Parówkowy skrytożerca 429 #46851 Napisano 13 Października 2018 Niedawno widziałem też na ebayu moda, oferta z rosji, gw5000 z bezelem od b5000.Moim zd. przekładka bezela w drugą stronę miałaby więcej sensu.Widocznie właśnie o taki mod chodziło i to autor miał na myśli. Bo jaki sens ma zakładanie gumy na b5000? Wówczas to już lepiej pozostać przy oryginalnym gw5000. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #46852 Napisano 14 Października 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #46853 Napisano 14 Października 2018 Powiedział co wiedzial Zaległe foto, na godzinie 6 nie ma tego problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #46854 Napisano 14 Października 2018 dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #46855 Napisano 14 Października 2018 Marcin, patrzę na fotkę i musze stwierdzić, że u mnie nie ma tego problemu, bransoleta przylega równo do koperty na całej długości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #46856 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) U mnie teoretycznie też nie ma, ale występuje bo bransoleta przemieszcza się. U Marcina wygląda jakby guma bezela była nierówno odlana, albo bransoleta przemieściła się, zasysając z sobą gumę bezela w dół i ona nie może odskoczyć do góry. Poza tym u mnie występuje po jednej stronie w przeciwnych narożnikach np po jeździe na rowerze. Edyta: jednak dużo zależy jak patrzymy i robimy zdjecia. Dwa ostatnie są zrobione w tym samym czasie bez poprawiania czegokolwiek jak dwa pierwsze! Edytowane 14 Października 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #46857 Napisano 14 Października 2018 Wygląda jakby bransoleta wypychała bezel na środku do góry swoim mocowaniem.Muszę chyba pojeździć na rowerze z kostką i poobserwować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #46858 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) ja juz praktycznie olewam temat chociaż chętnie zobaczyłbym jeszcze zdjęcia oryginalnego zegarka z bransoletą GW-M5610 jeżeli ktoś ma, a jak nie to poczekam aż uda się oblukać nowe z BT Edytowane 14 Października 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #46859 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) ja juz praktycznie olewam temat chociaż chętnie zobaczyłbym jeszcze zdjęcia oryginalnego zegarka z bransoletą GW-M5610 jeżeli ktoś ma, a jak nie to poczekam aż uda się oblukać nowe z BTW BC, który fabrycznie jest na tym kajdanie jest tak samo. Edytowane 14 Października 2018 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #46860 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) U mnie w DW-5030 wszystko idealnie ale pamietam że w GW-M5610 bezel też podwijał się na rogach lub wybrzuszał na środku. Edytowane 14 Października 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #46861 Napisano 14 Października 2018 Powiem Wam tak - po 40-tce zaczyna się psuć wzrok i takie pierdoły jak "odstająca", względem bezela, bransoleta zupełni przestaje przeszkadzać - tak że byle do 40-tki :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #46862 Napisano 14 Października 2018 Powiem Wam tak - po 40-tce zaczyna się psuć wzrok i takie pierdoły jak "odstająca", względem bezela, bransoleta zupełni przestaje przeszkadzać - tak że byle do 40-tki :D Tak próbujesz błysnąć w temacie G a jak Ci nie idzie to obracasz to w głupi żart. No nie mów mi, ze nigdy nie widziałeś G z zerwanym paskiem a co ważniejsze wyrwanym teleskopem z uszu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #46863 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Tak próbujesz błysnąć w temacie G a jak Ci nie idzie to obracasz to w głupi żart. No nie mów mi, ze nigdy nie widziałeś G z zerwanym paskiem a co ważniejsze wyrwanym teleskopem z uszu ? Trochę luzu - o co się tak unosisz? Co niby mi nie idzie? Pewnie ze mi się zdarzyło widzieć zerwany pasek w "G" i nie tylko, a wyrwać teleskop nawet mi się udało...Uważam tylko że zawsze może się zdążyć że coś może nie pasować idealnie, albo odstawać - te zegarki raczej nie są przeznaczone do tego żeby je pod lupa oglądać - "obsuwy" zdarzają się praktycznie każdej marce w niemal każdym budżecie. Poza tym obejrzyj sobie używane kostki z paskami - zobaczysz wtedy co to znaczy "odstający bezel". Dodaj do tego fakt że bezel to jest część która jest wykonana z polimeru, który nie jest twardym materiałem i kosztuje 35 PLN w detalu, a używany jakiś czas bezel i w porównaniu z nowym może się różnić w o kilka mm na szerokości bo tyle potrafi sie rozciągnąć - wiec do "bicia piany" o to że "odstaje przy bransolecie" podchodzę raczej mniej niż bardziej poważnie... Edit: I żeby było choć trochę na temat - u mnie nic nie odstaje przy GW-5000 ale szczelina była jak miałem bransoletę przy GW-M5630 Edytowane 14 Października 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #46864 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) W żadnym wypadku taka pierdoła nie przeszkadza mi wizualnie. Zastanawia mnie inna rzecz: Czy zegarek nie poszybuje kiedyś na podłogę ? Ta bransoleta nie jest od tego modelu a on ma zakręcany dekiel - może to on (jego grubość) jest tego powodem ? Naprężenie spowodowane przez dekiel plus naprężenie spowodowane ruchem nadgarstka, próbują wypchnąć / wystrzelić bransoletę z teleskopów i koperty? Jak jest u Was ? ( Szczególnie w modelach z deklem na śrubki - czy też pracuje ?) Prawie Wszyscy przeczytali ze zrozumieniem a Ty mi nadal nawijasz makaron na uszy i to do schabowego - czyli o czymś o co nie pytam Edytowane 14 Października 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #46865 Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Burns tutaj masz GW-M5630 na pasku - bezel jest używany i też masz szczelinę, dlatego nie sadzę żeby taka szczelina przy bransolecie była spowodowana tym ze coś tam jest nie tak i że się bransoleta wypnie z zegarka Edytowane 14 Października 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #46866 Napisano 14 Października 2018 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11643 #46867 Napisano 15 Października 2018 A jednak temat się rozwinął Tutaj mój GW-M5610BC z fabryczną bransą - szpar brak, albo ja nie widzę, ale jestem już po 40-ce, więc mi to ... lotto 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #46868 Napisano 15 Października 2018 (edytowane) A jednak temat się rozwinął Tutaj mój GW-M5610BC z fabryczną bransą - szpar brak, albo ja nie widzę, ale jestem już po 40-ce, więc mi to ... lotto Widzisz, gdyby było z kim rozmawiać może okazałoby się, że istota rzeczy bogrzebana jest w tym deklu i jego profilu: a tak dowiedzieliśmy się tylko, że jesteś niedowidzący jest się czym chwalić ? Edytowane 15 Października 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11643 #46869 Napisano 15 Października 2018 Ale przecież w zwykłej wersji DW i GW jest podobnie, w DW nie ma tego podwyższenia/schodka. Co innego w zakrętkach, gdzie motylek wchodzi na wypukłość. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #46870 Napisano 15 Października 2018 (edytowane) U mnie na wypuklosciach zakretki tez nie lezy najgorzej a byl noszony normalnie - 5000, bo 5035 poki co niewiele sobie pochodzil Edytowane 15 Października 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oshee 2 #46871 Napisano 16 Października 2018 Czarny wyświetlacz w 800-tace jakoś mi nie podszedł i cza było dokonać zwrotu, ale że przyroda nie lubi pustki ;D dziś przyjechał nowy G-OOŚĆ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9101 #46872 Napisano 16 Października 2018 Czarny wyświetlacz w 800-tace jakoś mi nie podszedł i cza było dokonać zwrotu, ale że przyroda nie lubi pustki ;D dziś przyjechał nowy G-OOŚĆ O, pozytyw ładny. A takiego pudełka na G to jeszcze nie widziałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #46873 Napisano 16 Października 2018 (edytowane) To chyba takie ze stojaczkiem w środku. Też takie do GD-350 dostałem. Również byłem zaskoczony takim opakowaniem Edytowane 16 Października 2018 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #46874 Napisano 16 Października 2018 Dostałem takie samo ze stojaczkiem do GD-350 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #46875 Napisano 16 Października 2018 Często z dw5600 występuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach