BlackT 695 #351 Napisano 7 Kwietnia 2021 Hej, mam prośbę, czy może ktoś z Was pomóc w doborze słuchawek nausznych (najlepiej bezprzewodowych) w kwocie max do 300 złotych?! Słuchawki będą używane tylko do odsłuchiwania muzyki (Spotify) z telefonu. Pierwsze wpadły mi w około Jays X-Five Wireless...Bez podania wymagań, równie dobrze możesz kupić Creative jam. Wygodne, dobra bateria, przyjemnie grają, cena śmieszna. Dźwięk w jakimś stopniu podobny do koss porta pro.Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 Pozdrawiam, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #352 Napisano 7 Kwietnia 2021 Wymagań specjalnych nie mam, nie jestem melomanem i nie wybieram jakiś nadzwyczajnych dźwięków swoim uchem. Poszukuje czegoś co zadowoli zwykłego szarego użytkownika, albo go zaskoczy w cenie którą podałem. Słucham rożnej muzyki, głównie coś ciężkiego, ale zdarza się i rap i jazz... wiem rozbieżność spora. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1918 #353 Napisano 7 Kwietnia 2021 Muzzy, bardzo interesujący system, czy te kolumny wytrzymują NuVistę? Tam zdaje się duże moce chodzą, a głośniki wyglądają na czułe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #354 Napisano 7 Kwietnia 2021 Dźwięk w jakimś stopniu podobny do koss porta pro.Wysłane przy użyciu TapatalkaCzyli szkoda na to czasu PSMarcin, nie kupiłeś tych Jaysów?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #355 Napisano 7 Kwietnia 2021 3 godziny temu, trez napisał(-a): O wireless nic nie zaproponuje, ale tradycją forów zaproponuję przeciwwagę, klasyczne, kablowe AKG k361 za ~380zl, będą poręczne, lekkie i wygodne i zaoferują możliwości dźwięku z innej ligi niż cokolwiek z wirelessów. Strojone wytaźnie w harmon będą miały też przystępną charakterystykę. Większość telefonow spokojnie je uciągnie. O ile mają dziurkę... Jeżeli nie, to "naciągniecie" go też na przetwornik c/a. I poleeci na dwa, cztery, x tysięcy 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #356 Napisano 7 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Jash napisał(-a): Czyli szkoda na to czasu PS Marcin, nie kupiłeś tych Jaysów? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Nie kupiłem bo ciagle się waham czy nie dołożyć u kupić jednak na kablu, chociaż bezprzewodowe byłby bardzo wygodne. 45 minut temu, tarant napisał(-a): O ile mają dziurkę... Jeżeli nie, to "naciągniecie" go też na przetwornik c/a. I poleeci na dwa, cztery, x tysięcy Piotr a po polsku można? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #357 Napisano 7 Kwietnia 2021 No czy masz w telefonie wyjście na słuchawki - mini jack? Jeżeli nie, to aby używać tradycyjne słuchawki przewodowe, trzeba zastosować podłączony do wyjścia usb telefonu przetwornik sygnału cyfrowego na analogowy. Moim zdaniem, do słuchania muzyki ze spootify, w tle, podczas pracy, lub na ulicy, słuchawki bluetooth z kodekiem aptx/aptx HD lub LDAC wystarczają w zupełności. Wygoda, brak ryzyka strącenia telefonu przez pociągnięcie go kablem itp przeważają. Co innego nocne, audiofilskie odsłuchy... 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4792 #358 Napisano 8 Kwietnia 2021 Też uważam, że na dziś do telefonu, do "posłuchania" a nie rozkładania sceny na pierdnięcia komara słuchawki bezprzewodowe to rozwiązanie jedyne, a nie lepsze czy gorsze. Tym bardziej, że kodeki, jakość połączenia dziś to nie to samo co kilka, kilkanaście lat temu i opowiadania o tych drastycznych różnicach to tak jak testy kabli głośnikowych, w których prąd płynie tylko w jedną stronę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #359 Napisano 8 Kwietnia 2021 Prawda jest taka, że między dobrymi bezprzewodowymi a takimi po kablu różnica jest praktycznie żadna jeśli nie żadna. Ja chociaż na codzień słucham na DAPie po kablu to tez jestem coraz bliżej żeby przejść jednak na telefon i słuchawki BT. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #360 Napisano 8 Kwietnia 2021 14 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): Muzzy, bardzo interesujący system, czy te kolumny wytrzymują NuVistę? Tam zdaje się duże moce chodzą, a głośniki wyglądają na czułe. Jasne że wytrzymują, mocy nigdy nie za dużo Jednak myślę poważnie o zakupie jakiegoś fajnego wzmacniacza lampowego jak np Leben 300/600 lub Cayin Cs-845A . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #361 Napisano 8 Kwietnia 2021 10 godzin temu, tarant napisał(-a): No czy masz w telefonie wyjście na słuchawki - mini jack? Jeżeli nie, to aby używać tradycyjne słuchawki przewodowe, trzeba zastosować podłączony do wyjścia usb telefonu przetwornik sygnału cyfrowego na analogowy. Moim zdaniem, do słuchania muzyki ze spootify, w tle, podczas pracy, lub na ulicy, słuchawki bluetooth z kodekiem aptx/aptx HD lub LDAC wystarczają w zupełności. Wygoda, brak ryzyka strącenia telefonu przez pociągnięcie go kablem itp przeważają. Co innego nocne, audiofilskie odsłuchy... 2 godziny temu, Adi napisał(-a): Też uważam, że na dziś do telefonu, do "posłuchania" a nie rozkładania sceny na pierdnięcia komara słuchawki bezprzewodowe to rozwiązanie jedyne, a nie lepsze czy gorsze. Tym bardziej, że kodeki, jakość połączenia dziś to nie to samo co kilka, kilkanaście lat temu i opowiadania o tych drastycznych różnicach to tak jak testy kabli głośnikowych, w których prąd płynie tylko w jedną stronę 2 godziny temu, Jash napisał(-a): Prawda jest taka, że między dobrymi bezprzewodowymi a takimi po kablu różnica jest praktycznie żadna jeśli nie żadna. Ja chociaż na codzień słucham na DAPie po kablu to tez jestem coraz bliżej żeby przejść jednak na telefon i słuchawki BT. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Dziękuję koledzy! @tarant ten telefon to ajpul tak więc nie ma żadnych wejść Dzięki Wam zdecydowałem się jednak na Jays 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #362 Napisano 8 Kwietnia 2021 7 godzin temu, Jash napisał(-a): Przejść jednak na telefon i słuchawki BT. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Masz jakieś godne typy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #363 Napisano 8 Kwietnia 2021 Ja będę kupował niedługo RHA Audio T20 Wireless 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #364 Napisano 8 Kwietnia 2021 W przypadku komponowania zestawu bluetooth warto brać pod uwagę zestaw odbiornika z tradycyjnymi słuchawkami. Ja ze sporą przyjemnością używam taniutkiego Radsone Earstudio ES 100 połączonego z wyjścia zbalansowanego z IBasso IT 04. Radsone ma fantastyczne oprogramowanie na Androida, pozwalające bawić się oversamplingiem, filtrami, kodekami itd. Tak czy inaczej, z Samsunga Note 10+ poprzez LDAC dostaje 24 bity /96 kHz do przetworzenia. Są lepsze, ale Radsone ma wielką przewagę w tym, że jest plastikowy, leciutki i malutki. Dynda sobie na końcu kabla słuchawkowego i nie ma szans że z niego odpadnie . 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1918 #365 Napisano 8 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Muzzy napisał(-a): Jasne że wytrzymują, mocy nigdy nie za dużo Jednak myślę poważnie o zakupie jakiegoś fajnego wzmacniacza lampowego jak np Leben 300/600 lub Cayin Cs-845A . A czy ten DAC jest tak dobry, jak mówią? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekskalibur 946 #366 Napisano 8 Kwietnia 2021 Podłączyłem do telewizora taki wzmacniacz i za telewizorem umieściłem malutkie aluminiowe elaci z mocą 80W.Wreszcie fonia telewizji jest poprawna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Berbatow 5 #367 Napisano 8 Kwietnia 2021 Mam pytanie, mogę podłączyć DAC iBasso DC03 do Samsunga S8 (tel. ma 3.5 jack) przez USB - C? Wychodzi z gniazda USB C jakieś audio? 0 Carpe diem ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #368 Napisano 9 Kwietnia 2021 12 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): A czy ten DAC jest tak dobry, jak mówią? Tak Najlepiej wypożycz i sam się przekonaj. Bardzo dobra jakość wykonania, widać nie oszczędzali na częściach i podzespołach. To przekłada się na bardzo naturalny przejrzysty dżwięk, szeroką scenę z punktowym obrazowaniem, świetny bas z dobrym kopnięciem. Dac jest zbalansowany i słychać to na xlr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5648 #369 Napisano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Panowie, macie doswiadczenie z sonus faber sonetto? Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Valygaar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #370 Napisano 15 Kwietnia 2021 Miałem kupić rha.. A kupił fijo fh5 do tego moduł bt fijo UTWS3 Jutro będą u mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 232 #371 Napisano 19 Maja 2021 Hej, Może ktoś z Was słuchał lub posiadał takienkolumny stereo ? Szczerze - dziś słuchałem, bo chyba czas złożyć jakiś mini zestaw Yamaha Musiccast i te głośniki zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/psb-alpha-t20.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #372 Napisano 15 Czerwca 2021 Przeszedłem z Vienn Grand Bach na Phonary Veritas P6 Style i jestem bardzo zadowolony. Napędza je Yamaha a-s2000, w moim odczuciu świetnie do siebie pasują. Obecnie szukam zbalansowanego streamera z funkcją DACa i przedwzmacniacza cyfrowego, będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #373 Napisano 8 Lipca 2021 Zaczynam projekt wzmacniacza na lampach 300b w układzie se 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #374 Napisano 8 Lipca 2021 Z ciekawości - czym lutujesz?Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 775 #375 Napisano 8 Lipca 2021 Weller whs 40d a jak grube luty, to trafo zdz 100W 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach