LESKOS 3470 #4951 Napisano 21 Października 2019 ;-) pogadamy jak prześlę ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4952 Napisano 21 Października 2019 (edytowane) A propos "bombek" Jak bym takiego dostała w prezencie pod choinkę to chyba bym jeździła ale bardziej bocznymi drogami Za to środkiem miasta tym drugim bym się obnosiła bez żenady Edytowane 21 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4953 Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Jak ja bym to zrobił... Można kupić u Szmala w Krakówku tzw. złoto mineralne w proszku. Polecam tzw. "złoto Majów lub Faraonów". Rozrabiasz je w szelaku i gotowe... pędzelkiem nanosisz tam gdzie się Tobie podoba...Za granicą pewnie łatwiej będzie Tobie kupić brązy w pudrze firmy "Schminke" Edytowane 21 Października 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4954 Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Zloto Inków, Majów albo Faraonów łał. Brzmi intrygująco. Poczytam o tym. Dzięki Edytowane 21 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4955 Napisano 21 Października 2019 Ja mam jeszcze starą pastę ze starwaxa (już nie produkują) działa podobnie jak Krzysiek napisałeś, z tym że wychodzi to na matowo z przetarciami. Stosowali to szklarze oprawiający "obrazy nad łóżka" do pseudo starych ram. Nie opłacało się tego robić płatkami, był taki substytut ,a aż tak bardzo się to nie świeciło . Trochę to odpustowo wyglądało, ale niewielkie elementy nawet jakoś tam wychodziły. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4956 Napisano 21 Października 2019 Jak ja bym to zrobił... Można kupić u Szmala w Krakówku tzw. złoto mineralne w proszku. Polecam tzw. "złoto Majów lub Faraonów". Rozrabiasz je w szelaku i gotowe... pędzelkiem nanosisz tam gdzie się Tobie podoba...Za granicą pewnie łatwiej będzie Tobie kupić brązy w pudrze firmy "Schminke"Oooo , przelecę się po necie i paru sklepach .No i ta pasta po złotnicza , co Leskos pisze . Już myślałem o jakimś pudrze do makijażu ... no ale moje ,, Złotko ,, żadnych złoceń nie używa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #4957 Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Oooo , przelecę się po necie i paru sklepach .No i ta pasta po złotnicza , co Leskos pisze . Już myślałem o jakimś pudrze do makijażu ... no ale moje ,, Złotko ,, żadnych złoceń nie używa Goldfinger !!! Edytowane 21 Października 2019 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4958 Napisano 21 Października 2019 (edytowane) ???? Edytowane 21 Października 2019 przez JASI 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #4959 Napisano 21 Października 2019 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4960 Napisano 21 Października 2019 (edytowane) SAMORODEK Edytowane 21 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #4961 Napisano 21 Października 2019 Ale wiesz, że nie wyszło jej to pozłocenie na zdrowie? 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4962 Napisano 21 Października 2019 Nic nie wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #4963 Napisano 21 Października 2019 No Psze Pani. Toż to klasyka, prawda czasu, prawda ekranu... 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4964 Napisano 21 Października 2019 (edytowane) Zimne złoto .. Ta prawda czasu i prawda ekranu jest mi obca.Tak, to możliwe, bo ja tylko bajki z mchu i paproci oglądam Edytowane 21 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4965 Napisano 21 Października 2019 Ten słynny zabójczy cios karate w szyje. Stosował go też "Święty" ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4966 Napisano 21 Października 2019 Tak .... lubiłem oglądać ,, Świętego ,, ... no i w czwartki ,, Kobrę ,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #4967 Napisano 21 Października 2019 Może z innej beczki:-) może kogoś zainteresuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #4968 Napisano 21 Października 2019 ???? https://www.sklepplastyczny.pl/goldfinger-190/ Nie jest to co "złoto płatkowe" ale moim zdaniem znacznie lepsze od brązu PozdrawiamRoman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4969 Napisano 21 Października 2019 Dokładnie o to chodzi ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6138 #4970 Napisano 21 Października 2019 Stosowałeś to może na metalu?Jak się zachowuje? - opisu wynika, że niby OK 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4971 Napisano 21 Października 2019 Musi być zmatowany ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6138 #4972 Napisano 21 Października 2019 Dzięki kupię spróbuję ( płatkowe w próbach złocenia graweru się nie spprawdziło przynajmniej w moim wykonaniu...a nie jestem w stanie wykonać złocenia : galwanicznego, czy amalgaowego 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4973 Napisano 22 Października 2019 https://www.sklepplastyczny.pl/goldfinger-190/ Nie jest to co "złoto płatkowe" ale moim zdaniem znacznie lepsze od brązu PozdrawiamRoman Brązy trzeba umieć nakładać... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 220 #4974 Napisano 22 Października 2019 Jeżeli złocić to piórem galwanicznym. https://www.amazon.de/Stift-Galvanisier-Ger%C3%A4t-Galvanik-Anlage-GalvanoPen-Starter-Set-Rhodinette/dp/B00X77PBB6 w tym zestawie jest roztwór do rodowania ale są też do złocenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4975 Napisano 22 Października 2019 Oczywiście metal , a tu mamy masę kasztanową ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach