Drake 90 #12426 Napisano 15 Września 2015 Czy moze ktoś z Audi fanow ma jakies informacje dlaczego warto unikac modelu RS5? Rocznik'14 irekm , nie warto unikać Świetne niepraktyczne auto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12427 Napisano 15 Września 2015 Czyli ,znanych problemów mechanicznych lub z elektronika nie ma, tak? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #12428 Napisano 15 Września 2015 Irek, szkoda, że nie przetestowałeś Mustanga.Co do RS5 to raczej nie będę Ci odradzać, bo to udane auto.Jednak jak każde FSI w Audi lubi się zasyfić od fatalnego paliwa i po 50 tys. km stracić nawet 15-20 % mocy. Nie wiem, czy w najnowszych wersjach to poprawili, ale V8 420 KM miały z tym spory problem.No i weź koniecznie adaptacyjne zawieszenie, dopiero w ustawieniu komfort da się jeździć. Standardowe jest tak twarde, że Twój nie pierwszej młodości i świeżości kręgosłup nie będzie zadowolony Technicznie to perfekcja, silnik, przeniesienie napędu, skrzynia, trakcja są pierwsza klasa i wbrew pozorom to bardzo praktyczny samochód, o ile nie planujesz wozić z tyłu dorosłych. Ale jak wiesz, ja nie jestem obiektywny co do Audi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12429 Napisano 15 Września 2015 Dzięki Tomek. Mustangiem GT mogłem pojeździć ale cabrio, coupe nie mieli akurat, ale jak będę miał trochę czasu to zatrzymam się u innego dilera I dam ci znać. Co do RS5 to ta co jeździłem miała wszystkie opcje ( chyba) I to regulowane zawieszenie też, ale ta wersja komfort to tak tylko z nazwy jest komfortowa = , ale to jest ok bo też charakter auta jest taki a nie inny . Ogólne wrażenia pozytywne, trochę rozczarowuje w "comfort Mode " czy jak to si tam nazywa bo zawieszenie wcale nie jest dużo bardziej komfortowe a silnik zachowuje się jakby mu jakieś cylindry nie działały, w wersji "sport" wszystko jest juz ok . Troszkę mnie środek rozczarowal, bo chwilę wcześniej siedziałem w RC F i wg mnie ten samochód prezentuje lepszy ( może bardziej mi odpowiadający) poziom, z" outsajda " Audi jest dużo ładniejsze. No nic pójdę jeszcze jutro pojeździć I zobaczę co przyjdzie mi do głowy 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 435 #12430 Napisano 15 Września 2015 Kiedy wracając do domu pokonujesz 690 km, nawet auto segmentu F daje wrażenie pociągu II klasy. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12431 Napisano 15 Września 2015 Najdalej do pracy miałem 1200 km w jedną strone 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Passero #12432 Napisano 16 Września 2015 Mamy w rodzinie Audi RS5 i do 80 tyś przebiegu było ok. Później zaczęły się problemy z elektroniką, katalizatorem, aż silnik szlag trafił i trzeba było wymieniać. Jak RS5, to nowe i po gwarancji- do ludzi Natomiast moja żona jeździ Audi S3, zrobiła 90 tysięcy i zero problemów. Jednak RS5 to więcej zaawansowanej technologii= więcej potencjalnych problemów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #12433 Napisano 16 Września 2015 Zmienię temat. Dziś rano wychodząc z domu oniemiałem. Zobaczyłem auto żony bez kapsli na kołach. Pierwsza myśl - zajumali.Jednak szybko się okazało, że wszystkie cztery sztuki stały równiutko oparte jedna za drug o barierkę obok. Poza tym lało niemiłosiernie całą noc, więc tym bardziej nie rozumiem tej "akcji". Ma ktoś jakieś pomysły? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #12434 Napisano 16 Września 2015 Być może "kradziej" odkładał je na słupek, żeby czasem przy wpadce i przeszukaniu osobistym nie mieć ich przy sobie. No a na koniec ktoś go wystraszył i bał się wrócić?! No bo, żeby to był kawał...? Chyba raczej nie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #12435 Napisano 16 Września 2015 Nie no kawał raczej nie. U nas nie ma kto go zrobić. Małe osiedle kameralne, wszyscy się znają, dzieciaki małe jeszcze.Gadałem z sąsiadem i powiedział, że on też kiedyś miał taką sytuację. Dziwne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #12436 Napisano 16 Września 2015 (edytowane) Troszkę mnie środek rozczarowal, bo chwilę wcześniej siedziałem w RC F i wg mnie ten samochód prezentuje lepszy ( może bardziej mi odpowiadający) poziom, z" outsajda " Audi jest dużo ładniejsze. No nic pójdę jeszcze jutro pojeździć I zobaczę co przyjdzie mi do głowy irekm RCF to świeżynka a wnętrze AUDI A5/S5/RS5 poza detalami nie zmieniło się od premiery w 2007 roku . Nowego wypustu M3/M4 nie próbowałeś dla poszerzenia horyzontów ?? Edytowane 16 Września 2015 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12437 Napisano 16 Września 2015 Zmienię temat. Dziś rano wychodząc z domu oniemiałem. Zobaczyłem auto żony bez kapsli na kołach. Pierwsza myśl - zajumali.Jednak szybko się okazało, że wszystkie cztery sztuki stały równiutko oparte jedna za drug o barierkę obok. Poza tym lało niemiłosiernie całą noc, więc tym bardziej nie rozumiem tej "akcji". Ma ktoś jakieś pomysły?Ja nie chce kupic nowki z salonu, robilem tak kiedys, ale jednak nie mam na tyle kasy żeby tracic co trzy lata po kilkadzieisat tysiecy $, dlatego mysle o rocznym no moze dwuletnim samochodzie. I mam go w planie trzymac przez dluzszy czas, irekm RCF to świeżynka a wnętrze AUDI A5/S5/RS5 poza detalami nie zmieniło się od premiery w 2007 roku .Nowego wypustu M3/M4 nie próbowałeś dla poszerzenia horyzontów ??Troche Niby myślałem ale po pierwsze narazie nie znalazlem Takiego rocznika jak szukam czyli '14,'13 I jakos BMW kojarzy mi sie z problemami, pomimo tego ze nigdy wcześniej nie miałem tej marki 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #12438 Napisano 16 Września 2015 FSI nie zasyfia sie od lichego paliwa tylko od jego braku w kanałach dolotowych (brak przemywania kanału paliwem). Wtrysk bezpośredni i źle zaprojektowana odma robią swoje. Do tego dochodzi konsumpcja oleju (na pewno problem w tfsi, nagar w kanałach w fsi to olej więc domyślam się że tutaj jest podobnie) i raczej niemałe spalanie a głównym hasłem reklamowym fsi było ograniczenie spalania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12439 Napisano 16 Września 2015 Teraz zauważyłem że zacytowalem mu się zły post , miała być odpowiedź do postu Passero 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #12440 Napisano 17 Września 2015 Teraz zauważyłem że zacytowalem mu się zły post , miała być odpowiedź do postu PasseroOj tam oj tam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouAreNext 14 #12441 Napisano 17 Września 2015 jesli chodzi o Audi i BMW to ten pierwszy raczej bardziej mi się z problemami kojarzy :-) zresztą... w dzisiejszych czasach przy tych nowoczesnych technologiach i elektronice bardzo łatwo może się cos posypać nawet w nowym samochodzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #12442 Napisano 18 Września 2015 Gdyby ktoś z szanownego grona był ,,na kupnie '' auta i zegarka to polecam ,można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu Pojawił się nowy model Bentleya klasy suv , tylko przy konfiguracji auta proszę zaznaczyć opcję BREITLING Tourbillon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43097 #12443 Napisano 18 Września 2015 Diamenty mogli sobie odpuścić. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #12444 Napisano 18 Września 2015 A jaką ma rezerwę chodu?Bo wychodzi, że przynajmniej raz na dwa dni trzeba się przejechać lub go nakręcić.Chyba, że dodają rotomat na cały samochód 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #12445 Napisano 18 Września 2015 A jaką ma rezerwę chodu? Bo wychodzi, że przynajmniej raz na dwa dni trzeba się przejechać lub go nakręcić. Chyba, że dodają rotomat na cały samochód Zdaje się że i o tym pomyśleli można mniej więcej od 55 sek. oglądać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #12446 Napisano 18 Września 2015 Zdaje się że i o tym pomyśleli można mniej więcej od 55 sek. oglądać Tego nie przewidziałem. Rewelacja Tylko ta cena... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #12447 Napisano 20 Września 2015 Gdzieś przeczytałem poniższe stwierdzenie, jest prawdziwe, czy to bzdura wyssana z palca? "samochód porsche został wykonany na wzór POLSKIEJ SYRENY która jako jedyna miała rozstaw osi taki jaki jest w 911 plus światła okrągłe przednie. SPORT SYRENA TO POCZĄTEK PORSCHE " 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #12448 Napisano 20 Września 2015 Sporo czytałem o porsche, dotarłem do kilku mało popularnych opracowań i nie spotkałem się z taka informacją - osobiście wątpię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #12449 Napisano 20 Września 2015 Świetny żart :-) Ma też kierownicę i 4 koła - Syrena, jak się patrzy. Potem Francuzi ukradli Beskida i zrobili z niego Twingo! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #12450 Napisano 20 Września 2015 (edytowane) Świetny żart :-) Ma też kierownicę i 4 koła - Syrena, jak się patrzy. Potem Francuzi ukradli Beskida i zrobili z niego Twingo! https://pl.wikipedia.org/wiki/FSO_Syrena_Sport Rozumiem ze w temacie motoryzacji wiesz wszystko, gratuluje wiedzy.Zapytalem ponieważ ten model powstał wcześniej niz Porsche,a wg mnie wizualnie go przypomina. Edytowane 20 Września 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach