erzlot 301 #1 Napisano 31 Sierpnia 2022 Kupiłem fałszywkę/składak, na werku ma taki symbol/logo. Czyj to werk? W Mikrolisku nie potrafiłem znaleźć, szukanie Googlem też bez wyniku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #2 Napisano 31 Sierpnia 2022 Kacapy 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3558 #3 Napisano 31 Sierpnia 2022 58 minut temu, erzlot napisał(-a): Kupiłem fałszywkę/składak, na werku ma taki symbol/logo. Czyj to werk? W Mikrolisku nie potrafiłem znaleźć, szukanie Googlem też bez wyniku. A resztę pokażesz? Składaki też są pouczające. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #4 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzięki.To kupiłem kareciaka GB w kooperacji z Slava (ZSRR)😄 Skrzynia piękna. Będę reklamował i może odzyskam kasę. Nie pokażę, bo się wstydzę.😡 Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez erzlot dodatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6303 #5 Napisano 31 Sierpnia 2022 Nie wstydź się to może byc przestroga dla innych.. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3558 #6 Napisano 31 Sierpnia 2022 Coś w tym stylu? 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 914 #7 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Budzik w porządku, mam podobny. Gdy go nabyłem, nie miał sekcji dzwonienia. Przykład Drużby z czwartego kwartału 1959 R. Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Marek Szajerka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3558 #8 Napisano 31 Sierpnia 2022 12 minut temu, Marek Szajerka napisał(-a): Budzik w porządku, to tylko znak jakości. Mam podobny. Gdy go nabyłem, nie miał sekcji dzwonienia. Znak jakości??? No jak może być podobny do budzika Kolegi @erzlot skoro nikt poza nim go nie widział? 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 914 #9 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Przepraszam, pomyliłem z innym znakiem. Skasowałem niefortunny fragment. Dziękuje za sprostowanie. Wypowiedziałem się tylko odnośnie znaku. Pozdrawiam. Marek Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Marek Szajerka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #10 Napisano 31 Sierpnia 2022 No dobra, pokażę. Poleciałem na skrzynkę, ale sądziłem, że tylko wskazówki są lipne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 914 #11 Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Teraz widać, że "Frankienstein". Pozostaje np. szukanie małego HAU, by mechanizm nie gryzł się z obudową. Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez Marek Szajerka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3558 #12 Napisano 31 Sierpnia 2022 Panowie, przyznanie się do błędu i pokazanie go uaktywnia dewizę: Honi soit qui mal y pense. P.S. Obudowę wykonano współcześnie w Chinach, nie w fabryce HAU, skorzystano z werku z odzysku lub zapasów magazynowych. 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #13 Napisano 31 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Anansi napisał(-a): Panowie, przyznanie się do błędu i pokazanie go uaktywnia dewizę: Honi soit qui mal y pense. 🤨 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3558 #14 Napisano 31 Sierpnia 2022 30 minut temu, azina napisał(-a): 🤨 Bo? 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1790 #15 Napisano 31 Sierpnia 2022 Wogle nie w temacie ! Przecież to nowo założone pytanie kolegi erzlot. A tu nagle budziki są prezentowane. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1332 #16 Napisano 31 Sierpnia 2022 Budziki są wszędzie gdzie byś się nie obejrzał. 1 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 421 #17 Napisano 31 Sierpnia 2022 Czytam raz, czytam dwa i nijak nie rozumiem, wygląda że erzlot nabył wątpliwej prowieniencji zegar a Marek Szajerka proponuje zakup erzlot-owi🤣 sorry żart, Zegary takie często bywały na jarmarku na Kole w Wawie miały także pozytywkę😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #18 Napisano 31 Sierpnia 2022 On też ma pozytywkę "made in Japan" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #19 Napisano 3 Września 2022 Epilog z happy endem: portal aukcyjny zadeklarował zwrot całej kwoty w ciągu 10 dni. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 421 #20 Napisano 3 Września 2022 I dobrze zrobiłeś, to raczej nie chińskie ale swojska robota lat 90 tych, a pozytywka łapała klientów, zresztą nijak się miała do zegara jaki by nie był, tak samo były sprzedawane zegarki tzw kule z takim powiększającym szkłem by lepiej było widać wskazówki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach