Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgodzę się. Zegarek 38 na normalnym nadgarstku wygląda jak normalny zegarek. T świat i moda wariuje i teraz nosi się garnki z paskiem. Trzeba pokazać że ma się "większego"

Gshocki pod tym względem królują.

PMD56 to już 40mm i pełnowymiarowy męski zegarek. Nosiłem ponad 300g divery 45mm i to może odbić się skrzywieniem kręgosłupa. Dziś dla mnie 42mm to max. Najlepiej w tytanie bo deko lżejszy. Mniejsze zegarki są po prostu komfortowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdziwy męski rozmiar to 38 - 40 mm. Potem im wyżej tym bardziej trzeba się postarać z wyprofilowaniem koperty aby to dobrze leżało..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mariaczi napisał(-a):

Nie zgodzę się. Zegarek 38 na normalnym nadgarstku wygląda jak normalny zegarek. T świat i moda wariuje i teraz nosi się garnki z paskiem. Trzeba pokazać że ma się "większego"

Gshocki pod tym względem królują.

PMD56 to już 40mm i pełnowymiarowy męski zegarek. Nosiłem ponad 300g divery 45mm i to może odbić się skrzywieniem kręgosłupa. Dziś dla mnie 42mm to max. Najlepiej w tytanie bo deko lżejszy. Mniejsze zegarki są po prostu komfortowe.

Żeby była jasność tez nie lubię patelni na ręce. Optymalny rozmiar nie za duży/nie za mały jak dla mnie 42mm. Gdzieś czytałem że zegarek jest już za duży optycznie jak „lugi” wystają poza szerokość nadgarstka. Przy dobrze wyprofilowanej płaskiej kopercie większy zegarek będzie leżał jak przyklejony do ręki. A taki maluch np. jak Sarb ze swoją beczułkowatą kopertą będzie latał po ręce i skrzypiał budżetową bransoletą. 
Co do tytanu miałem Citizena i Certine i zawsze musiałem sprawdzać czy zegarek jest na ręce czy go nie ma bo go nie czułem. Po drugie tytan musi być Grade 5 lub Duratec z powłoką DLC inaczej szybko „dziadzieje”. 

9 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Prawdziwy męski rozmiar to 38 - 40 mm. Potem im wyżej tym bardziej trzeba się postarać z wyprofilowaniem koperty aby to dobrze leżało..

Dla Azjaty tak. Dlatego 90% produkcji JDM jest w takim rozmiarze. 

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 42mm

1420460297_Zrzutekranu2021-12-04085940.jpg.6236ac3d7872e903a39748c5b4868859.jpg

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla Azjaty tak. Dlatego 90% produkcji JDM jest w takim rozmiarze. 
Ten model ma super titanium z duratect platinium I bezel jest z dlc
b9bad7ed43722de7f75e3619cdfbd654.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ten model ma super titanium z duratect platinium I bezel jest z dlc
b9bad7ed43722de7f75e3619cdfbd654.jpg

Jak Ci się podoba to kupuj. Z opłatami jakieś 3K wyjdzie. 

7534F956-E3B9-44D7-8D34-6A55F9917EE2.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W powyższej kolorystyce taki wpadł

Świeżutki wypust, limitka (chyba 1000 szt), jakiś lepsiejszy tytan z powłoką, H145, perpetual, ładnie się synchronizuje po ustawieniu właściwej strefy czasowej

KDSqmlO.jpeg

xV9QoD6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, M.Mike napisał(-a):

W powyższej kolorystyce taki wpadł emoji41.png

Świeżutki wypust, limitka (chyba 1000 szt), jakiś lepsiejszy tytan z powłoką, H145, perpetual, ładnie się synchronizuje po ustawieniu właściwej strefy czasowej

KDSqmlO.jpeg

xV9QoD6.jpeg

Byłby idealny gdyby nie było tych nazw miast na bezelu. Te nazwy miast u wszystkich japońskich producentów to jakaś porażka od lat powielana. Dają te nazwy nawet w modelach z gps gdzie strefa czasowa się automatycznie ustawia. 

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,zapytam niesmialo...

Co sadzicie o tym zegarku?

Citizen Eco-DRIVE BULLHEAD LIMITED EDITION (AV0076-00X)

m5Q3lw.jpg

https://www.watchshop.pl/zegarki/citizen/meski/av0076-00x

Bowiem zakochalem sie w tej busolce bez reszty,parafrazujac :

"Przez te oczy, te oko zielone oszalałem
Gwiazdy Chyba twym oczom oddały cały blask
A ja serce miłości spragnione ci oddałem
Tak zakochać, zakochać się można tylko raz" 

Dusic Mikolaja o prezent?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Oizo napisał(-a):

m5Q3lw.jpg

jak się kocha i recytuje wiersze  to się nie pyta innych o zdanie tylko bierz ślub -i recytuje przy zakupie  „Świadom  praw i obowiązków wynikających z założenia ciebie na nadgarstek, uroczyście oświadczam, że wstępuję w związek z Citizen Eco-DRIVE BULLHEAD LIMITED EDITION (AV0076-00X) i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze relacje  było zgodne, szczęśliwe i trwałe”

Szczęściarz ten zegareczek nie powiem !!!

Wszystkiego Najlepszego na Nowej drodze Noszenia Zegareczka !!!

Dobry Wybór :)

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie zaprotestuje zatem?Nie odwiedzie mnie od decyzji?

Brac na zawsze?Na wieki wiekow?

Co zas do rozmiaru zegarka-jestem po prostu duzym facetem,minimalny rozmiar tarczy w moim przypadku to 44mm,dlatego rozmiar tego zegarka to dla mnie atut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłby idealny gdyby nie było tych nazw miast na bezelu. Te nazwy miast u wszystkich japońskich producentów to jakaś porażka od lat powielana. Dają te nazwy nawet w modelach z gps gdzie strefa czasowa się automatycznie ustawia. 

To ja mam łatwiej - lubię napisy na lunecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Oizo napisał(-a):

Nikt nie zaprotestuje zatem?Nie odwiedzie mnie od decyzji?

Brac na zawsze?Na wieki wiekow?

Co zas do rozmiaru zegarka-jestem po prostu duzym facetem,minimalny rozmiar tarczy w moim przypadku to 44mm,dlatego rozmiar tego zegarka to dla mnie atut.

jak dojdzie  do konfliktu lub się znudzi codzienność zawsze można się rozwieść :)

Mi się podoba ten zegarek chodź chronograf to raczej rzadkie zastosowanie ma ale jego wygląd jest nieszablonowy a to duży plus - a że jest solidny - to kto co lubi ja lubię takie solidne otarczowane zegareczki -chodź zamiast chronografu wolałbym jakieś tam alarmy, budziki itd...   :) ... no i promaster  :) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony zatem.

Czas uciec z tego forum,przegladam od kilku dni bo, pojawila sie mysl aby jakowy zegarek zakupic...

...minely 4 dni i kupilem dwa.Pojde z torbami,powiadam Wam 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Oizo napisał(-a):

Kupiony zatem.

Czas uciec z tego forum,przegladam od kilku dni bo, pojawila sie mysl aby jakowy zegarek zakupic...

...minely 4 dni i kupilem dwa.Pojde z torbami,powiadam Wam 😕

nie uciekaj pochwał eis zakupem/zakupami - a dwa zegarki to dopiero początek jak będziesz już mieć z 50 to na miesiąc możesz odpocząć od forum !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, unadarek napisał(-a):

nie uciekaj pochwał eis zakupem/zakupami - a dwa zegarki to dopiero początek jak będziesz już mieć z 50 to na miesiąc możesz odpocząć od forum !!!

Coz-powyzszy Citizen,jako drugi.

Zas pierwszy (myslalem ze dojdzie dzisiaj ale niestety,dostane pewnie w poniedzialek) to Tissot T-race,dokladnie ten,przy czym Tissot to zakup z drugiej reki,od motocyklisty-kolekcjonowal min linie T-Race

https://www.zegarmistrz.com/pl/p/Zegarek-Tissot-T-Race-T048.417.27.057.06-T0484172705706/2074?fbclid=IwAR2emUajdQutlH1nOjS5LWUt7OtphRmwGk3nthCQ-7BJGvmjAky7SEiYImM

Zatem dwa kwarce.Z czasem dopelnie jakims eleganckim automatem i wystarczy....musi wystarczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Oizo napisał(-a):

Coz-powyzszy Citizen,jako drugi.

Zas pierwszy (myslalem ze dojdzie dzisiaj ale niestety,dostane pewnie w poniedzialek) to Tissot T-race,dokladnie ten,przy czym Tissot to zakup z drugiej reki,od motocyklisty-kolekcjonowal min linie T-Race

https://www.zegarmistrz.com/pl/p/Zegarek-Tissot-T-Race-T048.417.27.057.06-T0484172705706/2074?fbclid=IwAR2emUajdQutlH1nOjS5LWUt7OtphRmwGk3nthCQ-7BJGvmjAky7SEiYImM

Zatem dwa kwarce.Z czasem dopelnie jakims eleganckim automatem i wystarczy....musi wystarczyc.

elegancki automat od Citizena :) nurka weź jak masz duża rękę są fajne i pasują do wszystkiego  !!! Nawet 007 nosił nurka :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Oizo napisał(-a):

m5Q3lw.jpg

Duś Mikołaja. Ma charakter ten zegarek. 

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, zorro napisał(-a):

Duś Mikołaja. Ma charakter ten zegarek. 

Achhhh...gdybym tylko zlabal tego brodatego, opaslego lenia w czerwonym kubraku to bym go poddusil solidnie.

raz ze nic nie przynosi,a dwa ze ja musze wszystko kupowac ,min dzieciakom i udawac ze to jego zasluga.

A juz na serio.Tak,takie samo mam wrazenie,zegarek ma charakter,jak dla mnie jest piekny w swojej formie.Nawiazanie do historii tez cenie.

Unadarek-pomysle z czasem,to juz raczej bedzie cos prostszego,mniej krzykliwego niz powyzsze zegarki ktore kupilem...ale na to przyjdzie czas.

Dojdzie zielony promaster,wrzuce jakies zdjecia,bo i opkaowany jest godnie z tego co widze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Oizo napisał(-a):

Achhhh...gdybym tylko zlabal tego brodatego, opaslego lenia w czerwonym kubraku to bym go poddusil solidnie.

raz ze nic nie przynosi,a dwa ze ja musze wszystko kupowac ,min dzieciakom i udawac ze to jego zasluga.

A juz na serio.Tak,takie samo mam wrazenie,zegarek ma charakter,jak dla mnie jest piekny w swojej formie.Nawiazanie do historii tez cenie.

Unadarek-pomysle z czasem,to juz raczej bedzie cos prostszego,mniej krzykliwego niz powyzsze zegarki ktore kupilem...ale na to przyjdzie czas.

Dojdzie zielony promaster,wrzuce jakies zdjecia,bo i opkaowany jest godnie z tego co widze.

👍 wrzuć zdjęcia - bo jest fajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja dziś wszystkie zegarki typu driver królują, obserwuje sieć na fb i tu na forum wszędzie zegarki niczym driver jak i moda jak tu wspomniano na casio shock, dla mnie ani to ładne ani praktyczne jak kolega MieszkoMieszko pokazał takie uwielbiam tego typu zegarki w każdej marce to uniwersalne zegarki z paskiem eleganckie skóra na bransolecie mniej formalne a na nato pasku bardziej codzienny czego z driverem nie zrobisz, powiedzcie  mi skąd ta moda na te drivery skoro to nie praktyczny zegarek  po  za sportowymi wypadami gdzieś i maks 38mm największy zegarek powinien być według mnie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy divery są ładne, to kwesta gustu. Mnie się podoba wiele modeli tego typu; przemawia za nimi wodoszczelność (zakręcana koronka= pyłoszczelność). Mnogość kolorów pozwala uzupełnić mniej formalne ubiory, proste czytelne tarcze, luma (ja akurat lubię jak nocą świeci), obrotowy bezel (też wykorzystuję, nie tylko do gotowania makaronu 😉)... Dochodzi do tego historia (ta prawdziwa, jak i filmowa <<np. zegarki Bonda>>). 

Jak widzisz popularność tego typu zegarków oznacza, że się podobają i nie zalegają w magazynach.

Co do rozmiaru dyskusja nie raz była prowadzona. Zauważ, że spora część zegarków typu pilot osiąga 45mm i więcej. Co kto lubi... o gustach... i tak dalej. 

Najważniejsze żeby noszący był zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega petruss właściwie napisał wszytko dodam jeszcze solidność - zegarki solidne i tu dochodzimy do sedna - jedni wola cienkie garniturowce w lekkie  formie i przekazie  a inni solidne stalowe zegarki i tu nurek wchodzi do gry - nurek - to taki jakby  G-Shock w Casio

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, bos_kg napisał(-a):

Racja dziś wszystkie zegarki typu driver królują, obserwuje sieć na fb i tu na forum wszędzie zegarki niczym driver jak i moda jak tu wspomniano na casio shock, dla mnie ani to ładne ani praktyczne jak kolega MieszkoMieszko pokazał takie uwielbiam tego typu zegarki w każdej marce to uniwersalne zegarki z paskiem eleganckie skóra na bransolecie mniej formalne a na nato pasku bardziej codzienny czego z driverem nie zrobisz, powiedzcie  mi skąd ta moda na te drivery skoro to nie praktyczny zegarek  po  za sportowymi wypadami gdzieś i maks 38mm największy zegarek powinien być według mnie..

driver to kierowca

ale w sumie nie pierwszy raz spotykam się z tym, że ktoś na zegarki diver - nurkowe używa określenia driver :)

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi