Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe, że na takim Watchuseek może sobie istnieć temat pt. TISELL from Korea is an excellent brand - deserves to be more widely known i mieć 261 stron luźnej dyskusji, natomiast na polskim forum nawet jeden wątek się nie uchowa, bo na dłuższą metę przekształca się we wzajemne obrzucanie błotem, tudzież pojawiają się amatorskie analizy psychologiczne posiadaczy zegarków takiej czy innej marki.

To prawda, niestety :(  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo my jesteśmy młodą demokracją, i jeszcze jesteśmy zachłysnieci wolnością słowa....:);)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidoczniej nie rejestrują się tam takie gustawy6666 NIE wieśniaki :D Same wieśniaki to myślą prosto i nawet się nie obrażają bo są głupi i nic nie rozumieją :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex submariner to tak stary projekt, że prawdopodobnie nie podlega już ochronie jako wzór użytkowy. . Własność przemysłowa nie jest chroniona wiecznie, tylko przez maksymalne okresy. Ot i cały problem....

....co nie przeszkadza w koleżeńskim forumowym niemal skakaniu sobie do gardeł, w celu szerzenia pasji (szewskiej?) zegarkowej..... ;)

Zaczynam wątpić, czy w nazwie Forum zasadne jest używanie słowa "Miłośnicy",.... Jeśli to jest łącząca nas pasja, to chyba jednak łączy nas jakaś pasja, ale każde stado ma swoją. Pośrodku zaś trzeźwo myślący arbitrzy elegancji, którzy nie uczestniczą w tym shitstormie..... 

Mea culpa, dochodzę swoich racji, niepotrzebnie. Ale jeśli mam rezygnować, bo dyskusja prowokuje adwersarzy do ataków, to świadczy to o poziomie dyskusji na forum.... i moim uporze też, ale przede wszystkim o poziomie dyskusji.... 

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja całkiem poważnie dodam, że nie skąpcem tylko wieśniakiem, że nie kupił sobie czegokolwiek autorskiego projektu, za przyjazną sobie cenę.

A ja całkiem niepoważnie dodam, że dziwne skąd tyle napinki u właścicieli Rolexa z powodu gównianego Tisella, tyle wyrzeczeń kosztują was zegarki, że każde dobre słowo o Tisellu jest jak gwałt na córce? Więcej luzu panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemniej sympatycy homarów także oceniają "roleksiarzy" ;) W każdym razie, Ci drudzy też dokonują amatorskich psychoanaliz, co kieruje nabywcami homarów.... Obie grupy uprzedzone do siebie, co przekreśla dyskusję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było zauważone, że na forach zagranicznych nie ma takiej napinki, może faktycznie problem w Polskiej gospodarce, na zachodzie co drugi Gienek nosi suba, więc ani nie ma się czym jarać zbytnio, a i wszyscy mają oryginalność Tisella w poważaniu. Podoba mi się, że zauważono jak wygląda klub Rolexa w porównaniu do wielu innych, wałkowanie przez pięć lat, które zapięcie bransolety lepsze...i na tym klub Rolexa się kręci, z reguły takie bzdety lub foty, a gdzie tu misja krzewienia wiedzy zegarkowej? ;) W ruskich, wintydżach, zegarach czy g-shockach nawet, więcej wiedzy i mięsa jest.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, że na takim Watchuseek może sobie istnieć temat pt. TISELL from Korea is an excellent brand - deserves to be more widely known i mieć 261 stron luźnej dyskusji, natomiast na polskim forum nawet jeden wątek się nie uchowa, bo na dłuższą metę przekształca się we wzajemne obrzucanie błotem, tudzież pojawiają się amatorskie analizy psychologiczne posiadaczy zegarków takiej czy innej marki.

To prawda, niestety :(

Mogę was uspokoić: na czeskim forum jest praktycznie do słowa tak samo jak tutaj. Takie same charaktery :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mamy tajemnicę wyjaśnioną - to spuścizna komunizmu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mamy tajemnicę wyjaśnioną - to spuścizna komunizmu :)

Bo my jesteśmy młodą demokracją, i jeszcze jesteśmy zachłysnieci wolnością słowa....:);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic, na wypadek zamknięcia tego tematu może powinniśmy ustalić, gdzie przenieść naszą toksyczną dyskusję.

Proponuję np. temat miłośników TAG Heuer.

maxresdefault.jpg

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ale zdajesz sobie sprawę że oskarżasz mnie o to, że nazywając ten zegarek brzydkim kieruję się swoim subiektywnym poczuciem estetyki? Nie muszę oglądać na żywo każdego AP, by móc napisać, że jest brzydki, bo to moje subiektywne i w pełni uprawnione zdanie. I mam pełne prawo mówić, że AP jest brzydki, wyłącznie na tej podstawie, że mi się nie podoba. Nie muszę dodawać określeń typu "IMO" itp. bo wiadomo, że w poście prezentuję moje własne zdanie....

Tak, to jest Twoje subiektywne zdanie, ale nie w pełni uprawnione. Słowo uprawniony oznacza kompetentny, profesjonalny, właściwy, miarodajny. Jak te wszystkie cechy mają się do oceny zegarka, którego nie widziało się na żywo? Chodzi mi o to, że zegarek który fajnie wygląda na zdjęciach, na żywo może rozczarować. Zdarzają się też odwrotne sytuacje. Twoje podejście do oceny zegarków to trochę jak ocenianie książki po okładce. Dzisiaj przechodziłem obok butiku Roleksa. Na chwilę więc zatrzymałem się żeby nacieszyć oczy fajnymi zegarkami. Na stronie Roleksa widziałem modele DateJust na kalibrze 3235. Dużo wiem na temat tego werku, ale jakoś nie mogłem wyrobić sobie zdania co do samych zegarków (na podstawie zdjęć). Niby fajne, ale do końca nie byłem przekonany. Dzisiaj na żywo zobaczyłem wersję z brązową tarczą Ref. 126331 - skosiło mnie równo z glebą. Zegarek - petarda. Nic nie zastąpi możliwości obejrzenia zegarka na żywo, przymiarki. Niektórzy przy okazji mojego argumentu wyjechali mi z Tisellem. Tyle, że moja ocena Tisella nie jest oparta na tym czy mi się zegarek podoba czy nie. Krytykuję Tisella za jazdę na cudzym wzornictwie i marny mechanizm. Tyle w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po prostu wieśniactwem określam umiłowanie legalnych podrób. I proszę mi nie wytykac posiadania Roleksa bo podobnież jestem miłośnikiem swoich trzech Tissotów i jednej Vratislavii. Nie mówiąc o Seiko bullhead.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dziale Radzieckich zegarków żart wstawiony w temacie "KUPIĘ SPRZEDAM" jest usuwany bo nie na temat - tutaj 21 stron zaśmiecania fajnej rzeczowej recenzji zostaje - ktoś już zgłaszał ? 

MasterMind pierwszej strony gratuluję pozostałych współczuję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

...z drugiej strony chyba żadna inna recenzja nie miała tylu stron :)  

@MasterMind, czas zacząć sprzedawać "powierzchnie" reklamowe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez kitu, masz potencjał do wykorzystania na polu marketingu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol
Nikt nie zmusza Cię  do czytania taki postów. Bardzo wybiórczo traktuje się OT... zazwyczaj wtedy, gdy brak argumentów, a nie na samym początku dyskusji. Rozumiem, gdy OT rzeczywiście przeszkadza, ale w tym akurat temacie temat recenzji już dawno się wyczerpał. Można było przenieść dyskusję do innego tematu, ale blokowanie dlatego, że nie podoba Ci się moja argumentacja nie ma nic wspólnego z dyskusją. Podobnie formułowanie ocen n.t. podróbek i zakazywanie innym zajmowania innego stanowiska. Albo milczymy, albo pozwalamy innym się odnieść. Każda inna postawa powoduje niezdrową atmosferę. Jeśli reakcja nie następuje szybko i nie jest obiektywna (preferuje jakiś punkt widzenia), to atmosfera nigdy nie będzie zdrowa. 

My sie żremy, a rolex ma to gdzieś.....

Mylisz się, żeby zakwalifikowac post jako merytoryczny albo offtop trzeba go wpierw przeczytać, niepotrzebnie w dalszej części przyjąłeś postawę obronną bo wcale Cię nie atakowałem.

Nikt nikomu nie zabrania rozmów o Rolexie/AP/innych markach czy homage i podróbkach, ale są do tego dedykowane wątki, ewentulanie można takie założyć, po co marnować czas innych na podbijanie tematu offtopami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie powiem, mam tutaj zaledwie małą próbkę tego, co może się stać, gdy podejmę się zestawienia wszystkich znanych mi homage'ów Submarinera. A w zasadzie - "gdybym się podjął" - bo nie wiem, czy nasza forumowa społeczność jest na to gotowa.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie należy utożsamiać słowa "homage" z kopią jaką jest ten Tisell. Jak ktoś przytomnie zauważył i co mnie przekonuje - taki np. Steinhart jednak istotnie różnicuje swoje wytwory względem pierwowzorów, którymi się inspiruje.

I oby na tym forum nigdy nie upowszechniła się pochwała kradzieży własności intelektualnej jaką jest twórczość choćby Tisella.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko przez magię marki Rolex.

Kiedyś załozylem temat-udało mi się zdobyc swietne ksiazki z dedykacjami autora....mało kto był zainteresowany :)

Ale jak zmieniłem tytuł na "Sprzedam tanio Rolexa' to się zaczeło dziać :)- nawet skargi pisano do administracji :)

To ówczesny moderator @tarant zmienil tytuł na 'AP tanio sprzedam" :)

Można poczytać kto się najbardziej denerwował :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/117861-książki-przedmioty-do-czytania/#entry1419124

Taka odrobina forumowej historii :) dla odrobiny uśmiechu.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...z drugiej strony chyba żadna inna recenzja nie miała tylu stron :)  

@MasterMind, czas zacząć sprzedawać "powierzchnie" reklamowe ;)

Wystarczy popatrzec na dzial milosnikow AP, gdzie kilka dni temu wstawilem link do podrobki AP RO i... kilka postow sie odezwalo a tu? No tak... przepraszam - chodzi o Rolexa a nie o podrobki - smutne <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba, podróba... :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

MM kiedy kolejna recka? Nie mogę doczekać się gorącej dyskusji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy popatrzec na dzial milosnikow AP, gdzie kilka dni temu wstawilem link do podrobki AP RO i... kilka postow sie odezwalo a tu? No tak... przepraszam - chodzi o Rolexa a nie o podrobki - smutne <_<

Bądźcie dobrej wiary!...

Ja to myślę, że to tylko z powodu odświeżania ostatnich postów na Tapatoku ;)

Taki owczy pęd.

Każdy chce się zaznaczyć. O, np ja teraz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi