Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
pancake

Czarny one watch collection Omega vs Tudor

Recommended Posts

Hej!

Z wielu ostało się dwóch, w obu widzę zalety/coś do zmiany, chciałem się zapytać o Wasze opinie i spojrzenie na temat tych dwóch. Oba miałem na ręku (no Tudora w burgundzie), bo właśnie dlaczego tego czarnego u nas nie ma  :(.

210.30.42.20.01.010 Vs M7941A1A0NU-0001

Jedno jest pewne, jeden z nich będzie kupiony!

IMG_3172.jpeg

Mój głos na tudora, super jest ten nowy ref, nie jest taki klockowaty jak Omega i ma normalna branse, jedyny zegarek wolalbym.normalna branse

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Zdecydowanie Omega. Kwestia przymiarki i zastanowienia się nad nowym czy poprzednim modelem - nie każdemu pasuje bransoleta typu mesh.

Edited by Mateusz.

Tudor - nawet nie ma sie co zastanwiac. Duzo czytelniejszy jest

Stawiam na Omegę. Wizualnie prezentuje się lepiej. No i nawet totalny laik będzie wiedział, że masz na nadgarstku klasowy czasomierz. Tudor raczej nie jest tak znany wśród "pospólstwa". 

Jeśli jednak oba podobają Ci się podobnie, może warto postawić na tego, który ma mniej polerowanych elementów? Jeśli to ma być ten jeden, zapewne wiele będzie zmuszony przejść. 

Ło matko co za idiotyczne kryterium wyboru ten bo więcej osób rozpoznać co to

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Jak dla mnie to tak wtórne wzory, że marka nie ma większego znaczenia. Czy będzie to któryś z wymienionych, czy jakiś kitajec za kilka stów nie ma znaczenia dla kogoś, kto będzie go widział. Chyba większość producentów ma te wzory w swojej ofercie różniące się detalami widocznymi z kilkunastu cm.

W takim budżecie i klasie można mieć coś naprawdę wyjątkowego, co stanowi o byciu sobą a nie zanurzeniu się w szarości.

Posted (edited)

Jeżeli to coś zmienia to:

d1jbi8z-7fed7ac6-8f42-451d-8d25-326ca0a72c4e.jpg

Nosił Omegę 😉

Edited by petruss

24 minuty temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Tudor bez dwóch zdań, w Sylwestra mierzyłem go w Warszawie.

Czarna wersje? Mierzyłem w kruku w burgundzie, nie było czarnej wersji i aktualnie nie ma online.

Dziękuję również za pozostałe liczne odpowiedzi!

Trzeba rozważyć względy użytkowe. Omega to straszny klocek z równie fatalnie odstającym zapięciem. W tym zegarku nie znajdziesz ani grama wygody, a szpara pomiędzy uchami dyskwalifikuje wizualnie ten zegarek. Tudor jest bardziej spójny, a jego jedyną większą wadą jest równie grubo ciosane zapięcie. Z tych dwóch wybrałbym..., Pelagosa. 

😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

IMG_20240920_141136.thumb.jpg.f9c0017638dce598922d580a276255e2.jpg

IMG_20231102_193105_edited.thumb.jpeg.34f65b70d7802ba8460fbf034e5c3f4a.jpeg

Tak to u mnie wygladalo, lubie omege ale kilku mankamentow ciężko nie zauważyć. Z tych 2 modeli wybralbym bb 58 😁

1 godzinę temu, pancake napisał(-a):

Czarna wersje? Mierzyłem w kruku w burgundzie, nie było czarnej wersji i aktualnie nie ma online.

Dziękuję również za pozostałe liczne odpowiedzi!

Tak, czarną.

Tudor. Omega w tej referencji to fatalna meshowa bransoleta. Abstrahując od tego czy mesh jest ładny (bo wiadomo, że nie) noszenie kończy się taką kanapką na nadgarstku:

Screenshot_20250106-064608.thumb.png.bb8387510b3dff42691cd0dc81d1ae5c.png

Tudor all the way.

quartz bandit

32 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

noszenie kończy się taką kanapką na nadgarstku

„Przeszkadza” po paru godzinach użytkowania czy tylko estetyka? Przymierzając przez pare minut nie odczułem tej kanapki.

Dołączam się do zwolenników Tudora. Z takiej przyczyny, że ten lewy, asymetryczny przycisk w Omedze jest dla mnie nie do zaakceptowania.

Ten Tudor pomimo odchudzenia jest dalej klockowaty, poza tym to taka kopia Suba bez własnego charakteru. Jak cały Tudor trochę. Z tej marki moim zdaniem najlepszy jest Pelagos. Ta Omega fajnie leży jeśli lubisz mesh, a na gumie jest świetna. 

1 godzinę temu, GostRado napisał(-a):

Dołączam się do zwolenników Tudora. Z takiej przyczyny, że ten lewy, asymetryczny przycisk w Omedze jest dla mnie nie do zaakceptowania.

.. jaki.. przycisk..? 🤨

11 minut temu, Mateusz. napisał(-a):

.. jaki.. przycisk..? 🤨

Pewnie zwracasz mi uwagę, że nieprecyzyjnie się wyraziłem? Po prostu nie podoba się ten wystający element na 10-tej godzinie, tak samo, jakby był pojedyńczy na 2 czy 4. Lubię symetrię (mój stary Citizen posiada  4 przyciski na godzinach 2, 4, 8 i 10), ale trzy "przyciski" na godzinach: 2, 3, 4 już mi nie przeszkadzają, jak i pojedyńcze pokrętło na godzinie 3-ciej 😉

49 minut temu, Mateusz. napisał(-a):

jaki.. przycisk..? 🤨

Koledze pewnie chodziło o zawór helowy 😅

A co do wyboru, to Omega ale ze zmianą paska na coś lepszego.

Jak chcesz mieć "prestiż" to Omega. 

W tej referencji Omegi zakrętka od pasty do zębów dyskwalifikuje go. Dodatkiem jest ta bransoleteczka (napisałbym dla kogo jednakże dostałbym bana na długo) dzięki której są szpary przy kopercie. Tylko Nomos ma gorsze. 

Zapewne jest również dużo droższa. 

Jednakże wiadomo. Co Łomega to Łomega i nic tego nie zmieni. 

Zamiast BB wybrałbym Pelagie. Jest za***ista. 

Z tej dwójki z ciężkim sercem wybrałbym Tudora. 

W niemalże 100% i tak zostanie kupiona Łomega. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

5 godzin temu, pancake napisał(-a):

„Przeszkadza” po paru godzinach użytkowania czy tylko estetyka? Przymierzając przez pare minut nie odczułem tej kanapki.

ludzie są w stanie dużo wycierpieć dla mody. To zapięcie jest niewygodne ale jak Ci się calość podoba to kupuj omege :)

quartz bandit

Tudor, Tudor, Tudor i Tudor. Potem dlugo dlugo nic ... i moze sie pojawi na horyzoncie wtedy Omega.

Ta referencja jest brzydka, droga, ma alu bezel i dla mnie fatalnie rozwiazany mesh + zapiecie...

... wiec kup to, co sie TOBIE podoba.

Jesli wszyscy ci tu powiedza "wez Tudora" a ty wolisz Omege to co, kupisz Tudora?