trollu 730 #21901 Napisano 3 Sierpnia 2018 tak nisko? mi by się podobało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #21902 Napisano 3 Sierpnia 2018 No, nisko i twardo... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 331 #21903 Napisano 7 Sierpnia 2018 Kolejny "kapeć" i wk*#w i tu do Was Panowie pytanie. Michelin Crossclimate SUV czy Goodyear Vector 4seasons G2 (rozmiar 235/60/18). Czas dać szansę wielosezonówkom... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #21904 Napisano 7 Sierpnia 2018 Takie coś dostałem jako zastępczy (Toyota syna w serwisie, bo ktoś nie wyhamował za nim - zderzak do wymiany). Fajny, twarde zawieszenie, dosyć żwawy jak wolnossaka z 125KM, aż jestem ciekawy jak jeździ wersja 150KM.Ale jak spojrzałem w cennik, to jednak trochę odjechali - ok. 110k. To już można mieć Mazdę 6 w tej cenie... iP8 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #21905 Napisano 7 Sierpnia 2018 Leon 125 to tylko jest z Turbo. 1.4 tsi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #21906 Napisano 7 Sierpnia 2018 Ooo, nie wiedziałem.Ale to dobra wiadomość, bo nie ma absolutnie żadnej turbo dziury, zbiera się świetnie. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #21907 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Sie maRozsądek mówił mi , żeby kupić inne auto , a serce zawsze było z jeepem . Zdecydowałem się iść za głosem serca i w d*pie mieć rozsądek Sahara 4.0 L pozdr Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4745 #21908 Napisano 8 Sierpnia 2018 Doskonały, choć niezbyt wygodny pomysł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #21909 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Doskonały, choć niezbyt wygodny pomysł Doskonały, choć niezbyt wygodny pomysł Na co dzień spędzam średnio 3 godziny w górach na rowerze mtb , które ma plastikowe siodełko tak więc każda opcja czegoś innego pod tyłkiem to sam miód na tyłek Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #21910 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Racjau mnie po drodze wyskakiwały zawsze inne priorytety ( mieszkanie , remonty ,wyjazdy itp ) ale w końcu dopiąłem swego .Od zawsze wiedziałem ,że nie chcę samochodu (bo jeep to nie samochód ) Wszystkie samochody te służbowe i prywatne to były tylko przedmioty do przemieszczania się z punktu A do punktu B, których nie darzyłem żadną sympatią i jakimkolwiek uczuciem a wkładane weń pieniądze w remonty ,naprawy powodowały tylko wkurw .Jeep to coś więcej , zawsze o tym wiedziałem. Tak na prawdę kupując jeepa kupujesz też styl życia i kawał historii dzięki Panowie za uznanie Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #21911 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Kolejny "kapeć" i wk*#w i tu do Was Panowie pytanie.Michelin Crossclimate SUV czy Goodyear Vector 4seasons G2 (rozmiar 235/60/18). Czas dać szansę wielosezonówkom... Ja od marca użytkuje Micheliny. 8,5 tys km za nami. Złego słowa nie powiem. Niedawno miałem 3 burze na jednym odcinku Lublin- Białystok. Jazda jak po rzece, trzymały naprawdę bezpiecznie. Nie ma też problemów z hałasem...Faktycznie to jest jednak opona letnia. Nie sądzę, abym kiedykolwiek już wrócił do tradycyjnych opon lato -zima. Nie widzę sensu, przy małych przebiegach i poruszaniu się głównie po Wrocławiu. Łatwiej u nas jest zobaczyć jednorożca niż prawdziwy śnieg ... Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez wieloryb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1211 #21912 Napisano 8 Sierpnia 2018 Racjau mnie po drodze wyskakiwały zawsze inne priorytety ( mieszkanie , remonty ,wyjazdy itp ) ale w końcu dopiąłem swego .Od zawsze wiedziałem ,że nie chcę samochodu (bo jeep to nie samochód ) Wszystkie samochody te służbowe i prywatne to były tylko przedmioty do przemieszczania się z punktu A do punktu B, których nie darzyłem żadną sympatią i jakimkolwiek uczuciem a wkładane weń pieniądze w remonty ,naprawy powodowały tylko wkurw .Jeep to coś więcej , zawsze o tym wiedziałem. Tak na prawdę kupując jeepa kupujesz też styl życia i kawał historii dzięki Panowie za uznanie W takim razie zapraszam kolego na forum jeep.org.pl No chyba, że już tam jesteś 0 e x p a n d y o u r t i m e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #21913 Napisano 8 Sierpnia 2018 Sie maRozsądek mówił mi , żeby kupić inne auto , a serce zawsze było z jeepem . Zdecydowałem się iść za głosem serca i w d*pie mieć rozsądek Sahara 4.0 L pozdrI o to chodzi, jest cool . :-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 331 #21914 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja od marca użytkuje Micheliny. 8,5 tys km za nami. Złego słowa nie powiem. Niedawno miałem 3 burze na jednym odcinku Lublin- Białystok. Jazda jak po rzece, trzymały naprawdę bezpiecznie. Nie ma też problemów z hałasem...Faktycznie to jest jednak opona letnia. Nie sądzę, abym kiedykolwiek już wrócił do tradycyjnych opon lato -zima. Nie widzę sensu, przy małych przebiegach i poruszaniu się głównie po Wrocławiu. Łatwiej u nas jest zobaczyć jednorożca niż prawdziwy śnieg ...Dzięki... właśnie te zamówiłem Kiedyś miałem w służbówce Pirelli Scorpion Verde i bardzo dobrze wspominam no ale zawsze korci coś nowego/innego. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #21915 Napisano 8 Sierpnia 2018 Racjau mnie po drodze wyskakiwały zawsze inne priorytety ( mieszkanie , remonty ,wyjazdy itp ) ale w końcu dopiąłem swego .Od zawsze wiedziałem ,że nie chcę samochodu (bo jeep to nie samochód ) Wszystkie samochody te służbowe i prywatne to były tylko przedmioty do przemieszczania się z punktu A do punktu B, których nie darzyłem żadną sympatią i jakimkolwiek uczuciem a wkładane weń pieniądze w remonty ,naprawy powodowały tylko wkurw .Jeep to coś więcej , zawsze o tym wiedziałem. Tak na prawdę kupując jeepa kupujesz też styl życia i kawał historii dzięki Panowie za uznanie Ja też przez długi czas kupowałem samochody z rozsądku, w końcu kupiłem muscle car i uważam że to lepiej z wydanych pieniędzy, banan z gęby nie schodzi. Miałem kiedyś wynajetego taka długa Sahare, jeździłem nie w grubym śniegu jak i poza utwardzonymi blotnymi drogami, właściwie nie jestem pewien gdzie trzeba by pojechać żeby ten samochód utknął w terenie.Jeżeli tylko kiedyś nie będę potrzebował pick upa do pracy, to Wrangler Sahara, lub nowe Bronco napewno stanie u mnie przed domem. Gratuluję zakupu, bo możliwości jakie daje ten samochód na to żeby mieć zabawę zjazdy jest wręcz bezgraniczna. Z mojego doświadczenia najmniej lubi szybką jazdę po asfalcie 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #21916 Napisano 8 Sierpnia 2018 Bo w ten asfalt trzeba tym czymś ucelować... Tam jest rzędowa szóstka 4.0L? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #21917 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Z mojego doświadczenia najmniej lubi szybką jazdę po asfalcie Jadąc zgodnie z przepisami to żaden problem, zależy też wszystko od rodzaju opon , bo zapas mocy czuć pod nogą ..Poza tym od szybkich jazd są samochody i policja a ja lubię się delektować jazdą. Jeśli chodzi o samochody to toleruję właśnie tylko American muscle car, a taki Dodge Challenger może kiedyś będzie moim drugim autem , ......albo F Mustang ...do szybkiej jazdy W takim razie zapraszam kolego na forum jeep.org.pl No chyba, że już tam jesteś Dzięki za zaprosz. nie, nie jestem i chyba też nie zamierzam być ,sory Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #21918 Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Jadąc zgodnie z przepisami , żaden problem, zależy też wszystko od opon i od nogi ..Zresztą , od szybkich jazd są samochody i policja , a ja delektuję się jazdą. Dzięki za zaprosz. nie nie jestem i chyba też nie zamierzam być Jeeeepem? Sorry, zawsze byłem Fordziarz... Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1211 #21919 Napisano 8 Sierpnia 2018 ... Dzięki za zaprosz. nie, nie jestem i chyba też nie zamierzam być ,soryNie ma za co przepraszać. Jak będziesz miał problemy z Jeepkiem, to znasz adres 0 e x p a n d y o u r t i m e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #21920 Napisano 9 Sierpnia 2018 Nie ma za co przepraszać. Jak będziesz miał problemy z Jeepkiem, to znasz adres Ok, super dzięki .pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bumcyk 1 #21921 Napisano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego w Polsce wciąż obowiązuje to głupie prawo, które nakazuje, aby w zasadzie za każdym razem, gdy samochód zmienia właściciela konieczna była zmiana tablic rejestracyjnych?? Dlaczego w PL nie jest podobnie jak w UK czy np takiej Portugalii, gdzie auto otrzymuje rejestrację raz na całe życie, a tam informacja na temat rocznika, z datą miesięczną. To tak, gdyby istniał obowiązek zmiany nr PESEL, gdy tylko zmienimy miejsce zamieszkania. Czy ktoś jest w stanie obronić obecny system oraz sens jego istnienia? Opis procedury związanej z przerejestrowaniem auta dostępny jest np tutaj: https://wygodnie.pl/porady/przerejestrowanie-samochodu–co-trzeba-wiedziec Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez bumcyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #21922 Napisano 9 Sierpnia 2018 Czy ktoś mi może wytłumaczyć, dlaczego w Polsce wciąż obowiązuje to głupie prawo, które nakazuje, aby w zasadzie za każdym razem, gdy samochód zmienia właściciela konieczna była zmiana tablic rejestracyjnych?? Dlaczego w PL nie jest podobnie jak w UK czy np takiej Portugalii, gdzie auto otrzymuje rejestrację raz na całe życie, a tam informacja na temat rocznika, z datą miesięczną. To tak, gdyby istniał obowiązek zmiany nr PESEL, gdy tylko zmienimy miejsce zamieszkania. Czy ktoś jest w stanie obronić obecny system oraz sens jego istnienia?W sytuacji, w której właściwy jest ten sam wydział komunikacji, takiego obowiązku nie ma. Możesz jeździć korzystając z dotychczasowego numeru rejestracyjnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 331 #21923 Napisano 9 Sierpnia 2018 Kasa misiu, kasa... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #21924 Napisano 9 Sierpnia 2018 Osobiście też nie widzę innego wytłumaczenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2130 #21925 Napisano 9 Sierpnia 2018 Takie coś dostałem jako zastępczy (Toyota syna w serwisie, bo ktoś nie wyhamował za nim - zderzak do wymiany). Fajny, twarde zawieszenie, dosyć żwawy jak wolnossaka z 125KM, aż jestem ciekawy jak jeździ wersja 150KM.Ale jak spojrzałem w cennik, to jednak trochę odjechali - ok. 110k. To już można mieć Mazdę 6 w tej cenie... iP8 Podobne wrażenia byś miałw nowej astrze z 1,4 czy to 125 czy 150 koni. Ja nówkę na wyprzedaży rocznika (2strefowa klima, tempomaty, czujniki itp) kupiłem za 60k. Za 100k wolałbym kupić nowego Civica w sedanie z 1,5 turbo, to już bardzo fajnie jeździ. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach