Gość Jacek Olszewski #8126 Napisano 11 Marca 2016 PO GODZINACH --> Temat: "Co noszą znani ludzie?" --> Opcja: Wyszukiwanie... --> Ten temat --> Pieskow. Napisano przez Jacek Olszewski w 09 marzec 2016 - 17:34 w PO GODZINACH Napisano przez Jacek Olszewski w wczoraj, 11:24 w PO GODZINACH Napisano przez dziadek w wczoraj, 11:55 w PO GODZINACH Napisano przez Jacek Olszewski w wczoraj, 12:23 w PO GODZINACH Napisano przez gustaw6666 w wczoraj, 20:44 w PO GODZINACH Napisano przez Jacek Olszewski w wczoraj, 21:39 w PO GODZINACH Pozwolę sobie jeszcze na kontynuowanie, moim subiektywnym zdaniem, interesującego wątku dotyczącego Dmitrija Pieskowa.Tym razem w wersji sportowo-motoryzacyjnej, czyli luxury chronograph Hublot Big Bang Ferrari Carbon Ceramic: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #8127 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Ktoś tak robi? to był żart. A na poważnie, to jestem ciekaw, czy gdyby dać takiego hublota komuś, kto nie zna tej marki, czy uznałby ten zegarek za jarmarczny, czy renomowany i na ile by wycenił. Co w nim jest tyle warte?To trochę tak, jak ze sztuką nowoczesną, tylko znawcy wiedzą, czym się zachwycać, ile to warte. Podobnie złoto i metale oraz kamienie szlachetne - same właściwości nie decydują o cenie, tylko "Mechanizmy rynkowe", "prawa popytu i podaży".Podobnie muzyka: arcydzieła klasyki rozchodzą się jako niszowe, a łubu du w setkach tysięcy egzemplarzy. Podobnie różnice w zarobkach prawdziwych artystów, a modnych gwiazd i gwiazdeczek.Jednym słowem rzeczy cenne w jednym kręgu kulturowym, nie muszą mieć takiej wartości w innym (przykład złota, gdy porównamy stosunek do niego Indian Północnoamerykańskich). Kompletnym absurdem jest wartość wirtualnych przedmiotów pochodzących z gier, czy właściwości, etc. Dla mnie cywilizacja, która produkuje podobne wartościowe dobra, najlepsze lata ma za sobą i chyli się ku upadkowi. Żaden z zegarków prezentowanych tutaj: http://chronos24.pl/oscary-2016-zegarki-na-tegorocznej-gali/nie trafiłby do tematu zegarki-koszmarki, nawet ten ekstrawagancki skeleton. Skeleton trafiłby do kategorii "niby zegarki, a naprawdę świecidełka" ponieważ nie posiada podstawowej cechy zegarka - czytelności wskazań. Podobnie Van Cleef & Arpels Midnight PlanétariumTaka sytuacja: "cześć Kolego, która godzina"? Odp. "wpół do fakapa" albo "poczekaj, daj sekstans, to za 10 minut powiem" - a po 10 minutach: "płyniesz do Lisbony" Wiele drogich, horrendalnie drogich zegarków to przerost formy nad treścią. Najładniejszy jest Chopard L.U.C. XPS i zaraz potem junghans bauhaus chrono z reklamy. Bajdełej - czy subiektywne oceny zegarków znanych, mieściłyby się w formule tematu? Argumentacja i uzasadnienie - to mogłyby być ciekawe posty Edytowane 11 Marca 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eq44 486 #8128 Napisano 11 Marca 2016 Kolekcja syna jednego z najzamożniejszych meksykańskich przedsiębiorców., Nie wiem o kim piszesz ale to zdjęcie z klamkami jest autorstwa Dana Bilzeriana.Często chwali się podobnymi; Tu jego kolekcja: https://www.youtube.com/watch?v=TBOfvwDRSe4 A tak się obchodzi z wszelkimi "replikami" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #8129 Napisano 11 Marca 2016 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8130 Napisano 11 Marca 2016 (...)Bajdełej - czy subiektywne oceny zegarków znanych, mieściłyby się w formule tematu? Argumentacja i uzasadnienie - to mogłyby być ciekawe posty Moim subiektywnym zdaniem stawianie konkretnych tez, a następnie przedstawianie argumentów i ich uzasadnianie, to podstawa każdej merytorycznych dyskusji.Dlatego też uważam powyższą propozycję za niezwykle interesującą i mam nadzieję, że godną do zaakceptowania przez Administrację Forum... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #8131 Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) A do czego Administracja? Chcesz to zakładasz temat jaki Ci się podoba.Merytoryczna dyskusja dopiero co tu była i nawet zegarki moim zdaniem były całkiem niezłe, chyba nawet i Tomkowi się podobały gdyż obszernie zabierał głos w dyskusji argumentując, co oczywiście się chwali. Edytowane 11 Marca 2016 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8132 Napisano 12 Marca 2016 Kwiatek zostaw już... dla mnie Hubloty też są koszmarne... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8133 Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) (...) Podam przykład: uważam, że hubloty są koszmarne, ich jedynym celem jest pokazanie, że są drogie i właściciela stać na taki zegarek.(...) Podyskutujmy. Pokażcie eleganckiego hublota, napiszcie, co w nim jest takiego, że kosztuje aż tyle Hublot Classic Fusion Aerofusion Chronograph - tytanowa koperta, tarcza szkieletowa, szafirowe szkło, pasek skórzany (z krokodyla - sic!)... Cóż więcej potrzeba nowoczesnemu, a zarazem eleganckiemu mężczyźnie, lubiącemu wciąż nowe i coraz większe wyzwania?!?A za to wszystko trzeba przecież odpowiednio słono zapłacić... Edytowane 12 Marca 2016 przez Jacek Olszewski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reich 0 #8134 Napisano 13 Marca 2016 House of Cards ep 44 Remy DantonCo to za moonphase? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #8135 Napisano 14 Marca 2016 Ciekawy Patek: http://www.esquire.com/style/news/a42947/david-beckham-patek-philippe-watch/ 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24504 #8136 Napisano 14 Marca 2016 House of Cards ep 44 Remy DantonCo to za moonphase? To raczej do tematu zegarków na szklanym ekranie 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8137 Napisano 14 Marca 2016 Casio Edifice EQB-500RBB-2A / INFINITI Red Bull Racing Limited Edition - czasomierz ze specjalnej edycji limitowanej dla fanów motoryzacji. Ambasadorami tej linii zegarków firmy Casio są: Daniel Ricciardo i Sebastian Vettel - kierowcy Formuły 1. Wymieniony model wyróżnia się charakterystycznym wzornictwem, w tym kolorystykę koperty i tarczy. Interesująca funkcją jest możliwość konfiguracji za pośrednictwem aplikacji Casio Watch+ ze smartfonami IPhone (iOS) i Samsung Galaxy (Android). PS.Mam nadzieję, że przedstawiony w tym wątku model czasomierza nie był już wcześniej prezentowany na Forum Miłośników Zegarów i Zegarków... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #8138 Napisano 14 Marca 2016 Wydawało mi się, że Vettel od 2015 reklamuje Hublota. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
esteta 14 #8139 Napisano 14 Marca 2016 Kto wie co Figurski nosi bądż nosił? 0 Tisell Klub Polska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8235 #8140 Napisano 14 Marca 2016 Longines Grande Vitesse Chrono... IP6s 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8141 Napisano 14 Marca 2016 Wydawało mi się, że Vettel od 2015 reklamuje Hublota. Faktycznie Sebastian Vettel - czterokrotny mistrz świata Formuły 1, obecnie jest jedną z "twarzy" firmy Hublot. http://forum.watch.ru/showthread.php?t=266668 Wcześniej jednak był jednym z ambasadorów firmy Casio, a konkretnie kolekcji zegarków sportowych - Red Bull Racing Limited Edition. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81387 #8142 Napisano 15 Marca 2016 Wydawało mi się, że Vettel od 2015 reklamuje Hublota.Hublot jest partnerem Ferrari w F1, Oris Willimsa, Casio Red Bulla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pav 257 #8143 Napisano 15 Marca 2016 Faktycznie Sebastian Vettel - czterokrotny mistrz świata Formuły 1, obecnie jest jedną z "twarzy" firmy Hublot. Wcześniej jednak był jednym z ambasadorów firmy Casio, a konkretnie kolekcji zegarków sportowych -Nie wiem czy wiesz ze ten slodziak ze zdjecia ktore zaprezentowales to nie Vettel tylko Danill Kvyat.Kierowca ktory zastapil Vettela w Red Bull 0 Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #8144 Napisano 15 Marca 2016 co do red bulla i partnerów http://chronos24.pl/tag-heuer-i-red-bull-racing-formula-1/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jacek Olszewski #8145 Napisano 15 Marca 2016 Nie wiem czy wiesz ze ten slodziak ze zdjecia ktore zaprezentowales to nie Vettel tylko Danill Kvyat.Kierowca ktory zastapil Vettela w Red Bull Przyznaję się, że faktycznie do swojej wcześniejszej wypowiedzi wkleiłem niewłaściwe zdjęcie... Pozwolę więc sobie na zaprezentowanie, tym razem mam nadzieję właściwego materiału ilustrującego omawiany wątek: Ponadto proponuję zapoznać się z interesującą stroną internetową przedstawiającą kolekcję zegarków sportowych - Red Bull Racing Limited Edition: http://www.edifice-watches.com/asia-mea/en/collection/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72364 #8146 Napisano 15 Marca 2016 Nicolas Cage, znany aktor 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ram83 119 #8147 Napisano 18 Marca 2016 Patryk Vega reżyser "pitbulla" i "służby specjalne", a nosi rolex submariner no date Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1664 #8148 Napisano 18 Marca 2016 Do Vegi Deepsiak by pasował bardziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12772 #8149 Napisano 18 Marca 2016 Na jego łapie ta 40tka wygląda średnio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #8150 Napisano 18 Marca 2016 Nicolas Cage, znany aktor No a co Mikołaj Klatka ma na nadgarstku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach