rafi87 585 #18251 Napisano 14 Marca 2017 Można tez połączyć francuza i niemca , czyli np ford fokus 1.6 tdci, silnik ten sam co 1.6 hdi ( podobnie 2.0 tdci i 2.0 hdi), bo silniki dostarcza PSA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #18252 Napisano 14 Marca 2017 Toyoty trzymają ceny bo są niezawodne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18253 Napisano 14 Marca 2017 czym dłużej oglądam oferty na popularnym serwisie aukcyjnym dochodzę do dwóch wniosków1) zwiększyć limit i zamiast samochodu i planowanej Omegi Speedmaster kupić tylko auto2) zmniejszyć budżet na auto a za kilka lat kupić następne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #18254 Napisano 14 Marca 2017 Od zawsze siedzę motoryzacji, ale nigdy bym nie poświęcił zegarka na rzecz lepszego auta. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18255 Napisano 14 Marca 2017 Też mnie to gryzie ale na zegarku za daleko nie pojadę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #18256 Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) czym dłużej oglądam oferty na popularnym serwisie aukcyjnym dochodzę do dwóch wniosków1) zwiększyć limit i zamiast samochodu i planowanej Omegi Speedmaster kupić tylko auto2) zmniejszyć budżet na auto a za kilka lat kupić następne.Kupowanie w kraju sobie odpuść, za granicą... hmm też sobie odpuść... kupuj zegarek.Gdy kupię auto używane w kraju, zawsze wtopa. Teraz kupiłem dla kolegi na jego prośbę auto w Niemczech i... też wtopa Ale wymieniłem silnik i już hula Edytowane 14 Marca 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18257 Napisano 14 Marca 2017 No pocieszające to było Ale cenna uwaga jak już coś kupię to silnik na zapas znajdę Jadę jutro po zegarek i bilet miesięczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18258 Napisano 14 Marca 2017 Szkoda że temat smogu zamknięty bo napisał bym jak bardzo w Raszynie śmierdzi spalinami.Jeśli rak ma jakiś zapach to właśnie taki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #18259 Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Mój post jest wyrazem opadnięcia rąk... Może poszukaj w ofercie komisów dealerskich albo takich firm jak Papis, którzy dają jakąś tam gwarancję... Nie wiem też jakim budżetem operujesz... Edytowane 14 Marca 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tubabi 4 #18260 Napisano 14 Marca 2017 Koledzy jestem na etapie poszukiwania auta. Może polecicie jakieś mało awaryjne kombi, rodzaj paliwa bez znaczenia, skrzynia manualna, budżet ok 30K Myślałem nad Insignią z 2013 roku ale troszkę sceptycznie podchodzę do dwumasu.Mam Citroen C5 2009r. 2,0HDI 140km i jako auto rodzinne super. Wygodne, mało pali( 5,5l w trasie i ok. 7l w miescie), nie psuje się, a za 30k kupisz 2010-2011rok. 0 EDOX C1 DIVER 70157 3 NIN, SEIKO SAMuRAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18261 Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Mój post jest wyrazem opadnięcia rąk... Może poszukaj w ofercie komisów dealerskich albo takich firm jak Papis, którzy dają jakąś tam gwarancję... Nie wiem też jakim budżetem operujesz...jeśli wydam więcej niż 35 k to nie kupię omesi za około 17 Rąk nie załamuj bo potrafię znaleźć auto w komisach allegrach olxach itp. Liczyłem na podpowiedzi jeśli chodzi do bezawaryjność i niskie koszty eksploatacji. Edytowane 14 Marca 2017 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #18262 Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Aaaa, to już musisz sam zdecydować... Kolega miał też C5 kombi i bardzo je chwalił.jeśli wydam więcej niż 35 k to nie kupię omesi za około 17 Rąk nie załamuj bo potrafię znaleźć auto w komisach allegrach olxach itp. Liczyłem na podpowiedzi jeśli chodzi do bezawaryjność i niskie koszty eksploatacji. To gratuluję... Edytowane 14 Marca 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18263 Napisano 14 Marca 2017 Aaaa, to już musisz sam zdecydować... Kolega miał też C5 kombi i bardzo je chwalił.To gratuluję... Dziękuję chciało by się napisać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
filiptomczyk85 3 #18264 Napisano 14 Marca 2017 C5 w tym budzecie to b.dobry wybor. Komfort i wielkość za rozsadne pieniadze plus raczej bezawaryjny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18265 Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) oglądam właśnie C5 i podobają mi się.i raczej taki kupie po obejrzeniu rzecz jasna.Ale skłaniał bym się ku benzyniaku. Edytowane 14 Marca 2017 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #18266 Napisano 14 Marca 2017 Użytkuje C5 2.0hdi 163km i przy przebiegu 260kkm zaczęła szwankować elektronika. Czujnik parkowania, temperatury zewnętrznej, silniczki wycieraczek, ale silnik i zawieszenie na medal! Lepszego komfortu w tej cenie i roczniku nie znajdziesz Dwumasa wymieniana chyba przy 230kkm była i tylko tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18267 Napisano 14 Marca 2017 Dziękuję za wszelką pomoc. Jak dokonam zakupu pochwalę się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #18268 Napisano 14 Marca 2017 Francuzy to jednak dobre auta mimo opini jakie o nich krążą. Znajomy ma 508 2.0 hdi 140 z podobnym przebiegiem jak w/w c5 i jeździ wymieniał jedynie silniki wycieraczek. Wcześniej miał passata b6 2.0 tdi i mówi, ze to było jego ulubione auto służbowe. Dlaczego? Często miał wolne z pracy. Akcja laweta itp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #18269 Napisano 14 Marca 2017 Polecam poleasingową Skodę kombi. Model dowolny. Przebieg do 150kkm, serwisowana w ASO, bezwypadkowa, z lichą, ale jednak gwarancją komisu. Pakiet serwisowy na początek i masz wozidło pod chatą. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18270 Napisano 14 Marca 2017 Francuzy to jednak dobre auta mimo opini jakie o nich krążą. Znajomy ma 508 2.0 hdi 140 z podobnym przebiegiem jak w/w c5 i jeździ wymieniał jedynie silniki wycieraczek. Wcześniej miał passata b6 2.0 tdi i mówi, ze to było jego ulubione auto służbowe. Dlaczego? Często miał wolne z pracy. Akcja laweta itp no moja 307 ma 180000km i żadnych grubszych problemów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #18271 Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Tez dobry pomysł ale tez warto pomyśleć może nad c5 w wolnossącej benzynie 3.0 + lpg Ps. Znajomy 1.6 hdi 112km właśnie dobija do 300kkm. Jedyna rzecz wymieniana to dwumasa Edytowane 14 Marca 2017 przez overrange 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #18272 Napisano 14 Marca 2017 oglądam właśnie C5 i podobają mi się.i raczej taki kupie po obejrzeniu rzecz jasna.Ale skłaniał bym się ku benzyniaku.Benzyniak to dobry pomysł. Robiliśmy ostatnio takiego i mam bardzo ambiwalentne uczucia co do tego wozu.Komfort resorowania w rozumieniu wstrząsów doprawdy genialny. Natomiast komfort akustyczny - niewątpliwie pochodna również pracy zawieszenia - na mocno przeciętnym poziomie. No i precyzja prowadzenia przywodząca na myśl ponton wojskowy - powiem delikatnie - potrzebuje konesera. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #18273 Napisano 14 Marca 2017 Gustaw bo te auto stwarza pozory takiego co ma wypaść z drogi ale to tylko pozory chociaż BMW to nie jest ale pod względem sporych przebiegów i jazdy polskimi drogami to wole te zawieszenie z c5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #18274 Napisano 14 Marca 2017 oglądam właśnie C5 i podobają mi się.i raczej taki kupie po obejrzeniu rzecz jasna.Ale skłaniał bym się ku benzyniaku.O tu masz nawet film o zawieszeniu C5 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #18275 Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Gustaw bo te auto stwarza pozory takiego co ma wypaść z drogi ale to tylko pozory chociaż BMW to nie jest ale pod względem sporych przebiegów i jazdy polskimi drogami to wole te zawieszenie z c5 Dokładnie tak jak piszesz. Ja zdecydowanie wolę auto które sprawia wrażenie które się klei do drogi i w istocie naprawdę się klei. Uwierz mi, że jeśli przy jeździe w limicie taki C5 usiłuje nadążyć za dobrze prowadzącym się wozem to wypadnie i to wcale nie pozornie Jak ktoś jeździ jak w kapeluszu to nie robi to różnicy. Dlatego choć osobiście wymagam od własnych aut bardzo dobrego dopracowania ze szczegółami włącznie, choć za najlepsze globalnie wozy uznaję BMW i produkty VW - nie wciskam nachalnie ich każdemu, kto mnie pyta o radę... Edytowane 14 Marca 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach