andm 5 #16501 Napisano 7 Grudnia 2016 Okey, chyba czuję się przekonany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #16502 Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Mercedes W124 Chciałem kiedyś kupić, ale tak mnie nastraszyli korodującą w oczach blachą, że zrezygnowałem A co do leciwych aut:Mazda 323F, 1.5 benzyna z gazem, 1995 rok, 300 tysięcy przebiegu jak sprzedawałem, tylko wymiany części eksploatacyjnych (np. często sworznie się wyrabiały).Honda Civic, Fastback, 5d (tzw. anglik), 1996 rok, benzyna 1,5, silnik nie do zajechania (żeliwny), ponad 310 tysięcy, żadnej poważnej awarii, Za to dwa razy unieruchomione auto, raz przez zapchany filtr paliwa oraz drugi padniętą cewkę.Trzeba zwracać uwagę na tuleje w wahaczach, bo zawieszenie jest wielowahaczowe i nie ogrania naszych dróg. Plus, że wymienia się same tuleje, a nie całe wahacze. No i blacha w nadkolach koroduje. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez rradek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #16503 Napisano 7 Grudnia 2016 Pojezdzij automatem , to raczej nie bedziesz chciał wrócić do skrzyni manualnej. Większość negatywnych opinii na temat automatycznej skrzyni wypowiadają Ci którzy nie jeżdżą takimi autami.Jeździłem paroma automatami jak i kilkoma manualami, w tej chwili mam jeden z automatem, jeden z manualem.Tak automat, jak i manual mają swoje dobre i złe strony. Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #16504 Napisano 7 Grudnia 2016 Ludzie mają przekonanie, że manual daje im większe poczucie kontroli - sami decydują o tym, na którym jadą biegu. Taka psychiczna potrzeba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #16505 Napisano 7 Grudnia 2016 Tylko ta potrzeba znika po kilku dniach jazdy automatem Ja kiedyś byłem takim przeciwnikiem automatu. Teraz tylko zimą chciałbym manual bo jednak sztywniej spina koła z silnikiem. Ale może to wina 5HP19 które już swoje lata ma a też codziennie bokiem po parkingu nie latam Manual bym brał do auta wekendowego, typowego funcara. Na tor coś z łopatkami jak SMG czy DKG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #16506 Napisano 7 Grudnia 2016 Jeździłem paroma automatami jak i kilkoma manualami, w tej chwili mam jeden z automatem, jeden z manualem.Tak automat, jak i manual mają swoje dobre i złe strony. TapaltakTak jak i ja , ale nie widzę przewagi manuala w codziennym użytkowaniu. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16507 Napisano 7 Grudnia 2016 Bo takiej przewagi nie ma Ja nawet wolalbym zwykly dobry automat od nowego super dsg . Nie ma dla mnie znaczenia czy biegi zmieniaja sie w jednomilionowej czesci sekundy czy 1/5 s. Zwykłe hydrokinetyczne nowoczesne konstrukcje ( jak juz Krzysztof pisal) sa praktycznie niezniszczalne ( Wymiana oleju I filtra to klucz do dlugowiecznosci) 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 457 #16508 Napisano 7 Grudnia 2016 O automat trzeba dbać, ale tak jak piszesz sprowadza się to do regularnego serwisu olejowego. Poza tym osobiście w przypadku aut osobowych tzw. płaskich wole manual - cieszy mnie mieszanie wajchą Co innego w terenówkach, tu po latach z manualem powiem wprost - kolejny będzie automat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #16509 Napisano 7 Grudnia 2016 w trasie - mieszania i tak jest niewiele więc automat/manual wszystko jedno. W mieście w korku męczenie sprzęgła to masakra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #16510 Napisano 8 Grudnia 2016 Zawsze daje za przyklad wygody forda 150 jadac po miescie zajeta mam tylko lewa reke ( wycieraczki swiatla, kierunkowskazy) w prawej kawa i tak mozna jechac przez cale miasto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #16511 Napisano 8 Grudnia 2016 Krótka piłka - Leon (hatchback) czy Octavia (liftback). Oba nowe, ten sam silnik. Raczej w manualu, najwyższe wersje wyposażenia. Różnica w cenie do pominięcia (przy nieco lepszym wyposażeniu Seata) 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1343 #16512 Napisano 8 Grudnia 2016 Jak jestes sam to Leon, a jak z rodzina to Octavia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #16513 Napisano 8 Grudnia 2016 Krótka piłka - Leon (hatchback) czy Octavia (liftback). Oba nowe, ten sam silnik. Raczej w manualu, najwyższe wersje wyposażenia. Różnica w cenie do pominięcia (przy nieco lepszym wyposażeniu Seata)Kup z DSG . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4773 #16514 Napisano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Nad skrzynią jeszcze myślę. Teraz mam automat, więc wiem jakie to wygodne rozwiązanie. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Smycel 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #16515 Napisano 9 Grudnia 2016 Dzisiaj BMW ,,z prundem'' .... można hejtować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16516 Napisano 9 Grudnia 2016 Jak to jezdzi? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #16517 Napisano 9 Grudnia 2016 Wersja z agregatem? Jak wrażenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16518 Napisano 9 Grudnia 2016 Zaje... mieszczuch jak wrazenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #16519 Napisano 9 Grudnia 2016 Mała petarda , wiedziałem że elektryki mają max moment od samego początku ale tego sie nie spodziewałem . Mniej więcej w ciagu godziny jazd po Wa-wie , co najmniej 15-20 razy straciłem prawo jazdy Przyspieszenie od 40 kmh do 100 kmh zabiera może 2 sekundy . Dziwne uczucie kiedy patrzysz a już 150 kmh jest na szafie a silnika nadal nie słyszysz . Natomiast nie podoba mi się to ze gdy zdejmuje nogę z pedału przyśpieszenia , auto samo bardzo mocno shamowywuje , w korku widziałem ze ludzi jadących za mną to trochę zaskakiwało , a ja bałem się że mi kufer przemodelują . W aucie zamontowany jest także minizbiornik na benzynę ( silnik spalinowy od motocykla podobno) także jak kończy sie prąd auto samoczynnie przestawia się w tryb spalinowy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #16520 Napisano 9 Grudnia 2016 Fajny wóz, gdyby w tej cenie lub z 10% taniej był w nadwoziu choćby jedynki to byłby naprawdę interesujący z chęcią zakupu włącznie. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #16521 Napisano 9 Grudnia 2016 A ja się zastanowię, czy nie kupię go żonie na następne auto. Od czterech lat nie było dnia, w którym zrobiła więcej niż 60 km... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #16522 Napisano 9 Grudnia 2016 (edytowane) A ja się zastanowię, czy nie kupię go żonie na następne auto. Od czterech lat nie było dnia, w którym zrobiła więcej niż 60 km... zabierz ją koniecznie na jazdę próbną przed ewentualnym zakupem bo jazda elektrykiem jest naprawdę specyficzna , nie każdemu podejdzie , mnie irytowały te shamowania o których pisałem . Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16523 Napisano 9 Grudnia 2016 Fajne auto. Przyśpieszenie robi wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 766 #16524 Napisano 9 Grudnia 2016 Co do trybu spalinowego - warto zauważyć, że nie jest to hybryda. Spaliniak służy tylko jako agregat prądotwórczy i nie ma fizycznego połączenia z kołami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16525 Napisano 9 Grudnia 2016 2s od 40 do 100? Wierzyc sie nie chce! Ile trzeba miec na takie autko? Rozladowales baterie? Ile czasu na pelne ladowanie potrzeba do miasta nic lepszego!! Jak wyciszenie i wlasciwosci jezdne? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach