Walter_87 6540 #8451 Napisano 28 Stycznia 2020 Mam odlewki Bentley'a zwykłego i Absolute i... nie wiem, ale nie porwały mnie. Pierwszy zbyt ostry i alkoholowy, a drugi duszący. Chyba zbyt nowoczesne dla mnie Wąchaliście już może najnowszą wersję Dior Homme? Jeszcze nie miałem okazji tego uczynić, ale podobno straszna kicha... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koorchuck 1495 #8452 Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Testowałem. Mi się podoba, ale wiem, że jestem w mniejszości. Może nie jest odkrywczy i oryginalny, ale jednak dobrze zrobiony. Jeśli stary faktycznie zostanie obok, to dla mnie luz. Może nawet się zaopatrzę we flakon. Co do dylematu wyżej, to wg mnie Encre. Bentley jest przereklamowany. Nigdy nie rozumiałem fenomenu Gucci Pour Homme, ale myślę, że duża jego część jest wynikiem zaprzestania produkcji. Do tego na mnie wszystkie jego klony, jak i protoplasta mają absolutny brak parametrów. Edytowane 29 Stycznia 2020 przez koorchuck 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #8453 Napisano 29 Stycznia 2020 Mam oba (L w wersji pierwotnej, nie extreme) i z czystym sumieniem polecam oba. W B ja bynajmniej wyczuwam mocny zapach hmm... Wiórow z drewna? Nie, nie jest to minus oczywiście Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #8454 Napisano 29 Stycznia 2020 Widzę, że głosy równo podzielone między Benka i L Extreme.Zwykłe LEN używam dość często i trochę mi się już znudził... Benka Absolute też parę razy już miałem więc pewnie teraz skuszę się na L Extreme bo strasznie jestem ciekaw jak wypada w porównaniu ze zwykłym LEN. RG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21013 #8455 Napisano 29 Stycznia 2020 Z takich nieoczywistych a cięższych zapachów polecam Versace Oud i John Varvatos Dark Rebel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #8456 Napisano 29 Stycznia 2020 @loco I jakie wrażenia, szczególnie trwałość?Z ciekawości, gdzie kupowałeś Absolute i jakiego koloru masz nadruk numeru serii na spodzie pudełka?Klasyczny LEN mi osobiście nie podszedł ale trwałości odmówić mu nie można.Za to Absolut , jak najbardziej ok 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #8457 Napisano 29 Stycznia 2020 @pawelb29 Mam takie same wrażenia . Co do LEN, jak dla mnie, miał zbyt małą trwałość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6540 #8458 Napisano 30 Stycznia 2020 Widzę, że głosy równo podzielone między Benka i L Extreme.Zwykłe LEN używam dość często i trochę mi się już znudził... Benka Absolute też parę razy już miałem więc pewnie teraz skuszę się na L Extreme bo strasznie jestem ciekaw jak wypada w porównaniu ze zwykłym LEN. RG Dziś od rana przekonuję się, że LEN w wersji ekstremalnej nie jest dla mnie. Strasznie mnie dusi i drapie w gardle (może też dlatego, że w ogóle mnie dziś boli). Jest jeszcze bardziej suchy i kwaśniejszy od wersji podstawowej. Jakbym się natarł popiołem Dobrze, że nie kupiłem flakonu, mimo że to nie duży wydatek. Pozostanę przy sporadycznym stosowaniu protoplasty. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21013 #8459 Napisano 30 Stycznia 2020 Walter, wrażliwyś :-). To żart oczywiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6540 #8460 Napisano 30 Stycznia 2020 Może i tak, bo globalnie użyłem dziś Jacques Bogart z 1975r. a Lalique tylko na prawy nadgarstek, ale tak mnie dusił, że musiałem go zmyć. Bezskutecznie. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #8461 Napisano 30 Stycznia 2020 Trwały znaczy 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6540 #8462 Napisano 30 Stycznia 2020 Od 7 skubaniec się trzyma 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 151 #8463 Napisano 30 Stycznia 2020 Czytając Wasze posty stwierdzam, że czas na Extreme tym bardziej, że w mojej flaszce LEN "widać" już dno 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #8464 Napisano 30 Stycznia 2020 Gdyby ci jednak Extreme nie podeszło to chętnie odkupię po dobrej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 159 #8465 Napisano 30 Stycznia 2020 Jakich perfum używacie najchętniej w taką pogodę jak teraz? Czy już czas na wiosenne zapachy, czy w użyciu są jeszcze te cięższe, zimowe?Ze względu na umiarkowaną temperaturę i ostatnio dość dużą wilgotność, najczęściej w użyciu są u mnie LEN i Armaf CDNI, sprawdzają się znakomicie. To tak na dzień, do pracy, a weekendowe, luźne wyjścia stoją pod znakiem Erosa, Prady LR Carbon lub G. L'Instant. Na wyjścia sztywne mam jeszcze trochę odlewki Interlude Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #8466 Napisano 30 Stycznia 2020 Ja obecnie wciąż YSL M7... zostało mi jeszcze 1/3 butelki... potem pewnie LEN Extreme 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1898 #8467 Napisano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Radek, tego Lalique wala się w necie pełno w śmiesznej cenie. Oczekujesz, że ktoś Ci jeszcze dopłaci czy jak? Walter, ciekawe. Według mnie dużo w nim wilgoci, w przeciwieństwie do protoplasty właśnie. Edytowane 30 Stycznia 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24777 #8468 Napisano 30 Stycznia 2020 Co prawda nie jest to jesienno zimowy ale teraz taki atakuje: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1898 #8469 Napisano 31 Stycznia 2020 Zima w końcu zaczęła się pokazywać nie tylko w kalendarzu i TV, więc zwyczajowo poczyniłem zakupy adekwatne do pory roku. Świeżo z paczkomatu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 159 #8470 Napisano 31 Stycznia 2020 Będzie jak znalazł, brz Co powiesz o tym Diorze? Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1898 #8471 Napisano 31 Stycznia 2020 (edytowane) Na podstawie pobieżnych testów mogę jedynie stwierdzić, że to atrakcyjny, delikatnie kremowy świeżak z lekko klasycznym i eleganckim sznytem. Ładnie wybrzmiewające cytrusy na czymś w rodzaju wytrawno-kwiatowego tła. Trwałość chyba całkiem przyzwoita - wrzuciłem ostatnio na siłownię, wróciłem, wziąłem prysznic, posiedziałem chwilę, a tu małżonka chwali, że ładnie czymś pachnę. Odleweczkę? Mam jedną gotową na sprzedaż. Edytowane 31 Stycznia 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 159 #8472 Napisano 31 Stycznia 2020 Chętnie wezmę dekant, ale może zaproponuj jeszcze coś do tego, żeby koszty wysyłki rozbić Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1898 #8473 Napisano 31 Stycznia 2020 Służę. PW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrone 34 #8474 Napisano 31 Stycznia 2020 Lalique White na zime? Sam jestem o krok od kupna, ale te perfumy pojawiają się w pomysłach na lato raczej (np na perfuforum) więc czuję się teraz zdezorientowany. Sam ich nie wąchałem więc zdaje się na innych - to jak to jest z ich sezonowością? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #8475 Napisano 31 Stycznia 2020 Lalique White na zime? Sam jestem o krok od kupna, ale te perfumy pojawiają się w pomysłach na lato raczej (np na perfuforum) więc czuję się teraz zdezorientowany. Sam ich nie wąchałem więc zdaje się na innych - to jak to jest z ich sezonowością? Ja myślę, że Kolega @brz trochę sobie żartował z typ zakupem adekwatnym do pory roku Biały (mam) to zapach zdecydowanie wiosenny czy wręcz letni, który pracuje tym lepiej, im cieplej (tak to przynajmniej u siebie widzę). No i jak coś ma COLOGNE w nazwie, to też raczej wiadomo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach