Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

wg mnie to nie ma znaczenia kto jakim samochodem jeździ. Żeby podpisać umowę, to się dokumenty analizuje, a nie patrzy na czyjś zegarek czy samochód. 

Kumpel kilka lat temu musiał sprzedać mondeo i kupić drogi samochód aby móc podpisywać kontrakty. Może dziś już nie musiałby. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Autor1984 a o sprawdzeniu scoringu firmy słyszałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, jakubos napisał(-a):

@Autor1984 a o sprawdzeniu scoringu firmy słyszałeś?

Scoring, czy my udzielamy pożyczki?

Jedyna rzecz, którą można sprawdzić to BIK i nic więcej...

Dobra nvm...Bo się zapętlę i wyjdzie z tego ambaras...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, beniowski napisał(-a):

No znowu nie wiem czy ja znam język polski wystarczająco, bo chyba źle się wysławiam. 

To akurat wiadomo. Gdybyś znał wystarczająco dobrze, to uczyłbyś klientów polskiego a nie angielskiego. 🤪

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Cos mi sie wydaje, ze nie zrozumiales sensu wypowiedzi 😉

8 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Cos mi sie wydaje, ze nie zrozumiales sensu wypowiedzi 😉

Myślę, że zrozumiałem. Może w Szwajcarii tak jest ale pracuję też już trochę lat i uwierz mi bardzo rzadko są sytuację, że ktoś z niższego szczebla kierowniczego próbuje pokazać jakiś status zegarkiem. To ja mam jakieś tam zegarki i nawet mało kto się zna tylko wiedzą, że lubię zegarki. Mam wrażenie, że właśnie pasjonaci, kolekcjonerzy tak jak piszecie tylko zwracają uwagę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja np. miałem ostatnio spotkanie z "kozakiem", który uważał się za mega wymiatacza w temacie, co obraca milionami i załatwia dile niezałatwialne. Nie do końca mu wierzyłem w te wszystkie przechawłki i historyjki. Na łapie miał Atlantica za 700 zł i to nie pomagało mu w tym abym kupił jego biznesową tożsamość w sytuacji powątpiewania w jego historie z mojej strony.

A jak na następne spotkanie kupi w rw rolka na raty to już będzie wiarygodny?

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Myślę, że zrozumiałem. Może w Szwajcarii tak jest ale pracuję też już trochę lat i uwierz mi bardzo rzadko są sytuację, że ktoś z niższego szczebla kierowniczego próbuje pokazać jakiś status zegarkiem. To ja mam jakieś tam zegarki i nawet mało kto się zna tylko wiedzą, że lubię zegarki. Mam wrażenie, że właśnie pasjonaci, kolekcjonerzy tak jak piszecie tylko zwracają uwagę. 

pisalismy z @beniowski o srednim szczeblu, nie nizszym
nie mam pojecia gdzie pracujesz i kogo widujesz. u siebie, mogles nie widziec, nie dziwi mnie to.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem to jest po prostu brak gustu lub ogólnie brak zainteresowania tematem. Znam jednego sporego prezesa i nosi zwykłego kwarca, którego dostał z jakiejś tam okazji, ma grawer na deklu z podziękowaniami itp. itd. (chyba jakiś no name). Drugi znowu jak zobaczyłem, że ma armaniego, to mi ręce opadły. Wolałbym już mieć apple watcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

What?

A co ja jestem koncern militarny podpisujący umowę na sprzedaż 1200 Abramsów z jakimś bantustanem?

Ludzie są firmy, firemki. ale pierwsze słyszę, aby ktoś analizował czyjeś dokumenty finansowe. Zwłaszcza w mojej dziedzinie. Nie jestem producentem, a usługodawcą jedynie.

To fajnie, Jak jestes tak naprawde zatrudniony u kogos a tylko udajesz przedsiębiorce pod plaszczykiem umowy b2b i mas zjednego odbiorce to tak.  Pozwol jednak, że większośc firm, szczególnie w usługach, jednak weryfikuje odbiorców pod kątem ich wiarygodnosci. Podpisywales kiedys umowe na telefon? Patrz, oni wszystkich weryfikują, no idioci jacyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kolegi zadzwonili, że do orebrania Explorer 36mm, ale jemu się odwidziało.

jak ktoś chętny to jest do przekazania slot za darmochę. Odbiór w poznańskim Kruku.

swoją drogą to już kolejny znajomy, który rolka nie chce odbierać

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej to ludzie zdejmują kolorowe okulary z nosa. Świat się zrobił bardziej czarno-biały, szare już nie gra tak jak kiedyś. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno w którymś z wątków (szukałem, ale tak "na szybkość" nie dałem rady) był przykład klienta naciąganego na grube zakupy zegarkowe w celu uzyskania tego upragnionego, Kol. @piotrek39 (brakuje mi Ciebie w wątkach "pozabrązowych" !!!) też wiele razy opisywał taką praktykę (najpierw kup u nas dużo karatów) w odniesieniu do AD Rolexa.

Tu kolejny przykład:

https://tvn24.pl/biznes/ze-swiata/hermes-pozwany-zarzuty-dyskryminowania-klientow-st7832051

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, mroova napisał(-a):

Niedawno w którymś z wątków (szukałem, ale tak "na szybkość" nie dałem rady) był przykład klienta naciąganego na grube zakupy zegarkowe w celu uzyskania tego upragnionego, Kol. @piotrek39 (brakuje mi Ciebie w wątkach "pozabrązowych" !!!) też wiele razy opisywał taką praktykę (najpierw kup u nas dużo karatów) w odniesieniu do AD Rolexa.

Tu kolejny przykład:

https://tvn24.pl/biznes/ze-swiata/hermes-pozwany-zarzuty-dyskryminowania-klientow-st7832051

To bardziej chyba dotyczy amerykańskiego rynku (tak jak odnośnie praktyk AD Rolexa tam). Pracuję właśnie z gościem odpowiedzialnym za stock w Hermès Italia i tutaj firma nie "zmusza" klientek do wydania mnóstwa pieniędzy na inne produkty aby następnie dostać  Birkin/Kelly. Przynajmniej on tak twierdzi. Zobaczymy, bo byłem z żoną w butkiku dwa tygodnie temu  i się zapisała na Birkin. Przy okazji kupiła trochę rzeczy w butiku, ale nikt nie robił żadnych sugestii że musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, beniowski napisał(-a):

chyba dotyczy amerykańskiego rynku

yep 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mroova napisał(-a):

yep 🙂 

Swoją drogą, to trzeba mieć nieźle namieszane w głowie, żeby wytaczać pozew zbiorowy przeciwko firmie, bo nie można kupić .... torebki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odszkodowanie non olet - sprawa złamała im serce, poniżyła we własnych oczach i naraziła na nieopisane cierpienia ...

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.03.2024 o 15:10, Butik napisał(-a):

do orebrania Explorer 36mm,

Zbliżają się wielkimi krokami komunie to na bank ktoś się skusi.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niedawno w którymś z wątków (szukałem, ale tak "na szybkość" nie dałem rady) był przykład klienta naciąganego na grube zakupy zegarkowe w celu uzyskania tego upragnionego, Kol. [mention=92230]piotrek39[/mention] (brakuje mi Ciebie w wątkach "pozabrązowych" !!!) też wiele razy opisywał taką praktykę (najpierw kup u nas dużo karatów) w odniesieniu do AD Rolexa.
Tu kolejny przykład:

W Kruku nie musisz kupowqć biżuterii, żeby zapisać się na zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.03.2024 o 20:25, a_team napisał(-a):

W Kruku nie musisz kupowqć biżuterii, żeby zapisać się na zegarek emoji6.png

Zapisać się można, kwestia kiedy dostaniesz i jaki kurs EURO, przyśni się rano managerowi 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapisać się można, kwestia kiedy dostaniesz i jaki kurs EURO, przyśni się rano managerowi

Kiedy dostaniesz to się zgodzę, ale kurs euro to chyba centrala ustala Teraz i tak jest mała różnica między kursem Kruka a w kantorze Jesscze nie tek dawno było gorzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minutes ago, a_team said:

Kiedy dostaniesz to się zgodzę, ale kurs euro to chyba centrala ustala emoji6.png Teraz i tak jest mała różnica między kursem Kruka a w kantorze emoji6.png Jesscze nie tek dawno było gorzej emoji16.png

A jaka jest teraz różnica? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka jest teraz różnica? 

4,7 w Kruku.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie spotkałem się z sytuacją aby klient był namawiany do zakupu biżuterii itp aby finalnie otrzymać któryś z modeli Rolexa.

Zresztą w tej chwili to bez znaczenia bo modele które nigdy nie były popularne są ponownie dostępne dla szerszej grupy.A na pozostałe trzeba chwilę poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi