Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

To ja bardzo się cieszę , że znalazł wielbiciela :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do YSL, to dziwny ruch z tym powrotem do samego m7 w nazwie. Ciekawe, czy w nim dłubali.

A Spicebomb Extreme i "parametry zadowalające"? Toż on przecina się przez najmroźniejsze zimowe dni jak rasowy lodołamacz! Półkę mam raczej nienajlżejszą, ale pod względem parametrów mało który ze stojących na niej zapachów ma w ogóle podejście do V&R. :)

A ja szlajałem się dziś po perfumeriach i na swoje nieszczęście powąchałem Habit Rouge EDT. Trzeba dopisać do wiosennej listy. :ph34r:

Wg mnie YSL M7 ma chyba jednak nieco lepsze parametry od Spicebomb... przynajmniej na mojej skórze... choć przyznaję, że Spicebomb również daje radę i nie można mu niczego złego zarzucić.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YSL m7 lub dior eau sauvage parfum, któryś z tych dwóch u mnie wyląduje na okres jesienno zimowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zamówiłem trochę oldskulowej klasyki-Drakkar Noir Guy Laroche i Paco Rabanne Pour Homme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek, w moim przypadku m7 Oud Absolu to parametrowo nawet nie pół Spiecebomba. Natomiast prawdziwy m7 to był Spiecebomb razy 2. ;)

loco50, mieści Ci się to jeszcze w domu czy już do ogrodu musisz wynosić? :D

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YSL m7 lub dior eau sauvage parfum, któryś z tych dwóch u mnie wyląduje na okres jesienno zimowy.

Mam dior eau savage Extreme jakbyś szukał.

Co do próbek. Zamowilem ostatnio Houbigant, miałem F. Royale i bardzo mi podszedł i zamówilem próbki Cologne Intense oraz Duc de Verdins. O ile ten ostatni fajny, to Cologne Intense.. powiem tak, mam Kourosa i wiele razy słyszałem opinie że pachnie jak szczyny itp. Dla mnie lajcik zapach, mogę nim popijać kremówki na deser, ale Cologne Intense "pachnie " jak jakiś dziad który się nie mył dwa tygodnie. Po raz pierwszy mało nie zwymiotowałem.

Przy okazji zamówiłem Bentley Intense- za te pieniądze to jest mój absolutny hit, przepiękny zapach, uwielbiam.

A M7 mam od lat, co prawda Oud Absolu, ale z 17 lat temu jak miałem 21 lat kupilem klasycznego i razem z Gucci Rush to są moje zapachy młodości.

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip, nieźle z tym m7. Ja w tamtych czasach i w podobnym wieku zupełnie go nie udźwignąłem. A teraz mogę tylko żałować.

A Kouros świetnie mi gra w gorące dni nad wodą. Szczyn w nim za grosz nie czuję, ale na świeżo podstawionego ToiToia się zgodzę. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poluję też na Jovoy la liturgie des heures- strasznie mi podpasował ten kadzidlany zapach, a że lubię Włochy, kościoły i inne stare budowle to fajnie się wpisuje w klimat. No i ostatnio Casbah od kolegi z forum często na szyi.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brz, upycham kolanem po szafach :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Benka Intense można niuchnąc gdzies stacjonarnie?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W stacjonarkach Notino powinien być. Kiedyś chyba widywałem też w Douglasie (czy się mylę?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz w ciemno (jest zarąbisty). Tym bardziej za 100pln, cieżko o lepsze pachnidło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w sumie jakąś odlewkę w okolicach 3 czy 4 ml. Mogę Ci podesłać, jeśli boisz się kupować w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash, właśnie o nim.

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej spróbować przed zakupem. Mi ten Benek nie podszedł (za bardzo rumowy) i puściłem do ludzi.

co innego ten:

b7b749029bc1.jpg

Super i do tego teraz w dobrych pieniądzach na alledrogo. W Notino niedostępny... czyżby zakończyli produkcję???

RG

Edytowane przez radekglaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek, strzeliłeś nim zwyczajowe 30 chmur? :)

Z Benkami to oczywiście rzecz gustu. Jak ze wszystkim w sumie... W każdym razie Intense lubię, a Absolute absolutnie mi nie podszedł, bo pachnie jak pudełko świeżo zatemperowanych kredek i nic poza tym. No i na mojej skórze parametry poniżej przeciętnej. Może kiedyś jeszcze jakieś podejście zrobię, ale to już naprawdę będę się musiał nudzić.

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benek świetny ale faktycznie, może zdziwić przy zakupie w ciemno. Ostatnio w ciemno kupiłem Armorial Leather Oud. Zapach niezły, parametry dobre, niemniej jak na agar, skórę i kadzidło robi się mocno słodki, wręcz końcówka jest jak palony cukier z nutą skóry i drzewa ale w ilości minimalnej... ciekawy zapach ale na razie się w fazie badania :)

Absolute lepiej polować na EG albo Elnino, ok 100pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benki tanie na eg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś ma na Allegro wykupioną opcję SMART, to warto brać od e-glamour właśnie tamtędy. Odpada koszt przesyłki.

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten sklep pewny ? Jeżeli tak jak ogólnie wypada cenowo w porównaniu z tymi, które tu są podawane , jak eg czy notino? Czy po porostu trzeba za każdym razem sprawdzać konkretny zapach?

https://www.pachnidelko.pl/main.php

Edytowane przez proki1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi