vvv 2451 #27401 Napisano 3 Listopada 2019 W ten długi weekend trochę pojeździłem, nie wiem czy śledzicie ten profil na insta: https://www.instagram.com/transporter_pl/?hl=plFajne fury facet wozi, w czwartek widziałem go na trasie z ta senna pieknie wygladała. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #27402 Napisano 3 Listopada 2019 A wszystko gra - trochę jeszcze dłubaniny zostało, ale generalnie jest OK To o 9-5 ??? Dziękuję - tyle tu pięknych fur, że aż się zawstydziłem Jeżeli o silnik idzie, to wygrała strona praktyczna - jeżdżę trochę, więc diesel - twin turbo 2.8 w benzynie to oczywiście graal, ale po pierwsze trochę poza zasięgiem no i szkoda na cioranie codzienne też...True. Przypuszczam, że przy tej masie TTiD będzie więcej niż wystarczający. Dałbyś w miarę możliwości znać ile de facto pali w mieście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #27403 Napisano 3 Listopada 2019 True. Przypuszczam, że przy tej masie TTiD będzie więcej niż wystarczający. Dałbyś w miarę możliwości znać ile de facto pali w mieście.Nie jest jakoś bardzo słabo, ale mam takie brzydkie przyzwyczajenia z czasów mojej pierwszej 9-3 (I) w benzynie, która miała 205KM i mojej drugiej i nadal posiadanej 9-3 (II polift) TTiD 180KM, że jednak to prawie dwutonowe bydle czasem jest dla mnie zbyt ociężale... Co do spalania to komputer średnie pokazuje w okolicach 9,3 litra, z własnych obliczeń wychodzi mi bliżej 10 litrów - przy czym ja raczej jeżdżę... hmmm... dynamicznie... - no i spokojnie 85% to trasa a reszta powiedzmy kilkanaście kilometrów dziennie po mieście, więc nie mam pojęcia ile pali w samym mieście... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77487 #27404 Napisano 4 Listopada 2019 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #27405 Napisano 4 Listopada 2019 z ciekawostek - nieoficjalny czas Tesli S Plaid na ringu - 7.13. Dla porównania - największy rywal - Porsche Taycan wykręciło 7.42. Trochę pozamiatali https://www.teslarati.com/tesla-model-s-plaid-nurburgring-new-record/ dla porównania - taki czas ma np Porsche 918 a szybciej pojechały takie samochody jak 911 GT3, Viper ACR czy AMG GT R czyli jakby nie było - auta budowane do za..... a Tesla dalej zabiera na pokład 5 osób z bagażem. Elektryki można lubić lub nie ale jeśli ten wynik się potwierdzi - to robi wrażenie. A i tak odgrażają się, że celują w 7.05 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 432 #27406 Napisano 4 Listopada 2019 A kwarcowe Seiko jest dokładniejsze niż Patek Philippe. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #27407 Napisano 5 Listopada 2019 Ciekawe ile by bylo bez tego skrzydla bo takie malo praktyczne na codzien, moze jakas opcja plug&play w razie wypadu na tor Ja w ten weekend w Niemczech, widzialem na autostradach duzo roznych tesli. Wszystkie byly na szwajcarskich tablicach. Zastanawialem sie, jak planowac taka trase pod katem ladowarek i zasiegu. Nie mam pojecia jak wyglada siec ladowarek w Niemczech, ale jak stalismy w korkach to ja bym sie stresowal. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 700 #27408 Napisano 5 Listopada 2019 z ciekawostek - nieoficjalny czas Tesli S Plaid na ringu - 7.13. Dla porównania - największy rywal - Porsche Taycan wykręciło 7.42. Trochę pozamiatali https://www.teslarati.com/tesla-model-s-plaid-nurburgring-new-record/ dla porównania - taki czas ma np Porsche 918 a szybciej pojechały takie samochody jak 911 GT3, Viper ACR czy AMG GT R czyli jakby nie było - auta budowane do za..... a Tesla dalej zabiera na pokład 5 osób z bagażem. Elektryki można lubić lub nie ale jeśli ten wynik się potwierdzi - to robi wrażenie. A i tak odgrażają się, że celują w 7.05Znany jest pełny zakres modyfikacji tej tesli? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #27409 Napisano 5 Listopada 2019 Ciekawe ile by bylo bez tego skrzydla bo takie malo praktyczne na codzien, moze jakas opcja plug&play w razie wypadu na tor Ja w ten weekend w Niemczech, widzialem na autostradach duzo roznych tesli. Wszystkie byly na szwajcarskich tablicach. Zastanawialem sie, jak planowac taka trase pod katem ladowarek i zasiegu. Nie mam pojecia jak wyglada siec ladowarek w Niemczech, ale jak stalismy w korkach to ja bym sie stresowal.wchodzisz na www tesli czy wpisujesz w google "tesla supercharger" i wszystko masz jak na dłoni. W DE ładowarek pełno. W korku nie ma się co bać bo prąd wtedy leci tylko na klimę czy radio a one nie zużywają go tyle, co napęd. Tak czy inaczej - tam raczej nie ma strachu o to czy nie będziesz miał się gdzie doładować, po zaprogramowaniu trasy Tesla sama znajduje ładowarki (wszystkie, nie tylko Tesli) i proponuje na których ile ładować oraz z jakim poziomem baterii dojedziesz do następnej ładowarki. Znany jest pełny zakres modyfikacji tej tesli?pełny chyba nie ale na pewno ma inne zawieszenie (chyba zwiększyli rozstaw kół, co też widać po nakładkach na nadkolach) oraz przede wszystkim - 3 silniki zamiast 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 700 #27410 Napisano 5 Listopada 2019 Tutaj jest taka opinia na temat tesli plaid https://autogaleria.pl/tesla-model-s-plaid-7-13-nurburgring 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #27411 Napisano 5 Listopada 2019 Gdzies czytałem, ze Tesla wybebeszyla z calego środka model S, istonie zwiekszyla moc i zastosowala wyscigowe opony. Stad tak dobry wynik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #27412 Napisano 6 Listopada 2019 tylko co tam wybebeszać? W elektryku najcięższe są baterie, Plaid ma niby standardową baterię z P100D, nawet jeśli jest to wydmuszka to i tak waży sporo. Co do zwiększenia mocy - na pewno, po to dołożyli trzeci silnik. Wszystko się rozbija o to, czy potwierdzą zapowiedzi i Plaid wejdzie do produkcjiTen artykuł jest tendencyjny. Jak jakieś auto sportowe zrobi jakiś super czas- łał. Nikt się nie zastanawia kto siedział za kierownicą, jakie było ciśnienie w oponach itd. Wszyscy żyją w przekonaniu - kup to auto a Ty też tak pojedziesz A tutaj hasło "zrobili wynik i co z tego". To z tego, że taka wielka buda tak pojechała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27413 Napisano 6 Listopada 2019 Wypada docenić, ze tesla wyjechała na dużą pętle i nie obawiała sie że zabraknie pod drodze prądu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #27414 Napisano 6 Listopada 2019 Ciekawe jaki czas w takiej konfiguracji by wykręciła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #27415 Napisano 6 Listopada 2019 nie wiem ale w podróż dookoła świata na jednym ładowaniu może jechać trochę jak okręt atomowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #27416 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) //////EDIT// Wszystko już wyjaśnione Na dniach pochwalę się nowym nabytkiem Edytowane 7 Listopada 2019 przez Vonziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27417 Napisano 7 Listopada 2019 Ciekawe jaki czas w takiej konfiguracji by wykręciłaPrzypomina mi sie program motoryzacyjny gdy wozili w elektrycznym bmw i3 agregat spalinowy hondy, żeby mieć czym ładować w trasie . (.i3 ta pierwsza , bo kolejna to hybryda) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #27418 Napisano 7 Listopada 2019 Zegarek do auta dokupiony nie sądziłem, że kiedykolwiek wrzuce gdzieś tak penerską fotkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #27419 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) W związku z niedawnym zakupem auta, za kilka dni po jego odbiorze będę miał na sprzedaż nowe opony letnie: 225/60R17 99H Hankook Ventus Prime 2 dokładnie takie: https://www.oponeo.pl/dane-opony/hankook-ventus-prime2-k115-225-60-r17-99-h Opony zdjęte w salonie, czyli bez żadnego przebiegu. Rok produkcji 27 tydzień 2019 r. Oddam w super cenie tj. pewnie z 1/3 taniej niż najtańsze w sieci. Może ktoś byłby chętny? Do odebrania w województwie pomorskim. Pomyślałem, że zanim wrzucę je na OLX zapytam najpierw tu. Edytowane 7 Listopada 2019 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #27420 Napisano 7 Listopada 2019 Zegarek do auta dokupiony nie sądziłem, że kiedykolwiek wrzuce gdzieś tak penerską fotkę Jak się jeździ w ogóle ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #27421 Napisano 7 Listopada 2019 Trochę bardziej twardo niż myślałem, ale poza tym bajka. Do drogi przyklejony, mimo 4 cylindrów brzmi fajnie jak mu się depnie, zbiera sie nieźle, fajnie wygłuszony chociaż przy mocniekszym basie coś mi trzeszczy w prawych drzwiach, więc będzie trzeba dojść co to. Ogólnie jestem zakochany i każdorazowo jak wysiąde, przejdę kawałek to się odwrócę popatrzeć jakim ładnym autem jeżdżę tak miało być, tak jest, jestem zachwycony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27422 Napisano 7 Listopada 2019 Do kompletu fota z trasy przy 200 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #27423 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) A tam 200... szybciej to nie poleci ? I koniecznie zegarek musi być widoczny Edytowane 7 Listopada 2019 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #27424 Napisano 7 Listopada 2019 To już bym musiał słomy do butów nakłaść najpierw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MikeSev 5 #27425 Napisano 7 Listopada 2019 Ładny zegarek, wybaczcie może dla niektórych trywialne pytanie, ale który to model Rolexa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach