Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, loco50 napisał(-a):

DSC_0017.JPG

DSC_0017.JPG

Ja znam tylko w wersji dla kobiet ;). Moja mama bardzo je lubi, wiec kupowalem je jako prezent. Ale tegoroczny wypust... jest fatalny. Trwalosc i intensywnosc ponizej krytyki. Co oni z nimi zrobili.

20231031_134614.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, piku napisał(-a):

Ja znam tylko w wersji dla kobiet ;). Moja mama bardzo je lubi, wiec kupowalem je jako prezent. Ale tegoroczny wypust... jest fatalny. Trwalosc i intensywnosc ponizej krytyki. Co oni z nimi zrobili.

20231031_134614.jpg

Ten męski Code nie należy do moich faworytów.Jako, że jest to suwenir od mojej ślubnej to darowanemu koniu😄 w zęby się nie zagląda.Generalnie zapach elegancki, gładki,nie nachalny,lekko pudrowy.Ja pudrów nie cierpię,ale tu jest to dosyć smacznie podane.Z braku laku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy

20231101_190926.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O! dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. 
Byłem nawet w Missala i szukaliśmy starych pudełek w szafkach ale dostępne są tylko nowe typu książka.
Tester stał nowy i projektował około 2h a potem cichutko dlatego pytałem też tutaj. Bloterek pachniał 1,5dnia czy to dobre wyniki czy słabe, nie wiem.
Inne skóry Memo typu ruska, włoska, irish i jeszcze jakieś pachniały 5dni na papierze.
W moim flakonie z 2023 po 2-3 tygodniach od rozpoczęcia flaszki parametry dużo sie poprawiły. Na początku było mocno średnio. Też sie bardzo obawiałem ze kupie i będzie lipa za niemała kasę.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maboussin to bardzo ciekawe perfumy ale delikatne a to co w nich najlepsze nie trwa za długo. Biorąc pod uwagę cenę warto dopsikać.

Diego04 w praktyce wyjdzie co i jak najwyżej będzie zwrot i dokupię sobie bengala z Vertusa do kolekcji bo też ma sporo skóry.

Kiedyś czytałem na jakimś forum, że koleś odwracał flakon i celowo wpuszczał powietrze do środka, potem na 2 tygodnie w odstawkę by wg niego sok się przegryzł i miał się stać cud.

Coś w tym musi być bo faktycznie im mniej soku we flakonie tym bardziej bogate i trwalsze wydają się już używane perfumy. Aktualnie mam takie D&G the one edp którym kompozycja zagęściła się i jest lepsza. Na nieszczelność flakonu tego zrzucić nie mogę. Po prostu wszystko dojrzewa w kontakcie z tlenem chociaż w powietrzu jest więcej azotu.

Może memo też się przegryzie.

Dorzucę jeszcze historię z Opium PH które kupiłem ze 2lata temu w Rossmanie którego trwałość oscylowała na poziomie 3h a po zużyciu ok 20ml z 50ml trzyma jakimś cudem 8h i to solidnie aż go w domu czuć wieczorem.Niby nic a jednak doszło do przeobrażenia haha. Zrobię to samo z Memo bo akurat św.Paczkomat wypluł.

IMG_20231102_100801_copy_768x984.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winter is coming...

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie lalique trzy lata leżą w głębi szafki... nieużywane nawet😭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, polly napisał(-a):

U mnie lalique trzy lata leżą w głębi szafki... nieużywane nawet😭

To gorzej niż zbrodnia,to błąd. Cytując mistrza dyplomacji😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, tomek.wzr napisał(-a):

Zapasy na zimę uzupełnione.

Adidas to chociaż namiastka tego starego, który pamiętam sprzed 15 - 20 lat ?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś na słodko. Piękny, bogaty zapach tak przy okazji.

IMG_20231104_133724_copy_600x1099.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, RoKoKo napisał(-a):

Adidas to chociaż namiastka tego starego, który pamiętam sprzed 15 - 20 lat ?  :)

Pewnie jak wszystko inne przeszedł reformulacje, ale nie ma co narzekać na tle konkurencji w podobnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skromnie... a jednak na bogato. Na szczęście wszystko da się odrobić są przecież jeszcze Black friday, 6 i 24 grudnia a Sylwester też można podpiąć pod jedyną taką w roku okazję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2023 o 17:43, tomek.wzr napisał(-a):

Zapasy na zimę uzupełnione.

Active Bodies to jest wypust a'la Rossmann?

Tak ogólnie @channel to da się gdzieś kupić ten produkt pachnący bardziej jak 25 lat temu, niż to co właśnie można dostać w R??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

Active Bodies to jest wypust a'la Rossmann?

Tak ogólnie @channel to da się gdzieś kupić ten produkt pachnący bardziej jak 25 lat temu, niż to co właśnie można dostać w R??

Active Bodies kupuję w Amazonie lub Oficjalnym Sklepie Allegro. Zazwyczaj najlepsze ceny mają. Nie sądzę, żeby dało się znaleźć inny wypust niż ten z Rossmanna. Może na perfuforum jest coś na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyka zawsze warto miec.

Do tego przyszła próbka Maison Martin under the stars ale jakos mnie nie przekonuje. Poczatkowo skora pieprz i oud a potem (i to szybko) sa liniowe i trochę męczące (troche jak oud touch)

IMG_20231107_124114.jpg

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test rocznika 2022, póki co siedzi cicho ale dobrze go czuć po 4h. Po prostu jest taki gładki bez żadnych ostrości. Fajny

IMG20231107134810_copy_600x1067.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, polly napisał(-a):

Test rocznika 2022, póki co siedzi cicho ale dobrze go czuć po 4h. Po prostu jest taki gładki bez żadnych ostrości. Fajny

IMG20231107134810_copy_600x1067.jpg

Bardzo ładny zapach.

Kojarzy mi się trochę z Jubilation XXV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi