mati7811 98 #14126 Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) A jak jest ułożony silnik?Jeśli wzdłużne to torsenJeśli poprzecznie to haldex Wszystkie audi a4 od początku produkcji modelu do dziś maja silniki montowane podłużnie. Poprzecznie: A1, A3 , TT i Q3. Edytowane 7 Maja 2016 przez mati7811 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 756 #14127 Napisano 7 Maja 2016 A jak jest ułożony silnik?Jeśli wzdłużne to torsenJeśli poprzecznie to haldexw A4 były wzdłużnie i były haldexy z tego co wiem, przynajmniej w słabszych wersjach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1713 #14128 Napisano 8 Maja 2016 A4 poprzedniej generacji miało Torsena w nowym już jest haldex 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #14129 Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Będąc w Danii dłużej niż trzy tygodnie musisz zgłosić w tamtejszym urzędzie skarbowym (SKAT) ten fakt. Wtedy za jedyne 400DKK wydają tobie pozwolenie na używanie własnego auta na ich terenie. Jeśli jeździsz tam dłużej niż rok musisz auto przerejestrować na ich numery i zapłacić 2/3 wartości auta podatku. Możesz oczywiście raz na trzy tygodnie wyjeżdżać z Danii i wracać... A jak to udowodnić, że się wyjechało?Granic ni ma...Jakiś kwitek ze stacji? Opłata za most do Szwecji? Prom? Edytowane 8 Maja 2016 przez Angelo 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2283 #14130 Napisano 8 Maja 2016 No właśnie to też mnie dziwi... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #14131 Napisano 8 Maja 2016 Dzisiaj gdzieś u przyjaciół Czechów: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati7811 98 #14132 Napisano 8 Maja 2016 Dzisiaj gdzieś u przyjaciół Czechów: Piękna. Aż zatęskniłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 62 #14133 Napisano 8 Maja 2016 Gdzieś u fana motoryzacji. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #14134 Napisano 8 Maja 2016 Extra 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #14135 Napisano 8 Maja 2016 No właśnie to też mnie dziwi...Z rok temu dostałem mandat 30 euro za poruszanie się autem zarejestrowanym w Pl.Mandat ten był podatkiem za jeden dzień, przeliczonym na szybkiego uwzględniając normy spalin itd.Pan policjant (zoll), a raczej pogranicznik wyjaśnił mi, że niemoge się poruszać autem na obcych tablicach, choćbym pożyczył na chwile, tak jak miało to miejsc.By móc się poruszać takim autem, trzeba zapłacić tzw. Podatek drogowy. Z tego co się orientuje, turyści mogą się poruszać po Niemczech do roku bez żadnych komplikacji.Ja, jako mieszkaniec płacący tu podatki musze jeździć,, niemieckim,, autem, chyba że opłaca w/w podatek. 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati7811 98 #14136 Napisano 8 Maja 2016 Gdzieś u fana motoryzacji. To musi być gdzieś w Anglii bo dźwignia zmiany biegów po lewej stronie Z tego co się orientuje, turyści mogą się poruszać po Niemczech do roku bez żadnych komplikacji.Ja, jako mieszkaniec płacący tu podatki musze jeździć,, niemieckim,, autem, chyba że opłaca w/w podatek. W Niemczech się nikt nie przyczepi polskich tablic ile byś tam nie siedział. Ale jeżeli przy kontroli okaże się że masz niemiecki meldunek to będzie już inna rozmowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #14137 Napisano 8 Maja 2016 Tak, dokładnie.Właśnie o tym piszę 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati7811 98 #14138 Napisano 8 Maja 2016 Przepraszam, widocznie nie doczytałem. Myślałem że mieszkasz w Danii i kombinujesz coś z rejestracja w Niemczech. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marti007 12 #14139 Napisano 9 Maja 2016 W Niemczech mieszkalem 2 lata I sprawe zalatwilem przerejestrowywujac auto na ojca mieszkajacego w Polsce. Mialem 3 kontrole I nikt sie do tego nie przyczepil. Teraz mieszkam w Holandii I samochod mam zarejestrowany w Holandii (ubezpieczenie tansze niz w Polsce) ale ze podatki place w Polsce to nikt mi sie nie czepial jak jezdzilem autem z polskimi tablicami przez prawie 6 miesiecy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6038 #14140 Napisano 9 Maja 2016 Czy to jest to wasze wymarzone cudo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #14141 Napisano 9 Maja 2016 marti, co Ty opowiadasz, jakie tańsze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #14142 Napisano 10 Maja 2016 Czy to jest to wasze wymarzone cudo? DSC_0521.JPG Zgadza się , to przymaskowana Giulia . Objeżdżają kilka egzemplarzy w rejonie śląskim , wszystkie praktycznie w dieslu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6038 #14143 Napisano 10 Maja 2016 Te naklejki potrafią totalnie wypaczyć charakter auta. Ten egzemplarz wyglądał jakby miał absurdalnie zachwiane proporcje, jakiś taki wysoki i wąski jak suzuki liana Ze względów bezpieczeństwa nie robiłem zdjęć w ruchu i od przodu, ale generalnie jakoś bez szału, na pewno odpicowana wersja będzie lepsza. I potwierdzam to o czym tu piszecie - jakbym pierwszy raz z kilku metrów zobaczył to auto bokiem to powiedziałbym, że to obklejone BMW Nie wiem tez jaki motorek tam był. Natomiast kierowca bardzo chciał hasać Średnio mu to wychodziło, może dlatego że ruch był spory. Jechałem Inzignią 160KM w Dizlu i bez specjalnego wysiłku miałem ją pod ręką, nawet momentami mi zawadzała, ale nie odjeżdżałem, bo chciałem jej na jakimś przystanku zrobić fot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marti007 12 #14144 Napisano 10 Maja 2016 marti, co Ty opowiadasz, jakie tańsze?normalnie pełne ubezpieczenie w ABN Amro za moje Audi A6 to 82 Euro miesięcznie co daje niecałe 1000 Euro rocznie. W Polsce conajmniej 7500 PLN i to z jakimiś zastrzeżeniami (typu bez szkód spowodowanych przez naturę jak grad czy drzewo). Tak więc jak widzisz prawie dwa razy tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 362 #14145 Napisano 10 Maja 2016 Marti007A tam, Polak "bogaty" jest, zarabia o wiele mniej ale dwa razy więcej zapłacić musi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelo 26 #14146 Napisano 10 Maja 2016 normalnie pełne ubezpieczenie w ABN Amro za moje Audi A6 to 82 Euro miesięcznie co daje niecałe 1000 Euro rocznie. W Polsce conajmniej 7500 PLN i to z jakimiś zastrzeżeniami (typu bez szkód spowodowanych przez naturę jak grad czy drzewo). Tak więc jak widzisz prawie dwa razy tyle.82 Euro, to faktycznie mało za full casco.U nas drożej... 0 Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 62 #14147 Napisano 11 Maja 2016 Wizytówka! Dla fanów marki. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jar20 0 #14148 Napisano 11 Maja 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczur11 69 #14149 Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) Niby marka wieśniacka, ale... pojeździć można. Edytowane 11 Maja 2016 przez jaszczur11 0 "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #14150 Napisano 11 Maja 2016 Zna się ktoś tutaj (ma, miał, chciał mieć) na Renault Kangoo I gen. ?Potrzebowałbym taniego i bezproblemowego "ćwierćdostawczaka" do okazjonalnego przewiezienia, np. kilku worków cementu. Z racji tego, że samochód będzie robił góra 3-5tyś.km pomyślałem nad Kangoo:- w benzynie (1.2, 1.4),- wersja osobowa (zapewne mniej zajeżdżona),- rocznik 2000-2003 Ciekawi mnie głównie kwestia stabilności elektryki i ogólnej awaryjności modelu.Jest czego się bać?Częściej będzie stać w warsztacie niż dowozić mnie na budowę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach