Lincoln Six Echo 77519 #26676 Napisano 2 Października 2019 Alfa Skodeo. https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-octavia-rs-2-0-tsi-245km-dsg-wyprzedaz-rocznika-w-aso-ID6C5Rxv.html#a0a726097c 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26677 Napisano 2 Października 2019 W Katowicach taniej o 9k https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-octavia-rs-2-0-tsi-245km-dsg-okazja-ID6CtcBI.html#a8008b326a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #26678 Napisano 2 Października 2019 Jezdze teraz Camry 3,5 l, na trasie spokojna jazda spalanie 6,8, miasto 8,5, srednia 7,5, nie wiem czemu na europe dali tylko hybryde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #26679 Napisano 3 Października 2019 Octavia RS fajna choć do dzisiaj się zastanawiam jaki czeski metyl oni pili, że przy faceliftingu zrobili taki przód Xd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #26680 Napisano 3 Października 2019 Z tego co czytałem to w ogóle Giulii i Stelvio szykuje się lifting, możliwe, że jeszcze przed końcem roku. Wtedy ceny pewnie będą jeszcze sympatyczniejsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77519 #26681 Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Nie chcę już Giulii, naprawdę. Nie chcę samochodu za ponad 160 koła, jeśli muszę "chodzić" za dilerem i o wszystko go prosić. Już pisałem. Za kwotę, za którą w moim piastowskim grodzie można kupić całkiem sympatyczne mieszkanie, oczekuję jednak "delikatnej atencji". A jeśli JUŻ diler mnie zlewa, to oczętami wyobraźni widzę wpychający mnie do pisuaru i oblewający jeszcze cieplejszym moczem serwis. Skodę wrzuciłem pół żartem - ale rzeczywiście, nie bardzo wiem, do czego tu się przyczepić przy tych autach i ich cenach. Z Volvo na razie "no news" - poczekam do 15:00. PS. "Chodzić za dilerem" nie oznacza tutaj pojedynczego człowieka, a ogólne nastawienie sprzedawców marki do klienta. Może miałem pecha, ok, ale takie sytuacje- jeżeli powtórzyły się w 3-4 różnych miejscach - coś tam mi sygnalizują. Edytowane 3 Października 2019 przez Lincoln Six Echo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 331 #26682 Napisano 3 Października 2019 Z tego co czytałem to w ogóle Giulii i Stelvio szykuje się lifting, możliwe, że jeszcze przed końcem roku. Wtedy ceny pewnie będą jeszcze sympatyczniejsze. Lekki lifting, być może. Poważniejszy to chyba 2021 (ledy, mądrzejsze i lepsze multimedia, nowe zegary). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #26683 Napisano 3 Października 2019 Nie pamiętam już początkowych założeń Twojego szukania (zresztą kto je pamięta, jak to było 177 ekranów temu ), ale jeśli kupujesz auto na dłużej niż okres gwarancji to zastanowiłbym się poważnie nad autami japońskimi. Być może nie mają tak nowoczesnych multimediów, być może niektórzy asystenci jazdy nie są tak zaawansowani, ale za to mają sprawdzone przez lata rozwiązania i jest szansa, że posłużą bezawaryjnie dłużej niż 3 lata. Moim zdaniem posiadanie współczesnych aut premium (poza Lexusem) po okresie gwarancji to loteria, może się nie wydarzyć nic, a możesz wydać kilkanaście tysięcy na pojedynczą naprawę. Ja generalnie wolałbym nie ryzykować... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26684 Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Najlepszą obsługę posprzedażną będziesz mieć wtedy, gdy w ogóle nie będziesz jeździć do dilera. Popieram kolegę Tommaso, Lexus to spokój na wiele lat. Edytowane 3 Października 2019 przez Pankracy111 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77519 #26685 Napisano 3 Października 2019 A wiecie, że nawet chwilę myślałem na Lexusem... Wg Was warto się zastanowić nad jakimś konkretnym modelem, czy po prostu Lexus = pewność..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26686 Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Każdy dobry A Camry? Daleko masz do Toyoty? Edytowane 3 Października 2019 przez Pankracy111 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #26687 Napisano 3 Października 2019 W Lexusie nie ma złych wyborów, zobacz na co starczy Ci kasy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #26688 Napisano 3 Października 2019 (edytowane) No i zamaciliscie jeszcze bardziej W temacie Lexusa to pamietam, ze na spotkaniu w Krakowie jeden z kolegow mowil, ze moze pomoc przy zakupie... Zobacz IS to taki podobny model do tych które ogladales z innych marek. Na pewno starczy Ci budzetu na CT i chyba UX Zobacz moze tez nowa camry. Mnie w toyocie podoba sie prosty cennik, sa 3 wersje wyposazenia pare dodatkow poza nimi i tyle. We wszystkich markach premium musisz przejsc caly konfigurator przeczytac opcje zobaczy ktory pakiet z ktorym sie wyklucza, co jest za darmo ale musisz odhaczyc bo inaczej tego nie dostaniesz... Edytowane 3 Października 2019 przez vvv 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1678 #26689 Napisano 3 Października 2019 Tyle że IS to teraz tylko hybrydy a tutaj nie byłbym przekonany do słuszności wyboru 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43094 #26690 Napisano 3 Października 2019 (edytowane) A wiecie, że nawet chwilę myślałem na Lexusem... Wg Was warto się zastanowić nad jakimś konkretnym modelem, czy po prostu Lexus = pewność..?Jak pisałem o Lexusie to był be. Teraz jest the best. Edytowane 3 Października 2019 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #26691 Napisano 3 Października 2019 Jak Ty pisales o lexusie to byla milosc do alfy, musisz wybaczyc 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26692 Napisano 3 Października 2019 Wiele razy jak kupowałem samochód, to przechodziłem podobną drogę do kolegi LSE. Oznaczało to dużo przejechanych km, stracony czas na umawianie się, jazdy i rozmowy a potem pogłębiająca się frustracja że to ciągle nie to. Wlasnie zmieniłem auto i byłoby jak zwykle, gdybym w pewnym momencie nie powiedział sobie, że szkoda mojego życia na to. Są rzeczy ważniejsze, a auto i tak krótko trzymam. Kupiłem koło domu, bez napinki, bez wypieków na twarzy i jak na razie jest ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #26693 Napisano 3 Października 2019 No ja w Poznaniu brałem Alfę w Voyagerze. Pan Krzysztof zajął się mną jak trzeba przy obydwu wizytach i jazdach próbnych, co w sumie ponad 2 godziny trwało. Bez zbędnego wchodzenia w tyłek, konkretnie, na temat, ale w bardzo przyjemnej atmosferze. W sumie poziom obsługi porównałbym do Mercedesa, gdzie również obsługa była super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43094 #26694 Napisano 3 Października 2019 Jak Ty pisales o lexusie to byla milosc do alfy, musisz wybaczyc :lol: 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 701 #26695 Napisano 3 Października 2019 Tyle że IS to teraz tylko hybrydy a tutaj nie byłbym przekonany do słuszności wyboruSą jeszcze benzyny z klasycznym automatem, na stoku, że sporym rabatem. https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is-is300-elegance-sense-aso-lexus-szczecin-ID6CeZrA.html#adadc80f7b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #26696 Napisano 3 Października 2019 Jak pisałem o Lexusie to był be. Teraz jest the best. Lexus zawsze był „The best” I zawsze taki pewnie pozostanie!Brać Hybrydę i się nie zastanawiać!Niezle osiągi mniejsze zapotrzebowanie na paliwo.Benzyna a nie Diesel. Polecam z czystym sercem. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 331 #26697 Napisano 3 Października 2019 No, taki jest sensowny. Bo hybryda i cvt... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #26698 Napisano 3 Października 2019 I znów rozpocznie się dyskusja o wyjących CVT w Toyotach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 331 #26699 Napisano 3 Października 2019 Jak ktoś lubi, nie zabraniam. Mimo szczerych chęci nie potrafiłem się przekonać. Panna, twierdziła że ona by spokojnie mogła jeździć... dostała CH-R i wytrwała 3 mce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #26700 Napisano 3 Października 2019 Ja też nie, chociaż w najnowszej generacji hybryd Toyoty (ale jeszcze nie Lexusa) system jest już lepiej zestrojony, w czym pewnie pomaga mocniejszy silnik elektryczny. Jeździłem nową RAV4 i jest już prawie akceptowalnie jak dla mnie. Natomiast w NX300h jest starsza generacja napędu i tam do ciągłego wycia trzeba się po prostu przyzwyczaić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach