jeśli chodzi o nutę zapachową 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #3795 Napisano 29 Września 2017 Wiadomo że w latach świetności niektóre zapachy to było wielkie wow.Np. taki Gucci EnvyCzasem wyciągam z szafy ale taki Jubilat XXV zjada go na śniadanie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #3796 Napisano 29 Września 2017 No nieźle.Posiadam pokaźną kolekcję perfum. Niektóre perełki z lat 90. Oczywiście otwarte. W żadnych nie odczuwam zmiany zapachu, pogorszenia trwałości czy projekcji, absolutnie już jakichś uczuleń.Przechowywane są w ciemnym, suchym miejscu w temperaturze pokojowej.Nie zgadzam się z ww teorią. Robię podobnie i też mam już kilkuletnie perfumy i nie zauważam jakiejkolwiek różnicy. Też uważam, że ta teoria nie jest prawdziwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3797 Napisano 30 Września 2017 Moje stadko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #3798 Napisano 30 Września 2017 (edytowane) Super kolekcja !Aż mi kręci w nosie.Na zdjęciach nie mogę rozpoznać dwóch flakonów- są zasłonięte.Na pierwszym co stoi za ADIDASEM (miał kiedyś swoją wymowę...)Na drugim to Davidoff Zino za Lolitą Lempicką?Co stoi za Opium? Na trzecim- co stoi obok l'instant-ów? Mi ostatnio przypomniał się budżetowy Cristopher Columbus- alternatywa dla czarnego Adidasa (miałem kiedyś flaszkę ale zaczął mnie drażnić i później kupiłem Casharel Nemo - którego mam jeszcze końcówkę- super flakon i atomizer- kulka od łożyska)... Był a może i jeszcze jest w Douglasie, ale boję się że przeżyję rozczarowanie po tylu latach i ewentualnych reformulacjach... Edytowane 30 Września 2017 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #3799 Napisano 30 Września 2017 1. Dior Homme Sport, jeden z moich ulubionych letnich świeżaków.2.Tak, Zino od Davidoff, dużo wody musiało upłynąć, zanim go polubiłem, ale dziś uważam, że to świetny zapach!3. Obok do Dior Homme Parfum i Intense, a za nimi Terre d'hermes...A za Opium jest 1 million od Paco... ;-)1. Dior Homme Sport, jeden z moich ulubionych letnich świeżaków.2.Tak, Zino od Davidoff, dużo wody musiało upłynąć, zanim go polubiłem, ale dziś uważam, że to świetny zapach!3. Obok do Dior Homme Parfum i Intense, a za nimi Terre d'hermes...A za Opium jest 1 million od Paco... ;-)Flaszki wróciły do pudla, a z Opium może być też Guerlain Homme l'eau Boise... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #3800 Napisano 30 Września 2017 Co sądzicie Koledzy i Koleżanki o olejkach perfumowanych, ma ktoś ulubiony i jak z niego zrobić EDP? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach