Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Nowy wygląd forum

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniona została testowo czcionka - proszę o opinie czy jest lepiej.

O

Ja rozumiem zmiany w locie, ale słuchanie wszystkich opinii na raz do niczego nie prowadzi. Zmiany z dziś rano vs teraz zdecydowanie na gorzej - szaro i ponuro się zrobiło, niektóre elementy dalej mają problem z kontrastem. Dlaczego nie zrobi się spójnego designu od nowa i wtedy zmiany wprowadzi? Robicie sobie sami chaos. 

Pamiętajcie że jak ktoś mówi że go razi, to może mieć monitor na 100% jasności ustawiony. Ja mam 2 monitory prawidłowo do grafiki (bo tym sie także zajmuję) i strona w tym momencie jest po prostu ponura. 

Projekt był stworzony i zaakceptowany - użytkownicy mają jednak inne zdanie. Tworzenie kolejnych projektów nic nie zmieni - lepsza opinia na żywo + wyrozumiałość innych. Rozumiem że masz dobry monitor ale forum jest dla każdego z różnymi monitorami - jeśli dla 80% jest za jasno to sam rozumiesz - dla mnie też jest szaro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozumiem zmiany w locie, ale słuchanie wszystkich opinii na raz do niczego nie prowadzi. Zmiany z dziś rano vs teraz zdecydowanie na gorzej - szaro i ponuro się zrobiło, niektóre elementy dalej mają problem z kontrastem. Dlaczego nie zrobi się spójnego designu od nowa i wtedy zmiany wprowadzi? Robicie sobie sami chaos. 

Pamiętajcie że jak ktoś mówi że go razi, to może mieć monitor na 100% jasności ustawiony. Ja mam 2 monitory prawidłowo do grafiki (bo tym sie także zajmuję) i strona w tym momencie jest po prostu ponura. 

Na początku została wprowadzona spójna ze stroną główną grafika i poddana pod komentarze. Mi osobiście również bardziej podobało się białe tło, ale było dużo głosów sugerujących, że jest zbyt intensywne.

Duża ilość głosów sugerowała modyfikację czcionki i to również jest teraz zmieniane.

Z nowych i zgłaszanych elementów, Archiwum zostało zwinięte i zajmuje mniej miejsca.

Pozdrawiam

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą czcionką jest zdecydowanie lepiej!  :)

+1 fibo

Myślę, że powrót do dawnej czcionki byłby wskazany, podobnie z beżowym kolorem tła... stara kolorystyka była jak najbardziej OK :)

gubth6I.jpg

Teraz teraz powrót do poprzedniej kolorystyki i będzie cacy ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nim czcionka zostanie na zawsze potrzeba opinii większej liczby osób aby utwierdzić się w słuszności zmiany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moja opinia - czcionka jest OK.

Tyle, że jestem też za powrotem do "starego" tła ;) obecne jest za szare...

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

+1 we wszystkich punktach.

W przeddzień Wszystkich Świętych taka grobowa szata dobrze pasuje, ale będzie smutno ją widzieć na dłużej.

Najlepsza była jakaś kompromisowa forma, bodajże z dzisiaj rano (z Verdaną).

Zgadzam się z kolegą, żeby zmiany szaty zostawały troche dłużej (kilka dni) i żeby testować je kompleksowo. Robiąc zmiany tła/czcionki po kilku godzinach macie ryzyko, że wiele osób nie zdąży się nawet zalogować żeby to zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choćby przygotować się miesiącami do zmian i zaproponować projekt to zawsze na początku usłyszymy kilka ciepłych słów typu ( chyba się ktoś mocno uderzył w głowe, chyba was po...ło , zmiana na gorsze , jak można takie głupoty itp) i na to rady nie ma.

Dlatego po przygotowaniu w miarę jak najbardziej spójnego layout z www.kmziz.pl podjęliśmy decyzje o włączeniu i cierpliwym wysłuchaniu uwag i narzekań :) 

Ponieważ było ich dużo co do jasnosci oraz czcionki ,stąd szybkie zmiany

Inne są dzielone na dwie kategorie 

- ewidentne błędy i to jest zmieniane ASAP

- koncert życzeń , który będzie przefiltrowany przez zdroworozsądkowe podejscie aby nie wdrażać wszystkiego "jak leci" oraz możliwości techniczne

Bardzo dziękuję wszystkim tym, który cierpliwie chcą z nami te zmiany współtworzyć i dają merytoryczne uwagi

Hejterom ( na szczęście w mniejszości ) również dziękujemy  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy

Spójna grafika była w wersji pierwotnej. Teraz staramy się dopasować wygląd do oczekiwań :)

Mi osobiście najbardziej podobało się białe tło, bo przecież w wyszukiwarce Google jest białe i nikt problemów nie robi. Wytyczne projektowe też to sugerują. W połączeniu z tym złotobrązowym i czarnym, jaśniejszy wyglądałby bardziej elegancko. Popracujemy nad tym jeszcze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie więcej takich opinii tło zostanie + zmienione będą inne elementy aby były lepiej widoczne na nowym tle.

Ok

O

Lepiej

Choćby przygotować się miesiącami do zmian i zaproponować projekt to zawsze na początku usłyszymy kilka ciepłych słów typu ( chyba się ktoś mocno uderzył w głowe, chyba was po...ło , zmiana na gorsze , jak można takie głupoty itp) i na to rady nie ma.

Dlatego po przygotowaniu w miarę jak najbardziej spójnego layout z www.kmziz.pl podjęliśmy decyzje o włączeniu i cierpliwym wysłuchaniu uwag i narzekań :) 

Ponieważ było ich dużo co do jasnosci oraz czcionki ,stąd szybkie zmiany

Inne są dzielone na dwie kategorie 

- ewidentne błędy i to jest zmieniane ASAP

- koncert życzeń , który będzie przefiltrowany przez zdroworozsądkowe podejscie aby nie wdrażać wszystkiego "jak leci" oraz możliwości techniczne

)

Dziękuje za informacje.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O

Projekt był stworzony i zaakceptowany - użytkownicy mają jednak inne zdanie. Tworzenie kolejnych projektów nic nie zmieni - lepsza opinia na żywo + wyrozumiałość innych. Rozumiem że masz dobry monitor ale forum jest dla każdego z różnymi monitorami - jeśli dla 80% jest za jasno to sam rozumiesz - dla mnie też jest szaro :)

Ale nie robi się tego w ten sposób, żeby na live zmieniać co chwilę ustawienia i modyfikować elementy graficzne bez sprawdzenia spójności z innymi. Aktualnie mamy szare cmentarzysko nie stronę, było dobrze to postanowiliście dodać szary na tło co "żre" się z wieloma elementami na stronie. Wczoraj było znacznie lepiej pod tym względem. Dzielę się po prostu spostrzeżeniami, prowadzę projekty IT >10 lat i dzielę się doświadczeniem -  takie zmiany na szybko, wybiórcze, nigdy do niczego dobrego nie doprowadziły. Lepiej cofnąć się , przerobić skorkę i zaproponować nową wersje ale po testach. 

Co do monitora to napisałem to w kontekcie porównania, projektuje się na dobych monitorach nie na laptopach z TNkami jako wyznacznikiem stanu zero. 

Nie wiem jak komuś może się podobać aktualna szata kolorystyczna. Szaro buro i ponuro, nawet kolor brązu został niemal całkowicie zatracony po ostatnich zmianach. Po co wogóle zmieniać skoro ostatnia skórka była a) przejrzystsza b)spójniejsza c) bardziej charakterystyczna d) bardziej użyteczna. Wczoraj Was chwaliłem że zmiany w kierunku unowocześnienia, dziś mamy uwstecznienie... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to dowalliliście tą czcionką :/

Miało być czytelniej, a teraz to pozostaje ctrl+c > wkleić do worda > ctrl+a > zamiana czcionki na przyjazną ludziom.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to dowalliliście tą czcionką :/

Miało być czytelniej, a teraz to pozostaje ctrl+c > wkleić do worda > ctrl+a > zamiana czcionki na przyjazną ludziom.

Użyta jest obecnie czcionka Open Sans - 3 najpopularniejsza a tym samym uniwersalna czcionka używana na stronach www na świecie. Chyba że tyle użytkowników się myli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dla mnie czcionka OK - jest dużo czytelniej. Kolory zbyt szare, brązy były lepsze.

Pzdr.

edycja: widzę, że w międzyczasie czcionka się zmieniła, wolałem Arial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyta jest obecnie czcionka Open Sans - 3 najpopularniejsza a tym samym uniwersalna czcionka używana na stronach www na świecie. Chyba że tyle użytkowników się myli...

Aby być dokładnym: Open Sans is featured in more than 15,961,341 websites.

Witam,

dla mnie czcionka OK - jest dużo czytelniej. Kolory zbyt szare, brązy były lepsze.

Pzdr.

edycja: widzę, że w międzyczasie czcionka się zmieniła, wolałem Arial.

Ariala nigdy nie było, pierwotnie był DinPRO, na prośbę użytkowników zostało zmienione na czcionkę bardziej uniwersalną - Open Sans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz jest jaka?

Ta jest duuuuuużo lepsza

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie mamy szare cmentarzysko nie stronę, było dobrze to postanowiliście dodać szary na tło co "żre" się z wieloma elementami na stronie. Wczoraj było znacznie lepiej pod tym względem.

Nie wiem jak komuś może się podobać aktualna szata kolorystyczna. Szaro buro i ponuro, nawet kolor brązu został niemal całkowicie zatracony po ostatnich zmianach. Po co wogóle zmieniać skoro ostatnia skórka była a) przejrzystsza b)spójniejsza c) bardziej charakterystyczna d) bardziej użyteczna. Wczoraj Was chwaliłem że zmiany w kierunku unowocześnienia, dziś mamy uwstecznienie... :(

Mamy świadomość tego grobowego wyglądu. Taki z prwnością nie zostanie. Z uwagi na duże emocje związane z kolorem tła, najpierw ustalimy ten rlement, a później poprawimy wygląd tych, które obecnie są niewidoczne. Na spokojnie i po kolei, tak żeby z jednej strony nie raziło, a z drugiej, by było elegancko. Coś pomiędzy kolorem postu, a białym powinno być chyba dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać poprawę in +
Choć kolor nadal przypomina mi kolory na poczcie w WP.
I o dziwo na jakie inne fora o zegarkach by sie nie weszło to królują te same barwy , oprócz jednego forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby być dokładnym: Open Sans is featured in more than 15,961,341 websites.

Ariala nigdy nie było, pierwotnie był DinPRO, na prośbę użytkowników zostało zmienione na czcionkę bardziej uniwersalną - Open Sans.

System się nie myli :). W momencie kiedy pisałem swój post był Arial, przez chwilę - sprawdzałem we właściwościach.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego po włączeniu WIĘCEJ OPCJI okno wpisywania przeskakuje do góry strony?? Tego to chyba nie było, albo mam taką sklerozę...

post-6402-0-26334400-1477928875_thumb.jpg

post-6402-0-13615400-1477928900_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Mi osobiście najbardziej podobało się białe tło, bo przecież w wyszukiwarce Google jest białe i nikt problemów nie robi. Wytyczne projektowe też to sugerują. W połączeniu z tym złotobrązowym i czarnym, jaśniejszy wyglądałby bardziej elegancko. Popracujemy nad tym jeszcze.

(...)

Nie odwołujmy się go Google'a jako wzorca, bo nim nie jest. Wzorcem jest ergonomia czytania forum.

Wytycznych projektowych nie zna 99% piszących w tym wątku. Nie wiadomo czy te wytyczne zostały podyktowane elegancją czy ergonomią i funkcją. Poza tym w Google służy tylko wyszukaniu i przejściu na inną stronę.

Podczas długiej pracy białe tło razi w oczy i męczy wzrok, nawet jeżeli uważane jest patrząc przez chwilę, za eleganckie. Proponuję, aby był to obojętnie jaki kolor, pod warunkiem, że nie męczy wzroku przy długim czytaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciemniejsze, a nie białe  tło jest chyba rzeczywiście mniej męczące dla oka.

Ja bym prosił.chciał przywrócenia wyraźniejszego podkreślenia tematów, w których pojawiły się nowe wpisy i zaznaczenia, w których wątkach się pisało (poprzednio była to gwiazdka).

Acha, jeszcze kolejna sprawa.

Tak jak ktoś już pisał - teraz ten brak "lajków" wrzucony w czerwone kółeczko jakoś tak wywołuje negatywne skojarzenie. Rzeczywiście lepiej chyba jak jest zero polubień to zrobić to w neutralnym kolorze, a jak się jakieś polubienie znajdzie to wtedy zielony jest jak najbardziej OK.

Co do minusów, to sam nie wiem, ale już widok kto lajkuje i ewentualnie daje minusy warto rozważyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi osobiście najbardziej podobało się białe tło, bo przecież w wyszukiwarce Google jest białe i nikt problemów nie robi.

A kto spędza z Googlem więcej niż ze dwie minuty na raz (chyba, że naprawdę ciężko mu coś znaleźć). Poza tym w wyszukiwarce, której ja używam, włączyłem sobie ciemny motyw i gdybym mógł, włączyłbym sobie we wszystkich appkach na telefonie.

A za zmianę czcionki dziękuję. Od razu lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System się nie myli :). W momencie kiedy pisałem swój post był Arial, przez chwilę - sprawdzałem we właściwościach.

Pzdr.

Przepraszam ale nie ma takiej możliwości. Arial nigdy nie był użyty/zdeklarowany na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zniknęło oznaczenie tematów, w których użytkownik już pisał (było w miejscu kropeczki oznaczającej nowe wpisy).  Kurcze. Nie za dużo tych "ulepszeń"?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.