Keniutek 353 #23351 Napisano 9 Stycznia 2019 Jeszcze trochę i do ceny katalogowej trzeba będzie dokładać, żeby łaskawy Pan sprzedawca w ogóle chciał rozmawiać. Chore czasy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qln 8 #23352 Napisano 9 Stycznia 2019 Spokojnie, tak było przed końcem roku, bo kończyły się korzystne zasady leasingu.Podobnie było 5 lat temu jak można było kupić z homologacja ciężarową.Po pierwszym kwartale inaczej będzie się rozmawiało. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #23353 Napisano 9 Stycznia 2019 Jak dobrze pójdzie to za rok będzie ten po lewej za ta cene można mieć typera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #23354 Napisano 9 Stycznia 2019 Ja pisałem o sytuacji sprzed 2 lat. Teraz pod koniec ubiegłego roku z powodu zmian przepisów bylo na pewno dużo biedniej. Uspokoi się jak sprzedaż zwolni..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #23355 Napisano 9 Stycznia 2019 za ta cene można mieć typera Tyle, że Type R mi się nie podoba, ogólnie nie jestem fanem Hondy. Plus Type R jednak jest mniejszym autem ze sporymi problemami ze skrzynią biegów, do której Honda nie chce się przyznać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #23356 Napisano 9 Stycznia 2019 ... i którym 600 km na wakacje z rodziną jechać można tylko za karę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #23357 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Na szczęście rodziny jeszcze nie mam, a prywatnie mam też Volviaka w kombi, więc mogę sobie pozwolić, żeby na auto służbowe wziąć "zabawkę". W sumie jedyne ograniczenie u nas w firmie to szlaban na auta 2 drzwiowe No ale to co wspominałem, po tym filmiku Zachara na pewno bym się nie zdecydował na TYPE R. Edytowane 9 Stycznia 2019 przez Ceteth 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #23358 Napisano 9 Stycznia 2019 Są już metody na odizolowanie termiczne skrzyni od wydechu, tylko trzeba poprawiać fabrykę i w dodatku za to zapłacić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elliasz 2 #23359 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Nie no oczywiście są gusta i guściki z tego zakresu.Samochód jak samochód. Mi np podoba się samochód DeLorean DMC-12 Raczej nie mam szans, aby go zakupić - także tego.Poza tym, jest to tak rzadkie auto, że nie wiem jak to by ubezpieczyć?Z tego co widzę np tutaj: https://superpolisa.pl/ to raczej nie mają tam w formularzu opcji DeLoreana Edytowane 29 Stycznia 2019 przez Elliasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #23360 Napisano 9 Stycznia 2019 Ludzie chcą mieć auto, zegarek itd tej marki, a nie innej, to niech czekają. Wybór na rynku jest spory. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #23361 Napisano 9 Stycznia 2019 Są już metody na odizolowanie termiczne skrzyni od wydechu, tylko trzeba poprawiać fabrykę i w dodatku za to zapłacić. Kupiłbyś auto wiedząc, że ma wadę fabryczną, która niby da się jakoś załatać, ale kosztuje to kilka tysięcy i jak już coś się sypnie jest spora szansa, że producent "umyje rączki" ? Podobno przy DMC, Renault Laguny pierwszych generacji i Alfy to przykład niezawodności 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #23362 Napisano 9 Stycznia 2019 Kupiłbyś auto wiedząc, że ma wadę fabryczną, która niby da się jakoś załatać, ale kosztuje to kilka tysięcy i jak już coś się sypnie jest spora szansa, że producent "umyje rączki" ? Podobno przy DMC, Renault Laguny pierwszych generacji i Alfy to przykład niezawodności Ja prawdopodobnie nie, ale znam osobę, która kupiła Type-r wiedząc o tych problemach, wynegocjowała tylko z dealerem gratisowe założenie tej nieszczęsnej izolacji między skrzynią a wydechem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6055 #23363 Napisano 9 Stycznia 2019 Ale faktycznie, TYPEr jest wizualnie nienajszczęśliwsze powiedzmy... Za to Megane RS, zwłaszcza w pomarańczu wygląda fantastycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #23364 Napisano 9 Stycznia 2019 Civic to auto, z którego nie wolno wysiadać, by nie zobaczyć jak wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #23365 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Co do Skód droższych od VW to ten wniosek już 2,5 roku temu wysnułem i kupiłem Golfa a nie Octavię.W tamtym czasie nabywałem też Fabię, ale raczej dlatego, że Polo było oparte w 2016 na starej bazie. Edytowane 9 Stycznia 2019 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4297 #23366 Napisano 10 Stycznia 2019 (edytowane) Co do Skód droższych od VW to ten wniosek już 2,5 roku temu wysnułem i kupiłem Golfa a nie Octavię.W tamtym czasie nabywałem też Fabię, ale raczej dlatego, że Polo było oparte w 2016 na starej bazie. Fabia też ;-) Fabia dostaje nową płytę jako ostatnia.Ale faktycznie, TYPEr jest wizualnie nienajszczęśliwsze powiedzmy... Za to Megane RS, zwłaszcza w pomarańczu wygląda fantastycznie Prawda.Co do obecnej obsługi dilerskiej. Ja obszedłem sporo salonów różnych marek i zdecydowanie najlepiej obsługa wyglądała w Nissanie ( żaden sprzedawca nie sprawiał wrażenia znudzonego klientem i widać że zależało mu na sprzedaży i znalezienie dobrej oferty dla klienta ). Nie dziwię się, że tak dużo tych Kaszkaji im schodzi. Auto daje dużo, a cenę można naprawdę fajną wynegocjować. Ja akurat chodziłem za Micrą nową ale jazda próbna z silnikiem 0.9 mnie skutecznie wyleczyła z auta mimo, że chcieli mi go oddać prawie za darmo ( naprawdę spore rabaty ) ;-)Ponoć w Marcu mają zastąpić silnik 0.9 nowym silnikiem turbo więc podejdę jeszcze raz do tego urodziwego autka miejskiego.Najgorsza obsługa jest we Wrocławiu w Fiacie. Dawny Polmozbyt i niestety pracownicy się zmieniają ale mentalność ani trochę. Mentalność dziedziczona. Taki dress code Edytowane 10 Stycznia 2019 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4869 #23367 Napisano 10 Stycznia 2019 Fabia 2 razy miała płytę jako pierwsza o ile pamiętam. Tak samo Rapid. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43648 #23368 Napisano 12 Stycznia 2019 ...Podgrzewane fotele ? Myślę, że kogoś kto wydaje 140tys na auto stać na garaż i nie parkuje pod chmurką. ...I tu się mylisz. I to bardzo. Dużo droższe auta stoją pod chmurką. Całe mnóstwo ludzi ma wysłane gdzie stoi ich auto. Jakie by ono nie było. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8966 #23369 Napisano 12 Stycznia 2019 I tu się mylisz. I to bardzo. Dużo droższe auta stoją pod chmurką. Całe mnóstwo ludzi ma wysłane gdzie stoi ich auto. Jakie by ono nie było.To czy stać to jedno a dostępność miejsc garażowych to drugie. Polecam si rozejrzeli dużych miastach w Europie (najlepiej takich że starą zabudowa) i tam stanie drogich samochodów pod chmurką to często nie jest ani kwestia braku środków ani braku chęci u wlasciciela Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Zenith Defy Surf, Baltic MR-01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #23370 Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Auta stoją z braku miejsc, a w innych przypadkach z lenistwa (tym bardziej, że zimą nie trzeba skrobac szyb, a wystarczy użyć odpowiednich środków i odmrożone) Była mowa o tabletach w aucie, rozwiazanie w nowym 911. Edytowane 12 Stycznia 2019 przez rafi87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1164 #23371 Napisano 13 Stycznia 2019 Coraz większe..Może praktyczne ale paskudne, szczególnie w takim samochodzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 757 #23372 Napisano 13 Stycznia 2019 w takim czyli w jakim? Stety-niestety skończyły się czasy, gdzie w sportowym samochodzie było czuć benzynę i olej silnikowy, radio było bez sensu bo i tak wydech by je zagłuszał a rękawice były czymś normalnym bo przez brak wspomagania trzeba było mocno trzymać kierownicę. Mi się tam wnętrze nowej 911 podoba. Jest nowocześnie ale nikt nie ma wątpienia, że to Porsche 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #23373 Napisano 14 Stycznia 2019 Koledzy co byscie polecili do oddzielenia przestrzenia pasazerskiej od bagaznika w Dacii Duster ? Chodzi o mozliwosc zaladowania nagaznika po dach. 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #23374 Napisano 14 Stycznia 2019 Coraz większe..Może praktyczne ale paskudne, szczególnie w takim samochodzie. Dla porównania dawne zegary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12789 #23375 Napisano 14 Stycznia 2019 Koledzy co byscie polecili do oddzielenia przestrzenia pasazerskiej od bagaznika w Dacii Duster ? Chodzi o mozliwosc zaladowania nagaznika po dach.Pewnie kratka (jak w dostawczaku) będzie najlepsza, ewentualnie siatka. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach