Sign in to follow this
Followers
0
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Markope
Witam, proszę o pomoc w następującej sprawie : na olx jest wystawiony na sprzedaż ładny Lenzkirch w eklektycznej skrzyni, moje wątpliwości i obawy budzi natomiast sama sygnatura. Otóż pod nią, a właściwie lekko z boku widać wyraźnie " cien" starej sygnatury...🤔 . Czytałem już tutaj o " magikach"😡, którzy nabijają sygnatury Lenzkircha na zupełnie inne mechanizmy. O ile tu mechanizm i sam numer seryjny wydają się być w porządku, to nie podoba mi się to "odbicie". Czy ktoś pomoże?🙏
-
By Markope
Witam, znalazłem taki oto zegar wystawiony na sprzedaż na Marketplace. Mam pytanie do niezawodnych kolegów o autentyczność skrzyni zegara. Czy werk ( sygnowany,więc mam nadzieję, se oryginaly) i skrzynia wyglądają na oryginalne? Czy może kolejny skladak? Niestety tylko takie zdjęcia na aukcji. Poproszę o zdjęcia wieszaka i gongu,jeżeli zdobędę, to dołączę. Dziękuję z góry za pomoc, pozdrawiam
-
By Markope
Witam, mam na oku taki oto zegar,w opisie Lenzkirch ze znakiem zapytania. Numer wskazywałby na rok produkcji 1858,o ile to rzeczywiście Lenzkirch 🤔. Sam sprzedający nie jest pewien...proszę niezwodnych kolegów o pomoc
-
By Markope
Witam, jestem już prawie zdecydowany na zakup takiego oto pięknego Lenzkircha kominkowego, załączam zdjęcia z aukcji. O ile mechanizm jest sygnowany, to mam obawy co do oryginalności skrzyni. Zegar bardzo mi się podoba,a nie chciałbym kupić składaka, bo już kilka niestety nam,mimo zapewnień o ich oryginalności. Z góry dziękuję za pomoc,pozdrawiam.
Ps. Zamieściłem już to zapytanie w dziale ZEGARY,ale bez echa,więc zamieszczam tutaj (gdyby ktoś mówił o powielaniu tematu🙂)
-
By Markope
Witam,spotkałem w ogłoszeniach taki zegar,w opisie Lenzkirch XIX w. Zamieszczam zdjęcia, nie najlepszej niestety jakości, ale takie są w ogłoszeniu ( po przyblizeniu). Nam wątpliwości o wzór sygnatury i numer fabryczny. Według dostępnej tabel ten wzór był stosowany przez krótki okres (lata 1873-74) od nr.ok.160 000 do ok.215.000. Tutaj mamy numer 217 270 i pierwszą sygnaturę Lenzkircha. Czy możliwe,że to autentyk,czy znowu garażowa twórczość jakiegoś magika? Bo czytałem już tutaj o takich "cudach".
-