Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]" timestamp="[emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]]" name="michail[emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]" userid="[emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]]]]][emoji[emoji[emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6]]]][emoji[emoji6][emoji6]][emoji[emoji[emoji6]][emoji[emoji6][emoji6]]]]"] Orientujecie się jaki jest w tej chwili orientacyjny czas oczekiwania na Suba no date? Czy jest wogóle możliwość zapisania się na listę oczekujących bez wcześniejszej historii zakopów? Jeśli tak to jaki salon polecacie.

Z marszu zapisałem się w Silesii tydzień temu. Nie było sprawdzane czy mam historie. Czas oczekiwania nieznany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na wątki an TRF, to generalnie widać mocny trend zmierzania ku normalności. Czyli dostępności większości modeli na półkach.

Do tego FHS podaje spadek w lipcu eksportu zegarków szwajcarskich o 6.8%, co pokazuje pewien trend na rynku.

https://www.fhs.swiss/scripts/getstat.php?file=comm_240606_a.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hodinkee, bardzo znany sklep z zegarkami, zwija biznes używanych zegarków, mają raczej dobry risercz więc pewnie zmienia się na dobre sentyment na rynku.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, nicon napisał(-a):

Hodinkee, bardzo znany sklep z zegarkami, zwija biznes używanych zegarków, mają raczej dobry risercz więc pewnie zmienia się na dobre sentyment na rynku.

Same dobre wieści dla nas. Ceny spadają, dostępność wzrasta.

Dwa tygodnie temu kupiłem nowego JLC, który miał chwile wcześniej premierę, z rabatem prawie 25%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, pdb napisał(-a):

Same dobre wieści dla nas. Ceny spadają, dostępność wzrasta.

Dwa tygodnie temu kupiłem nowego JLC, który miał chwile wcześniej premierę, z rabatem prawie 25%.

Ale z pewnością nie u rodzimego AD. 🙃

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pdb napisał(-a):

Patrząc na wątki an TRF, to generalnie widać mocny trend zmierzania ku normalności. Czyli dostępności większości modeli na półkach.

Do tego FHS podaje spadek w lipcu eksportu zegarków szwajcarskich o 6.8%, co pokazuje pewien trend na rynku.

https://www.fhs.swiss/scripts/getstat.php?file=comm_240606_a.pdf

Zalezy jak definiujesz normalnosc i o jakich modelach piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Ale z pewnością nie u rodzimego AD. 🙃

No pewnie, że nie. Rodzimy AD, to ma szczątkową ofertę bazującą na starych modelach.

Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Zalezy jak definiujesz normalnosc i o jakich modelach piszesz.

Normalność do dostępność z półki OP, DJ i Sub w stalowych wersjach, GMT w ciągu kilku miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, pdb napisał(-a):

Normalność do dostępność z półki OP, DJ i Sub w stalowych wersjach, GMT w ciągu kilku miesięcy.

To zauwaz, ze dane, ktore cytujesz maja sie nijak do "zmierzaniu do normalnosci"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w temacie rolexa, jak to się wymawia jubilee?
Tak jak się pisze czy jak ostatnio w salonie usłyszałem 'dżubili'?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze używam wymowy francuskiej: żubile. Od razu w salonie wiedzą, że się znam, bo wiem gdzie Roleksa założyli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, bober5264 napisał(-a):

jak to się wymawia jubilee? Tak jak się pisze (...) ?

gdzieś tak mówiłeś ?? pewnie się nie przyznasz ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

A w temacie rolexa, jak to się wymawia jubilee?
Tak jak się pisze czy jak ostatnio w salonie usłyszałem 'dżubili'?

Mozesz sobie wymawiac jak chcesz, ale zdecydowana wiekszosc wymawia po francusku: Żubilee (zmiekczajac Ż i rozciagajac e)

7 godzin temu, tbn napisał(-a):

Ja zawsze używam wymowy francuskiej: żubile. Od razu w salonie wiedzą, że się znam, bo wiem gdzie Roleksa założyli. 

Gdybys wiedzial, gdzie zalozyli Rolka to wymawialbys po angielsku 😜 Dlatego nic Ci nigdy nie sprzedali 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to się zawsze zastanawiam gdzie w nazwie Jaeger-LeCoultre jest drugie ż gdy ktoś wymawia żeże kultr😁. Bo ja tam widzę jedno j.

Edycja: żona mi wyjaśniła jaki prostak ze mnie, że nie zauważyłem że g po francusku też wymienia się jak ż. Wstyd!

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzieś tak mówiłeś ?? pewnie się nie przyznasz ... 
A czemu nie, w końcu może dla kogoś będzie ro temat do śmiechu, powiedziałem tak zapisując się na dj ale sprzedawca się nie uśmiał tylko powiedział, 'a, dżubili'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, bober5264 napisał(-a):

A czemu nie, w końcu może dla kogoś będzie ro temat do śmiechu, powiedziałem tak zapisując się na dj emoji16.png ale sprzedawca się nie uśmiał tylko powiedział, 'a, dżubili' emoji1787.png

Sprzedawca kontynuował żarty jak Cię ostrzegł, że mogą odrzucić zamówienie na czarnego DJ36 z gladkim bezelem. W przypadku tego modelu nie robili tego nawet jak OP Tiffany był na wtórnym po 1 mln zł. 😜

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak to jest jak prostak pójdzie na zakupy do raffelsa ;p
Powinienem założyć garnitur że ślubu i przećwiczyć wymowę żubilii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

gdzie w nazwie Jaeger-LeCoultre jest drugie ż

Na pewno nie tam, gdzie w "Brege" 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja to się zawsze zastanawiam gdzie w nazwie Jaeger-LeCoultre jest drugie ż gdy ktoś wymawia żeże kultr. Bo ja tam widzę jedno j.

Edycja: żona mi wyjaśniła jaki prostak ze mnie, że nie zauważyłem że g po francusku też wymienia się jak ż. Wstyd!

W gescie samopokuty powinienes zmienic nick’a na żeżerowski.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Mozesz sobie wymawiac jak chcesz, ale zdecydowana wiekszosc wymawia po francusku: Żubilee (zmiekczajac Ż i rozciagajac e)

Gdybys wiedzial, gdzie zalozyli Rolka to wymawialbys po angielsku 😜 Dlatego nic Ci nigdy nie sprzedali 🤭

Niby taki ekspert co był w tym samym pokoju co syn Hayka, a nie wie ze na Roleksie jest napisane Geneve.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, beniowski napisał(-a):

Ja na wszelki wypadek każde "g" wymawiam po francusku.

Omeża, Ałdemars Piżet, Bulżari, Taż Hojer, i tak dalej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, meinard napisał(-a):

Ja na wszelki wypadek każde "g" wymawiam po francusku.

Omeża, Ałdemars Piżet, Bulżari, Taż Hojer, i tak dalej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi