kiniol 2281 #13776 Napisano 25 Kwietnia 2016 To buc zwykły po prostu, jakich wielu obecnie dorwało się do internetu...i kierownic drogich aut, niestety. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13777 Napisano 25 Kwietnia 2016 I niestety ma juz swoich naśladowców. Pelno jest filmików z białymi m3 że niby Boguś.A gość wcale nie jest super kierowcą. Brak mu czerwonej lampki ale z takim brakiem to każdy jeden człowiek potrafiłby tak w pedał dusić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 722 #13778 Napisano 25 Kwietnia 2016 to się sprawdza, tylko gdy posiadacz myśli, że gaz działa w systemie 0/1. Znam ludzi, którzy mają auta powyżej 200-250KM, jeżdżą nimi na codzień i nie piracą. Znam gości którzy jeżdżą na litrowych sportach i nie walą na kole na każdej prostej. Sam jestem w "grupie ryzyka" bo jeżdżę starym BMW które ma blisko 200KM a w zabudowanym jakoś udaje mi się jechać w zgodzie z przepisami . Za to pamiętam gdy jeszcze chodziłem do technikum jak gość maluchem w Czestochowie sprzątnął przystanek autobusowy, nie wiem czy komuś coś się tam stało ale moc nie deklaruje stylu jazdy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #13779 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Pełna zgoda. Moja matka całe życie miała/ma mocne samochody - MB W201 2.6 benzyna, MB W201 2.3-16v Cosworth, MB E210 3.2 benzyna, MB ML163 4.0 diesel, CLS W219 3.5 benzyna - nigdy nie spowodowała wypadku, raz pewien dziad przetrarł jej bok na dwupasmówce, a całe życie jeździła bezpiecznie. Gdy chciała, to jeździła szybko, dynamicznie przyspieszała, ale nigdy nie popisywała i raczej nadal nie popisuje się. Jeżeli ktoś nie porusza się samochodem w trakcie pracy(lub długie czy dłuższe dojazdy do pracy), robiąc 10-20-30k km rocznie, dlaczego miałby kupować mały samochód z małym silnikiem, jeżeli go "stać" i lubi dźwięk, zrywność, dynamikę i charakter dużego silnika? Tak jak pisze trollu, jest wielu baranów na 600-tkach, ale też kilku wariatów na litrach, którzy budują określony stereotyp.U mnie w małej mieścinie(Czarnków, PCT, 12 tys ludzi) są dwa Ferrari 430, w tym jedno Spider, trzy Porsche 911(w tym dwa znajomego pasjonata - Targa z lat 90-tych i nowe po 2010-tym), dwa Porsche Panamery ponad 4 litry, jedno S8 i S7 oraz ze 3 CLS-y mocniejsze, a także pewnie jakieś mocniejsze BMW - tutaj się nie znam, potrafię jedynie rozróżnić modele 3,5,6,7 i M-ki(przynajmniej pakiet wizualny) i... nikt z nich nie "świruje". Za to świrują - Hondy Civic, Toyoty Celici, starsze A6 i A4 kombi, Golfy(III, IV i V-tki, o zgrozo!), słabe BMW 3-ki, stare.Zawsze gdy jakiś z nich chce mi koniecznie "pokazać", przepycha się, daje po światłach etc(ostatnio nawet notuję sobie nr rej w telefonie, pewnego dnia wypierdolę i zgłoszę gdzie trzeba kretyna), to go puszczam przodem, ale gdy wyjedziemy z zabudowanego, redukuję tiptronikiem i przypieprzam 150 nim on zdąży pomyśleć czy to mnie wcześniej wyprzedzał. Oczywiście zachowanie na poziomie kto ma dłuższego, ale przynajmniej mam kolejnego cwaniaka na dystans i rzadko zdarza się by próbował mi cokolwiek udowadniać po raz kolejny. Zwłaszcza, że to takie ciołki często "dołączają" do wyprzedzania na 3-ciego, próbując się wcisnąć między Ciebie a kierowcę poprzedzającego - gdybym rok temu, przed weselem przyjaciółki, nie miał napędu na 4 koła(jechałem jakieś 50 metrów poboczem, na granicy z rowem i ściąłem z 3 słupki), to kretyn zepchnąłby mnie Alfeczką 159 2.0 i zabił 3 ludzi. Gdyby nie wesele owej przyjaciółki, goniłbym go aż do zatrzymania, ale odpuściłem. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 722 #13780 Napisano 25 Kwietnia 2016 baranów nigdzie nie brakuje. Ja mam do pracy 25km, 2/3 niezabudwany i nie chciałbym jakiejś pipidówy z 1.0 pod maską, bo średnio mi się uśmiecha zmawiać zdrowaśki przed wyprzedzaniem i liczyć na farta czy się uda czy nie. A zauważyłem, że najwięcej u mnie jest ludzi, którzy jadą 80 - nie ważne czy w zabudowanym czy nie, jak jedziesz 50 w zabudowanym to taki zaczyna się spinać do wyprzedzania ale jak wyjedziesz to znów zaczyna Cię hamować bo mu szkoda mocniej depnąć na gaz. Na necie pełno awantur z wyprzedzającymi się tirami ale nikt nie zwraca uwagi, że osobówki jeżdżą tak samo - mało kto redukuje a wolnossące 1.6 w golfie IV na 5 biegu przy 80 ma tyle werwy co kot napłakał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #13781 Napisano 25 Kwietnia 2016 Ja jeżdżę sporo (około 60k rocznie w tej chwili) i dużo jeżdżę autostradami (bo tak mi wygodniej) największą zgrozą są osobówki jadące 130 km/h lewym pasem - o zgrozo!! A jak mrugniesz na takiego to co drugi się zagotuje i gotów z nerwów depnąć hamulec i wystopować do zera.Druga udręka to te pierdzielone tiry wyprzedzające się po 5 km... bo jeden jedzie 90 km/h a ten drugi 92... boszzzz. Ile to takie nadrobi na trasie?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #13782 Napisano 25 Kwietnia 2016 Ostatecznie i tak spotkają się na bramce albo parkingu, względnie światłach(poza autostradą). Jeżeli widzę, że ktoś wyprzedza mnie sensownie - płynne, dynamiczne, bez szarpania się i bez przymierzania się jak pies do jeża, to nie mam pretensji, żyłka mi nie pęknie. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #13783 Napisano 25 Kwietnia 2016 Dokładnie tak. Jadąc te kilka kilometrów na godzinę więcej nie nadrobi nic. Ja nie mówię o wyprzedzaniu jak wariat, bo tak nie jeżdżę, z reszta nie mam czym bo jeżdżę tylko oszukanym Passatem! Ale ludzie w Polsce nie potrafią jeszcze poruszać się na autostradzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #13784 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Kolejna sprawa, że zdecydowanie wolałbym się rozbić dużą, nawet najstarszą, ale 5-tką, A6-tką, E-klasą(oczywiście nie składaną z dwóch), Mazdą 6, Alfą 159, Avensis czy Passatem, C-klasą, 3-ką, względnie Touaregiem, X-Trail, Hilux-em, RAV4, CRV, Land Cruiser'em, G-klasą, Defenderem, Range Rover'em, niż Corsą, Clio, Civic, Ibizą starym Golfem czy innym "popierdalaczem" 1.6 czy 1.8 z turbohiperduperczymśtamTo dla mojego ojca zawsze liczyło się najbardziej przy wyborze samochodu. By zanim zgniotło Ciebie, miało co po drodze pozgniatać. PS. Zapomniałem wcześniej dopisać Ibizy - tak, zdecydowanie jak widzisz w lusterku Civic sprzed 2005, Golfa IV, Ibizę, BMW E46(bo E36 już się burakom znudziła, teraz głównie zadbane egzemplarze w rękach lepszych czy gorszych, ale pajsonatów, nie wieś-tunerów), to jedno jest pewne - będziecie się szarpać lub wypierdolisz na prostej tak, że zbastuje Są też i tacy(moje strony, wstyd się przyznać): https://www.youtube.com/watch?v=4XJ2olCyf8w Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Venm 9 #13785 Napisano 25 Kwietnia 2016 Ofiary ? poza tą ofiarą losu ? 0 "Ten zegarek tak jak ja posiada serce które bije..." B.H. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1974r 15 #13786 Napisano 25 Kwietnia 2016 http://www.fakt.pl/wydarzenia/poznan-roztrzaskal-audi-za-pol-miliona-pod-tramwajem,artykuly,549036.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati7811 98 #13787 Napisano 25 Kwietnia 2016 Stara sprawa. To podobno sprzedawca aut z salonu Audi. Mimo świetnych wyników w sprzedażny został po tym incydencie zwolniony. A auto pewnie wyklepali i sprzedali jako bezwypadkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #13788 Napisano 25 Kwietnia 2016 Ale trzeba przyznać, że...... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #13789 Napisano 25 Kwietnia 2016 Przyznam, że dotąd nie rozumiałem podziwu dla GTR'a, zwłaszcza od strony estetycznej 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #13790 Napisano 25 Kwietnia 2016 Koło mnie czasem jeździ taka dziewuszka i nie powiem świadoma swej jak i popierdalacza wartości! Tnie czasem jak przecinak i nabuzowanych farfoclów zostawia z opadniętymi koparami! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #13791 Napisano 25 Kwietnia 2016 Ja od dwóch miesięcy pomykam taką maszynką. Chwalę sobie bardzo Jedynym minusem jest twarde jak na francuza zawieszenie. Reszta bajka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati7811 98 #13792 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Tez takiego miałem w Hybrid4. Może i twardy po dziurach ale na trasie bardzo komfortowy no i ten kosmiczny środek z pięknym zegarkiem w konsoli Pstrykałem sobie na pamiątkę fotkę. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez mati7811 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #13793 Napisano 25 Kwietnia 2016 Jedynym minusem jest twarde jak na francuza zawieszenie. Reszta bajka Ciekawe??? To już nie robią Cytryn z pneumatyczną zawiechą? Ale jestem zacofany. To chyba podobnie się cieszysz jak ja zakupioną 40 lat temu taką starą "Babcią" 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #13794 Napisano 25 Kwietnia 2016 Czad Ogólnie auto świetne. Naprawdę Seria C ma pneumatyczne i chyba najnowsze DS już też na szczęście. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #13795 Napisano 25 Kwietnia 2016 Pewnie tak! Nie jeździłem Cytryną od momentu sprzedania swej. Moja też na te lata była świetna! Od przed wojny silnik 2l górnozaworowy. Przedni napęd i drążki skrętne w zawieszeniu. Płynęła jak dama! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13796 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Właśnie oglądałem kilka testów na YT i był test DS 5 i też mówili, że nie ma pneumatyki, jest twardo i w mieście na dziurach jest niefajnie. No i że ogólnie nowe DS nie powinny się tak nazywać, bo z historycznymi DS nie mają nic wspólnego.Nie mniej ładne są i w środku i na zewnątrz. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 695 #13797 Napisano 25 Kwietnia 2016 Druga udręka to te pierdzielone tiry wyprzedzające się po 5 km... bo jeden jedzie 90 km/h a ten drugi 92... boszzzz. Ile to takie nadrobi na trasie?!Kiedyś też tego nie rozumiałem, ale odkąd się dowiedziałem, że chodzi o sporą oszczędność podchodzę do tego z większą cierpliwością. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #13798 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Właśnie oglądałem kilka testów na YT i był test DS 5 i też mówili, że nie ma pneumatyki, jest twardo i w mieście na dziurach jest niefajnie. No i że ogólnie nowe DS nie powinny się tak nazywać, bo z historycznymi DS nie mają nic wspólnego.Nie mniej ładne są i w środku i na zewnątrz.Oj ładne i naprawdę dopracowane. Śmiali się na początku z Citroena gdy zapowiedział, że chce wejść w ten segment. Śmiali do momentu gdy pokazał DS. Robiłem 3 podejścia pod to auto, szukałem w międzyczasie alternatywy i nie znalazłem Nawet zawieszenie mnie nie zraziło, mimo że byłem przyzwyczajony z poprzedniego autka, że płynęło po prostu... A co do nazewnictwa. Nie zgadzam się z opinią. Widzę sporo nawiązań stylistycznych do zabytkowych DSek z lat 60tych, 70tych.Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez msokol19 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #13799 Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) nie ma pneumatyki, jest twardo i w mieście na dziurach jest niefajnie. No i że ogólnie nowe DS nie powinny się tak nazywać, bo z historycznymi DS nie mają nic wspólnego.Exactly. Przecież dyktatorzy afrykańscy je zamawiali, właśnie z uwagi na świetne pneumatyczne zawieszenie. Stare DS-y po prostu płyną, od roku ich ceny na rynku kolekcjonerskim również... Ale trzeba przyznać, że ten DS5 wygląda dość rasowo i ma ładne elementy stylistyczne Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #13800 Napisano 25 Kwietnia 2016 Gdy kupuje się mocne auto to przypadki są tylko dwa: - chcesz poszpanować a la 'miszcz' prostej lecąc 250km/h np. obwodnicą/autostradą, wyprzedzać na trzeciego, ścigać spod świateł etc. - chcesz jeździć torze, w amatorskich zawodach Właścicieli aut grubo powyżej 200-250KM znam kilkunastu (niemal wszystkie to Audi S'ki, BMW M'ki, Mercedesy AMG). Na tor i w zawodach jeździ tylko 2 z nich (911 Turbo i WRX STI). Ok. Pewnie są jakieś wyjątki, ale to niemal reguła. To trochę jak z zegarkiem uznawany za drogi. 95% kupuje po to, bo chce mieć DROGI zegarek, a pozostałe 5% bo się interesuje zegarmistrzostwem, mechanizmem, historią etc.No to chyba jestem wyjątkiem bo ja sportowym samochodem delektowałem się kruzowaniem słuchając bulgotu V8, paleniem gum i kręceniem bączków Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach