tarant 2979 #176 Napisano 16 Lutego 2020 W całym systemie zostaw tylko jedno urządzenie z uziemieniem. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #177 Napisano 16 Lutego 2020 O dokładnie tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 188 #178 Napisano 16 Lutego 2020 A na jednym podłączonym kanale też burczy ??? Sprawdź oddzielnie dla obu kanałów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 178 #179 Napisano 16 Lutego 2020 Buczy tylko po przełączeniu źródła na gramofon, czy nie ma to znaczenia? Kiedyś buczał mi wzmacniacz, ale tylko w domu. W firmie, gdzie instalacja elektryczna jest zrobiona profesjonalnie, nawet nie jęknął. Po prawidłowym uziemieniu gniazdek w domu, problem zniknął, może to będzie jakiś trop. Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #180 Napisano 16 Lutego 2020 To może być trop.Jak instalacja jest stara i gniazdka nie mają zerowania. Chociaż mój lampowiec, czy jest zasilany na zerowanym gniazdku, czy nie, nie brumi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22573 #181 Napisano 17 Lutego 2020 Buczy tylko na każdym wejściu pod które wepnę gramofon. Jak odtwarzam CD jest ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #182 Napisano 17 Lutego 2020 To może winny gramofon.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #183 Napisano 17 Lutego 2020 Sprawdź połączenie wkładki na ramieniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Najki 63 #184 Napisano 17 Lutego 2020 U mnie też buczy, a w momencie wyłączania wzmacniacza słychać głośniejszy trzask/uderzenie z głośników. Im dłużej wzmacniacz włączony tym wyraźniej słychać. Martwiłem się czy kolumny głośnikowe nie dostaną po tyłku od tego "uderzania". Długo rozmawiałem i mailowałem z firmą, w której naprawiałem kilka sprzętów audio. Proponowali mi między innymi coś takiego jak "ground loop isolator", ale niestety nie pomogło. Finalnie nawet przyjechali do mnie ze sprzętem i zrobili pomiary. Stwierdzili właśnie, że uziemienie jest źle zrobione. Niestety nie mam na to większego wpływu, ponieważ mieszkam w bloku. Temat umarł. Na szczęście to buczenie jest cichutkie. Zresztą odkąd pojawiły się dzieci to i tak nie mam kiedy docenić jakości brzmienia. Nawet sprzęt zaczął lekko zbierać kurz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #185 Napisano 3 Kwietnia 2020 Rodzi mi się powoli plan zbudowania lampowego preampu.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 178 #186 Napisano 3 Kwietnia 2020 Chętnie bym wypróbował taki preamp, najlepiej z korekcją RIAA i w budżecie do 1kzł. Zrobisz taki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #187 Napisano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) No riaa raczej wrzucę.Ale w 1000 zł.. wykonalne. Ale żeby to było wysokiej klasy to liczę 1500.Budowa dobrej klasy lampowego sprzętu jest dużo tańsza od kupna gotowca. Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez egzo18 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 550 #188 Napisano 3 Kwietnia 2020 za mną chodzi złożenie rs tube amp mk2 własnoręczne.Ale zanim wydam tych kilka stów na elementy dyskretne i 4 lampy chciałbym najpierw usłyszeć jak to to gra. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #189 Napisano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) Prosta, aczkolwiek dopracowana konstrukcja. Niska moc wyjściowa. Sądzę, że gra dobrze. Układ sa, w pełnej klasie A. Trafa wyjściowe według mnie, mógły być lepsze...Mój raczej zagra lepiej. Mariaż konstrukcji Willamsona z konstrukcją ultra linearną. Układ pp. Porządne trafa wyjściowe.Mogę udostępnić schemat, tego co ja zbudowałem. Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez egzo18 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 178 #190 Napisano 3 Kwietnia 2020 No riaa raczej wrzucę.Ale w 1000 zł.. wykonalne. Ale żeby to było wysokiej klasy to liczę 1500.Budowa dobrej klasy lampowego sprzętu jest dużo tańsza od kupna gotowca.Zrobisz taki komercyjnie? Chętnie zobaczę, posłucham i być może kupię. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #191 Napisano 3 Kwietnia 2020 Najpierw zrobię dla siebie. Jak uznam, że warte uwagi, to możemy gadać. Ale to bliżej nieokreślony termin niestety. Teraz kończę pracę inżynierską. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #192 Napisano 4 Lipca 2020 Panowie, chcę kupić gramofon. Coś do 1500 zł. Nowy. Wymogi to wbudowany preamp, ale i czyste wyjście pod zewnętrzny preamp. Coś od pro-ject może 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #193 Napisano 7 Lipca 2020 Używam kilka dobrych lat project debiut carbon. Bardzo minimalistyczny gramofon, ma tylko włącznik i nic więcej. Bardzo solidny sprzęt wyposażony w ramię z włókna węglowego, wkładkę ortofon 2m red. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #194 Napisano 7 Lipca 2020 Myślałem o nim. Ale ostatecznie stanęło na Thorens TD-201 i jego kupę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4021 #195 Napisano 8 Lipca 2020 Dlaczego nie chcesz kupić jakiegoś fajnego używanego gramofonu ? Jakość wykonania to inna bajka, a w tej cenie powinieneś coś fajnego trafić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #196 Napisano 8 Lipca 2020 Nie lubię sprzętu używanego. Takie zboczenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Najki 63 #197 Napisano 8 Lipca 2020 Używany sprzęt audio nie jest zły. Ja tylko słuchawki kupuję nowe, bo nie chcę po kimś nosić. Całe domowe hifi mam jednak kupione z drugiej ręki. Wychodzę z założenia, że wydając tyle samo pieniędzy na sprzęt nowy i używany, ten używany będzie grał lepiej Oczywiście nie zawsze jest to regułą i najpierw trzeba posłuchać, ale dotąd byłem zadowolony ze swoich wyborów w audio Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #198 Napisano 8 Lipca 2020 Ja jestem zwolennikiem budowy samemu. Ale no z gramofonem ciężko by było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #199 Napisano 24 Lipca 2020 No i kupiłem.Thorens td 202 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 22573 #200 Napisano 25 Lipca 2020 Gratulacje. Też myślałem nad Thorensem. Kupiłem Regę, ale nie wiem czy to nie był błąd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach