Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

Mi w Gdańsku powiedziano, że trzeba się umawiać na spotkanie w sprawie zapisów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, rafalmosty napisał(-a):

Mi w Gdańsku powiedziano, że trzeba się umawiać na spotkanie w sprawie zapisów. 

To samo i też Gdańsk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Fake news. ;)

Jeśli ktoś nie byl umowiony telefonicznie to już dziś nie mógł zapisać się . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, zbyniu70 napisał(-a):

Jeśli ktoś nie byl umowiony telefonicznie to już dziś nie mógł zapisać się . 

Działają zgodnie z wcześniej ustalonym porządkiem. I to się chwali. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, tbn napisał(-a):

Byles w GM i nie chciało ci się czekać, czy poważnie musisz się umówić na dedykowane spotkanie ?

A więc tak, wczoraj zapisałem się telefonicznie na jutrzejszą wizytę w innym punkcie niż GM. A dziś byłem nieplanowo w GM i przy okazji odwiedziłem Kruka (kolejka z 8 osób) i się dowiedziałem, że już nie ma zapisów na gmt i AK.

Dlatego ciekawe co będzie jutro 😜

Byles w GM i nie chciało ci się czekać, czy poważnie musisz się umówić na dedykowane spotkanie ?

A więc tak, wczoraj zapisałem się telefonicznie na jutrzejszą wizytę w innym punkcie niż GM. A dziś byłem nieplanowo w GM i przy okazji odwiedziłem Kruka (kolejka z 8 osób) i się dowiedziałem, że już nie ma zapisów na gmt i AK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, czyli pewnie miejsca z kolejki się skończyły, tych poumawianych na pewno obsłużą. Ale mimo wszystko w Wawie można się było zapisać z marszu, a w innych miastach musiałeś się umówić. Niespójna polityka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna to powtarzam, że nie ma żadnych reguł, dlatego najlepiej samemu ogarniać sprawy, bo doświadczenia innych są słabo powtarzalne. Zwłaszcza kolegów z zagranicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Mateo napisał(-a):

Podobno w GM była wielka kolejka już przed otwarciem salonu... Niektórzy jak widać myśleli, że kto pierwszy, ten lepszy.

Guzik prawda, o 10.00 było raptem jakieś 12 - 15 osób.

Ja byłem "ten pierwszy" - tuż przed 8.00, kolejny Kolega (oczywiście forumowicz - pozdro) był pół godziny później. Wiem, że kolejność nie jest decydująca, ale zawsze budzę się ok. 6, mieszkam bliziutko i wolałem pobuszować sobie spokojnie w sieci niż potem stać w kolejce do zapisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Działają zgodnie z wcześniej ustalonym porządkiem. I to się chwali. 

Fake news. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

Guzik prawda, o 10.00 było raptem jakieś 12 - 15 osób.

Ja byłem "ten pierwszy" - tuż przed 8.00, kolejny Kolega (oczywiście forumowicz - pozdro) był pół godziny później. Wiem, że kolejność nie jest decydująca, ale zawsze budzę się ok. 6, mieszkam bliziutko i wolałem pobuszować sobie spokojnie w sieci niż potem stać w kolejce do zapisów.

No tak, może nie "wielka", ale duża (jak na Rolexa). Jak ja byłem o 14:00 to była jedna osoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielę się stanem jaki zastałem w kilku warszawskich salonach, dziś ok. g. 17.30-18.30.

Wychodzi na to, że każdy Kruk rządzi się swoimi zasadami.

Informacje jakie uzyskałem:

1. Plac 3 Krzyży: zamknięte listy na wszystkie sportowe modele, przyjmowali formularze jedynie na klasyki (DJ, DD).

3-4 osoby w kolejce, pobieżna obsługa (niemal grupowo) na stojąco, jak na poczcie. 

2. Raffles: zamknięte wszystkie listy na wszystko, nie wszedłem nawet do środka bo taką informację uzyskałem od plączącego się w słowach ochroniarza. Generalnie totalna zlewka względem klienta.

3. Plac Konstytucji: zamknięte listy jedynie na GMT, pozostałe przyjmowali.

Bez kolejek, bardzo miła rozmowa 1:1 na siedząco i w ustronnym miejscu. Tak powinno to wyglądać jako minimum.

Ewidentnie widać, że Kruk nie dorósł (poza wyjątkami) do sprzedaży luksusowych zegarków, niezależnie od takiej czy innej polityki Rolexa i związanej z tym limitacji komunikacja i kontakt z klientem powinny odbywać się inaczej, szczególnie podczas tych kilku dni w roku (deklarowanych przez samego Kruka jako dni możliwych zapisów). Takie moje odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam info z wczorajszego wieczora od Rolex Expert Advisora że najprawdopodobniej dziś wszystko zostanie pozamykane ze względu na szturm maili i telefonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja mam info z wczorajszego wieczora od Rolex Expert Advisora że najprawdopodobniej dziś wszystko zostanie pozamykane ze względu na szturm maili i telefonów.

A co to za stanowisko, jesli wolno spytac? Ktos pod kierownikiem salonu, kierownik regionu czy inna zjawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, bibbi napisał(-a):

A co to za stanowisko, jesli wolno spytac? Ktos pod kierownikiem salonu, kierownik regionu czy inna zjawa?

Pewnie taki Lotus. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, bibbi napisał(-a):

takie dane są w stopce maila, danych osobowych nie ujawnię ale prowadził mój zakup czarnego DJ i odbierałem od niego - dodam tylko że ma wiarygodne informacje.

9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Pewnie taki Lotus. 😅

mylisz się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to już trzeba zapytać w kruku czemu tak pracownikom kazali się podpisywać...

1447381031_Screenshot2022-04-01at12_37_58.thumb.png.c097da4f69a20b19b144d540d081250c.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, logann napisał(-a):

A to już trzeba zapytać w kruku czemu tak pracownikom kazali się podpisywać...

1447381031_Screenshot2022-04-01at12_37_58.thumb.png.c097da4f69a20b19b144d540d081250c.png

Potwierdzam - to ta sama osoba, z którą ja mam kontakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Claro. Myslalem, ze to jakis ober szef z takim ladnym tytulem stanowiska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, truesoul napisał(-a):

mylisz się

8 minut temu, truesoul napisał(-a):

Potwierdzam - to ta sama osoba, z którą ja mam kontakt.

Ok. Znam człowieka, miałem z nim kontakt. 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się na czym polega praca takiego eksperta w Kruku, poza odpisywaniem, że listy zamknięte, a raz w roku, że trzeba się kontaktować z salonem.  🤔

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zapytać bezpośrednio p. Michała - masz podany nr telefonu. Powiedz, że jesteś z prasy branżowej i prosisz o krótki wywiad. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, tbn napisał(-a):

Zastanawiam się na czym polega praca takiego eksperta w Kruku, poza odpisywaniem, że listy zamknięte, a raz w roku, że trzeba się kontaktować z salonem.  🤔

Jak pracowałem w banku, to Włosi wprowadzili nowe stanowisko - szef sali (capo di sala). Miał chodzić po oddziale, pytać klientów z czym przyszli, ogólnie pomagać itp. itd. Po pół roku cały projekt zamknęli, bo Polak przychodził do oddziału po kasę albo po konkretne usługi, a nie pogadać sobie z kimś stojąc w kolejce🤣.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mojego emaila nie odpisał żaden Rolex Expert tylko pracownik salonu. Bardzo jestem Ciekawy czy faktycznie zapisanym na wizytę pozwolą sie zapisać na cokolwiek czy faktycznie ilość zamowien osiągnęła takie rozmiary że nawet umówieni będą mieli ograniczenia. Dawajcie znać i trzymam kciuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Ok. Znam człowieka, miałem z nim kontakt. 👍

Ten gość od 2 dni nie odbiera telefonu. 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi