Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Lincoln Six Echo

Premiery zegarkowe, nowości, ciekawe wydarzenia

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Serica 1147:

Kompletnie nie dla mnie, ale chyba idealny przyklad jak zrobic minimalistyczny zegarek. Mi brakuje tylko malej sekundy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Walter_87 napisał(-a):

Nie piszecie, że damski, jak mały PRX?

IMG_3615.thumb.jpeg.c72bf46301410307d90d4479d7063373.jpeg

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kiedy wydawało mi się, że moja do niedawna ulubiona marka nie może już zrobić nic gorszego, wtedy pojawia się to. Field watch z różową tarczą 😬

Bremont Terra Nova 38 Pink

Bremont_TerraNova_Pink_3-copy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolor jak kolor ale reszta

...powiem Ci że w branży mają niezłą bekę z tego co zrobił z Bremontem Davide Cerrato:/

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Kolor jak kolor ale reszta

...powiem Ci że w branży mają niezłą bekę z tego co zrobił z Bremontem Davide Cerrato:/

Wiem, wiem... Od początku miałem w stosunku do niego złe przeczucia.

W minioną sobotę miałem okazję z nim chwilę porozmawiać. I choć w bezpośrednim kontakcie jest bardzo miłym człowiekiem i sprawia wrażenie pozbawionego przeświadczenia o własnej nieomylności, to jednak nie - kompletnie nie kupuję jego wizji firmy. I w zasadzie już mi to obojętne, czy mu się uda, czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zgadza się to spoko na żywo gość, ale lepiej w MB się odnajdował (w HYT też imo nie pasował).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Tak zgadza się to spoko na żywo gość, ale lepiej w MB się odnajdował (w HYT też imo nie pasował).

Panowie, wy po prostu nie rozumiecie koncepcji Davide 😉😅

Za kilka miesięcy lub lat Bremont będzie wysoko w piramidzie prestiżu, zobaczycie 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.11.2024 o 21:06, mirek 1969 napisał(-a):

Francja elegancja ale ja bym go nie kupił. Sekundnik musi być i jakieś drobne indeksy

Bo ja wiem... Movado Museum nie ma i godzinę idzie odczytać, jak się człowiek przyzwyczai.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TimeWaitsForNoOne napisał(-a):

co zrobił z Bremontem Davide Cerrato

Nie wiem. Ceratę? 

Zastanawiam się tylko, dlaczego taką małą. Może to próbka.

image.thumb.png.909dcc3130092a9c11b71f9ca56b1dfe.png

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, oszolom napisał(-a):

Bo ja wiem... Movado Museum nie ma i godzinę idzie odczytać, jak się człowiek przyzwyczai.

No ja rozumiem. Jak się komuś podoba taki zegarek to czemu nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Davide Cerrato

To generalnie jest ciekawe. Też widzę w mediach zegarkowych że z niego smieszkują ale Ty Filip pewnie wiesz duzo wiecej 😉 

Jak ktos nie wie to facet nie jest z nikąd. Wcześniej byl chwalony za stworzenie Tudora na nowo (sukces serii BB). Z HYT też dal sobie radę. Najwyraźniej fortuna kołem się toczy, moze sukces spowodował zbytnią wiarę w nieomylność ? 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepsko to widzę patrząc na wykonanie (po zdjęciach) na te nowe poleroutery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastrzelili kompletnie, spodziewałem się czegoś na poziomie Tudora czyli 1/3 tego, co planują sobie liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie bylem zdziwiony bo ok. roku temu było info w wywiadzie że chcą UG pozycjonować wyżej od B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz, mi umknelo. Maja rozmach ze tak powiem. W ogole mam wrazenie, ze wszyscy desperacko probuja sie przepchnac w jak najwyzszy segment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym że UG to marka znana tylko hardcorowym zegarkowcom, a takim ciężko (imo) będzie sprzedać historyczna stylistykę za bardzo duże pieniądze, za którą nie idzie wykonanie - 15k CHF to kupa kasy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak A.L&S reanimowano w latach 90. to też znane było tylko hardkorowcom, w dodatku marka nie załapała się na lata powojenne, kiedy powstawała większość klasycznych (niech będzie kultowych) modeli. Wszystko jest kwestią marketingu i jakości wykonania, choć ja tutaj nie widzę dużego potencjału na wbicie się w ten przedział cenowy. Sam też myślałem, że to będą okolice 5k EUR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było znane nikomu (nie mowimy o znawcach kieszonek z Glashütte) , bo nie produkowało wcześniej naręcznych zegarków ani nie mialo żadnych kultowych historycznych modeli na których bazowało. Nie jest to adekwatne porównanie - Lange od razu postawiło na najwyższą jakość wykonania oraz customer service i tym się broniło wśród klientów świadomych. A żeby dojść do pułapu w którym jest więcej chętnych niż są w stanie wyprodukować potrzebowali prawie 30 lat. Przed pandemią Lange można było kupić z dużymi rabatami i nie był to gracz interesujący mniej świadomego konsumenta - dziś często spotykam Lange wśród klientów którzy je kupują bo są modne wśród znajomych czy w danej branży w której pracują. 

Edytowane przez eye_lip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Mnie zastrzelili kompletnie, spodziewałem się czegoś na poziomie Tudora czyli 1/3 tego, co planują sobie liczyć.

37 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Ja nie bylem zdziwiony bo ok. roku temu było info w wywiadzie że chcą UG pozycjonować wyżej od B.

Kern bardzo dopomógł marce Breitling, ale tym razem chyba postanowił jej zaszkodzić tą nową "ucieczką do przodu".

Universal Genève, wyciągnięty z lamusa i od razu wyceniony ok. dwukrotnie wyżej niż Breitling, najpierw pochłonie spore pieniądze, potrzebne na opracowanie nowego mechanizmu. Zapewne już pochłania. Następnie chłopaki od marketingu staną na uszach, żeby to odpowiednio wypromować, co będzie jeszcze droższe. Koszty wizerunkowe i finansowe poniesie oczywiście Breitiling, który może dostać zadyszki, zanim nowy Universal dobrze złapie oddech.

Jak powiedział Lord Farquad ze "Shreka", wysyłając rycerzy do walki ze smokiem:

"Zapewne wielu z was zginie. Ryzyko jest ogromne, ale jestem na nie gotów".

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi