Sportina 91 #30276 Napisano 21 Sierpnia 2020 P Zero w Cuprze dokonały żywota,wytrzymały +-50tkm,sporo.Przetestuję Super Sporty od Michelina,ponoć robią robotę,zobaczymy. Przy okazji,jakby ktoś wpadł na pomysł kupna Cupry niech przemyśli sprawę.Zrobione 80tkm i uszczelki na drzwiach,fotel kierowcy skrzypią jak stary tapczan,nie podlega to gwarancji.Na szczęście,właścicielem salonu jest kolega,ogarną temat za free,wraz z nową alcantarą na siedzisku 😎. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71029 #30277 Napisano 21 Sierpnia 2020 5 minut temu, Sportina napisał: P Zero w Cuprze dokonały żywota,wytrzymały +-50tkm,sporo.Przetestuję Super Sporty od Michelina,ponoć robią robotę,zobaczymy. Przy okazji,jakby ktoś wpadł na pomysł kupna Cupry niech przemyśli sprawę.Zrobione 80tkm i uszczelki na drzwiach,fotel kierowcy skrzypią jak stary tapczan,nie podlega to gwarancji.Na szczęście,właścicielem salonu jest kolega,ogarną temat za free,wraz z nową alcantarą na siedzisku 😎. Nową alcantarą, co masz konkretnie na myśli? Stara się zmechaciła czy co? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #30278 Napisano 21 Sierpnia 2020 8 minut temu, mario1971 napisał: Nową alcantarą, co masz konkretnie na myśli? Stara się zmechaciła czy co? Mają w fotelu jakieś części wymieniać,sztuczne gówno też popękało,wymienią więc wszystko 😉. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30279 Napisano 21 Sierpnia 2020 U mojej żony w Golfie też uszczelki skrzypią. Pomaga smarowanie silikonem bądź gliceryną, ale na krótko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #30280 Napisano 21 Sierpnia 2020 7 minut temu, Tommaso napisał: U mojej żony w Golfie też uszczelki skrzypią. Pomaga smarowanie silikonem bądź gliceryną, ale na krótko. Producent doskonale o tym wie,ponoć mają "cudowny" środek na tą bolączkę.Tłumaczą że auto jest za sztywne...🤪.Jeżeli dalej będzie trzeszczało,będą mi smarować uszczelki do usranej śmierci...czyli jeszcze przez niecały rok,zamówiłem A45s 😉. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71029 #30281 Napisano 21 Sierpnia 2020 U mnie w Tiguanie z dachem panoramicznym było podobnie. Dwa miesiące po smarowaniu zaczynał skrzypieć. Pomagał taki seledynowy - niemiecki smar. Niestety na krótko... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #30282 Napisano 21 Sierpnia 2020 4 godziny temu, mario1971 napisał: U mnie w Tiguanie z dachem panoramicznym było podobnie. Dwa miesiące po smarowaniu zaczynał skrzypieć. Pomagał taki seledynowy - niemiecki smar. Niestety na krótko... Tak też powiedzieli w serwisie,pomoże ale tylko na krótki czas.Trudno co zrobić,jakoś się przemęczę do końca leasingu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 910 #30283 Napisano 22 Sierpnia 2020 Zrobiłem w piwnicy miejsca na boks dachowy do auta 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16544 #30284 Napisano 22 Sierpnia 2020 W dniu 21.08.2020 o 14:05, mario1971 napisał: U mnie w Tiguanie z dachem panoramicznym było podobnie. Dwa miesiące po smarowaniu zaczynał skrzypieć. Pomagał taki seledynowy - niemiecki smar. Niestety na krótko... Polecam Würth HHS GREASE, w panoramie XC40 nastała cisza i trwa już ponad półtora roku 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71029 #30285 Napisano 22 Sierpnia 2020 Polecam Würth HHS GREASE, w panoramie XC40 nastała cisza i trwa już ponad półtora roku Tiguan już dawno sprzedany. Obecnie preferuję auta bez szyber dachu 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #30286 Napisano 22 Sierpnia 2020 Godzinę temu, mario1971 napisał: Tiguan już dawno sprzedany. Obecnie preferuję auta bez szyber dachu No właśnie, po co właściwie jest szyber? Macie jakieś pomysły? Niedawno nabyłem auto z czymś takim i nie mam kompletnie pomysłu do czego to ma służyć🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8086 #30287 Napisano 22 Sierpnia 2020 Jaśniej we wnętrzu jest i przez kilka dni w roku kiedy jest za chłodno na klimę i za gorąco na grzanie możesz rozkoszować się kontaktem z naturą 😆 A na poważnie tu gdzie mieszkam prędzej sprzeda się auto bez klimy a z szyberdachem niż odwrotnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #30288 Napisano 22 Sierpnia 2020 Godzinę temu, cordi7 napisał: Jaśniej we wnętrzu jest i przez kilka dni w roku kiedy jest za chłodno na klimę i za gorąco na grzanie możesz rozkoszować się kontaktem z naturą 😆 Bardzo satysfakcjonująca odpowiedź😉Mój szyber śmierdzi. Stęchlizną. Postanowiłem go nie używać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2455 #30289 Napisano 22 Sierpnia 2020 Chwilę mnie nie było z racji urlopu, trochę pojeździłem, na jednej z tras albo się odkręciła (albo jej nie było) nakrętka od osłony pod wydechem. Na szczęście już ogarnięte przez Aso. Pierwszy raz zainwestowałem w powłokę ceramiczną i "niewidzialną wycieraczkę" na razie jedno i drugie sprawdza się bardzo dobrze. Auto się tak nie brudzi i łatwiej się myje. Dzisiaj jechałem 300km w deszczu i poza miastem działa to całkiem ok, przy małych prędkościach niestety woda stoi. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #30290 Napisano 22 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, hubex napisał: Bardzo satysfakcjonująca odpowiedź😉Mój szyber śmierdzi. Stęchlizną. Postanowiłem go nie używać. Otwieram bardzo rzadko. Ale bardzo lubię, bo przez 3/4 roku wpuszcza sporo światła do wnętrza auta. A na światłach można popatrzeć w niebo... Lubię szkło w dachu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość hubex #30291 Napisano 22 Sierpnia 2020 1 minutę temu, maritimeeng napisał: Otwieram bardzo rzadko. Ale bardzo lubię, bo przez 3/4 roku wpuszcza sporo światła do wnętrza auta. A na światłach można popatrzeć w niebo... Lubię szkło w dachu. 👌 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71029 #30292 Napisano 23 Sierpnia 2020 11 godzin temu, hubex napisał: No właśnie, po co właściwie jest szyber? Macie jakieś pomysły? Niedawno nabyłem auto z czymś takim i nie mam kompletnie pomysłu do czego to ma służyć🤔 Dzieciaki miały frajdę, mogąc oglądać niebo w trakcie dłuższych tras. No i ogólnie dużo jaśniej, jakoś tak weselej... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #30293 Napisano 23 Sierpnia 2020 Osobiście uwielbiam mieć szyberdach w samochodzie! i jak go nie mam to cierpię bardzo. Często jeżdżę bez klimy i po mieście czyli małe prędkości dla tego używany jest non stop. A i więcej światła wpada do środka. polecam każdemu 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #30294 Napisano 23 Sierpnia 2020 To jest jeszcze jeden argument za - można takie foty robić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #30295 Napisano 23 Sierpnia 2020 No właśnie, po co właściwie jest szyber? Macie jakieś pomysły? Niedawno nabyłem auto z czymś takim i nie mam kompletnie pomysłu do czego to ma służyćJa zauważyłem jeszcze jedna rzecz - gdy przy uchylonym szyberdachu z przodu się pali, dym nie dociera na tył. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16544 #30296 Napisano 23 Sierpnia 2020 Dokładnie - dziura w dachu (szczególnie panorama) zapewnia zdecydowanie więcej światła we wnętrzu i umożliwia dodatkową wentylację. Dodatkowe okno na świat daje też ciekawe widoki No i jak wspomniał @Szyszkops, można robić dobrze doświetlone foty 1 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 81081 #30297 Napisano 23 Sierpnia 2020 Autko ekologiczne. No, przynajmniej kolor... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #30298 Napisano 25 Sierpnia 2020 W dniu 22.08.2020 o 21:31, hubex napisał: Bardzo satysfakcjonująca odpowiedź😉Mój szyber śmierdzi. Stęchlizną. Postanowiłem go nie używać. Może przytkane są odpływy i stąd stęchlizna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 754 #30299 Napisano 25 Sierpnia 2020 o drożność odpływów warto dbać. Ja w poprzednich samochodach miałem szyber - więcej światła etc - wszystko na plus. Nie lubię jeździć z otwartymi szybami a z uchylonym szyberdachem nie ma takich zawirowań w środku. Z praktycznego punktu widzenia - mam uchwyt rowerowy na dachu - przez szyber widziałem co się dzieje z rowerem. Teraz nie mam szyberdachu i brakuje mi go. a tutaj takie małe porównanie, szklany dach obowiązkowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #30300 Napisano 25 Sierpnia 2020 Miałem kiedyś auto z szyberdachem. Wiele lat temu. Do dziś uważam szyber albo panoramę za coś całkowicie zbędnego. Ale szanuję tych, którzy uważają że to jest super. Nie rozumiem ich ale szanuję 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach