mariaczi 1633 #4351 Napisano 3 Grudnia 2021 Nie zgodzę się. Zegarek 38 na normalnym nadgarstku wygląda jak normalny zegarek. T świat i moda wariuje i teraz nosi się garnki z paskiem. Trzeba pokazać że ma się "większego" Gshocki pod tym względem królują. PMD56 to już 40mm i pełnowymiarowy męski zegarek. Nosiłem ponad 300g divery 45mm i to może odbić się skrzywieniem kręgosłupa. Dziś dla mnie 42mm to max. Najlepiej w tytanie bo deko lżejszy. Mniejsze zegarki są po prostu komfortowe. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4352 Napisano 3 Grudnia 2021 Prawdziwy męski rozmiar to 38 - 40 mm. Potem im wyżej tym bardziej trzeba się postarać z wyprofilowaniem koperty aby to dobrze leżało.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4353 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 10 godzin temu, mariaczi napisał(-a): Nie zgodzę się. Zegarek 38 na normalnym nadgarstku wygląda jak normalny zegarek. T świat i moda wariuje i teraz nosi się garnki z paskiem. Trzeba pokazać że ma się "większego" Gshocki pod tym względem królują. PMD56 to już 40mm i pełnowymiarowy męski zegarek. Nosiłem ponad 300g divery 45mm i to może odbić się skrzywieniem kręgosłupa. Dziś dla mnie 42mm to max. Najlepiej w tytanie bo deko lżejszy. Mniejsze zegarki są po prostu komfortowe. Żeby była jasność tez nie lubię patelni na ręce. Optymalny rozmiar nie za duży/nie za mały jak dla mnie 42mm. Gdzieś czytałem że zegarek jest już za duży optycznie jak „lugi” wystają poza szerokość nadgarstka. Przy dobrze wyprofilowanej płaskiej kopercie większy zegarek będzie leżał jak przyklejony do ręki. A taki maluch np. jak Sarb ze swoją beczułkowatą kopertą będzie latał po ręce i skrzypiał budżetową bransoletą. Co do tytanu miałem Citizena i Certine i zawsze musiałem sprawdzać czy zegarek jest na ręce czy go nie ma bo go nie czułem. Po drugie tytan musi być Grade 5 lub Duratec z powłoką DLC inaczej szybko „dziadzieje”. 9 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Prawdziwy męski rozmiar to 38 - 40 mm. Potem im wyżej tym bardziej trzeba się postarać z wyprofilowaniem koperty aby to dobrze leżało.. Dla Azjaty tak. Dlatego 90% produkcji JDM jest w takim rozmiarze. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez zorro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4354 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) do 42mm Edytowane 4 Grudnia 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4355 Napisano 4 Grudnia 2021 Dla Azjaty tak. Dlatego 90% produkcji JDM jest w takim rozmiarze. Ten model ma super titanium z duratect platinium I bezel jest z dlc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4356 Napisano 4 Grudnia 2021 8 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ten model ma super titanium z duratect platinium I bezel jest z dlc Jak Ci się podoba to kupuj. Z opłatami jakieś 3K wyjdzie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #4357 Napisano 4 Grudnia 2021 W powyższej kolorystyce taki wpadł Świeżutki wypust, limitka (chyba 1000 szt), jakiś lepsiejszy tytan z powłoką, H145, perpetual, ładnie się synchronizuje po ustawieniu właściwej strefy czasowej 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4358 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, M.Mike napisał(-a): W powyższej kolorystyce taki wpadł Świeżutki wypust, limitka (chyba 1000 szt), jakiś lepsiejszy tytan z powłoką, H145, perpetual, ładnie się synchronizuje po ustawieniu właściwej strefy czasowej Byłby idealny gdyby nie było tych nazw miast na bezelu. Te nazwy miast u wszystkich japońskich producentów to jakaś porażka od lat powielana. Dają te nazwy nawet w modelach z gps gdzie strefa czasowa się automatycznie ustawia. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez zorro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oizo 98 #4359 Napisano 4 Grudnia 2021 Panowie,zapytam niesmialo... Co sadzicie o tym zegarku? Citizen Eco-DRIVE BULLHEAD LIMITED EDITION (AV0076-00X) https://www.watchshop.pl/zegarki/citizen/meski/av0076-00x Bowiem zakochalem sie w tej busolce bez reszty,parafrazujac : "Przez te oczy, te oko zielone oszalałem Gwiazdy Chyba twym oczom oddały cały blask A ja serce miłości spragnione ci oddałem Tak zakochać, zakochać się można tylko raz" Dusic Mikolaja o prezent? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4360 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 14 minut temu, Oizo napisał(-a): Panowie,zapytam niesmialo... Co sadzicie o tym zegarku? Citizen Eco-DRIVE BULLHEAD LIMITED EDITION (AV0076-00X) https://www.watchshop.pl/zegarki/citizen/meski/av0076-00x Bowiem zakochalem sie w tej busolce bez reszty,parafrazujac : "Przez te oczy, te oko zielone oszalałem Gwiazdy Chyba twym oczom oddały cały blask A ja serce miłości spragnione ci oddałem Tak zakochać, zakochać się można tylko raz" Dusic Mikolaja o prezent? jak się kocha i recytuje wiersze to się nie pyta innych o zdanie tylko bierz ślub -i recytuje przy zakupie „Świadom praw i obowiązków wynikających z założenia ciebie na nadgarstek, uroczyście oświadczam, że wstępuję w związek z Citizen Eco-DRIVE BULLHEAD LIMITED EDITION (AV0076-00X) i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze relacje było zgodne, szczęśliwe i trwałe” Szczęściarz ten zegareczek nie powiem !!! Wszystkiego Najlepszego na Nowej drodze Noszenia Zegareczka !!! Dobry Wybór Edytowane 4 Grudnia 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oizo 98 #4361 Napisano 4 Grudnia 2021 Nikt nie zaprotestuje zatem?Nie odwiedzie mnie od decyzji? Brac na zawsze?Na wieki wiekow? Co zas do rozmiaru zegarka-jestem po prostu duzym facetem,minimalny rozmiar tarczy w moim przypadku to 44mm,dlatego rozmiar tego zegarka to dla mnie atut. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #4362 Napisano 4 Grudnia 2021 Byłby idealny gdyby nie było tych nazw miast na bezelu. Te nazwy miast u wszystkich japońskich producentów to jakaś porażka od lat powielana. Dają te nazwy nawet w modelach z gps gdzie strefa czasowa się automatycznie ustawia. To ja mam łatwiej - lubię napisy na lunecie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4363 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 14 minut temu, Oizo napisał(-a): Nikt nie zaprotestuje zatem?Nie odwiedzie mnie od decyzji? Brac na zawsze?Na wieki wiekow? Co zas do rozmiaru zegarka-jestem po prostu duzym facetem,minimalny rozmiar tarczy w moim przypadku to 44mm,dlatego rozmiar tego zegarka to dla mnie atut. jak dojdzie do konfliktu lub się znudzi codzienność zawsze można się rozwieść Mi się podoba ten zegarek chodź chronograf to raczej rzadkie zastosowanie ma ale jego wygląd jest nieszablonowy a to duży plus - a że jest solidny - to kto co lubi ja lubię takie solidne otarczowane zegareczki -chodź zamiast chronografu wolałbym jakieś tam alarmy, budziki itd... ... no i promaster Edytowane 4 Grudnia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #4364 Napisano 4 Grudnia 2021 Łapie energię 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oizo 98 #4365 Napisano 4 Grudnia 2021 Kupiony zatem. Czas uciec z tego forum,przegladam od kilku dni bo, pojawila sie mysl aby jakowy zegarek zakupic... ...minely 4 dni i kupilem dwa.Pojde z torbami,powiadam Wam 😕 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4366 Napisano 4 Grudnia 2021 3 minuty temu, Oizo napisał(-a): Kupiony zatem. Czas uciec z tego forum,przegladam od kilku dni bo, pojawila sie mysl aby jakowy zegarek zakupic... ...minely 4 dni i kupilem dwa.Pojde z torbami,powiadam Wam 😕 nie uciekaj pochwał eis zakupem/zakupami - a dwa zegarki to dopiero początek jak będziesz już mieć z 50 to na miesiąc możesz odpocząć od forum !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oizo 98 #4367 Napisano 4 Grudnia 2021 Teraz, unadarek napisał(-a): nie uciekaj pochwał eis zakupem/zakupami - a dwa zegarki to dopiero początek jak będziesz już mieć z 50 to na miesiąc możesz odpocząć od forum !!! Coz-powyzszy Citizen,jako drugi. Zas pierwszy (myslalem ze dojdzie dzisiaj ale niestety,dostane pewnie w poniedzialek) to Tissot T-race,dokladnie ten,przy czym Tissot to zakup z drugiej reki,od motocyklisty-kolekcjonowal min linie T-Race https://www.zegarmistrz.com/pl/p/Zegarek-Tissot-T-Race-T048.417.27.057.06-T0484172705706/2074?fbclid=IwAR2emUajdQutlH1nOjS5LWUt7OtphRmwGk3nthCQ-7BJGvmjAky7SEiYImM Zatem dwa kwarce.Z czasem dopelnie jakims eleganckim automatem i wystarczy....musi wystarczyc. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4368 Napisano 4 Grudnia 2021 2 minuty temu, Oizo napisał(-a): Coz-powyzszy Citizen,jako drugi. Zas pierwszy (myslalem ze dojdzie dzisiaj ale niestety,dostane pewnie w poniedzialek) to Tissot T-race,dokladnie ten,przy czym Tissot to zakup z drugiej reki,od motocyklisty-kolekcjonowal min linie T-Race https://www.zegarmistrz.com/pl/p/Zegarek-Tissot-T-Race-T048.417.27.057.06-T0484172705706/2074?fbclid=IwAR2emUajdQutlH1nOjS5LWUt7OtphRmwGk3nthCQ-7BJGvmjAky7SEiYImM Zatem dwa kwarce.Z czasem dopelnie jakims eleganckim automatem i wystarczy....musi wystarczyc. elegancki automat od Citizena nurka weź jak masz duża rękę są fajne i pasują do wszystkiego !!! Nawet 007 nosił nurka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4369 Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Oizo napisał(-a): Panowie,zapytam niesmialo... Co sadzicie o tym zegarku? Citizen Eco-DRIVE BULLHEAD LIMITED EDITION (AV0076-00X) https://www.watchshop.pl/zegarki/citizen/meski/av0076-00x Bowiem zakochalem sie w tej busolce bez reszty,parafrazujac : "Przez te oczy, te oko zielone oszalałem Gwiazdy Chyba twym oczom oddały cały blask A ja serce miłości spragnione ci oddałem Tak zakochać, zakochać się można tylko raz" Dusic Mikolaja o prezent? Duś Mikołaja. Ma charakter ten zegarek. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez zorro 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oizo 98 #4370 Napisano 4 Grudnia 2021 26 minut temu, zorro napisał(-a): Duś Mikołaja. Ma charakter ten zegarek. Achhhh...gdybym tylko zlabal tego brodatego, opaslego lenia w czerwonym kubraku to bym go poddusil solidnie. raz ze nic nie przynosi,a dwa ze ja musze wszystko kupowac ,min dzieciakom i udawac ze to jego zasluga. A juz na serio.Tak,takie samo mam wrazenie,zegarek ma charakter,jak dla mnie jest piekny w swojej formie.Nawiazanie do historii tez cenie. Unadarek-pomysle z czasem,to juz raczej bedzie cos prostszego,mniej krzykliwego niz powyzsze zegarki ktore kupilem...ale na to przyjdzie czas. Dojdzie zielony promaster,wrzuce jakies zdjecia,bo i opkaowany jest godnie z tego co widze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4371 Napisano 4 Grudnia 2021 3 minuty temu, Oizo napisał(-a): Achhhh...gdybym tylko zlabal tego brodatego, opaslego lenia w czerwonym kubraku to bym go poddusil solidnie. raz ze nic nie przynosi,a dwa ze ja musze wszystko kupowac ,min dzieciakom i udawac ze to jego zasluga. A juz na serio.Tak,takie samo mam wrazenie,zegarek ma charakter,jak dla mnie jest piekny w swojej formie.Nawiazanie do historii tez cenie. Unadarek-pomysle z czasem,to juz raczej bedzie cos prostszego,mniej krzykliwego niz powyzsze zegarki ktore kupilem...ale na to przyjdzie czas. Dojdzie zielony promaster,wrzuce jakies zdjecia,bo i opkaowany jest godnie z tego co widze. 👍 wrzuć zdjęcia - bo jest fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bos_kg 30 #4372 Napisano 4 Grudnia 2021 Racja dziś wszystkie zegarki typu driver królują, obserwuje sieć na fb i tu na forum wszędzie zegarki niczym driver jak i moda jak tu wspomniano na casio shock, dla mnie ani to ładne ani praktyczne jak kolega MieszkoMieszko pokazał takie uwielbiam tego typu zegarki w każdej marce to uniwersalne zegarki z paskiem eleganckie skóra na bransolecie mniej formalne a na nato pasku bardziej codzienny czego z driverem nie zrobisz, powiedzcie mi skąd ta moda na te drivery skoro to nie praktyczny zegarek po za sportowymi wypadami gdzieś i maks 38mm największy zegarek powinien być według mnie.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 60332 #4373 Napisano 4 Grudnia 2021 Czy divery są ładne, to kwesta gustu. Mnie się podoba wiele modeli tego typu; przemawia za nimi wodoszczelność (zakręcana koronka= pyłoszczelność). Mnogość kolorów pozwala uzupełnić mniej formalne ubiory, proste czytelne tarcze, luma (ja akurat lubię jak nocą świeci), obrotowy bezel (też wykorzystuję, nie tylko do gotowania makaronu 😉)... Dochodzi do tego historia (ta prawdziwa, jak i filmowa <<np. zegarki Bonda>>). Jak widzisz popularność tego typu zegarków oznacza, że się podobają i nie zalegają w magazynach. Co do rozmiaru dyskusja nie raz była prowadzona. Zauważ, że spora część zegarków typu pilot osiąga 45mm i więcej. Co kto lubi... o gustach... i tak dalej. Najważniejsze żeby noszący był zadowolony. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4374 Napisano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Kolega petruss właściwie napisał wszytko dodam jeszcze solidność - zegarki solidne i tu dochodzimy do sedna - jedni wola cienkie garniturowce w lekkie formie i przekazie a inni solidne stalowe zegarki i tu nurek wchodzi do gry - nurek - to taki jakby G-Shock w Casio Edytowane 5 Grudnia 2021 przez unadarek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2263 #4375 Napisano 5 Grudnia 2021 (edytowane) 11 godzin temu, bos_kg napisał(-a): Racja dziś wszystkie zegarki typu driver królują, obserwuje sieć na fb i tu na forum wszędzie zegarki niczym driver jak i moda jak tu wspomniano na casio shock, dla mnie ani to ładne ani praktyczne jak kolega MieszkoMieszko pokazał takie uwielbiam tego typu zegarki w każdej marce to uniwersalne zegarki z paskiem eleganckie skóra na bransolecie mniej formalne a na nato pasku bardziej codzienny czego z driverem nie zrobisz, powiedzcie mi skąd ta moda na te drivery skoro to nie praktyczny zegarek po za sportowymi wypadami gdzieś i maks 38mm największy zegarek powinien być według mnie.. driver to kierowca ale w sumie nie pierwszy raz spotykam się z tym, że ktoś na zegarki diver - nurkowe używa określenia driver Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Admof 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach