Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Passero

Klub Miłośników Zegarków Blancpain

Rekomendowane odpowiedzi

czekam na Breguet-a w plastiku, kupię córce type xx 

A nie, czekaj, nie ten wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie to przykre, ze takiej legendy nikt juz prawie nie chce...

Blancpain notuje straty od lat, wiec ta kolaboracja, jest dla tej "legendy" ogromna szansa.

Czas pokaże, czy ogromna. Amatorzy łatwego zarobku chyba odrobili lekcję z Moonswatcha, hype jest dużo mniejszy niż przy tym ostatnim.
Na zachodnich forach piszą, że kolejek przed butikami, póki co, nie widać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem, widziałem zdjęcie z Taipei gdzie stoją już ludzie, a to bylo z wczoraj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Widzisz i moze tu jest pies pogrzebany... Nawet dla Ciebie, osoby, ktora zakladam cos tam wie nt. tej firmy, Blancpain to tylko jeden model.

i o tym od początku mówię, dla mnie czy też ludzi związanych z nurkowaniem (mam wyliczać?) Blancpain Fifty Fathoms to zegarek kultowy, nie wypowiadam się w temacie jako koneser sztuki zegarmistrzowskiej, kolekcjoner czy znawca zegarków, tylko jako płetwonurek korzystający z takowego „sprzętu”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie to miałem na myśli. O wywiadac mówiłem generalnie.

Dokładnie to miałem na myśli. O wywiadac mówiłem generalnie.

A no tak, wiele marek grupy Swatch, przespalo ostatnie 10 lat. nie odrobili lekcji z marketingu i jest co jest. To samo sie tyczy Breguet, Jaquet Droz czy GO

Czas pokaże, czy ogromna. Amatorzy łatwego zarobku chyba odrobili lekcję z Moonswatcha, hype jest dużo mniejszy niż przy tym ostatnim.
Na zachodnich forach piszą, że kolejek przed butikami, póki co, nie widać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czas to pokaze czy z tej ogromnej szansy skorzystaja. Nie wystarczy powiedziec A, trzeba miec czym powiedziec B

U mnie kolejek dzien przed nie bylo w przypadku MoonSwatcha. Bohaterzy pojawili sie w nocy

i o tym od początku mówię, dla mnie czy też ludzi związanych z nurkowaniem (mam wyliczać?) Blancpain Fifty Fathoms to zegarek kultowy, nie wypowiadam się w temacie jako koneser sztuki zegarmistrzowskiej, kolekcjoner czy znawca zegarków, tylko jako płetwonurek korzystający z takowego „sprzętu”

Po 1. Nie… pisales ze JB skupil sie na jesnej grupie odbiorcow, a to nie prawda.

Po 2. Srodowisko nurkow zna wiele kultowych modeli dla nurkow, FF nie jest jedyny

Po 3. Czy naprawde nurkujesz z klasycznym zegarkiem? Ilu Twoich kolegow robi to samo? FF stracil juz status zegarka-narzedzia dla nurkow, podobnie jak inne…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Po 1. Nie… pisales ze JB skupil sie na jesnej grupie odbiorcow, a to nie prawda.

Po 2. Srodowisko nurkow zna wiele kultowych modeli dla nurkow, FF nie jest jedyny

Po 3. Czy naprawde nurkujesz z klasycznym zegarkiem? Ilu Twoich kolegow robi to samo? FF stracil juz status zegarka-narzedzia dla nurkow, podobnie jak inne…

widzę, że masz ochotę się o coś przypie…😂

Od początku mówię o modelu Fifty Fathoms, i tak środowisko nurkowe zna wiele „modeli” a najczęściej jest to Seiko i Citizen, choć nie brakuje zegarków brandowanych logiem dużych firm nurkowych jak np. Poseidon, Apeks, Cressi, i te najczęściej są oferowane w sklepach czy centrach nurkowych.

https://www.underwater.pl/45-instrumenty-pomiarowe/51-zegarki.html

I tak, tak samo ja czy też moi koledzy ratownicy (bo jestem płetwonurkiem ratownikiem) z ORW, korzystam z zegarka, manometru i głębokościomierza pod wodą (na marginesie, znasz się na tym?)

Opera-Zrzut-ekranu-2023-09-08-230055-hod

zapomniałbym, zakładam też na siebie zwykłą uprząż, złożoną z jednego pasa i płyty 🤗
bo szybko i wygodniej

Edytowane przez Osmodeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2023 o 18:24, Osmodeusz napisał(-a):

korzystam z zegarka, manometru i głębokościomierza pod wodą 

Tak z ciekawości: serio brak komputera?  Nie potrzebujecie do pracy? W rekreacyjnym oczywiście manometr jest, często z głębokościomierzem w jednej konsoli ale zegarki to rzadkość chyba ze jako backup albo dla radosci nurkowania z diverem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Jan napisał(-a):

Tak z ciekawości: serio brak komputera?  Nie potrzebujecie do pracy? W rekreacyjnym oczywiście manometr jest, często z głębokościomierzem w jednej konsoli ale zegarki to rzadkość chyba ze jako backup albo dla radosci nurkowania z diverem.

Nie chcę robić offtopicu, bo to nie jest forum nurkowe🥴

Praktycznie każdy płetwonurek uczony jest planować swoje nurkowanie przy pomocy tabel dekompresyjnych i zegarka - przynajmniej tak „drzewiej bywało”, i to bez względu na federacje w której był szkolony (zaznaczam, co by nie wywołać jakiejś kolejnej GB co lepsze CMAS, NAUI, PADI czy inne😂)

Ale jeśli jesteś zainteresowany tematem, to „wygugluj” sobie „Reguła 120”

A płetwonurek ratownik (dumnie brzmiące), to w większości przypadków w naszym kraju - osoba poszukująca, bądź podejmująca zwłoki w zbiornikach wodnych😔
- tak więc, no…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, artme napisał(-a):

Nie zmienia to faktu, iz chcialbym go miec w swojej kolekcji bardziej od dzisiejszego beznadziejnego suba od rolka 😎

i mi się marzy... ;)

2021-Blancpain-Tribute-to-Fifty-Fathoms-

Blancpain-Tribute-to-Fifty-Fathoms-No-Ra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Osmodeusz napisał(-a):

i mi się marzy... ;)

2021-Blancpain-Tribute-to-Fifty-Fathoms-

Blancpain-Tribute-to-Fifty-Fathoms-No-Ra

Ale to juz grubo 😁😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, artme napisał(-a):

Ale to juz grubo 😁😉

Niekoniecznie, jak na divera 40mm - przy 13mm grubości to dość zgrabna bestyjka

😜🤭😂

image.thumb.jpeg.1ab093f0a0d34c7f44dfe1e50a46dc82.jpeg

Poważnie mówiąc, to kto broni marzyć 🤗

EDIT:   pod wodę i tak bym nie zabrał, toż on za cienkie wskazówki ma 

😜😂🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2023 o 18:24, Osmodeusz napisał(-a):

widzę, że masz ochotę się o coś przypie…😂

Od początku mówię o modelu Fifty Fathoms, i tak środowisko nurkowe zna wiele „modeli” a najczęściej jest to Seiko i Citizen, choć nie brakuje zegarków brandowanych logiem dużych firm nurkowych jak np. Poseidon, Apeks, Cressi, i te najczęściej są oferowane w sklepach czy centrach nurkowych.

https://www.underwater.pl/45-instrumenty-pomiarowe/51-zegarki.html

I tak, tak samo ja czy też moi koledzy ratownicy (bo jestem płetwonurkiem ratownikiem) z ORW, korzystam z zegarka, manometru i głębokościomierza pod wodą (na marginesie, znasz się na tym?)

Opera-Zrzut-ekranu-2023-09-08-230055-hod

zapomniałbym, zakładam też na siebie zwykłą uprząż, złożoną z jednego pasa i płyty 🤗
bo szybko i wygodniej

Ty nazwiesz to przypier.. , ja korekcja bzdur. Jako pletwonurek ratownik, powinienes pewne bledy przyjmowac na klate, a nie brnac w mule, ktory zrobiles 😊

Jeszcze raz napisze i podkresle. Nie, wbrew temu to Ci sie wydaje, Blancpain nie skupil sie na jednym modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

Jako pletwonurek ratownik, powinienes pewne bledy przyjmowac na klate, a nie brnac w mule, ktory zrobiles 😊

Widzisz kiedy ja w tym mule co rok, co rok muszę szukać przeróżnej „maści inteligentów szpagatowych” czy innych cwaniaczków przekonanych o swej „wartości”, czy ponad przeciętnej inteligencji - czasem nawet parę dni…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tts napisał(-a):

O proszę. NIe byłbym zaskoczony kolejna marketingową sciemą w branży, wyszłoby że Submariner jednak pierwszy. Ciekawe co na to Blancpain, jeśli w ogóle to zauważą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.09.2023 o 17:23, Osmodeusz napisał(-a):

Niekoniecznie, jak na divera 40mm - przy 13mm grubości to dość zgrabna bestyjka

😜🤭😂

image.thumb.jpeg.1ab093f0a0d34c7f44dfe1e50a46dc82.jpeg

Poważnie mówiąc, to kto broni marzyć 🤗

EDIT:   pod wodę i tak bym nie zabrał, toż on za cienkie wskazówki ma 

😜😂🤭

Chyba „grubo” chodziło o dostępność i przebitkę na wtórnym:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezione na FB, nowa kooperatywa horologiczno-gastronomiczna 😉

377420522_3465936823667567_8165885266476541394_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że nie będzie zainteresowani Swatchem „BP” takiego jakie było Swatchem „Omega” to chyba kompletnie oczywiste. BP w szerokim odbiorze kompletnie nie istnieje w odróżnieniu od Omegi, która ładnie (nawet u nas o dziwo jeszcze za komuny) się wypromowała. 
Ja tam uważam, że fajnie że robią coś takiego. Chętnie kupię, obejrzę, założę dwa czy trzy razy i dam synowi. A jak to pomoże ogólnie w promocji BP to będzie super. Trzymam kciuki! Jestem fanem BP, choć akurat FF z ich oferty to najmniej.

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2023 o 13:46, a_team napisał(-a):

Dobrze się prezentuje, pasek też niczego sobie emoji41.png

W dniu 8.09.2023 o 13:48, eye_lip napisał(-a):

Dzięki, towarzyszy też czasami w pracy (foto arch.) 😀

Następny będzie  Scuba 😁

IMG_20230623_101253.jpg

Żółte spodnie dostaje się z zegarkiem? 😝

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

Widzisz kiedy ja w tym mule co rok, co rok muszę szukać przeróżnej „maści inteligentów szpagatowych” czy innych cwaniaczków przekonanych o swej „wartości”, czy ponad przeciętnej inteligencji - czasem nawet parę dni…

No, no, niezle masz podejscie do ludzi, ktorzy zgineli w wypadkach 🙈

Szczerze wspolczuje 👍

21 godzin temu, tbn napisał(-a):

O proszę. NIe byłbym zaskoczony kolejna marketingową sciemą w branży, wyszłoby że Submariner jednak pierwszy. Ciekawe co na to Blancpain, jeśli w ogóle to zauważą. 

Jose ma bardzo dobre artykuly i robi niezly do nich research.

Moim zadaniem historyjka o tym,ze FF byl zaprezentowany w 53 wyszla od samego Bivera 🤭

Takich sciem i historyjek jest niestety wiele w tej branzy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

No, no, niezle masz podejscie do ludzi, ktorzy zgineli w wypadkach 🙈

Szczerze wspolczuje 👍

Dajesz sobie prawo do oceniania ludzi, odbierając je innym?

Sam fakt, że nie używasz w swych wypowiedziach polskich znaków diakrytycznych, bo już brak szacunku - pomijam, powoduje że czyta się to jak wypociny ćwierćinteligenta (zapewne cenisz się wyżej), i perfumowany mankiet kolorowej koszuli, nie do końca jest w stanie przysłonić wystającą słomę.

Także „odbij” - radzę …

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Osmodeusz napisał(-a):

Dajesz sobie prawo do oceniania ludzi, odbierając je innym?

Sam fakt, że nie używasz w swych wypowiedziach polskich znaków diakrytycznych, bo już brak szacunku - pomijam, powoduje że czyta się to jak wypociny ćwierćinteligenta (zapewne cenisz się wyżej), i perfumowany mankiet kolorowej koszuli, nie do końca jest w stanie przysłonić wystającą słomę.

Także „odbij” - radzę …

Oh... myslalem, ze tylko szorujesz po dnie, a Ty juz sie tam dawno zadomowiles 😅

Zobaczysz, bedzie lepiej, tego Ci zycze 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Perezcope (ten który ujawnił sprawę Omegi na aukcji Phillips)

Kwestionuje założenie twierdzenie, że Blancpain jest najstarszą szwajcarską manifakturą.IMG_6667.thumb.jpeg.fdc3d64c180eb22d79e343df561dc03d.jpegIMG_6668.thumb.jpeg.558d6ed042bc31ac55fccb0b82a3512a.jpegIMG_6669.thumb.jpeg.e55701c242790becfc2d7b2b7b5be053.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mam wrażenie że to już taka przypierdolka na siłę i szukanie afery z nudów, i po tym jak dobrze się niosło jego śledztwo o FF i domniemanym zerżnięciu z Suba chciał iść za ciosem i kolejne kliki robić.

No chyba że są wątpliwości co do istnienia Jehan-Jacquesa Blancpaina, lub że tak naprawdę to wcale nie dłubał w tych zegarkach? Bo jeśli nie, to całkiem uzasadnione jest twierdzenie, że wtedy kiedy JJB sobie tę dłubaninę uskuteczniał, brand Blancpain się narodził. NIPów wtedy chyba nie nadawano, więc ciężko taką sztywną cezurę wyznaczyć, a określane tego jako "scheme" jest już niesmaczne.

Swoją drogą, jeszcze Blancpainowi to kolabo ze Swatchem wyjdzie bokiem, bo ewidentnie znaleźli się na świeczniku teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi