Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Brąz Zelosa po ponad trzech latach naturalnego patynowania

IMG_20240330_141610.jpg

IMG_20240330_143153.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Litus napisał(-a):

Hm 😐.

obraz.thumb.png.83245c36fce919f68f84741dd7a00558.png

👎 jakby taki mało zelosowy...

> Zegarki i inicjatywy związane z zegarkami > Kartoteka Zegarków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdziwiona buźka za ~2k$ mnie też nie podeszła, ale prawdopodobnie znajdą się chętni 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, trochę początkowym niefartem stałem się właścicielem pokazanego już tutaj Zelosa Blacktipa. Z jednej strony, życie podpowiada mi, że statystyka 100% trafnych, bezproblemowych zakupów jest nierealna - to już kolejny zakup z przebojami. Więcej dostępne w wątku o Christopher Ward. Z drugiej natomiast, jestem pełen podziwu dla obsługi klienta w Zelosie.

W pokazanym zegarze była przypadłość - zatrzymywał się o różnych porach, lecz w identycznej konfiguracji wskazówek względem siebie. Źle zamocowane, haczyły o siebie. Reklamacja oczywiście zgłoszona czego efektem jest drugie zdjęcie.

Trafił do mnie drugi egzemplarz. Pierwszej sztuki trochę był żal, i z ciekawości czy uda się go uratować oddałem go na sprawdzenie do Czarka Chojnackiego w Szczecinie, skąd wyszedł jak nowy - faktycznie okazało się, że był problem ze wskazówkami.

Po odbiorze oczywiście zegarek przetestowany, nakręcony, działa.

W efekcie czego... pojawił się nadstan w pełni sprawnych zegarków. Gdyby ktoś był zainteresowany taką sztuką to pisać. Na dniach też wrzucę na bazar.

IMG20240405173625.jpg

IMG20240405170856.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Zelosie to jedno na pewno się nie zmienia - obsługa klienta.
Elshan wysłał Ci nowy zegarek za free jedynie na podstawie zgłoszenia reklamacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wielkim skrócie tak właśnie było.

Rozwijając temat wymienilismy kilka maili z dokumentacja fotograficzna obrazująca moment zatrzymania i ustawienie wskazówek. Bardzo sprawnie poszło. Dla odmiany, we wspomnianym CW reklamacja ciągnęła się od lipca do listopada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytując klasyków : "(...) tak powinno być w każdym banku." ;-) Tymczasem:

3af925db83d7959c3734d1340157c354.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paulus57

Paweł żeby nie pisać w głównym forum. Zelosy To świetne zegarki. Masz tyle chińczyków a te microbrandy są zrobione jednak lepiej. Dobre szkła, bransolety naprawdę są świetne. Był okres że trzeba było szybko pisać u dystrybutora bo rozchodziły się w dwa dni od premiery. U mnie od dawna hammerhead 2. Uwielbiam go za masywość na bransolecie 250g.

6aiVGKM.jpeg

Miałem też takiego ale był za mały dla mnie i szybko sprzedałem. 

KhyNpkR.jpeg

Poszukaj jakiegoś Zelosa będziesz zadowolony 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

@Paulus57

Paweł żeby nie pisać w głównym forum. Zelosy To świetne zegarki. Masz tyle chińczyków a te microbrandy są zrobione jednak lepiej. Dobre szkła, bransolety naprawdę są świetne. Był okres że trzeba było szybko pisać u dystrybutora bo rozchodziły się w dwa dni od premiery. U mnie od dawna hammerhead 2. Uwielbiam go za masywość na bransolecie 250g.

6aiVGKM.jpeg

Miałem też takiego ale był za mały dla mnie i szybko sprzedałem. 

KhyNpkR.jpeg

Poszukaj jakiegoś Zelosa będziesz zadowolony 

Przyjdzie czas na Zelosa i... wtedy porównam do najlepszych chińczyków. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240515_211714.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240526_133347.jpg

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.05.2024 o 20:59, Paulus57 napisał(-a):

Przyjdzie czas na Zelosa i... wtedy porównam do najlepszych chińczyków. :) 

Napiszę bo dzisiaj wskoczył na wieczór 😀

Będziesz nie obiektywny. Mimo najlepszych chińczyków San Martin czy nie wiem co teraz jest wysoko microbrandy są level wyżej. 

Świetna luma, tarcza z fakturą, fajny bezel też że strukturą. Porządna bransoleta, ładny dekiel. Może bezel mógłby ładniej klikać ale dla mnie jest świetny. 

sgJvnHG.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Napiszę bo dzisiaj wskoczył na wieczór 😀

Będziesz nie obiektywny. Mimo najlepszych chińczyków San Martin czy nie wiem co teraz jest wysoko microbrandy są level wyżej. 

Świetna luma, tarcza z fakturą, fajny bezel też że strukturą. Porządna bransoleta, ładny dekiel. Może bezel mógłby ładniej klikać ale dla mnie jest świetny. 

sgJvnHG.jpeg

A co z szanowanym Sea-Gullem? ;) Właśnie dokupiłem oryginalny wzór, który dziś prezentuję. Z mikrobrandów najbliżej mi do zakupu czegoś z: Zelos, Signum, Straton, Wise, Helm. Myślę, że jeszcze w tym roku coś z tego zrealizuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

A co z szanowanym Sea-Gullem? ;) Właśnie dokupiłem oryginalny wzór, który dziś prezentuję. Z mikrobrandów najbliżej mi do zakupu czegoś z: Zelos, Signum, Straton, Wise, Helm. Myślę, że jeszcze w tym roku coś z tego zrealizuję. 

Myślę, że też 😀

Miałem kilka zegarków na próbę ale jednak nie przetrwały próby czasu 😀

No i ja mówię też o zegarkach w budżecie 1,5-2k. Phoibos ma fajne zegarki i dostępne w Pl. Nie powiem bo mnie kusi san Martin tam co wczoraj co pisałem tylko nie wiem czy się utrzyma. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też dzisiaj Zelos. Standardowy wybór na spacer z psem. Tak jak już Marcin napisał - to świetne zegarki. Niedrogie, solidnie zrobione i ze swoim własnym, charakterystycznym wzornictwem. Divera Zelosa poznasz od razu i z niczym nie pomylisz, nawet jak nie będzie widać logo. Do tego luma trudna do pobicia.
Phoibosa też miałem, ale fun-factor był jednak mniejszy niż w Zelosie. Do tego dla mnie był za wielki i poszedł dalej do nowego właściciela. Ale sam zegarek był zrobiony mega solidnie i kosztował jeszcze mniej niż Zelos. W Phoibosie na ręce miało się wrażenie, że futryny można przestawiać  

c3567ffca1da5bb9713fe2bc9151fcae.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aTLYDGQ.jpg

3lZcmSM.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Nowy model Zelosa. Niestety cenowo odlecieli, nawet 2000 USD netto. Hmmm... 

https://zeloswatches.com/collections/nova 

799 usd za standardowe modele, prawie 2.000 za wersje w tantalu. Uczciwe ceny jak za zegarek z giloszowaną tarczą na ETA Peseux.

😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.06.2024 o 11:39, cordi7 napisał(-a):

799 usd za standardowe modele, prawie 2.000 za wersje w tantalu. Uczciwe ceny jak za zegarek z giloszowaną tarczą na ETA Peseux.

😉

Jak najbardziej z Tobą się zgadzam. 

Paweł 800 USD to tyle u nas będzie w euro. Czyli zegarek za 4k to nie jakiś kosmos. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi