Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, pdb napisał(-a):

A co do kolegi, to ma na tyle dobrą pracę, że nie musi flipować 😉

No wiadomo że nie musi, dlatego aż poprosił znajomego żeby zareklamował na forum jego deal na 1000 ojro. Nie rozumiem, skoro to taka okazja to po co tak w kółko wałkować, nie znalazło się już na priv 10 chętnych żeby skończyć wreszcie tę dyskusję? xD.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, pdb napisał(-a):

Zatem twierdzisz, że kłamię tutaj mówiąc, że sprzedałem dwa zegarki po cenach retail? Zapraszam na priv na jakiś videocall, pokaże Ci przelewy za DJ36 Palm Dial, oraz DJ41 Blue Flutted vs. paragony z Kruka. Nie każdy na świecie kłamie.

Zresztą takie same teksty leciały, gdy pisałem na jesieni na FB, że zapisałem się na Suba (niby się nie dało i kłamałem), że odebrałem go pod dwóch miesiącach (też teksty, że kłamię), że zapisałem się na Batgirl (znów to samo). Naprawdę świat się potrafi różnić od naszego postrzegania.

A co do kolegi, to ma na tyle dobrą pracę, że nie musi flipować 😉

Nie dopowiadaj sobie czegos czego nie napisalem. Nie interesuje mnie co sobie kupiles i za ile sprzedales, to Twoja broszka.
Ani Twoj Kolega, ani Ty nie musicie flipowac, ale tysiac czy dwa za odstepne, to wziac tak z dobroci serduszek mozna. Naprawde nie widzisz, ze to co piszesz sie zupelnie kupy nie trzyma i to nie tylko mi? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie juz spokoj, papieru i tuszu szkoda na te flipperowe dywagacje. Kazdy robi co chce. Nie trzeba tego komentowac na sile.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała ta akcja jest w stylu : co zrobić żeby nic nie robić i zarobić😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja się wtrącę z innym pytaniem. Jeżeli ktoś nie odbierze zamówionego zegarka to wędruje on do kolejnej osoby na liście? Jak to wygląda? 

Kolejne pytanie, czy spotkaliście się z taką sytuacją, że zamówiony dla was egzemplarz leżał na wystawie i był dawany do przymiarki każdemu chętnemu? Sam mierzyłem ostatnio jedna sztukę, co prawda w two-tone ale elementy polerowane (zwłaszcza zlote) posiadały już delikatne ryski widoczne w świetle dziennym. Ciekaw jestem jak to było w waszym przypadku bo szczerze powiem ja bym takiego zegarka nie odebrał z rysami, nawet drobnymi.

Teoretycznie powinien być skierowany do następnej osoby z listy, ale jak jest na prawdę, to wiedzą tylko pracownicy Kruka

Ja się nie spotkałem z sytuacją, że leżał i mogłem mierzyć model, który zamówiłem
Na bransolecie na pewno nie miał folii.

Dziwne, bo folie ściągają po zapłaceniu. Chyba, że to jeszcze jakiś zwrot albo egzemplarz z witryny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, a_team napisał(-a):

Teoretycznie powinien być skierowany do następnej osoby z listy, ale jak jest na prawdę, to wiedzą tylko pracownicy Kruka emoji6.png

Ja się nie spotkałem z sytuacją, że leżał i mogłem mierzyć model, który zamówiłem emoji846.png
Dziwne, bo folie ściągają po zapłaceniu. Chyba, że to jeszcze jakiś zwrot albo egzemplarz z witryny ? emoji848.png

Leżał na witrynie i dali mi do przymiarki. No ale folii nie miał na bransolecie 🙄 w sumie nie zapytałem czy ten egzemplarz był dostępny od ręki 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kogoś interesuje zakup zegarka, szczególnie zagranicą, to poniżej mała aktualizacja informacji na ten temat.

Na Teneryfie, jak na Rolnika, nawet sporo rzeczy do kupienia od ręki - generalnie twierdzą, że nie ma tam list kolejkowych, co akurat jest, można kupić (co nie do końca jest prawdą, bo najfajniejsze modele leżą przy tych tabliczkach z napisem, że to tylko ekspozycja i te niby nie na sprzedaż).

W Las Palmeras do wzięcia jeszcze w ten piątek były wszystkie modele Explorera (36 stalowy, 36 two tone i 40), czarny Explorer II, dwa DJ 41 (jeden tt z gładkim bezelem i czekoladową tarczą, drugi nie pamiętam), dwa DD (jeden z kamykami na tarczy, drugi z kamykami na bezelu - oba żółte złoto) plus kilka damskich modeli (w tym OP zielony).

W Plaza del Duque dwa Sky Dwellery (jeden cały złoty, drugi tt), cały złoty GMT, Submariner z białego złota, Submariner tt, kilka tt DJ w różnych rozmiarach i konfiguracjach (ale raczej z gładkimi bezelami).

Rabatów nie dają, ale mogą dorzucić swoją biżuterię (na teneryfie AD Rolexa jest Ideal) o wartości 10% ceny zegarka😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sub 116610LN, pierwszy rolex w moich "zbiorach zegarkowych" jest z Tereryfy. Cieszy do tej pory, mocno eksploatowany onegdaj, teraz oszczędzany. 

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualizacja zapisu na OP.
Po 2,5 roku czekania pytanie czy jestem nadal zainteresowany. Potwierdziłem i dostałem info, że przewidują jeszcze 4 lata. Sympatyczna rozmowa i pod koniec rozmowy możliwość przepisania się na Suba bez daty.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mrstatler napisał(-a):

Po 2,5 roku czekania pytanie czy jestem nadal zainteresowany. Potwierdziłem i dostałem info, że przewidują jeszcze 4 lata. Sympatyczna rozmowa i pod koniec rozmowy możliwość przepisania się na Suba bez daty.

6,5 roku czekania na podstawowego Rolexa? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę długo, gra dla wytrawnych graczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakis 41mm?

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, bibbi napisał(-a):

Na jakis 41mm?

bibbi

Nie jakiś, tylko na Tiffany blue. 😇

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakis 41mm?

bibbi
Srebrny
a5145aa9cc31529bcc57f161a6594c85.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mrstatler napisał(-a):

Srebrny
a5145aa9cc31529bcc57f161a6594c85.jpg

Bardzo fajny. Żona się zapisała z moim błogosławieństwem (😉) i udało się go odebrać po około roku. Już go nie posiada, no bo co by miała robić z 41mm zegarkiem? Mimo całej zajebistości, czas oczekiwania podany przez Ciebie to porażka. Bierz suba, jest lepszy i może się na coś przyda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź chłopie podzwoń po salonach w większych miastach Europy, na pewno gdzieś w Berlinie, Amsterdamie, Paryżu czy gdzie tam leży gotowy do odbioru. Wsiądź w samolot i kup na miejscu. Mając na uwadze jak kantor Kruka rżnie klientów na kursie, wyjdzie ci nawet z biletem i hotelem taniej niż w Polsce. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gotowy do odbioru OP41, nie czarny, to raczej nie. Ale z tymi 4 latami to chyba na odczepke odpowiedzieli.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z doświadczenia radzę także dzwonić do dilerów Rolexa w małych miejscowościach. We Włoszech często Mediolanie nic nie ma, a jak jadę do mieścin typu Chiavari czy Merano, to zawsze kilka modeli leży do kupna. I nie mam na myśli wersji w złocie czy z diamentami tylko.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na FB właśnie wystawiono Suba Date z II.2024 za 55 tysi do negocjacji.

😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

Na FB właśnie wystawiono Suba Date z II.2024 za 55 tysi do negocjacji.

😄

a jaki jest teraz retail?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciągle ok. 3k wyżej niż retail, ale zdaje się, że wracamy do normalności.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakim kursem mierzymy normalność :) cena w euro za suba date to 10900 (u nas) w Niemczech bodaj 300€ mniej a w Szwajcarii jeszcze mniej więc można sobie przeliczyć ;)

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zależy jakim kursem mierzymy normalność  cena w euro za suba date to 10900 (u nas) w Niemczech bodaj 300€ mniej a w Szwajcarii jeszcze mniej więc można sobie przeliczyć

Podaje po kursie Kruka. Aktualny jest 4,70 zł. W Niemczech jest po prostu euro, więc kupując w kantorze płacimy ok. 4,20. W Niemczech Vat jest niższy o 4%, co daje nam automatycznie niższą cenę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@a_team oczywiście, chodzi mi tylko o to że sub date za 55 tyś to nie jest jeszcze super normalność. Jeżeli rzeczony sub był z innej niż polska dystrybucji to możliwe że marża sprzedawcy to nie 3 tysiące tylko nieco więcej.

A w idealnym świecie ten model powinien być za ~47k u naszego AD 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi