Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, rafa7 napisał(-a):

A jak ceny i koszty cła i VATu ?

Rolexy z Egiptu, na podstawie umowy dwustronnej o przyjaźni, podpisanej jeszcze przez Sadata i Gierka, zwolnione są zarówno z opłat celnych jak i VAT-u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W całej Rosji jest raptem kilka salonów wiecej niż w Polsce, zdaje się 11, więc brak tam wysyłek nie będzie zupełnie zauważony.

Dla porównania, w HongKongu salonów Rolka jest ponad 50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Boogie napisał(-a):

W całej Rosji jest raptem kilka salonów wiecej niż w Polsce, zdaje się 11, więc brak tam wysyłek nie będzie zupełnie zauważony.

Dla porównania, w HongKongu salonów Rolka jest ponad 50.

Chyba nieistotne ile salonow, tylko ile tam bylo wysylanych zegarkow, bo moge sie zalozyc, ze o wiele wiecej niz do PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, artme napisał(-a):

Chyba nieistotne ile salonow, tylko ile tam bylo wysylanych zegarkow, bo moge sie zalozyc, ze o wiele wiecej niz do PL.

Pewnie tak, ale warto też pamiętać, że ruskie szeroko się zaopatrywali w Londongradzie 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i w Pietronowojorku i w Dubajewie, CO nie zmienia faktu ze ruch/gest 👑 dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej chyba porównywać wolumen sprzedaży w danym mieście/kraju, a nie liczbę salonów. To że w takiej Rosji salonów jest porównywalna ilość z Polską o niczym nie świadczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

To że w takiej Rosji salonów jest porównywalna ilość z Polską o niczym nie świadczy. 

Dokładnie. Następna kwestia - jakie linie tam lepiej schodziły ? Znając gust Rosjan zakładam że nie podstawowe stalowe a raczej te mocno złote, o wyższej profitowości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.03.2022 o 19:47, mroova napisał(-a):

Rolexy z Egiptu, na podstawie umowy dwustronnej o przyjaźni, podpisanej jeszcze przez Sadata i Gierka, zwolnione są zarówno z opłat celnych jak i VAT-u.

Szczególnie o wartości do 30EUR 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sztos - naród tam bidny to i ceny Rolex dał przystępne i wybór na zachętę szeroki, a AD co krok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkowo byłem na Chrono24 i coś takiego zobaczyłem w ofercie jednego ze sprzedawców z Polski. Ta cena to jest żart?

124164455_CleanShot2022-03-18at16_30_07.thumb.png.efc4d4ba420540b83bf6bc5ba4aa3243.png

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przypadkowo byłem na Chrono24 i coś takiego zobaczyłem w ofercie jednego ze sprzedaców z Polski. Ta cena to jest żart?

124164455_CleanShot2022-03-18at16_30_07.thumb.png.efc4d4ba420540b83bf6bc5ba4aa3243.png
Na to wyglada, ale to raczej myslenie zyczeniowe. Widac inwestorzy juz przewiduja, ze bedzie discontinued i powariowali. Jelenia mozna szukac wszedzie. Wystawic i moze ktos nie znajacy sie za bardzo kupi... tak samo jak AirKing za 60k, albo ludzie kupujacy OP Turquoise Blue za gruba kase myslac, ze ma cos wspolnego z Tiffany&Co. Ciekawe czy sie sprzeda za tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jeszcze nie tak dawno temu myślałem sobie, że nowy Sub 41 z datą za 75k to już prawdziwy koniec świata. Jakże się myliłem, ja - człowiek małej wiary. 🤣

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Osy123 napisał(-a):

... albo ludzie kupujacy OP Turquoise Blue za gruba kase myslac, ze ma cos wspolnego z Tiffany&Co. ...

Podgrzewasz,  że kupujący OP tak sądzą

Ja myślę, że płacą bo im się podoba i wiedzą, że to nie ma nic wspolnego z Tiffany. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy może wystawić co tylko chce. To nie ma nic wspólnego z zainteresowaniem :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podgrzewasz,  że kupujący OP tak sądzą

Ja myślę, że płacą bo im się podoba i wiedzą, że to nie ma nic wspolnego z Tiffany. 
W mojej opinii niektorzy mysle ze tak. W zaden inny sposob nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak stalowy zegarek bez komplikacji za niecale 30k zl retail robiony w milionach egzemplarzy i w zaden sposob nie limitowany tylko przez kolor tarczy zblizony do Tiffany Blue nagle stal sie modny i ceny poszybowaly po premierze Patka na 150k. Przed premiera ceny byly normalne i wszystkie OP kosztowaly powiedzmy porownywalne pieniadze, az tu nagle hype na niedostepnego Nautilusa Tiffany i nagle ceny w kosmos bo kolor sie zrobil modny. Dla mnie to chore. O ile za retail bym go kupil, bo z OP ten blekitny i koralowy jakos najbardziej do mnie przemawiaja o tyle nie wyobrazam sobie dawania za niego na grey market 120-150k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W milionach egzemplarzy, powiadasz…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem... wiem... zdrowo mnie ponioslo z szacunkami... Chodzilo o pewien zarys sytuacji a nie konkretna liczbe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, artme napisał(-a):

Ja bym sie nie zakładał.... to jest cały ten ruski wciskany ludziom mit, jacy to oni nie są dużym rynkiem.

Mamy dziwną mikro manię odnośnie Polski, dużo cyfr z obrotu gospodarczego jest dla mikromaniaków wręcz szokujących.

Jak np taka, że Polska kupuje dóbr wszelkiego rodzaju ze świata, więcej od całej Rosji, o prawie 30%. Tak jesteśmy znacznie wiekszym rynkiem zbytu dla innych gospodarek niż Rosja (mamy przy tym od kilku lat dodatni bilans handlowy czyli eksportujemy więcej niż importujemy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak to jest z tym całym zamknięciem list , zamówień na prawie wszystkie Rolex w Polsce. Czyżby jest to jakieś potwierdzenie tego co ostatnio tutaj słyszałem ? Mianowicie , że salony tworzą listy VIP klientów i tylko oni będą mogli zamówić Rolex ? Tak samo jak Patka , AP itd… ? Tutaj takie listy już raczej istnieją Podobno jak na liście nie jesteś , tutaj tez żadnego Rolka nie zamówisz może jestem naiwny i w takie rzeczy wierze , ale tak mi to wyglada. Pewnie i u Was , co niektórzy dalej składają zamówienia ciekawe

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niech Sobie te bogacze wsadzą w tyłki te rolki.

Ja pozostane przy swoim poljocie skoro nie bede mógł kupić choćby airkinga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, robol1 napisał(-a):

to niech Sobie te bogacze wsadzą w tyłki te rolki.

Ja pozostane przy swoim poljocie skoro nie bede mógł kupić choćby airkinga

Ale każdy sobie, czy nawzajem? Na podstoliku jakimś, czy indywidualnie? Można AK kupić...na gray'u, wstaw foto w "jak wygladamy" i może też Cię zaproszą😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, robol1 napisał(-a):

[...[ Ja pozostane przy swoim poljocie [...]

Nie wiem czy w obecnej sytuacji chciałbym posiadać cokolwiek z napisem "sdjełano w CCCP". Wyjątkiem może być AK-47, amunicja i osprzęt do niego.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, souls_hunter napisał(-a):

Nie wiem czy w obecnej sytuacji chciałbym posiadać cokolwiek z napisem "sdjełano w CCCP". Wyjątkiem może być AK-47, amunicja i osprzęt do niego.

Czyli jednak - wybiórcze podejście 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej pragmatyczne.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi