Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Krystek nie dubluj tematów : http://zegarkiclub.p...ge__hl__perfumy ;)

Obecnie:

Angel Schlesser Homme

JOOP! Jump - świetny zapach, dziewczyną się podoba :D

Dior - Dior Homme Sport

Wcześniej :

CK - One

CK - Crave

CH - 212

CK - IN2U

Ermenegildo Zegna - Z

Davidoff - Echo

PS.

Nie wiem co wy chcecie od Fahrenheit bardzo fajny zapach na jesień/zimę .

Edytowane przez Bartek19877

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie:

Chanel Allure Homme Edition Blanche

Capucci PH

Lacoste Essential - mam do oddania jak by ktos chcial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam:

- Armani Acqua Di Gio

- Hugo Boss Bottle

- Davidoff Echo Limited Edition

- Pierre Cardin Pour Homme

- Lacoste Essential

Nie lubie:

- wszystkich Joop!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zamknięty krąg do którego trudno się dostać bo mało perfum mi się podoba,więc ciągle męczę te same.

Dla mnie perfumy muszą mieć mocny konkretny zapach a przede wszystkim być trwałe.Perfumy których po 2 godzinach nie czuć-zdecydowanie odpadają.Mam prosty test,mała próba w perfumerii czy mi się zapach podoba,jak się podoba to biorę papierek z danymi perfumami do domu,jak po 2 dniach na papierku wciąż zostaje zapach to znaczy że ok :D

Moje perfumy (kolejność przypadkowa)

1.Boss Baldessarini

hugo_balde_pr.jpg

2.Hugo Boss

5299_hugo_boss_bottled_woda_toaletowa_100ml.jpg

3.JP Gaultier Le Male

male.jpg

4.Kenzo Jungle

239052638-1677012-500_500.jpg

5.Lolita Lempicka

product_image_1602.jpg

6.Paco Rabanne One Million

553zqbj.jpg

7.Od jakiegoś czasu mój ulubiony czyli CK Euphoria Intense-co ciekawe dla mnie zupełnie inne niż CK Euphoria które to perfumy mi się zupełnie nie podobają

product.jpg

Było też sporo innych ale żaden zapach nie ujął mnie na tyle żeby pozostać na liście.

Co śmieszniejsze cały zestaw stoi zawsze na półce i wszystkie kobiety z którymi się spotykałem nie mogły uwierzyć że facet może mieć tyle perfum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie:

Chanel Allure Homme Edition Blanche

Capucci PH

Lacoste Essential - mam do oddania jak by ktos chcial

Wysłałem PW

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie perfumy muszą mieć mocny konkretny zapach a przede wszystkim być trwałe.Perfumy których po 2 godzinach nie czuć-zdecydowanie odpadają.Mam prosty test,mała próba w perfumerii czy mi się zapach podoba,jak się podoba

to biorę papierek z danymi perfumami do domu,jak po 2 dniach na papierku wciąż zostaje zapach to znaczy że ok ;)

Bzdura! Papierek nie świadczy o trwałości zapachu na ciele, wszystko zależy od Twojego ph skóry, wydzielanego potu, toksyn itd

Na papierku możesz czuć nawet przez 3-4 dni ale to nie znaczy że na twoim ciele będzie się długo utrzymywał zapach.Dla przykładu nie raz sprawdzałem na Sobie w perfumerii np. szarego Bossa oraz CK Intense Euphoria i co? Trzymał może 5 godz, a na moim koledze cały dzień, a na papierku kilka dni.

Żeby zapach długo się utrzymywał musi być dobrany idealnie pod Ciebie tz. ph skóry :D

Edytowane przez Bartek19877

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Od dawien dawna Old Spice ;)

Przeszedłem lacosty, givenche, burberry i inne, i nigdy nie pachniało mi tak fajnie jak good ol' Old .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi kolego,nie pisz bzdura skoro nie zrozumiałeś co napisałem.Wytłumaczę łopatologicznie.Nie napisałem że jak utrzymuje się na papierku zapach to znaczy że perfumy są trwałe.Ja napisałem że przeprowadzam taki teścik dla siebie i zawsze mi się to sprawdza i perfumy na mnie "trzymają" się cały dzień więc w moim przypadku jest przełożenie papierek-moja skóra.

Natomiast ile razy na papierku zapach nie utrzymywał się nawet 2 godzin to tym bardziej nie utrzymywał się na mojej skórze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi kolego,nie pisz bzdura skoro nie zrozumiałeś co napisałem.Wytłumaczę łopatologicznie.Nie napisałem że jak utrzymuje się na papierku zapach to znaczy że perfumy są trwałe.Ja napisałem że przeprowadzam taki teścik dla siebie i zawsze mi się to sprawdza i perfumy na mnie "trzymają" się cały dzień więc w moim przypadku jest przełożenie papierek-moja skóra.

Natomiast ile razy na papierku zapach nie utrzymywał się nawet 2 godzin to tym bardziej nie utrzymywał się na mojej skórze.

Tego w poprzednim poście nie napisałeś więc nie pisz że nie zrozumiałem, a trzeba było tak od razu ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Perfumy... ile to ja już tego miałem. YSL, Dior, Chanel, Davidoff, Givenchy, Armani, Cartier, Herrera... długo można by tak wymieniać. Teraz używam tylko jednych - Dolce & Gabbana i już nic nie chcę zmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numer 1 to Chanel Egoiste, ale czarny, nie platinium.

Nielubianych chyba nie mam, wielu bym nie "założył", ale nie żeby mnie odpychały - po prostu mi nie podchodzą i już.

Często boss, ten najpopularniejszy, z zakrętką na zielonym natostrapie ;-)

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam teraz Dior Fahrenheit i bardzo lubię ten zapach. Lubię też Giorgio Armani Emporio Night He.

Nie znosze Kenzo Jungle. Dla mnie wręcz śmierdzi... ;)

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem przyzwyczajony do jednego zapachu, chociaż przez długi czas używałem czarnego adidasa (lata liceum). Obecnie dwa zapachy : Chanell Allure Sport i Marc Jacobs (jest genialny). Używałem wielu i nie powiedziane, że do niektórych jeszcze wrócę. Niektóre zapachy przypominają mi ważne wydażenia w życiu np. biorąc ślub akurat używałem Aqua di Gio ;) itp.

Lubię Fahrenhaita i pewnie jeszcze go kiedyś kupię.

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam obecnie: Dolce&Gabbana Light Blue, Lacoste Essential i dla mnie absolutny nr 1 czyli Azzaro Chrome.

Si vis pacem, para bellum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znoszę Fahrenheita Diora (kiedys uwielbiałem)- pachnie nimi co trzeci facet używający lepszych perfum

Obecnie używam Davidoffa- Silver Shadow- za***isty zapach

oraz Christopher Columbus- trochę mniej trwały ale zapacj super

A nawiasem mówiąc z kobiecych ubóstwiam Dolce Gabbana- Light Blue..... są poprostu wspaniałe

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie Lacoste Essential lub Armani Attitude - wiadomo, zależy od okazji.

A wcześniej CK One, CK Euphoria, Lacoste 'ten szary', Salvador Dali przez jakiś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guerlain Vetiver. Klasyk, wprowadzony na rynek w 1958 r. Bardzo mi odpowiada.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co dzień Clinique Happy, Lacoste Essential, Ralph Lauren Polo Explorer, Davidoff Hot Water a jeśli chodzi o bardziej wyjątkowe okazje to 2 ukochane zapachy czyli Ralph Lauren Polo Black i Channel Allure Homme. Nie trawię Gucci wszystkich i jakoś Hugo Boss mnie odpychają B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mój numer 1 od wielu wielu lat to BOSS zielony. Reszta się zmienia tak dla próbowania. Aktualnie:

- Abercrombie fierce - jak użyję koleżanki w pracy mówią, że ładnie pachnę.

- Gucci niebieski - gdyby nie Boss byłby nr 1

- Herrera 212 men toaletowa i po goleniu - taki sobie ale może być

- Lalique encre noire - rewelacyjny na wieczór

- Lacoste zielony - bleeeeee

- Strate 8 original - woda po goleniu, bardzo lubię

Miło wspominam Kenzo Pour Homme, adidasa adventure (zielonego) oraz CK One - fajny na lato dla dwojga:))).

Do łózka(nie do snu) polecam na noc CK Obsession;)

Ale i tak zielony BOSSSSSSSSSSSSSSSSSS jest the bestttttttttttttttttt....... dla mnie:)

Reszty nie pamiętam więc były takie sobie.

Edytowane przez BBRABUSS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyalłem na siebie na przestrzeni lat dziesiatki, ale zawsze co jakiś czas wracam do ewidentnie najlepszej wody - Channel Egoiste Platinum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja ok 20 lat Dior Fahrenheit B) /mimo tego ze popularny ale b.go lubie/

ostatnio tez podpasował mi Givenchy Gentelman

nie cierpie nowych zapachów - capią chemią

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Joop homme od kilku lat. Co prawda lubię mieć kilka różnych zapachów, bo szybko się nudzę jednym, więc zawsze trochę buteleczek z perfumami stoi. Ale niektóre jak się kończą już nie wracają, a joop w różu od długiego czasu jest ze mną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi