Stierlitz 254 #751 Napisano 22 Lutego 2023 Holender Grubo! Co połączy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #752 Napisano 22 Lutego 2023 1 minutę temu, Stierlitz napisał(-a): Grubo! Co połączy? Obecnie Quad 909 - 21L. Nowe kolumny poszukiwane😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #753 Napisano 22 Lutego 2023 Ciekawe, nie do końca łapię koncepcję.Kabel droższy od zestawu, który łączy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #754 Napisano 22 Lutego 2023 (edytowane) 29 minut temu, Stierlitz napisał(-a): Ciekawe, nie do końca łapię koncepcję. Kabel droższy od zestawu, który łączy? System to nie zestaw końcówki i kolumn. P.s. Co u Ciebie gra? Edytowane 22 Lutego 2023 przez Kurzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #755 Napisano 22 Lutego 2023 System to nie zestaw końcówki i kolumn. P.s. Co u Ciebie gra?To prawda, wybacz bezpośredniość, wydało mi się to dość ciekawe. U mnie Yamaha as-2000 i Phonary P6 Veritas. Ze źródeł najczęściej Clearaudio Concept z budżetową shibatą od AT podpięty do Musical Fidelity X-lps-V8 i Matrix mini i pro 3 po XLR. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #756 Napisano 22 Lutego 2023 12 minut temu, Stierlitz napisał(-a): To prawda, wybacz bezpośredniość, wydało mi się to dość ciekawe. U mnie Yamaha as-2000 i Phonary P6 Veritas. Ze źródeł najczęściej Clearaudio Concept z budżetową shibatą od AT podpięty do Musical Fidelity X-lps-V8 i Matrix mini i pro 3 po XLR. Całkiem przyjemny system z potencjałem…😉 Phonary ok? Wracając do Siltecha, polecam odsłuch, jest naprawdę bardzo dobry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #757 Napisano 23 Lutego 2023 Testowałem wiele różnych głośników - w salonach, u znajomych, jak i u siebie w pokoju odsłuchowym. Z różnymi źródłami i wzmacniaczami. Był czas, gdzie dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionych sklepów w zasadzie co tydzień przynosiłem do domu coś innego. W zasadzie przez kilka lat byłem mniej lub bardziej niezadowolony z efektu.Phonary mnie urzekły, a odsłuch w docelowym pomieszczeniu tylko potwierdził, że nie pozostaje nic innego jak zakup. Dla mnie dodatkowym atutem jest to, że dobrze sprawują się we względnie małym pomieszczeniu o kiepskich proporcjach. Jestem z nich bardzo zadowolony, od ponad dwóch lat siadam, słucham muzyki i nic mnie nie irytuje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1928 #758 Napisano 23 Lutego 2023 Swego czasu doradziłem kumplowi Phonary Credo S100. Nigdy nie żałował tego zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 13435 #759 Napisano 23 Lutego 2023 21 godzin temu, Kurzy napisał(-a): Obecnie Quad 909 - 21L. Nowe kolumny poszukiwane😉 Trochę tego sprzętu było, zostało już niewiele - ale zawsze mnie ciekawiło, ile zmieni w odsłuchu kabel Siltecha w zestawie z powyższym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #760 Napisano 23 Lutego 2023 2 minuty temu, Osmodeusz napisał(-a): Trochę tego sprzętu było, zostało już niewiele - ale zawsze mnie ciekawiło, ile zmieni w odsłuchu kabel Siltecha w zestawie z powyższym W mojej ocenie wystarczająco by go mieć. Przewód jest świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 13435 #761 Napisano 23 Lutego 2023 Francuskie "Bordeaux", zawsze będzie smakowało trochę lepiej, niż to z "Biedronki". Nawet, jeśli w środku znajdziemy to samo wino... Nie kpię sobie z "Audiofilizmu". Po prostu tak działają nasze zmysły. Tak jesteśmy "skonstruowani". Elegancka oprawa, odrobina "magii marketingowej"... To działa lepiej niż "placebo"! Wyrafinowanie wyczula po prostu nasze zmysły ... I choć bardziej wierzę w filtry sieciowe, wyłączenie na czas odsłuchu lodówki i wyczyszczenie uszu konchami. Drogie kable naprawde zagrają... Jeśli w to uwierzymy 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #762 Napisano 23 Lutego 2023 Teraz, Osmodeusz napisał(-a): Francuskie "Bordeaux", zawsze będzie smakowało trochę lepiej, niż to z "Biedronki". Nawet, jeśli w środku znajdziemy to samo wino... Nie kpię sobie z "Audiofilizmu". Po prostu tak działają nasze zmysły. Tak jesteśmy "skonstruowani". Elegancka oprawa, odrobina "magii marketingowej"... To działa lepiej niż "placebo"! Wyrafinowanie wyczula po prostu nasze zmysły ... I choć bardziej wierzę w filtry sieciowe, wyłączenie na czas odsłuchu lodówki i wyczyszczenie uszu konchami. Drogie kable naprawde zagrają... Jeśli w to uwierzymy Nie pogadamy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 18356 #763 Napisano 24 Lutego 2023 No dobra w końcu coś kupiłem Jamo S 805. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 243 #764 Napisano 24 Lutego 2023 Jakie wrażenia? To są te same głośniki co w modelu 803? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 18356 #765 Napisano 24 Lutego 2023 Po weekendzie będą to dam znać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #766 Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 23.02.2023 o 20:55, Osmodeusz napisał(-a): Francuskie "Bordeaux", zawsze będzie smakowało trochę lepiej, niż to z "Biedronki". Nawet, jeśli w środku znajdziemy to samo wino... Nie kpię sobie z "Audiofilizmu". Po prostu tak działają nasze zmysły. Tak jesteśmy "skonstruowani". Elegancka oprawa, odrobina "magii marketingowej"... To działa lepiej niż "placebo"! Wyrafinowanie wyczula po prostu nasze zmysły ... I choć bardziej wierzę w filtry sieciowe, wyłączenie na czas odsłuchu lodówki i wyczyszczenie uszu konchami. Drogie kable naprawde zagrają... Jeśli w to uwierzymy Filtry, wyłączenie lodówki, wielka płyta się kłania?😀 mariusz9a chyba też tak ma, a może nie przepadacie za francuskim winem, skrobnij jeden z drugim coś więcej. p.s. Czytającym wątek, szukającym porady raczej nie ufał bym tym „ekspertom” Edytowane 24 Lutego 2023 przez Kurzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #767 Napisano 24 Lutego 2023 10 godzin temu, satanic napisał(-a): No dobra w końcu coś kupiłem Jamo S 805. Raczej nie skorzystałeś z rekomendacji Kolegów. 12,5 cm głośnik i hip hop, metal, no nie wiem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 13435 #768 Napisano 24 Lutego 2023 Godzinę temu, Kurzy napisał(-a): Filtry, wyłączenie lodówki, wielka płyta się kłania?😀 mariusz9a chyba też tak ma, a może nie przepadacie za francuskim winem, skrobnij jeden z drugim coś więcej. p.s. Czytającym wątek, szukającym porady raczej nie ufał bym tym „ekspertom” Na ogół nawet nie próbuję zniżać się do takiego poziomu forumowych dyskusji, z prostego względu - ciężko pisać, leżąc "plackiem" na podłodze Sprzęt będzie tak dobry, jak dobre będzie najsłabsze ogniwo całego sprzętu... Z zasady najsłabszym ogniwem jest głośnik (kolumna głośnikowa) i wzmacniacz. W dniu 22.02.2023 o 22:51, Kurzy napisał(-a): Obecnie Quad 909 - 21L. Nowe kolumny poszukiwane😉 O ile wrzucenie do "marketowych sprzętów made in china" za kilkaset złotych "kabelków telefonicznych, bądź czegoś inszego co chinczyk miał pod ręką" - jest głupotą, o tyle nie zauważysz jakiejkolwiek różnicy pomiędzy 2x2,5mm by Prolink, a Nordost Valhall nawet w ProAc K3 i tyle w temacie... Chodzi po prostu o marketing. Uzupełnienie cech produktów ekskluzywnych o czynnik socjotechniczny w celu podwyższenia ich ceny. Temu samemu co sponsorowane recenzje takich kabli służą walizeczki, książeczki i cała ta oprawa. Nie ma w tym nic złego, po prostu tak to działa... Wszyscy jesteśmy "dużymi dziećmi" pragnącymi mieć coś, co będzie lepsze, ładniejsze, droższe, efektownie opakowane i z odrobiną magii pamiętanej trochę z baśni czytanych przez rodziców wiele lat temu... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kurzy 1587 #769 Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) 13 minut temu, Osmodeusz napisał(-a): Na ogół nawet nie próbuję zniżać się do takiego poziomu forumowych dyskusji, z prostego względu - ciężko pisać, leżąc "plackiem" na podłodze Sprzęt będzie tak dobry, jak dobre będzie najsłabsze ogniwo całego sprzętu... Z zasady najsłabszym ogniwem jest głośnik (kolumna głośnikowa) i wzmacniacz. O ile wrzucenie do "marketowych sprzętów made in china" za kilkaset złotych "kabelków telefonicznych, bądź czegoś inszego co chinczyk miał pod ręką" - jest głupotą, o tyle nie zauważysz jakiejkolwiek różnicy pomiędzy 2x2,5mm by Prolink, a Nordost Valhall nawet w ProAc K3 i tyle w temacie... Chodzi po prostu o marketing. Uzupełnienie cech produktów ekskluzywnych o czynnik socjotechniczny w celu podwyższenia ich ceny. Temu samemu co sponsorowane recenzje takich kabli służą walizeczki, książeczki i cała ta oprawa. Nie ma w tym nic złego, po prostu tak to działa... Wszyscy jesteśmy "dużymi dziećmi" pragnącymi mieć coś, co będzie lepsze, ładniejsze, droższe, efektownie opakowane i z odrobiną magii pamiętanej trochę z baśni czytanych przez rodziców wiele lat temu... Ton eksperta, treści brak. P.s. Jednak udało się wstać i oświecić ciemny lud. Edytowane 24 Lutego 2023 przez Kurzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4495 #770 Napisano 25 Lutego 2023 16 godzin temu, Kurzy napisał(-a): Raczej nie skorzystałeś z rekomendacji Kolegów. 12,5 cm głośnik i hip hop, metal, no nie wiem. Trzeba się uczyć na błędach...własnych 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 18356 #771 Napisano 25 Lutego 2023 Przesadzacie. Dla mnie i tak będzie dobrze bo większość muzy słucham w samochodzie lub na słuchawkach w drodze do pracy, więc będzie miła odmiana. Spodobały mi się kupiłem i tyle. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1695 #772 Napisano 25 Lutego 2023 2 godziny temu, satanic napisał(-a): Przesadzacie. Dla mnie i tak będzie dobrze bo większość muzy słucham w samochodzie lub na słuchawkach w drodze do pracy, więc będzie miła odmiana. Spodobały mi się kupiłem i tyle. W aucie to dopiero można muzyczkę odpicować... Nikomu nie przeszkadzasz. Uwielbiam audio w aucie. Sam buduję zestawy. Co do słuchawek to moje ostatnie odkrycie dokanałowe, Soundpeats H1. W tej cenie mistrzostwo pod każdym względem, a i droższe słuchawki niejedne zdeklasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4495 #773 Napisano 25 Lutego 2023 3 godziny temu, satanic napisał(-a): Przesadzacie. Dla mnie i tak będzie dobrze bo większość muzy słucham w samochodzie lub na słuchawkach w drodze do pracy, więc będzie miła odmiana. Spodobały mi się kupiłem i tyle. Kupiłeś po odsłuchu czy za wygląd? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 18356 #774 Napisano 25 Lutego 2023 Trafiły się w dobrej cenie to kupiłem, bez odsłuchu bo i tak bym nie miał gdzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21784 #775 Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) 21 godzin temu, Kurzy napisał(-a): Filtry, wyłączenie lodówki, wielka płyta się kłania?😀 mariusz9a chyba też tak ma, a może nie przepadacie za francuskim winem, skrobnij jeden z drugim coś więcej. p.s. Czytającym wątek, szukającym porady raczej nie ufał bym tym „ekspertom” A ja postanowiłem, że z fanatykami nie będę dyskutował bo to jak kopanie się z koniem. Nie masz zielonego pojęcia o elektronice a co za tym idzie fizyce, więc dajesz się robić w takie rzeczy na zasadzie efektu placebo (jakbyś miał pojęcie jak to działa to byś nie przepłacał za takie pierdoły). Ważne że oprócz swojemu portfelowi nie robisz nikomu krzywdy więc z tym ok. A że przy okazji ktoś na rzeczach których produkcja kosztuje max kilkadziesiąt złotych zarabia krocie... A bo to tylko w audio tak robi się ludzi w ch...? 😉 U mnie w firmie (branża elektroniczna) też mamy zapalonego audiofila kupującego kable za kilkadziesiąt tysięcy złotych i... leje z niego cały konstrukcyjny 😉 Ale chłop się cieszy i nawet słyszał różnicę dopóki nie zrobiliśmy mu ślepego testu (ale dalej kupuje te pierdoły - w sumie jak sprawia mu to radość to ok). Niech każdy sobie robi i wierzy w co chce pod warunkiem że nikomu tym krzywdy nie robi :-) Audiovoodoo to dziedzina której kręci się prawdziwe kokosy, a co najlepsze te sprzęty niejednokrotnie psują tor audio, a w najlepszym przypadku nie robią kompletnie nic. Także skoro zostałem wywołany do tablicy to tyle z mojej strony. Pozdrawiam 🙂 Edytowane 25 Lutego 2023 przez mariusz9a Literówka. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach