Joogi 9 #13276 Napisano 5 Lutego 2016 Tylko Motul on największą mocą włada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #13277 Napisano 5 Lutego 2016 1600, benzyna. http://www.fuchs-oil.pl/oferta/motoryzacja.html 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merve 0 #13278 Napisano 5 Lutego 2016 toyoty dwie, pan zdzisio już nie zarabia na mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #13279 Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Maxgear to części niegodne kubłów na śmieci z kółkami. Syf nad syfy. Toyoty dwie to problemyx2. No chyba, że masz carine II albo Corolle I lub II gen. Edytowane 5 Lutego 2016 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #13280 Napisano 5 Lutego 2016 Toyota 'Auris' jaki olej silnikowy? Jutro mają wymienić, co najlepiej?Dzieki.Podobnież i ja, polecam u siebie w warsztacie Motula. Jednakowoż miast X-cess, cokolwiek nieco już "przeżytego" - wybrałbych X - Clean FE tudzież Eco Clean. Celuj w linie Specific lub chociaż olej z rekomendacja Toyoty jak ww. Ogólna zasada- lepkość kinematyczna przy 0 st. C - jak najniższa, lepkość w temperaturze pracy - w miarę ściśle dobrany do zaleceń producenta czyli konstrukcji motoru. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcusfff 12 #13281 Napisano 6 Lutego 2016 (edytowane) A ja do swojej Rolki leję i polecam olej z ASO 5W-30 (nie Castrol!). Wychodzi niewiele drożej niż zamiennik o podobnych parametrach a ile to człowiek się nie naczytał o czułości silników VVT-i na olej... Edytowane 6 Lutego 2016 przez Marcusfff 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13282 Napisano 6 Lutego 2016 Do toyoty auris w benzynie xcess wystarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42589 #13283 Napisano 6 Lutego 2016 Takie pytanie żeby odejść od tematu LPG. Co byście polecili auto używane, diesel, nadające się do lasu (żeby sobie w piachu i koleinach poradziło) i na autostradę (cicho i wygodnie) no i budżet około 42 tyś. Teraz jeżdżę Laguną 3 kombi i komfort mi odpowiada tylko te że strasznie nabiera piachu wszędzie jak się nią troszkę po terenie pojeździ Jak nie musi być "lansu" na dzielni w starym prestiżowym gracie to może Nissan Qashqai, Suzuki Grand Vitara? 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #13284 Napisano 6 Lutego 2016 co do cen części - pierwsze z brzegu dla przykładu - X5 pierwszej generacji, wahacz dolny lewy przód - OEM 702zł, Lemforder 228zł. Dla niewajemniczonych - lemfoder jest montowany w fabryce, na oryginalnym wahaczu znajdziemy znaczki lemfordera i BMW, na kupionym lemforderze poza ASO czasami znaczki BMW sa usuwane. Są oczywiście tańsze jak febi za 180zl czy maxgear za 120zł. Oczywiście wszystkich części nie ma w zamienniku ale nie ma tragedii To znaczy ze do forka nie ma zamiennikow czy o co chodzi?Co chcesz w ogole porownywac? Ktora gen forka z ktorym x3? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #13285 Napisano 6 Lutego 2016 domyślam się że o forestera chodzi - nie miałem i to nie ja pisałem że jest problem z częściami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #13286 Napisano 6 Lutego 2016 To znaczy ze do forka nie ma zamiennikow czy o co chodzi? Nie wiem, czy to do mnie, ale pamiętam, że miałem problem z przepływomierzem. W zamienniku nie występował, oryginał 1200 albo 1400 zł. Dla porównania - 2 sztuki przepływomierzy do mojej M5, produkcji Boscha, kosztują w sumie 700 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #13287 Napisano 6 Lutego 2016 e39? najlepsze jest to, ze te same przepływki co w M5 były stosowane w M62 i tam nie ma info o takich problemach, panuje opinia że w M5 padaja jak muchy. Oryginał 1700zł/szt, bosch (to samo co z ASO) niecałe 400zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #13288 Napisano 6 Lutego 2016 Padają, jak użyszkodnicy kombinują z filtrami albo zapominają je wymieniać. Ogólnie bez paniki, zwłaszcza, że cena przystępna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #13289 Napisano 6 Lutego 2016 Czasami warto poszukać zamienników w ramach tej samej marki.Przykład: w 6-cylindrowych dieslach w E60 często pękają kolektory wydechowe, bo są z gównianego tworzywa. A do tego są koszmarnie drogie.A można zamontować żeliwny kolektor z E39 - trzeba tylko chwilę pogłówkować przy montażu i zaakceptować minimalną zmianę dźwięku silnika.Jest trwalej i taniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merve 0 #13290 Napisano 7 Lutego 2016 mr - verso i yaris, od 3 lat zero problemów, oczywiście PB z dyszla jestem już wyleczony, więc zero problemów x 2 równa się zero 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
conrado86 0 #13291 Napisano 7 Lutego 2016 A ja Nissana 350z tym do pracy Nissana Murano a tym cala rodzinka do Polandi Oba kupione 4 lata temu. bez problemowo wszystko z nimi, tylko standardowe wymiany olej, klocki itp itd tylko kierownica po innej stronie niz normalnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkFox 0 #13292 Napisano 11 Lutego 2016 Ja pomykam Volvo XC70 i VW Tiguan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #13293 Napisano 12 Lutego 2016 Sprzedałem Hamiltona Jazzmastera, dołożyłem kilka monet i od listopada powożę się Mazdą Xedos 2.0 v6 w jedynym słusznym paliwie, czyli elpegie =D od tego czasu wyleczyłem się z "drogich zegarków" po prostu mnie na nie nie stać =( ... jeszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #13294 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) sprzedac zegarek, by kupic samochod!? bana Mu!!! Edytowane 12 Lutego 2016 przez Angelo 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #13295 Napisano 13 Lutego 2016 kumpel miał xedosa, wuj innego kumpla 3 xedosy, fajne auta. Jak eksploatowane z głową to robiły po 700tys km przebiegu (wuj kumpla), xedos znajomego był jakiś drutowany, długo go nie miał, sypał się i tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dandrax 2 #13296 Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) kumpel miał xedosa, wuj innego kumpla 3 xedosy, fajne auta. Jak eksploatowane z głową to robiły po 700tys km przebiegu (wuj kumpla), xedos znajomego był jakiś drutowany, długo go nie miał, sypał się i tyleU mnie nie działa elektrycznie chowana antena i silnik żre olej, sądzę, że te 7 lat w gazie zrobiły swoje. Na budziku 274 tysiące, ale myślę, że 600 to ma =d Kupione z pełną premedytacją, w takiej śmiesznej cenie mam niecodzienne auto z alcantarą, sportowymi fotelami, czterema elektrycznymi szybami i automatyczną klimą. Dwa mankamenty, pierwsze to bardzo słabe światła, a drugi taki, że jest niski, a ja gruby i muszę się zapierać łokciem o "futrynę", żeby wysiąść z godnością =D @Angelosprzedac zegarek, by kupic samochod!? bana Mu!!! Użytkownik Angelo edytował ten post wczoraj, 22:25 Mam jeszcze trzy inne, a tylko dwie ręce =( Edytowane 13 Lutego 2016 przez Dandrax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #13297 Napisano 13 Lutego 2016 Ja nie powiem ile mam zegarków a mutantem nie jestem 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13298 Napisano 13 Lutego 2016 Koledzy czy znacie kogoś kto sprowadza auta z USA i możecie go polecić? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42589 #13299 Napisano 13 Lutego 2016 Ja nie powiem ile mam zegarków a mutantem nie jestem Człowiek stonoga? 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #13300 Napisano 14 Lutego 2016 Koledzy czy znacie kogoś kto sprowadza auta z USA i możecie go polecić?Tak. Jesteś na facebooku? Bo moje kontakty działają przez niego. Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach