Black_SRT 27 #10951 Napisano 5 Grudnia 2014 Witam, kupuję nową C-klase, jaki rabat można wyciągnąć w salonie na auto do produkcji i ze stocku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #10952 Napisano 5 Grudnia 2014 Też o niej myślę, ale w głowie miesza F30 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black_SRT 27 #10953 Napisano 5 Grudnia 2014 Rzeczywiście F30 to jedyna ciekawa alternatywa dla w205 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #10954 Napisano 5 Grudnia 2014 Kasa podobna Mercedes niby nowocześniejszy ale BMW chyba mi bardziej odpowiada. Ale jak zasiądę do konfiguratora to efekt końcowy studzi zapał. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 604 #10955 Napisano 5 Grudnia 2014 Merol jeżeli chodzi o wygląd zjada BMW na śniadanie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #10956 Napisano 5 Grudnia 2014 To jest kwestia subiektywna F30 w M -pakiecie też może namieszać. Jeździłem F30 z 3-litrowym silnikiem i namieszało mi w głowie. Jednak ja mógłbym mieć co najwyżej 320 i tu powstają dylematy. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #10957 Napisano 5 Grudnia 2014 To jest kwestia subiektywna F30 w M -pakiecie też może namieszać. Jeździłem F30 z 3-litrowym silnikiem i namieszało mi w głowie. Jednak ja mógłbym mieć co najwyżej 320 i tu powstają dylematy. a to 2.0 turbo 245 KM z 328 nie podpasowałoby ?? Mam ten silnik w F10 i jestem więcej niż zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #10958 Napisano 5 Grudnia 2014 Podpasowałoby ale trzeba by urwać niezbędne minimum z wyposażenia. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 695 #10959 Napisano 5 Grudnia 2014 Merol jeżeli chodzi o wygląd zjada BMW na śniadanie.. Dla mnie zupełnie odwrotnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enzo 1 #10960 Napisano 5 Grudnia 2014 Miałem przyjemność zarówno z nową C-klasą jak i F30 - BMW nadal jeździ lepiej, lepsze jest wyważenie auta, układ kierowniczy oraz automat ZF. Skrzynia w Mercedesie jest wolniejsza i nie tak płynna kiedy ją zmusić do szybkiej zmiany biegów. Całościowo jednak nowe C jest bliżej "3" niż starszy model. Design kwestia subiektywna, ale o ile zewnętrze w C jest ok to wnętrze zdecydowanie wolę w BMW. 320i jeździ przyzwoicie, ale z benzyn optymalne jest, moim zdaniem 328i i ten polecam, nawet kosztem wyposażenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #10961 Napisano 5 Grudnia 2014 Najnowsza C-klasa jest wreszcie godnym przeciwnikiem BMW 3.Dla mnie jednak obydwa są klaustrofobiczne w środku (choć F30 mniej) i wybrałbym roczne F10...Jeśli koniecznie jeden z tych dwóch to 328i. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black_SRT 27 #10962 Napisano 5 Grudnia 2014 F10 530D mam obecnie . Natomiast Mercedes ma być dla taty (będzie użytkowane przez 2 osoby, często po mieście) więc doszliśmy do wniosku że taka wielkość wystarczy, będzie bardziej poręczne, a na trasie zapewni to minimum komfortu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #10963 Napisano 5 Grudnia 2014 Jak dwie osoby i po mieście, to może F20, albo Merc GLA? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enzo 1 #10964 Napisano 5 Grudnia 2014 F10 jest niby większe (niby, bo prawdziwą przestrzeń dostaje się albo w X5 albo w szkaradnym 5GT), ale to już trochę krążownik - jednak F30 jest zwinniejsze i bardziej pasuje do hasła "radość z jazdy", no chyba, że mówimy o "radości na autostradzie" . >>Black_SRT A może Volvo S60? Imho fajne auto za swoją cenę (jednak niższą niż standardowe marki premium). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Głowa69 0 #10965 Napisano 5 Grudnia 2014 Może skorzystać z usług brokera? Wtedy pojawią się środki na większy silnik albo dodatkowe wyposażenie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #10966 Napisano 5 Grudnia 2014 To ja pozwolę sobie powtórzyć siebie ;-) - F30 jest gorsze od W204. Chłopaki w Fitz-u pracują nad następca który już wiadomo ze będzie gorszy od W205. Jedyny problem z W 205 w chwili obecnej to fakt ze nie ma dobrego diesla w ofercie w rok po premierze. Pojawił sie co prawda C400 4matic ale wciąż brakuje ładnego V6 w dieslu. Aczkolwiek problem mnie nie dotyczy bo w momencie kiedy będę zmieniał będzie na pewno w ofercie 350CDI. Mam nadzieje ze zrobią rownież 4matic z 9G a nie z tylko z 7G 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #10967 Napisano 6 Grudnia 2014 Jak masz już wybraną wersje to obdzwoń salony. Zdziwisz się jakie są różnice. Wiem po swoim przykładzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
avid 2 #10968 Napisano 6 Grudnia 2014 F10 jest niby większe (niby, bo prawdziwą przestrzeń dostaje się albo w X5 albo w szkaradnym 5GT), ale to już trochę krążownik - jednak F30 jest zwinniejsze i bardziej pasuje do hasła "radość z jazdy", no chyba, że mówimy o "radości na autostradzie" . >>Black_SRT A może Volvo S60? Imho fajne auto za swoją cenę (jednak niższą niż standardowe marki premium). Zapomnij... Dostałem to Volvo jako auto zastępcze, nówka - 30km przejechanych - od jednej z firm, która w ramach ubezpieczenia oferuje auta zastępcze... Jak się przesiadłem z mojego SUV`a to miałem wrażenie, że siedzę tyłkiem na asfalcie. Oczywiście (wiem) to inny segment, ale chodzi chyba jednak o komfort jazdy (i osiągi - czyli czasami: bezpieczeństwo). Jak ja miałbym wybierać pomiędzy BMW (a miałem....) i Mercedesem (a miałem...) to wybieram AUDI 0 avid Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #10969 Napisano 6 Grudnia 2014 S3 też przemknęło przez myśl ale za małe 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #10970 Napisano 6 Grudnia 2014 Zapomnij... Dostałem to Volvo jako auto zastępcze, nówka - 30km przejechanych - od jednej z firm, która w ramach ubezpieczenia oferuje auta zastępcze... Jak się przesiadłem z mojego SUV`a to miałem wrażenie, że siedzę tyłkiem na asfalcie. Oczywiście (wiem) to inny segment, ale chodzi chyba jednak o komfort jazdy (i osiągi - czyli czasami: bezpieczeństwo). Jak ja miałbym wybierać pomiędzy BMW (a miałem....) i Mercedesem (a miałem...) to wybieram AUDI Co do Audi to zgodzę się, ale gdy mowa o autach wyższego segmentu. U mnie A6 pół roku temu zdecydowanie wygrało z F10 i W212, zresztą F10 właśnie zamieniłem na C7.Natomiast w klasie, o którą kolega dopytuje A4 nie ma startu do BMW 3 i C-klasy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymsocho 3 #10971 Napisano 6 Grudnia 2014 Lexus ma teraz bardzo fajną paletę modeli. Ciekawe i mniej oklepane niż BMW czy Mercedes. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #10972 Napisano 6 Grudnia 2014 Jeżeli IS to pominąłbym wersje 250 ( silnik trochę za słaby do tego samochodu) i wybrałbym 350 mocy ma wystarczająco. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #10973 Napisano 6 Grudnia 2014 Irek, ja wiem, że Ty masz amerykańskie podejście do silników i np cztery cylindry widzisz tylko w kosiarkach W naszych europejskich warunkach 2,5-litrowy V6 z 207 KM to naprawdę wystarczająco... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 604 #10974 Napisano 6 Grudnia 2014 W Stanach też nie zaszalejesz na autostradzie,Europa nie musi mieć kompleksów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #10975 Napisano 6 Grudnia 2014 Chodzi bardziej o koszty paliwa - tam jest dwa-trzy razy taniej, więc nie trzeba się przejmować spalaniem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach