pechagto 1087 #20151 Napisano 23 Grudnia 2017 Jeździła wtedy citroenem zx 1.8 w automacie, a wcześniej golfem II 1.6D Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5637 #20152 Napisano 23 Grudnia 2017 Lancia Delta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #20153 Napisano 23 Grudnia 2017 Taaa. HF Integrale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5637 #20154 Napisano 23 Grudnia 2017 Myślisz, że nie..? No to bardziej stonowany wybór- Alfa GTV 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #20155 Napisano 23 Grudnia 2017 Skoro nikt nie zgadł... XJ Soverign 4.0 Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #20156 Napisano 24 Grudnia 2017 Ma dziewczyna dobry gust. Przynajmniej jezeli chodzi o samochody 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #20157 Napisano 24 Grudnia 2017 Można? Można 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #20158 Napisano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Można? Można Kolego, dałeś zdjęcie niepoprawne politycznie, i to skrajnie! Jak wypłynie to zdjęcie do ludzi Makreli lub innego Makarona, to forum jest skończone! Choinka na niemieckim samochodzie? Już poprawniej by wyglądał obłożony trotylem czy jakimś tam PMW-8 Edytowane 24 Grudnia 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #20159 Napisano 25 Grudnia 2017 Kolego, dałeś zdjęcie niepoprawne politycznie, i to skrajnie! Jak wypłynie to zdjęcie do ludzi Makreli lub innego Makarona, to forum jest skończone! Choinka na niemieckim samochodzie? Już poprawniej by wyglądał obłożony trotylem czy jakimś tam PMW-8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 390 #20160 Napisano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Może mi ktoś pomóc proszę ? Czy S-Tronic to jest Ok skrzynia dla A6 -245 PS? Kupujęuzywane auto i nie mogę się ogarnąć która skrzynia jest Ok - mulitronic, triptronic czy Stronic. Chyba ogłupieli w Audi z tymi skrzyniami. W roczniku który mnie interesuje (2014-2015) widzę wszystkie rodzaje w opisach. Edytowane 29 Grudnia 2017 przez switch107 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #20161 Napisano 29 Grudnia 2017 Multitronic to bezstopniowa przekładnia,Stronic- dwusprzęgłowa. W Audi jest nazywana Stronic, a VW, Seacie , Skodzie DSG, w Porsche PDK. Dwusprzegłowa może być mokra lub sucha, zależy czy sprzęgło jest w oleju czy nie.Tiptronic to hydrokinetyczna , czyli klasyczny automat. Z tego co pamietam, to A6 3.0 TDI ten słabszy 204KM miał multitronic, a mocniejszy 245KM stronic.W dobrym stanie tech, z regularnymi wymianami oleju co 60 tys km, z przebiegiem auta do 120 tys km ( 40 tys km/rok w 3.0 v6 realne), kupiłbym. Trzeba sprawdzić po nr VIN, może być też tak, że ten słabszy 204KM ma program na 245KM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 390 #20162 Napisano 29 Grudnia 2017 Auta mają od 30kkm do 40kkm - większy przebieg nie wchodzi w rachubę. Żona robi 20kkm/rok i po 3 latach zmieni więc do 100kkm powinno dojeździc. Czyli Rafi piszesz że nie przejmować się typem skrzyni ? Auto z gwarancją Audi i będzie kupione z salonu Audi jako używane. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #20163 Napisano 29 Grudnia 2017 Multitronic omijaj szerokim łukiem. Jeździ się jak tramwajem i psuje się na potęgę. Montowany tylko przy przednim napędzie. S-tronic to DSG, jeździłem trzy lata 3.0 tdi 245KM z tą skrzynią i napędem quattro. Moim zdaniem doskonałe połączenie, choć zdarza się jej minimalnie szarpnąć przy zmianie z 1-ki na 2-kę. Przejechałem 90 tys. km i nie miałem problemów, ale po 150 tys. km można się ich spodziewać - dużo zależy od tego jak dbał poprzedni właściciel. Tiptronic był w A6 montowany tylko tam gdzie S-troniki momentowo nie dawały rady, czyli tylko w dieslach biturbo. To nowoczesny hydrokinetyk produkcji ZF, mam go w tej chwili i moim zdaniem spisuje się lepiej niż s-tronic i podobno jest praktycznie bezawaryjny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #20164 Napisano 29 Grudnia 2017 Auta mają od 30kkm do 40kkm - większy przebieg nie wchodzi w rachubę. Żona robi 20kkm/rok i po 3 latach zmieni więc do 100kkm powinno dojeździc. Czyli Rafi piszesz że nie przejmować się typem skrzyni ? Auto z gwarancją Audi i będzie kupione z salonu Audi jako używane.Nie przejmować się czy to jest tiptronic czy stronic. Natomiast multitronic się psuje i mimo, ze to auto z gwarancją i niskim przebiegiem, szkoda nerwów i czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 390 #20165 Napisano 29 Grudnia 2017 Ok - to to co stoi najbliżej ma 19170km przejechane i s-Tronic w quatro. Czyli można brać spokojnie. Dzięki 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #20166 Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) A propo długich dystansów, takie cudo jak widać z zaszronionymi szybami nieopodal A4... Edytowane 30 Grudnia 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #20167 Napisano 4 Stycznia 2018 Pamiętne bicie rekordu Fiatem 125p. __________ Z bieżących informacjihttps://m.onet.pl/moto/aktualnosci,jl27em 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #20168 Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Tak - ważny rekord - chluba komunistycznej motoryzacji. Zawsze trzeba było udowadniać, że jesteśmy liderem w produkcji ziemniaków i mamy najlepsze auta (co najmniej tak dobre jak na zgniłym Zachodzie) , mimo, że w dniu "debiutu" ten złom był 15 lat za swoja epoką przynajmniej. Oczywiście rekorodowa sztuka niewiele miała wspólnego z tym co rzęziło na drogach. Indywidualnie spasowany silnik, części wyższej jakości, zdublowana elektryka, Nawet opony były specjalne na przygotowanie tej ściemy. Wielu sentyment został - a opcja zgniłości Zachodu powraca.............. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #20169 Napisano 4 Stycznia 2018 Ooo! Kolega Kwiatek świeci na czerwono.Gratuluję awansu!!! 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #20170 Napisano 4 Stycznia 2018 Jak wyciągnąć leszcza?-Zanęcić,-Zarzucić zestaw,-Poczekać, aż łyknie przynętę,-Zaciąć,-Wyholować leszcza z wody. Dotyczy to nie tylko ogłoszeń motoryzacyjnych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #20171 Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) __________ Z bieżących informacjihttps://m.onet.pl/moto/aktualnosci,jl27emNo to w takim razie od dziś zaczynam się przestawiać mentalnie na wolną jazdę samochodem. W przyszłym tygodniu będę jechał na Mazury to w Płońsku ustawię tempomat na 50 km/h włączę dobrą muzykę i będę sobie jechał do Mławy jak stary przedwojenny dziedzic. W ubiegłym roku zrobiłem pierwszą próbę takiej jazdy. Wyglądało super, deszcz padał było ciemno i z przodu po horyzont miałem pusto, a z tyłu po horyzont sznur świateł.I na tym odcinku tylko raz wyłączyłem tempomat, bo jakiś inny kierowca mnie wyprzedził i jechał przede mną kilkaset metrów jeszcze wolniej niż ja. Jazda spokojna, przyjemna, bezpieczna, muzyczka grała - prawdziwy relaks. A że trochę dłużej się jedzie, to nie szkodzi - relaksu nigdy nie za wiele Przy takiej prędkości wszystkie kontrole radarowe, odcinkowe pomiary prędkości i policjanci w czarnych BMW mogą dziadka cmoknąć w d..... Edytowane 4 Stycznia 2018 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #20172 Napisano 4 Stycznia 2018 Oczywiście domyślam się, że jechałeś dokładnie środkiem drogi, żeby nikt Cię nie wyprzedził i nie zakłócił Ci pięknego widoku aż po horyzont? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #20173 Napisano 4 Stycznia 2018 Oczywiście domyślam się, że jechałeś dokładnie środkiem drogi, żeby nikt Cię nie wyprzedził i nie zakłócił Ci pięknego widoku aż po horyzont? Nie no kilka samochodów mnie wyprzedziło. Ale odjeżdżali tak szybko że prawie zawsze po horyzont było pusto. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #20174 Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Marian nie prowokuj... Kiedyś Gazem 69 jeździłem z taką prędkością. Myślałem, że zdechnę... Edytowane 4 Stycznia 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #20175 Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Marian nie prowokuj... Kiedyś Gazem 69 jeździłem z taką prędkością. Myślałem, że zdechnę...Często jeżdżę na Mazury i szlag mnie trafia na odcinku drogi pomiędzy Łomiankami i Mławą, bo jest tam kilkanaście kamer pięć odcinkowych pomiarów prędkości i jeżdżący z miśkami pomiędzy Płońskiem i Mławą cywilny Opel Insygnia. Ku.......wa mać, nigdy nie wiadomo z której strony cię namierzają. W dzień można jeszcze dostrzec te odcinkowe pomiary prędkości, w nocy nie zawsze dostrzeżesz. Nawigacja z janosikiem co chwilę nadaje zwolnij albo radar, bo co kilka kilometrów jakaś wioska albo teren zabudowany i weś się tu ku........a nie denerwuj i jedż spokojnie. Jak przekroczysz dozwoloną prędkość o 50 km/h i dasz się złapać, to trzy miesiące chodzisz pieszo albo jedziesz rowerem. Jeżdżę tam od 40 lat i zawsze było normalnie, a od dwóch lat nie ma możliwości do normalnej i bezstresowej jazdy. Jeszcze od Łomianek od Płońska można trochę przycisnąć, ale dalej to tylko tempomat ustawiony na 50 km/h i gó.no mnie obchodzi cała reszta. Edit. No i prawie już w każdym samochodzie kamery które cały czas nagrywają i ich właściciele z wielką przyjemnością wrzucają filmiki do Internetu i wysyłają do policji. Kiedyś już tu pisałem, że jeszcze kilka lat temu mogłem te 200 km przejechać w ciągu dwóch godzin, no czasem dwie godziny i piętnaście minut.Teraz jadąc zgodnie z nowo postawionymi znakami jadę trzy godziny i pomimo że drogi są świeżo po remoncie, wiadukty nad torami i obwodnice Mławy i Lidzbarka. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach