Osiem 290 #12526 Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Ale ja nie mówię tutaj o zadbanych egzemplarzach, bo to zupełnie co innego, natomiast w starym padle, które pali więcej oleju niż paliwa i rzęźi, to i ten znaczek M niewiele pomoże. Edytowane 8 Października 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #12527 Napisano 8 Października 2015 były czasy dużych fiatów z naklejką "pajonier" na tylnej szybie, później przyszły czasy NFS i "Szybkich i wściekłych" co było widać po calibrach itd. Żeby zrozumieć trzeba chyba wniknąć w tą strefę, coś jak przenikanie tajnaików z policji do gangów czasy e36 już dobiegają końca a na nowszych już tak nie kleją znaczków M3 obok 316i 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #12528 Napisano 9 Października 2015 Ale ja nie mówię tutaj o zadbanych egzemplarzach, bo to zupełnie co innego, natomiast w starym padle, które pali więcej oleju niż paliwa i rzęźi, to i ten znaczek M niewiele pomoże. No właśnie o to chodzi. 18 letni egzemplarz możesz zadbać i mieć klasyka, lub nakleić znaczek M i udawać, że masz klasyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41842 #12529 Napisano 9 Października 2015 ...czasy e36 już dobiegają końca a na nowszych już tak nie kleją znaczków M3 obok 316i Bo jeszcze za młode te fury są. Za kilka lat zobaczysz. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #12530 Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Ja już widziałem parę 316 "emek" Zawsze mnie bawi, jak użytkownicy wspomnianych aut są mocno zaskoczeni, że objechało ich rodzinne mondeo kombi. Ten grymas walki na twarzy podczas startu ze świateł i narastająca frustracja z każdym straconym metrem, a potem zdziwienie i kolejna próba na następnych światłach. Nie dociera do nich co się dzieje Edytowane 9 Października 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12531 Napisano 9 Października 2015 Dzisiaj jeżdżę takim I gdyby miał v6 to bym powiedział że jest super, to 2.0t nie.to żeby był słaby ale jakoś do Lexusa nie bardzo pasuje W każdym bądź razie jest to na pewno bardzo mocna alternatywa dla cztetocylindrowych Q5, X3 I GLK Sent from my Z30 using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #12532 Napisano 9 Października 2015 Jak można 4 cylindry do Lexusa wmontować... Pewnie chodzi o wyśrubowane normy emisji spalin, do których tak świetnie dostosował swoje produkty VW... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #12533 Napisano 9 Października 2015 Fajny tem Lex. Ta nowa linia bardzo mi się podoba. Jak z osiągami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12534 Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Jak na niezbyt lekki samochód to osiągi są wystarczające,oficjalnie od 0-100km/h coś około 7s, jestem w stanie w to wierzyć, spalanie wg komputera 70-30 miasto autostrada to 9.2l/100km tylko te 4cyl.mi do niego nie pasują jak na razie. Bardzo ładne wnętrze, super fotele I fajnie właściwości jezdne. Chociaż mysle ze jakbym pojezdzil nim dłużej to te 4cyl.może przestaly by mi przeszkadzać. Mógłbym go mieć jako dupowoz żeby jeździć na codzień. Dodam tylko że trochę dziwna jest charakterystyka tego turbo silnika, bo wrażenia z jazdy takie jakby tam tego turbo nie było ,tzn trzeba go kręcić. Edytowane 9 Października 2015 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #12535 Napisano 9 Października 2015 Jak to japończyk. Lubi wysokie obroty, u mnie jest tak, że czuć turbo od około 2 tys, ale drugie życie dostaje od 4 tys i wtedy już ostro wciska w fotel. Ogólnie udany ten Leksus, choć ja osoboście wolałbym coś od Mercedesa. Ta nowa linia C klasy jest rewelacyjna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12536 Napisano 9 Października 2015 Ja miałem kilka mercedwsow ( ale.zadnych drogich, bardziej takich dla normalnych ludzi) I ta właśnie marka wyleczyla mnie od chęci posiadania niemieckiego samochodu, chociaż co prawda miałem ostatnio male załamanie I prawie nie zdecydowałem się na RS5, ale jednak zdrowy rozsądek Zwyciężył 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #12537 Napisano 10 Października 2015 Dzisiaj jeżdżę takim I gdyby miał v6 to bym powiedział że jest super, to 2.0t nie.to żeby był słaby ale jakoś do Lexusa nie bardzo pasuje W każdym bądź razie jest to na pewno bardzo mocna alternatywa dla cztetocylindrowych Q5, X3 I GLK uploadfromtaptalk1444407207859.jpgSent from my Z30 using TapatalkStylistycznie auto wg. mnie zbyt "wydziwione ". 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #12538 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Stylistycznie auto wg. mnie zbyt "wydziwione ". Też nie mogę się na razie przekonać do jego wyglądu . Mam wrażenie jakby ktoś zgniótł to auto a następnie rozprostował , tyle tu załamań i przetłoczeń karoserii Q5 dla mnie znowu nijakie stylistycznie .Rozglądając się w segmencie małych suvów chyba jednak poszedłbym do salonu BMW . Edytowane 10 Października 2015 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejko 27 #12539 Napisano 10 Października 2015 A mnie się w ogóle nie podobają nowe samochody. Wyglądają jak bohaterzy mangi na sterydach. Dla mnie wzorem były auta klasy wyższej w latach 90. Dajmy na to taki Mitsubishi Galant, wygląda tak jak powinien wyglądać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #12540 Napisano 10 Października 2015 Rownież klasyka klasyki https://pl.m.wikipedia.org/wiki/BMW_E38 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41842 #12541 Napisano 10 Października 2015 BMW, Audi i Merc są brzydsze od Lexa. Imo oczywiście. Jeszcze Range jest fajny. Rownież klasyka klasyki https://pl.m.wikipedia.org/wiki/BMW_E38Piękna jest ta 7. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #12542 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Irek, przymierzałeś się do takiego fajnego auta, a kupiłeś ostatecznie wyrośniętego brzydala wykastrowanego z cylindrów Gratuluję, choć tym razem nie popieram wyboru...Jak już Lexus, to RC F Edytowane 10 Października 2015 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12543 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Nie, Tomek nie kupilem, dzisiaj go oddaje, dostalem go do jezdzenia bo w moim GS wymieniaja jakis sensor ( airbag) , był recall z Lexusa. Powiedzialem żeby dali mi nx w zastepstwie bo chcialem go przetestowac dlatego ze podoba mi sie z wygladu. Ten model co mam to F sport I cena na metce to $53k +tax. Po calym dniu uzytkowania stwierdzam ze to jest nsprawde udany maly suv. Fotele w nim sa genialne, nie gorsze niż te w GS Edytowane 10 Października 2015 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11989 #12544 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) A mnie się w ogóle nie podobają nowe samochody. Wyglądają jak bohaterzy mangi na sterydach. Dla mnie wzorem były auta klasy wyższej w latach 90. Dajmy na to taki Mitsubishi Galant, wygląda tak jak powinien wyglądać. Dobrze prawisz... Chodź ja to poszedłbym bardziej w Skandynawię niż w Orient Edytowane 10 Października 2015 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #12545 Napisano 10 Października 2015 Zawsze mi sie Saaby podobały, szkoda ze marka zniknela z rynku 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11989 #12546 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Zawsze mi sie Saaby podobały, szkoda ze marka zniknela z rynku No ja też żałuję... Zawsze jest rynek wtórny P.s Lexus super opcja, też wolałbym niż "oklepanego" niemca Edytowane 10 Października 2015 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #12547 Napisano 10 Października 2015 Niestety rynek nie wolał I Saab zniknął z rynku. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #12548 Napisano 10 Października 2015 Saab - świetne auta ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 290 #12549 Napisano 10 Października 2015 Zgadzam się Saab super. Najlepsze jest to, że wszyscy jesteśmy jednomyślni, a rynek i tak zareagował po swojemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sthool 184 #12550 Napisano 10 Października 2015 Dobrze prawisz... Chodź ja to poszedłbym bardziej w Skandynawię niż w Orient Pierwszy przykład to nie tak do końca "Skandynawia" - 9000 miał bowiem korzenie we włosko-szwedzkim projekcie i był bliźniaczą konstrukcją do Lancii Themy i Fiata Cromy I generacji. Co nie zmienia faktu, że ciężko mi znaleźć określenie, które opisałoby piękno tego nadwozia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach